Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A macskatartás titkai fórum

A macskatartás titkai (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯
2011. máj. 11. 20:07
Jaj! Remélem volt valaki aki tudott segiteni és átvitt az orvoshoz! Különben a cicák dorombolása öngyógyitó rezgést ad nekik, ezt olvastam, remélem maga is rendezni tudja a dolgokat, mivel első szülése, lehetnek komplikációk....mi történt? Ird meg!
1364. Zsuzsó64
2011. máj. 11. 20:04

Nem tudod kihívni, nagyon drága lenne. Vagy valakit megkérni, nehogy elvérezzen!

Az ivartalanítást én is tudom ajánlani, nem csámborognak el, nem szakad meg a szíved a kicsik miatt.

1363. laura 78
2011. máj. 11. 09:36
Pontosítok,a helyzet az hogy most elkezdett a cicám vérezni.Sajnos a kocsink most a férjemnél van külföldön és az állatdoki a másik városban rendel nincs mivel átvinnem.Na most nagyon meg vagyok ijedve.Mit csináljak?
1362. laura 78 (válaszként erre: 1361. - Judith.budapest)
2011. máj. 11. 08:30
Szia.Sajnos a helyzet változatlan,egész nap itthon volt és éjszaka sem mehetett el szerintem.Már nem keresem őket úgy sem élnek,most az ivartalanításon gondolkodom.Majd ha rendbe jön egy kicsit elmegyünk az állatorvoshoz.Köszönöm hogy írtál.
1361. judith.budapest (válaszként erre: 1360. - Laura 78)
2011. máj. 10. 19:50
Sajnos nekem ebben a dologban nincs tapasztalatom, de azt javasolom, hogy ne keresd a kicsiket, ha elhagyta volna őket, amit nem hiszek, akkor úgyis annyi szegényeknek....ha élnek, meg fogja mutatni őket....lehet...valamilyen állat megtámadta a kicsiket és már nincsenek életben....nem tudom, csak tippelgetek....de érdekel a folytatás...kérlek, majd írj róla...
1360. laura 78
2011. máj. 10. 13:32
Sziasztok.Van nekünk egy 1 éves cicánk a Mircike.Ő hasas volt még tegnap este is,de ma reggelre abszolút lement a hasa és a farka meg a két hátsó lába hát hogy is mondjam olyan trutyis de már rá van száradva,nem friss.Az éjjel tuti hogy megfialt,de most is itt fekszik az ablakpárkányon és egyáltalán nem zavartatja magát.Nem keresi a kölyköket,nem nyugtalan.Ez most azt jelentené hogy sorsukra hagyta őket valahol,vagy esetleg még ma megkeresi őket?Már mindent átnéztem itthon,tuti hogy nem itthon fialt meg.Most hol merre keressem őket?Ha valaki tudna valami okosat mondani megköszönném.
1359. Zsuzsó64
2011. máj. 10. 07:37
Nálunk fordítva van. Ha be akar jönni, akkor ugrál az ajtónak és a kulcslyuknak. Szerintem tudja, hogy ott kell kinyitni, mert ha velünk jön be, akkor látja, hogy a kulccsal babrálunk, mert nincs kilincs kívül.Vagy nyávog egyet. Ha ki akar menni, akkor csak leül az ajtó elé, vagy gubbaszt ott.
2011. máj. 10. 06:01
Tegnap volt az első nap, hogy tettlegességig fajult a dolog...egy összehajtott újsággal szaladgáltam utána....ő meg előlem....már nem akartam kiengedni a folyosóra, erre csak nyávogott....a végén nekiugrott az ajtónak, a kulcstartónak....és hát elszakadt a cérna...megtettünk néhány kört a lakásban, bújt is szegénykém, de csak követtem, de egyszer sem találtam el....szerencsére....ma már bántana a dolog, hiszen jogos igényét nem elégitettem ki...
1357. judith.budapest (válaszként erre: 1356. - Zsuzsó64)
2011. máj. 5. 19:19

Lennék nálatok macska -:)))))

Most szivesen ennék egy ilyen ragulevest....hétvégére adtál egy jó ötletet....Te hogyan készitetted?

1356. Zsuzsó64
2011. máj. 5. 19:00

Ennyit a sok wisk-ról! Sokkal jobban ízlett a macseknak a tárkonyos ragúleves tejfellel.

