A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...
Nem kell.:-)
Három gyereken is "kipróbáltam" a hőséget, a lázat, a hasmenést, a hányást, de még csak közelébe se kerültek a kiszáradásnak soha. Igaz, ilyenkor egész nap cicin lógtak, de beteg gyerekkel amúgy sem megyek sehova. Nagy melegben is legfeljebb csak strandra vagy egy árnyékos játszótérre- ezeken a helyeken meg nem ciki szoptatni.
Hát nem tudom!
Nálunk egyáltalán nem kéredzkedett óránként cicire! Még a 40 fokban sem! De biztos van ilyen is...de ha ilyenkor vízet kap, akkor az már nem is igény szerinti szoptatás!:))
sajnos még akkor sem akart mást inni amikor még csak cicizett. Nagy gondom volt ez nekem mert akkor is volt már meleg. És nem is pisilt. De még csak cici sem kellett óránként. Próbáltam én vizet, higított gyümölcslevet, ízesítetlen teát.
Szóval én teljesen egyetértek mert én is úgy voltam vele, hogy léptem nyomon nem fogom szoptatni. Csak leírtam, hogy ilyen is van.
én is adtam vizet Máténak a nagy melegben, pedig akkor még csak és kizárólag cicizett.
Úgy gondoltam, hogy séta közben, vagy bankban, boltban, stb. nem fogom megszoptatni, ha szomjas.
De az igaz, a legjobb az anyatej és a sima, felforralt víz.
sem tea, sem üdítő nem kell egy pár hónapos babának
Az megint más, ha már kap mást is anyatejen kívül, akkor nem tudom, hogy mükődik a dolog(bár sztem akkor is elég az anyatej, ha szomjas)!
Én kizárólag anyatejes babáról írtam, hogy nem kell nekik víz!
Hát nálunk nyáron sem kapott semmit anyatejen kívül!
Az is folyadék, és ugyanúgy, ha megszomjazik, akkor is cicit kap, nem pedig vizet!
Ez egy tévhit, hogy vizet kell neki adni melegben!
Persze, ha tápszert kap, akkor oké, de anyatejes babánál erre semmi szükség!
Folyadékot=bocsika
és nem feltétlen cukros lötyit,sima víz is megteszi.
Én is, mint sokan mások egyetértek veled.
Amikor az első gyerekem 3! hónapos lett, nekem is anyósom elkzdte mondani, hogy mostmár kaphatna mást is, mit anyatejet. Szerencsére ő nem akaratos, így rám hagyta a dolgot. Jobb is. Az első gyerekemmel nagyon megszenvedtem még a 6 haónapos hozzátápálást is. Én erőltette, hogy már muszály ennie, mert ez az "előírás", ő meg egyre jobban nem akarta. 8 hónapos volt, mikor először normálisan evett. Ő még 6 hónaposan sem volt érett hozzá.
A kisebbik lányomnál mindenki vizet akart itatni szegénnyel, mert nyáron született és hogy szegyének legalább vizet adjak, ha már cukros teát nem akarok. Hát ő sem kapott 6 hós koráig anyatejen kívül mást. Ekkor azért már rutinosabban engedtem el a fülem mellett a dolgokat.
A picur most lesz 5 hónapos. Ő sem kapott még semmit tejcsin kívül.
Legközelebb legyél határozottabb, ne hallgass másokra, úgyis te tudod mi a legjobb a babádnak!
Az pedig, hogy mi fél évesen már tejet ittunk, meg pörköltet kaptunk... Hát ezért van az a sok allergiás beteg. Lehet hogy enyhén én is az vagyok, csak rajtam nem jön ki, de a 3-ból 2 gyerekem tejallergiás. a középső már kinőtte, pedig 1 éves koráiig nem kapott tejet, de kicsin 2 hónapos korában kijött már attól is amit én megettem. Most én diétázok.
És sajnos ezeket mind tőlünk örökölték. Szóval máskor határozottabban!
Szia!
Engem is mindenki lehurrogott, és ezen mindig úgy kiakadtam. Mi van, ha máshogy volt régen??
A kislányom 8,5 hónapos volt, amikor mondta valaki a családba, hogy bezzeg egy az enyémnél 2 héttel fiatalabb kislány már töltött káposztát is evett, és én túlféltem a gyereket! Fél év múlva a töltöttkáposztás kislányt az anyukája mindenféle vérvételre meg fájdalmas vizsgálatokra hordta, mert agyerek nem kakilt, és megmondták, hogy felkészületlenül érte az emésztőrendszerét az a sok nehéz kaja.
NA, akkor a családi okoskodóim EGY IDŐRE befogták a csipogójukat. De már beletörődtem, hogy aki beleszólós, az bele is fog szólni mindig. Én már elmondtam az anyósomnak, hogy ő lehet, hogy hallgatott az anyjára + anyósára (mert ezt mindig hallgathatom) amikor 21 évesen szinte gyerekfejjel megszült, de én 30 évesen el tudom dönteni, hogy érdekel-e amit mond.
Nem vagyok minden anyós álma :)
Amikor beleszólnak a nagyszülők,akkor azt mondják,hogy ők is a szüleiktől tanulták,aki már ugye felnevelt egy-pár gyereket,vagyis anyuká-apukát és testvéreit.Tehát van tapasztalatuk.
Csakhogy szerintem már nem emlékeznek arra,hogy bizony ők sem csináltak mindent úgy,ahogyan a szüleik mondták,csak ezt már elfelejtették:O))).
köszi, de én úgy tudom, hogy többféle módon is készitenek fagyikat. Vagy a porhoz vizet adnak....
:-)
Ettől félek én is, hogy ha kicsit több időre hagyom velük akkor mivel fogják tömni. Megmondtam anyukámnak, hogy ha csak 1x is megtudom, hogy olyat adott a gyereknek amit én nem szeretnék még neki adni, nem fogom vele hagyni többet!
Nem tudom, miért nem lehet ezt szépen elfogatni, és miért kell így "fenyegetőznie" az embernek, ahhoz, hogy ott merje hagyni a gyereket pár órára :(
Na ezt a hozzászólást kéne megmutatni, elmagyarázni pár nagyszülőnek! Beleértve anyukámat, anyósomat is!
De hiába is próbálja az ember megbeszélni velük, akkor is nekik van igazuk, és én csinálom rosszul. Mert nem engedtem hogy 7 hónaposan egye a csokit, a babapiskótát meg a mézes puszedlit!!! Mert neki ismerkednie kell az ízekkel! Mondta az egyik nagyszülő.
Ja meg, hogy kell fognia a kezébe valamit és rágcsálni. Hát mondom nem kell annak keksznek lennie, lehet az gyümölcs is!
És én vagyok a rossz, mert én semmit nem adok a gyerekemnek! Már teljesen kivagyok tőlük! Már lassan az lesz, hogy ritkábban akarok találkozni velük, mert előre tudom már, hogy ezzel fognak nyaggatni.
Amiért nem nőtt ki a fog,attól még romlik a cukortól.
Arról nem is beszélve,hogy nyílván a cukorka adása továbbra is fenn fog állni.
Én megmondom őszintén nem hallgattam sem a nagyszülőkre, de még a védőnőmre sem /ő már 4 hónaposan javasolta a mézet, amit 1 éves kor alatt tilos adni/, a szomszédra meg pláne nem.:)Úgyis mindenki mást fog mondani.
Én inkább mindennek utánanéztem, utánaolvastam. A neten is elég jó kis kajaösszeállítások vannak picik részére.
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- Korai hozzátáplálás.
- Ha nem eszik a baba....a hozzátáplálásról.
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- Szerintetek a 4 hónapos fiam hozzátáplálása megkezdésével a pocakfájás javulna vagy csak rontanék a helyzeten?
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(