A három hónapot betöltött baba ehet már gyümölcspépet? (tudásbázis)
Én nagyon is megtapasztaltam ezt, 2 gyerekemmel is, de mi a baj ezzel??? Nem értem.....
Kötelező 6 hónaposan bármit is elfogadnia????
Miért nem lehet megvárni türelmesen azt az időt, amikor az anyatej mellett - saját döntése során - elfogad mást is?? Nálunk ez az egyik lányomnál 9 hónapos korban jött el, a másiknál 7 hónaposan. És??? 1 évesen már mindkettő ugyanazt ette, mint a többi.
Ez is egy érdekes tapasztalat részedről. Az én lányom is fél évesen kapott először gyümölcsöt és soha semmi gond nem volt az atetéssel.
Egy olyan kaját sem tudok mondani amit kiköpdösött volna!!! És az ismerőseim sem tapasztaltak ilyesmit.
Te tudod...
Attól, hogy apudnak nem lett tőle baja, még nem biztos, hogy ártalmas haladni a korral, s belátni, hogy a babának teljesen elég, s a legegészségesebb a 100% anyatejes táplálás min. 6 hónapos korig, szemben a ki tudja mi mindent nem tartalmazó gyümölcsökkel. Mert azt ugye te se gondolod komolyan, hogy mai világunkban van még biokaja? :))
Mindennek meg van a maga ideje! Nem véletlenül "találták ki" hogy mit mikortól adhatsz a gyereknek. Gondolom azért te nem lisztlevessel tömöd a gyereked azért mert apád is azon nőtt fel!
Az én nagyapám lovaskocsival járt, mi mégsem követjük a példáját.
A lányom több mint 2 évig szopott, egyszer volt beteg, azon is 2 nap alatt túl voltunk.
:)))
A szülői hozzáálláson is nagyon sok múlik ám! Egy köhintés, s már rohannak is a dokihoz.
Ugyanakkor az allergia előfordulása is sokkal gyakoribb környezetünk vészes szennyezettsége miatt, ill. a táplálékok mesterséges volta miatt.
Nekem van allergiás gyerekem, de a dokinénit éveken át így se látogatjuk. :))
Nem kell sietni a hozzátáplálással. Kóstolgatni lehet kis kanállal, sztem korai még.
A gyümölcspépek is 4 hós kortól vannak.
Átmásoltam egy másik kérdésről az előző válaszom indoklását:
A kicsinek adj anyatejet, ameddig csak van a cicidben!
Ha kiegészítő táplálásra van szüksége, inkább úgy oldd meg, hogy egyik alkalommal szopizzon és cumisüvegből add oda neki az előző étkezési időben kifejt anyatejet, a másik étkezése pedig legyen FRISS almalé! Az biztosan nem árt pici babáknak sem, és nem is unják meg.
Egyszerre azért nem jó az anyatejjel, mert gyümölcsöt csak éhgyomorra szabad fogyasztani.
A fehérjékkel erjedni kezd. Hasfájós lesz a baba tőle.
Ha 3 óra eltelik a szoptatás után, ihat annyi FRISS gyümölcslét, amennyi jólesik neki a következő szoptatás előtt 20-30 percig.
Ennyi idő kell, míg a gyümölcsök áthaladnak az emésztőcsatornán.
Kivéve a banánt, a datolyát, a fügét és az aszalt gyümölcsöket, mert azoknak 40-45 perc kell.
A görögdinnye 20 perc alatt átszalad rajtunk.
Jön a szezonja, ahhoz még gyümölcscentrifuga sem kell, és imádni fogja még a pici babád is.
Nem vagyok gyerekorvos, és ennyire pici babák kiegészítő táplálásában gyakorlatom sincs, mert én 8 hónapig szoptattam az áprilisban született lányomat. (1976-ban!)
Imádta a görögdinnyét csócsálni, de nem merem felelősségteljesen ajánlani.
Azt viszont teljes felelősségem tudatában, biztosan állítom, hogy tápszert és tehéntejet -még felesben sem - ne adjatok anyatej helyett!
Ha muszáj pótolni, csak FRISS gyümölcsöt centrifugáljatok, passzírozzatok, pépesítsetek!
Bébiknek gyártott gyümölcsitalokat, pépeket azért ne adjatok, mert a hőkezeléssel savasakká válnak az eredetileg lúgos gyümölcsök.
Az eredeti kérdésre a válaszom: IGEN.
Adhatsz a babádnak gyümölcspépet, levet, de arra nagyon figyelj, hogy a szoptatás után teljen el 3 óra!
Az eredeti kérdésre a válaszom: IGEN.
Adhatsz a babádnak gyümölcspépet, levet, de arra nagyon figyelj, hogy a szoptatás után teljen el 3 óra!
Végigovastam a hozzásszólásokat, érdekes, hogy milyen különbözőek a vélemények, ill. az orvosi, védőnői tanácsok.
Nekem 26 évvel ezelőtt a védőnő mondta, hogy feltétlen kezdjem a gyümölcslevet. Ekkor volt a lányom kb. 1 hónapos. Én meggylével kezdtem, mivel éppen akkor ez volt. Persze éppen csak ízelítőt kapott, egy mokkáskanálban pár cseppet.
Nekünk 3 hónaposan el kellett kezdeni a főzeléket.
Én józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy az anyatej teljesen megfelő, dehát minden korban mást gondolnak helyesnek az okosok.
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- 6 évet betöltött gyereknek már kell jegyet venni a tömegközlekedésben?
- Előrehozott öregségi nyugdíj 59 évét betöltött nő részére?
- 8 hónapot betöltött babának lehet baja egy kicsi tejföltől?
- Elméletileg betöltött 7. hét után még nem látnak szívhangot és 10-12 mm helyett csak 4-5 mm. Másnál is volt ilyen? Mit jelent?
- A 12 hetes klinikai ultrahangra akkor kell menni, ha már betöltöttem a 12. hetet?