Igaza van!!

2011. máj. 2. 18:37

Köszönöm! Remélem neked is jól telt a vasárnap.

Szúnyoghálót szeretnénk felszereltetni, de eddig mindenki azt mondta, hogy az üvegszálast is képes a cica tönkretenni....ha kiszakitja, ki is eshet, a 10.-en lakunk, veszélyes....most nem tudom, mit csináljak....rácsot nem bir el a műanyag ablak...

1354. Zsuzsó64
2011. máj. 1. 13:47
Boldog Anyák Napját!!
1353. judith.budapest (válaszként erre: 1352. - Zsuzsó64)
2011. ápr. 29. 16:49

Igen, igyekszem jól eldugni a "füli-pucit", a fiam hívta így kiskorában, de mindig megtalál dolgokat...valahogy megszerzi....de igyekszünk, csak ő is igyekszik-:)))

Kihúzni a ruhákról nekünk is harc, ezért inkább valamivel a figyelmét próbálom felkelteni, mindig beleesik a csapdába, és kijön magától, persze a ruhák is jönnek utána, ezért itt is nagyon figyelek...ha elmegyünk itthonról, akkor szerencsére szerintem alszik, mert nem szoktam játszásnyomot találni....

1352. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1351. - Judith.budapest)
2011. ápr. 29. 10:40

A szekrény különleges hely, ha nyitva hagyjuk, beköltözik aludni a mélyére, természetesen a ruhákra. Onnan már nehéz kiszedni, mert harap és karmol. Az ajtót, ha nincs kilincsre erősen zárva, ő is kinyitja, addig kaparássza a mancsával, így a nappaliba be és ki is tud menni. A tükör csak fiatal korában volt érdekes, akkor ő is ült előtte, fújt egy kicsit, majd békésen elaludt.

Hát a fülpiszkálóval azért vigyázz!!

2011. ápr. 29. 06:07
Igen, a nyáron lesz egy éves.....most felfedezte, hogy talán ki tudja nyitni a ruhásszekrény ajtaját, újabb nem szabad téma....nagy felfedező....a szemetest is szereti átkutatni, ha talál egy kidobott fülpiszkálót megeszi....ettől félek, még baja lesz, mert a vatta és a műanyag szár azért nem tesz jót neki, de mire észreveszem, már túl van rajta, a szomszéd kutyája is megeszik minden hülyeséget, szőnyeget, rongyot....
1350. Zsuzsó64
2011. ápr. 28. 20:17
Gondolom fiatal még?
2011. ápr. 28. 16:48
Igen, nagyon édes, amikor horkol, meg akkor is, amikor hangosan sóhajt...nagyon birom a kis buksiját....és ha szaladgál, liheg is, néha tátott szájjal....nemrég a tükörben meglátta magát....felborzolt szőrrel közelitett, lassan, óvatosan, mivel nem birtuk ki nevetés nélkül, abbahagyta a vadászatot...
1348. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1347. - Judith.budapest)
2011. ápr. 28. 11:04

Hamar meg tudnak sértődni! Gondolom, azért mindig rád nézett, hogy mit szólsz hozzá, ő a férjednek udvarol. Az asztalra mászásról annyit, hogy mivel nálunk sem szabad és tudja, a sarkán keresztül ugrik át a másik székre, azért, hogy legalább egy lábbal érinthesse az asztalt.

Tied is tud hangosan horkolni? Most is azt teszi mellettem.

2011. ápr. 28. 08:28
Azt nem tudom, hogy miért alszanak a cicusok az ember lábán.....néztem a macska kalauzt, a googlet, de semmi válasz...a miénk nem mehet ki a lakásból, mert a tizediken lakunk....vagy a férjem lábánál, vagy nálam alszik....és hihetetlen sértődékeny is...nagyon jól tudja, hogy mit jelent a nem szabad szó...de tegnap kétszer is felugrott a konyhaasztalra, és a "nem szabad"-ra nem reagált, hát erre kapott egy pár csepp vizet a pofijára, rögtön leugrott, de látványosan szóba sem állt velem, csak a férjemmel...
1346. Zsuzsó64
2011. ápr. 27. 21:57
Sajnos hiába harcol, ivartalanított, csak a területét próbálja meg néha védeni. Vagy ha erősebb jön, akkor bemenekül legalább a lépcsőházba. Nem a legbátrabbak közé tartozik.
2011. ápr. 27. 18:40

Szóval a környék kiscicái majd a ti cicátokra fognak hasonlitani?

