A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Akkor jo hamar megvoltatok Fricivel! Az en lany cicamat is Pikachut megkellett operalni,mert a 2. szulesenel az egyik kiscica farfekveses volt, es beszorult. Ejjel rohantunk az orvoshoz, szegeny cicabol egy kis lab logott kifele. Utana mondta az allatorvos, h. volt meg egy kiscica benne. Szegenyt nagyon sajnaltam, de viszont jot tett neki a mutet, azota vegre kigombolyodott egy kicsit. A masik cicam Fatina, aki most szult, nagyon lefogyott, komolyan mondom ilyesztoen sovany. (amugy is sovany cica volt) Valoszinu,h. tavasszal ot is megoperaltatjuk.
Gyerekkoromban olvastam egy konyvet Macskajajj volt a cime (remelem jol emlekszem a cimre..) Ott is kihereltek a macskat es az meg kiabalt: -Elloptak a golyoimat! Azonnal adjak vissza a golyoimat! :)) Vicces konyv volt. Azota tobbszor is kerestem, de sajnos nem talaltam sehol.
nálunk meg a másik véglet volt. doki mondta, hogy rendelési idő alatt bármikor mehetünk, így 2 kutya-vizsgálat között megtörtént Frici golyótlanítása is (persze külön, a műtőben, gondolom ott már elő voltak készítve a dolgok).
Bombinál (ő lány) előre be kellett jelentkezni, és rendelési idő előtt csinálták a műtétet. De őt is csak 1 órára kellett otthagyni a dokinál.
értem!
bennem fel sem merült, hogy fiú cicánál bármi komplikáció lehet! (lány cicánál igen, az jóval bonyolultabb beavatkozás, Bombinál én is izgultam, illetve vigyázni kellett rá még pár napig, hogy ne ugráljon, ne piszkálja a sebét, stb.) Fricinek délután 4 körül volt a műtéte, kb 15 perc volt az egész, ilyenkor még varrat sincs. este amikor felébredt még kába volt, de reggelre már mintha nem is történt volna semmi! (szerintem nem is emlékezett a dologra!:)))))
Nalunk igy csinaljak. Az elozo macskakat is reggel bevittuk, es du-an hoztuk. Bar a perzsat egy napig benntartottak, mert nem igazan tert magahoz. Lehet,h. azert igy csinalja a doki, mert ezen a napon csak ezzel a mutettel foglalkozik, ilyenkor begyujti az osszes kandurt.. Bizok benne,h. ezentul Boysie nem fog nyervogni ejszakankent, es beken hagyja vegre a lanycicat. Szegenykem meg szoptatni se birta a kolykoket Boysietol. Hiaba, vannak ilyen kanos kandurok! :))
szegény!
de mit csinálnak egy napon keresztül ott vele? a műtét altatással együtt kb 15 perc. még nem is nagyon hallottam olyan helyről, ahol nem lehetett megvárni.
Sziasztok! Ma reggel vittuk Boysiet az allatorvoshoz kihereltetni :( Szegenykem ugy sirt! Majd du-an hozhatjuk haza, kivancsi vok.,h. fogja viselni...
korábban Bombi és Frici is imádott a szekrény tetején manőverezni, de amióta megvan a plafonig érő macskabútor, szerencsére inkább azon tornáznak:)))
(azért néha felmennek a szekrény tetejére aludni, de legalább megoldják a portörlést!!!)
Reggel konzervet kapnak, napközben szárazat esznek, este megint jöhet a konzerv. Mindig van friss vizük, tejet naponta egyszer isznak, de csak akkor, ha a szobámba adom nekek. Ezenkívül néha felvágott, párizsi, májkrém. Nem tudom a tejjel mi a helyzet, azt hallottam nem egészséges a macskáknak. Pedig a macskákkal úgy össze van nőve a tej, mint egérrel a sajt. A vöröske imádja a light gyümölcsjoghurtot, de csak akkor, ha én eszem. Mindig hagyok neki a doboz alján, mert a táljából nem eszi meg.
Szia Fawkesgirl!Sziasztok!
Egy erdekes tortenet jutott eszembe...Az unokatestveremek a masodik emeleten laktak es a cicajuk egy madarat szeretett volna elkapni,de elszamolta magat es kiesett az erkelyrol...Nem lett semmi baja,csak amint leert nem tudta,hogy menjen vissza :))
Ezzel csak azt akartam mondani,hogy ne feltsd a macsekod,mert nem tortenik vele semmi 2 meter magasbol.
Szia Belana!
Nalunk csak akkor szeretnek fenn lenni a radiatoron,ha teritek ra egy szaraz ruhat,persze ilyenkor minimalisra veszem,nehogy megegjenek a maskak :)))
Látom, nemcsak az én macskám ilyen. Bár harcolnia nem kell egy másik ciccel, de közkedvelt helyei vannak, általában a radiátoron, persze csak, ha egy vastag törölköző ott van, mert különben lábrázás, nyeszergés, helyezkedés, virágleverés (ami meg a párkányon van a radiátor fölött)... De most új mászókákat talált, új bútor került a szobába azaz az első szekrénysor ide s tova 20 év alatt... no mindegy, végigaludta a szekrények tetejét. Már tudjuk is, hogy hogy megy fel oda, szempillantás alatt, tv állvány, tv, kispolc, ami a tv fölött van és persze máris a szekrény tetején van. Persze, mert elvettük a fasza kis játékát, amikor is bújócskát játszott a gazdival és a gardrob szekrény aljában heverészett. Nos ajtaja megcsinálva így oda már nem jut be, így bosszant mással. MIndig az az érzésem, hogy egyszer nem fog tudni lejönni és leesik, de lehet dinnye vagyok, mert ugye macska, tán nem esik le 2 méter magasról...
