A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást? (tudásbázis)
Én is már nyitva vagyok valamennyire,de "csak" ilyen mensi szerű fájásaim vannak néha!A ctg is csak enyhe fájásokat mutatott,a szülésznő szerint ez még semmi!Hát majd meglátjuk......
Meg kellett indítani a szülést, mert nem akart jönni a fiam 10 nap túlhordás után sem, viszont már 2 ujjnyira nyitva voltam egy darab fájás nélkül. De ki tudja tea nélkül mi lett volna, lehet hogy ugyanez. :) Most homeopátiás bogyókat is kipróbálok.
Én az utolsó héten napi 1.5l megittam belőle. Igaz nem olyan töményen, de egész nap azt kortyolgattam! Sőt! Még a szülőszobán is:)))))
Értem,és köszi!
Reggel 1,és este is 1bögrével iszom!
És volt hatása az első szülésedkor???
Valaki napi 1 l-t is megiszik, de szerintem a gyógynövényeket soha nem szabad túlzásba vinni! Elvégre izomlazító hatású a tea és nem csak a méhszájra hat, hanem ki tudja, akár a szívizomra is. Elég naponta egy bögre is, a lényeg a rendszeresség. Hamarosan én is elkezdem, az első terhességnél is ittam.
Sziasztok!Én 37 hetes kismama vagyok!Most kezdtem el inni a teát!Remélem használ majd!?
Mennyi a napi ajánlott mennyiség?
Szerintem igen... vajúdás+szülés 3 és 1/2 óra! Majdnem mosolyogva:)
Én ittam és nagyon megkönnyítette a vajúdást! Voltak fájásaim egész nap, és amikor már 5 percenként jöttek rámrakták a fájásmérőt, és 100 ast mutatott. Én meg csodálkoztam hogy ez az a fájás??? Sokkal rosszabbra számítottam. 5 ujjnyira voltam akkor tágulva. Sajnos mégis császároztak mert a bébi feje rosszul fordult be a szülőcsatornába és beakadt. De szerintem simán meg tudtam volna szülni ha ez nincs. Már kilátszott a kis haja! Én szedtem homeós bogyókat is, és a 36. héttől ittam napi 1 liter teát is!
állítólag igen,csak szörnyű íze van.én maradok a homeopátiánál.attól talán nem fordul fel a gyomrom :)
Apropo,én 2dl vízbe rakok 1 evőkanálnyi teát-a csoagolásán ezt írja.Ez sok lenne?
Nekem is tollszárnyira van nyitva,de csak a 34. héttől mondták.
Időközben megkérdeztünk egy ismerős nőgyógyászt(nem a dokimat,mert ő nem foglalkozik ilyenekkel),s azt tanácsolta,hogy a 37. héttől igyam most.Szerdán töltöm,úgyhogy már nem kell sokáig kibírnom a tea nélkül.:DD
Közben megnéztem az adatlapod,láttom hogy 36.Az ma jutott eszembe, hogy nekem is nyitva volt a belső méhszájam,állitólag aki nem először szül azoknál ,ez nem olyan kirívó.Nekem "tollszárnyira " volt nyitva.Elég fura hasónlat de így írta be.Úgy emlékszem 5 nappal jött csak hamarabb pici fiam.Tehát nyitott belső méhszájjal,és málnalevél teával nekem nem lett gondom.
36 héttől 2 v 3 dl. nem emlékszem pontosan.Te most hány hetes vagy?
A második terhességednél hanyadik héten kezdted inni?Napi fél litert?
Én 2 terhességemnél is ittam,és elmondhatom szuperul tágultam,sőt utolsó terhességemnél 3 ujjnyival mentem be ugy hogy semmi fájásom nem volt!!!Nem tudom nélküle mi lett volna ,lehet ugyanez,de mint többen is írták is veszíteni nem veszitesz vele ha iszod.
Nem tudom, hogy a málnalevéltől-e, de nagyon gyorsan, és könnyen szültem!
Én is ittam a teát 20 perces fájásom nem volt csak 2 db 10 perces és már csak 5perces.Fél 2-kor indultunk a kórházba(kb.15peces út)mire beértünk már folyt a magatvízem,borotválás stb. elmaradt mert nem volt rá idő 3 óra 26 perckor már a kezembe volt a fiam 4004gr-mal.
Szerintem is kérdezd meg a dokid...
Remélem nekem is használ majd! :))
Sziasztok!
Én is iszogattam a 36. héttől. Néha egy-egy nap kimaradt, mert nem nagyon ízlett és nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.
Viszont a lányom nagyon könnyen és gyorsan megszületett (2,5 óra).
Ha emiatt volt, akkor nagyon köszönöm a teának :-) Ha nem, akkor sem veszítettem vele semmit :-)
De nyitott méhszájnál szerintem inkább kérdezd meg a dokidat, hogy nem sietteted e meg vele a dolgot.
Nekem az első szülésemnél nagyon is segített,csak most,hogy nyitva van már a belső méhszáj is,tanácstalan vagyok,hogy mikor kezdjem?
Sziasztok!
Azért én hozzáfűzném: minden ember más,minden szervezet más - ergo mindenkinek máshogy reagál a szervezete különböző ételekre,italokra, gyógyszerekre! Ez alól szerintem a málnalevél sem kivétel!
A lényeg, hogy ha iszod, nem okoz semmi negatív dolgot, lehet segít, de lehet te is pont olyan vagy,mint azok a nők, akik lentebb írták,hogy nem használt!
Én is kifogom próbálni, addig még van 13hetem :)))
Sziasztok!
Remélem jön valaki...
Második babánál is a 36. héttől ajánlott a tea?Pl.ha már ki van nyílva egy kicsit a belső méhszáj és elkezdeném inni a teát...?
Sziasztok! Nemrég még én is ezt a fórumot olvastam lelkesen,és döntöttem magamba a málnalevél teát..és most már elmondhatom hogy nekem segített. Első szülés volt és az első fájástól kezdve 4 óra múlva már meg is született a babám. Kifejezetten könnyű szülés volt annak ellenére hogy nagyon féltem tőle! Csak 1 pohárral ittam minden nap, én ajánlom mindenkinek, nem veszíthettek vele semmit ha isszátok.
Utólag senki sem tudja megmondani hogy könnyebb vagy nehezebb lett volna a szülés a tea nélkül. Én mindenesetre a másodiknál is inni fogom, mert ártani nem fog. Legalább az emésztésemet rendbehozta.
Ez attól is függ, mennyire hisztek benne....
Minden agyban dől el....
Naponta 3 szor ittam egy táskanálnyi gyógynövény leforrázva.Letakartam a tetejét ne párologjanak el az illó olajok és ezt ittam kb egy hónapig szülés előtt.
Én 4 v 5 hete iszom, most tartunk a 40. héten és még semmi.
nekem is segített 1,5 óra alatt meg lett a babám.36 héttől ittam napi egy csészével,38 héten szültem.AJÁNLOM MINDENKINEK!!!!!!!!!!!
De jó neked! Naponta mennyit ittál?
További ajánlott fórumok: