A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást? (tudásbázis)
Nem tudom,de írja a csomagoláson,hogy hogyan kell alkalmazni.
Én úgy emlékszem,hogy 5 kanál teát forráztam le fél liter vízzel,de nem biztos.
Szerintem nem könnyíti meg a szülést.
Én gyorsan, könnyen és jóformán fájdalom mentesen szültem (fájdalom csillapító nélkül), de ez nem a teától volt.
Ha a mama nyugodt és nem "parázik" sokkal könyebb ellazulni.
én ittam és nagyon könnyen gyorsan szültem.
De szerintem ez az akérdés, amire senki nem tud válaszolni, mert nem tudja mi lett volna, ha iszik, vagy mi lett volna ha nem iszik...tehát fogalma sem lehet mi lett volna ha....épp az elnekezőt teszi :o)
:-))
Minden jót!
Hü-ha.... :-))
Kitartást és türelmet! :-)
NST-d mikor volt? Mutatott valami összehúzódás-szerűt? :-)
Köszi Mágika!
Az Arnicát és a Staphysagria-t már korábban beszereztem. A másik kettőről is hallottam már, csak nem találtam még senkit, aki alkalmazta volna őket..Akkor most délután elmegyek és beszerzem őket. És gondolom nem árt majd tájékoztatni az orvosomat arról, hogy szedem ezeket..:)
Szia Dorka! :-)
Napi 2*5 golyócskát szedtem mind a kettőből az utolsó hetekben.
A Caulophyllum 5CH-nak méhnyakizom tágító hatása van, lerövidíti a vajúdás időszakát, megkönnyíti a szülést. Szülés közben 1/2óránként 5 golyócska.
A Cimicifuga 5CH-nak szintén ugyanez a hatása. Felváltva lehet szedni őket a vajúdás alatt.
Ami még jó lehet:
Arnica montana 9CH: vérzésmegelőző illetve csillapító
Ignatia amara 15CH: idegesség ellen
Staphysagria 30CH: sebgyógyulást javítja és fájdalomcsillapító hatású, gátmetszés vagy császármetszés után.
Minden jót a Babácskához!
Szia Mágika!
Ezeket a bogyókat csak a vajúdás kezdetén kezdted el szedni vagy már hetekkel korábban? Felváltva szedted őket? És milyen adagban?
Én is úgy tudom,hogy a 36.-ik héttől ajánlott,de én nem mertem elkezdeni inni,csak a 37.ik hét után(talán).
Napi kb. 4 dl ittam,az elkészítése pedig rajta van a csomagoláson.
Kíváncsi lennék,hogy más milyen mennyiségben itta?
Sziasztok!
Én most vagyok a hetedik hónapban. Ugy tudom 36.h éttől kell elkezdeni a málnalevél tea ivást.
Kérlek segítsetek, hogy napi hány csésze tea fogyasztása javallt? És kérlek írjátok le nekem pontosan hogyan készítsem el. Köszi
Sziasztok!
Gratula a Babácskához! Kitartást az utolsó napokhoz! :-)
Én a szülés előtt talán 2-3 héttel kezdtem inni a teát, mellette használtunk gátmasszázs olajat és homeopátiás bogyókat (Cimicifuga Racemosa 9ch, Caulophyllum thalictroides D12)is.
Kis hámsérüléssel megúsztam KisCsengénk születését.
Hogy ez a teán, bogyókon, olajon múlott-e? Nem tudom. De a következő csemétéknél is inkább használni fogjuk. :-))
A bába azt mondta még szülés előtt, hogy segít a gátmetszés elkerülésében, mert fellazítja a kötőszöveteket.
Erről sajnos nem tudok személyes tapasztalatokat írni, mert császár lett a vége, mivel Bogika bele volt gabalyodva a köldökzsinórba. Talán majd legközelebb;)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- 30 vagyok, és nagyon szeretnék babát. Eddig rendszeres volt a vérzésem de 1-jén késett és alig van valami. Lehet terhesség?
- Használhat a málnalevél tea és a homeopátiás bogyó szedése a szülés megkönnyítésére?