Mert biztos ilyen harcokat vivott a ti cicusotok is...bár a kiscicák szerintem már útban vannak....de lesz jövőre is hancúrozás-:))) szóval jobbulást a kis hősnek....

1344. Zsuzsó64
2011. ápr. 27. 07:59
Örülök neki4 Ma vége a tavaszi szünetnek, macsek is, a fiúk is zokon vették, betelepedett a fiúk ölébe. De már békésen alszik kisebb sérülés után, amit sikeresen összeszedett az éjjel.
2011. ápr. 25. 17:02
Hát eltelt....szép volt, jó volt....elfogytak a tojások, a locsolási kedv is alább hagyott....pihegünk....hol esik, hol kisüt a nap...remélem másoknál is minden rendben...
1342. Zsuzsó64
2011. ápr. 25. 10:43

Még jó, hogy a cicusok elvileg nem ehetnek ilyet. Tele zabikálja magát sonkával, egyébként is a főtt, füstölt tarja a kedvence.

Most reggelizett, el is helyezkedett békésen alukálni, természetesen az ágyra

1341. Zsuzsó64
2011. ápr. 23. 16:17

Befejeztem még vasalnom kellene, mert a kertben minden megszáradt.

Holnap sütni fogok, mert a fiamnak pénteken volt a szülinapja.

Egyébként a mienk első, aki az asztalhoz ül, ha beszólok, kész az ebéd, stb.. A gyerkőcöknek úgy látszik szelektív a hallásuk, nem úgy a macsesznak! Nem tudok hús vágni olyan csendben, hogy ne jelenjen meg rögtön. Azt mondják rá kövér, de százon veri a társaságot, ha finomságot érez, lehet az általam sütött süti is. Ünnep van neki is!!!

2011. ápr. 23. 08:14
Kellemes készülődést, boldog napokat mindenkinek ezen a fórumon....a macskáknak ügyes lopkodást, mert az enyém, ha teheti elvesz ezt-azt, csak hát lebukik.....azért nem szedjük le a fejét...próbálunk óvatosabbak lenni, ő meg próbál ügyesebb lenni....nincs az a mély alvás, amiből ne sprintelne, ha nyilik a hűtőajtó....igaz, szokott is kapni egy-egy falatkát....
2011. ápr. 22. 11:00
Olyan meleg van a lakásban, hogy már belefáradtam a semmittevésbe, ma még nem sokat lendítettem itthon...pedig kéne...remélem, te jobban állsz!-?)))
2011. ápr. 21. 15:20
Szia! Haladok, haladok....a cica az egyetlen, aki most nem gátol....ágynemű már kész, egy ablak is...megyek tovább, csak levettem a dominóórát....
1337. Zsuzsó64 (válaszként erre: 1336. - Judith.budapest)
2011. ápr. 20. 15:00
Én is szeretem,mikor felborítják a napirendemet. Takarítok ma én is, mosok, erre a fiam kitalálta, hogy a vasutas holmijait fuvarozzam már el, mert az iskolai programnak később lett vége, Annyi a takarítás zömének. De hát a gyerekek fontosabbak! A macskám most találta ki, hogy a szekrény tetején alszik egész nap, így a tetejét sem tudtam leporolni, mert nem ment arrébb és kapkod a portörlő után. Nagy a család!!!
1336. judith.budapest (válaszként erre: 1335. - Zsuzsó64)
2011. ápr. 20. 09:02
Mától szabadságon vagyok! Gondoltam, rendbe vágom a lakást, felkészülök az ünnepre, tegnap kérdeztem a fiam, reggel megy-e suliba, akkor még igent mondott, ma itthon alszik, a kis büdös, mert a főiskolás élet megenged ilyen laza napokat is...felborult a tervem, mert a porszivózás zajos, valószinű vásárlással kezdek....és veszek valami kész ételt, ma nem főzök, az apja eszik bent a munkahelyén, csak kettőnket kell megoldanom...az "ember tervez az Isten végez" mondták régen....
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook