A macskatartás titkai (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Köszi a választ, Többször visszavittük, hol kenőcsöt, hol cseppeket kapott, most talán javuló állapotban van.
Sajnos saját mancsával fertőzi magát.
Azért vannak aggályaim, mert egy régi, szintén kinti kandúrunkat ivartalaníttattuk, s olyan mulya lett, hogy nem tudta magát megvédeni a verekedésben, fél szemére meg is vakult. S ráadásul, mikor Mamcic 10 éve hozzánk szegődött, miatta egy idő után inkább dezertált a szomszédba. Onnan fogva gyakorlatilag a szomszéd cicája lett.
Bár az állatorvos is azt javasolta, hogy mindenképpen jó az ivartalanítás, de az ő tanácsaikkal fenntartással vagyok, hiszen az ilyen műtétekből (is) élnek.
Szia syria!
Bizony már lassan jelőlni fog.
Mi szól mellette? Minden! Nem jelöl, nem pisil olyan düböset, nem csavarog el (már ha kinti cica), sokkal nyugottabb lesz, nem "énekli" végig az egész éjszakát, ha tüzelő lány cica van a környéken. Ami esetleg ellen szól, hogy hajlamosabba a hízásra, de ezt is ki lehet kerülni megfelelő táppal. Szerintem többet ér az élete, mint az, hogy van rajta egy kis husi.
Ami még fontos, hogy, hogy 8 hónapos kora előtt annyira nem javasolt az ivartalanítás, mivel idősebb korába vizelési gondjai lehetnek, ha nagyon fiatalon van megműtve.
Mindenképpen javaslom az ivartalanítást! Ne legyenek "felesleges" kiscicák.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
- augusztusi születésű kandúrka mikor fog először jelölni
- mi szól kinti kandúr ivartalanítása mellett és/vagy ellene.
Sziasztok!
A fedeles wc nagyon jó,mi is a kikaparás miatt vettük :)
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. 8 éve van cicánk,, eddig probléma igazán nem volt vele. Most viszont begyulladt a foga, altatással kihúzták még decemberben, azóta gyógyszert kell szednie. a szája fertőzése, gyulladása elmúlt, viszont hol az egyik, hol a másik szeme gyullad be, pedig kapott már szemcseppet, most krémet írt fel az orvos. 1-2 napig jó utána kezdődik elölről. Valakinek volt már hasonló tapasztalata? Egyébként a szőre megint szép fényes, mint a fogfájás előtt, csak a szeme!Várom valaki segítségét! Előre is köszönöm.
Szia!
Egyik megoldás a fedeles alom, abból nem tudja kikaparni, maximum a lábán kihoz egy kicsit.
De ami nálunk nagyon bevált, az a szilikonos alom: 8 liter pl. 2000 Ft-ba kerül az Aldiban. Ez soknak tűnhet, de elég egy hónapra, és TELJESEN szagtalan. Nagyon szeretjük. Egyszer elfogyott, és a vésztartalék hagyományos almot használtuk 2 napig. Nagyon meglepődtünk, hogy milyen büdös a mackapisi :D
Hú, na látod ezt nem tudom. Macskáknál a hányás nem olyan gyakori, úgymond "normális", mint pl. a kutyáknál. A kutya, ha irigységből felfalja a társai elől, előfordul, hogy hány, de semmi jelentősége. A macsek viszont...sztem semmiképp nem normális, főleg ha eddig nem volt ilyen gond. Az én macskám nálam van 3 éve, ezalatt az idő alatt kb.háromszor-négyszer hányt.
Hát igen, ha a szívemre hallgatnék, az én macskám már gurulna.:D Egyébként időd engedné, hogy odafigyelj, ki, mikor, mit eszik? Vagy valamelyik családtag. Mert csak ezt látom a legjobb megoldásnak. (persze nem vagyok szakértő, csak nagyon szeretem a cicákat)
A hányással kapcsolatban meg ha sűrűbben előfordul, akkor--->doki...:S
Ui: épp itt böngészgettem, tök uncsi volt minden, mikor megláttam az új bejegyzésed.:)
Koszi a gyors valaszt :)
Igen tudom, hogy a nagy muja :) O maskeppen eszik, mint a kolyok, tobbszor egy nap, kisebb adagot. O beosztja, nem ugy, mint a kolyok. O addig eszik, amig kajat lat es nem tudom leszoktatni rola.
Elvileg benti cicak, de ki szoktam engedni oket a kertbe. A nagy cica sokkal tobbet van "tavol". A kolyok meg szalad egy kort a kertben, aztan jon es "leellenoriz" minket, hogy minden rendben van e amig o kint volt. :) Imadnak vadaszni es szerintem szaladnak, mozognak eleget. A kolyok megis kezd gombolyodni...
Tegnap este megprobaltam a kulonetetest. Amig a nagy evett a kicsit tavoltartottam. (szegenykem csak nezett, hogy most o miert nem ehet, a szivem szakadt meg). Amikor a nagy szepen lassan befejezte a vacsorajat elvonult es ket perc mulva kihanyta mindet. Ami abszolut nem mindennapi dolog... Ez miert lehet?
Szia! Mint amatőr macskagazdi azt tudnám erre mondani: a nagy mujája! :D
Na komolyra fordítva: szerintem mindenképpen érdemes lenne megpróbálni külön etetni őket, legalábbis addig elkülöníteni, míg a nagycica megeszi az ő adagját, mert így tényleg az lesz, hogy ő elfogy a másik meg megnő...
A másik dolog: azt mondtad, a nagy kevesebbet is eszik. Mégis egyforma mennyiségű adagokat kapnak? A kisebbnek meg szerintem amúgy is többet kell most ennie, "növésben van".
Lakásban vagy kertesben laknak? Ha van elég szabad tér lemozogni amit eszik, szerintem egyenlőre ne tarts tőle, hogy elhízik, annyit egyen, amennyire szüksége van.
Üdv!
Sziasztok, jo reggelt. Segitsegre, otletekre lenne szuksegem. 2 cicam van egy ket eves es egy 9 honapos. Nagyon jo baratnok, nincs veszekedes. Napi ketszer etetem oket. Ketten reggel es este 1 zacsko 100 grammos Whiskast kapnak, elvileg fele-fele aranyban. A nagy cica lassan eszik, komotosan es kevesebbet, mint a kolyok. Ha a kolyok megette(behabzsolta) az o adagjat atmegy a nagycicahoz es megeszi az ovet. A nagycica pedig atengedi neki, csak nezi, hogy eszik...
Az eredmeny: a nagycica mindig a maradekot eszi, a kolyok pedig kezd elhizni.
Gondolkoztam, hogy kulon etetem oket, de a kolyok biztosan megtalalja majd az athelyezett talkat, igy ugyanott leszunk, mint az elejen.
Megis mit tegyek, hogy a nagy cica egyen rendesen, a kolyok pedig ne hizzon tovabb?
Koszi a segitseget.
Szia!
Mi macskahálót szereltünk fel az erkélyre, így szabadon mászkálhat. Mona cicánknak az alma is kint van. Nem olcsó dolog, de megbízható.
Sziasztok!
Segítséget szeretnékkérni,mert van egy 1 éves kan macskám, nem műtött és jönnek rá a nagyobb kan macskák, bántják, elzavarják, úgy eszik,hogy nézkörbe, mikor mi rezzen....Nos, ma hoztam 2 pici cicát, iszonyú picik, szinte csak alszanak és a nagy fél tőlük. Ezek is fiúk mind, ahogy látom. Hogyan lehetne összeismertetnem őket??? Próbáltam egymáshoz közel etetni őket e a nagy elbújik és nem nagyon jön elő, csak ha kinyitom az ajtót és akkor kioson...Mi a jó megoldás,mikor kezdjem előket ismertetni egymással? Másikkérdésem,hogy mikor kezdjem elmajd a piciket kitenni az udvarra? Elég hideg van, az előzőt nyáron tettem ki, egy éve kb 1,5-2 hónapos korában. Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!!
Sziasztok!
Tudom, nem erről szól a fórum, de egy kóbor cica kölykei gazdit keresnek. Még csak egy hetesek. Aszód, Pest megye. Tündériek! Képek az adatlapomon, és még ez is:
:)
Szia!
Ne aggódj össze fognak szokni!Hagyni kell őket,hogy szépen "lejátszák" egymás között a meccset.Néhány hét alatt puszi pajtások lesznek!:DDDD
Nálunk sem volt gond pedig három felnőtt kandur mellé hoztam anyukámnak egy nőstény kölyköt.Imádják a kicsit.
Sok sikert!
Attól félek én is, hogy Mamcic majd nagy ívben elkerüli. Pedig pont azért hoztam, hogy legyen egy kis társa, mert eddig minden, a közelébe kerülő idegen kölyökkel boldogan foglalkozott.
Most még attól is tartok, hogy Mamcic majd elmenekül.
Jól kifogtam a kis bestiát. Pedig irtó aranyos, folyton dorombol, egészséges (állatorvosok találták), eszik, mint agy zabagép.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tudom hogy van sok macskás fórum, de nekem azonnal kellettek a válaszok.
Megkérem a Moderátort, vonja össze a "Macskatartás titkai!" fórummal.
További ajánlott fórumok:
- A nőtlen férfiak titkai...
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Éden titkai
- A termékenység titkai
- "Titkok" - Írd le a legféltettebb titkaid vagy kérdésed!
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?