Megkukkatonttam a cicáidat. Hát Ők is nagyon gyönyörűek! Szürke cicád a mi volt Mancikánkra emlékeztet! Kis vörös még fiatal a képen, de nagyon helyes!
Nagyon szép a vörös-foltos cicád is. Annak idején mindig vörös cicát szerettem, aztán feketét!:)
Úgy látom mindenkinél jó helyen vannak a makkák. Időnként szeretnék nálunk lenni macska!:)
Ti mivel etetitek őket? Nálunk van száraz, amiből csak a Friskies megy. Konzerv az lehet az olcsóbb is, bár azt sem mindegyik. Felvágott, kolbász darabok, nyers húsi néha, meg ilyenek. Sok víz, tejet nem igazán, állatdoki szerint valamilyen enzimjük nincs, ami megeméssze azt. Amúgy is csak megy a hasuk tőle, bár imádják.
Szia MTI! Még megnézek egy-két persza cicát és a szerelmese leszek! Ez a cica is nagyon szép! És hogy pózol? Mintha tudnák, hogy szépek!:)
Jahaj, Cico fekete-fehér cicád hasonlít a mi Vilmos nevű volt kandúrunkra. Ő csatlakozott az utcán hozzánk, aztán 2 évig maradt is!:)
Szia Leona79! Ma már a búboskemence ideje lejárt, de úgy látom bármi helyettesítheti ezt! Nálunk nagy harc folyik a konvektor tetejéért! Milyen egyszerű lelkek ezek a makkák!:)
SZia Emagdi! Valóban élménydúsan élünk,időnként jókat nevetünk rajtuk. Néha azaz érzésem, hgoy a magunk szórakoztatására tartjuk őket. Kissebb korukban inkább voltak események. Gömbi cicánkat én választottam ki az alomból, ÁNTSZ-nek is hívjuk, mert mindenhol ott van. Maxi cicánkat férjem választotta ki, Ő a kerítésfejű-csámpáslábú. Egyszer beszorult szegénykém feje a drótkerítésbe, illetve a hátsó lábait inkább oldalra dobja futás közben. Micike a Kecske, mert a nyávogása egy rövid Mek-re hasonlít. Picike öntörvényű, eléggé elszokott tőlünk, amikor anyukámékkal laktunk kutyástól.
anyukádnak hentesüzeme van? vagy halászattal foglalkozik?:)))))))))
(milyen raktárkészletben okoztak nagy kárt?)
abban viszont igazad van, hogy a kórház udvarán nagyobb eséllyel van jó dolga egy cicusnak, mintha menhelyre kerülne, és ott várná, hogy hátha valaki befogadja!
(csak egy idő után sajna betelik a kórház-udvarok kapacitása is, gondolom)
Anyós-pajtás kórházban van, ott sok a cica. most minden nap visszük nekik a maradékot. Hát ti még olyan kövér macskákat nem láttatok!
Szó! Gyönyörűek ezek a cicák!
Nem emlékszem, hogy az lenne a neve a kajának. Valami cicaeledel.
Hasonlit a te Cilud az en Bennymre :)
Egész éjjel kint csavarognak, napközben meg nem győzik kialudni magukat.
Szia Belana!
En is megneztem a cicaidat,nagyon aranyosak!
Az enyemek is allandoan a kalorifer mellett,vagy korulotte vannak :))
szia!
megnéztem az adatlapod, csodálatosak a cicáid!!! :)) mesélj róluk, ennyi szőrgombóccal biztos minden nap történik valami mulatságos!:))
itt a meleg szerintem fel sem tűnik nekik, mert most is a radiátor mellett szeretnek leginkább aludni (vagy a paplan alatt:)).
Sziasztok! Hú, de jó macskás fórum! Én is nagy makkarajongó vagyok, otthon van is belőle indjárt 4!:)))
Nektek hogy viselik a makkák ezt a rendkívüli meleget? Nálunk kész káosz van!
szia! igen, Bombi orosz kék cica. igazi "mintamacska", nagyon nyugodt, intelligens, semmiben nem tett kárt a lakásban.
Fricike hozzá képest egy kis vörös ördög, pörög ezerrel, mindenbe "beleüti az orrát" :)) szóval a két cica ég és föld, de mindkettőt van miért szeretni!:))
1500 EUR már tényleg szép summa egy cicáért, de az biztos tenyésztésre szánt cica ára (azok sajna ennyibe kerülnek, főleg amelyik "jó minőségű"). szerintem "átlagembernek", kedvencként való tartásra olcsóbb cica is teljesen megfelelő, még akkor is, ha esetleg a fajta-sztenderdtől valamiben kicsit eltér:))
Megneztem a cicaidat, nagyon-nagyon szepek! Nekunk is volt meg Mo-on egy szurke hazi cicank Szuki, olyan volt mint egy orosz kek macsek. A tied is ez a fajta? Azt mondjak nagyon nyugodt fajta. En sziamit is szerettem volna, de allitolag nem igazan fer meg mas macskakkal. Akit multkor felhivtunk tenyesztot Olaszo-ba, nem tudom mi alapjan arulta a macskait, de mindnek mas-mas ara volt. Gondolom tenyesztesre adhatta, bar mi mondtuk,h. hazikedvencnek lenne. Volt olyan lany cicaja, akit 1500 euroert adott!!! A ferjem azt mondta,h. azon mar veszunk egy autot! :))
További ajánlott fórumok: