A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Milyen hasmenése van a cicádnak?
- Gyakran, kis mennyiségű hasmenés: a vastagbél irritációjára utal.
- Naponta 3-4X, nagy mennyiség: emésztési, felszívódási probléma az ok.
- Kellemetlen szag: bakteriális fertőzése van.
- Olajos, vagy zsíros: felszívódási zavar (zsír).
A széntabletta nem biztos, hogy jó megoldás!
most olvastam egy fórumon, ahol amacska is szokott írogatni, nekem új volt. HASMENÉS kezelésére (állatorvos írta):
"bemész az első patikába, és kérsz egy doboz Bolus adstrigenst. És akkor kapsz egy ilyet:
Lényeges, hogy ne keverd össze a Bolus laxans-sal, ami pont hogy hashajtó hatású, és piros a csík a dobozon.
Én felnőtt macseknak 2-3x1/2-et adtam belőle."
örülök ...istenem ezek a kutyák borzsztó amikor kiüzik a cicákat az otthonokból
láttam a szomszédba is ahogy terorizálják stb őket de hiába szólok
Kiszedték a dobozból amiben volt Ő meg a többi cica is napközben pihen.A többi cica elszalad de ő valamiért nem ahonnan elkóborolt ott biztos kutya között élt.Kiszöktek a kutyák az udvarra hátra leszedték a doboz tetejét majd a cica kikerült onnan és nyúzták vagy nem tudom mit csináltak vele.
Mióta itt van az Amstaff 10 hetes kora óta nem tűri a macskáimat:(Anno a gazdája is mondta, hogy nem szereti Őket.
Volt, hogy a nagy cicát simiztem odajött és majdnem hirtelen kicibálta a kezemből nagyon macska gyűlölő:((Mióta itt a kutya azóta a cicák csak szinte egész nap nincsennek itthon anno meg itt feküdtek akár hányszor csak kinéztem.Már arra gondoltam meg kötöm a kutyát na de ha ez a pici cica majd oda megy hozzá:(Hiába vertem el a kutyát mondom neki kölyök kora óta, hogy fúj nem szabad a cicát cseszik rá:(
ez a gazda felelőssége! a kutyám pontosan tudja, melyik macska az enyém. megugatja, de SOHA nem bántaná (ill nálam 5 kutyáról van szó). látták, hogy vele vagyok, felismerik a sajátokat. viszont ha esetleg idegen tévedne az udvarba, biztosan megtépnék...ez a dolguk, védik a területet.
hogy a fenébe ne tépnének meg egy egyedül kószáló, új kismacskát? egyedül nem is lett volna szabad közéjük engedni.
szerintem a kutyák kinozták meg
nos én ezért nem kedvelem annyira a kutyákat
Hát az, hogy arra lettem figyelmes , hogy nagyon nyérvog a cica nem úgy ahogy szokott ugatnak a kutyák akkor láttam, hogy a 2 kutya kiszökött hozzá a cica a földön szétterülve lábai az égnek tiszta nyál volt nem tudom mit csináltak vele de ha később megyek le lehet lefujtják vagy nem tudom:(Vagy húzgálta a kutya vagy cibálta de nem láttam nem tudom.Gyors utána bevitte párom megfürdette megszáritotta azóta bent van.De bármit adok neki enni nem kell neki csaj tejet iszik meg vizet.Lehet stresz érte.
nem látszik a kép.
mi az, h majdnem kicsinálták? lehet, h olyan sokkot kapott, h elment az étvágya...
Sziasztok.Kis cicám bent van:)))
Mivel tegnap majdnem a2 kutyám kicsinálta igy párom behozta.De azóta nem, eszik:((((Nem tudom mi lehet a baja:((
Itt pihen:)
ez a környéktől is függ. lehet h vki mérgezi őket, vagy megfogja őket a közeledben.
tapasztalat alapján azt mondom, h a korábban felsorolt 3 feltétel (+ivartalanítás) esetén jó eséllyel visszajönnek a macskák, épségben.
két kismacska jobban kijön egymással, mint kicsi a naggyal, ez OK.
Értem hát a naggyal még mindig nem jó.
Legutóbb simiztem az ölemben a picit a nagy ezt nem látta felugrott Ő is az ölembe de amikor megfordult a nagy és észre vette mögötte a picit fújt egy akkorát és úgy leugrott, hogy még a lábamat is megkarmolta:(
Van még egy kicsi cica nagyobb már mint a szürke az kijön a picivel:)
Hát hely van kaja van remélem Ő nem fog elkóborolni:((Annyi cica tünt már el az évek alatt tavaly 2 kis cicám egy nap alatt azt lehet megfogták:(((
a naggyal milyen a viszony? javult már?
az, h a macskák összevissza kóborolnak, természetes. az enyémek egész életükben szobamacskák voltak, idén szoktattam ki őket, szerintem hét határon túl járkáltak. a lényeg, ha van 1, kaja, 2. hely, ahol meghúzhatják magukat, 3. szerető gazdi, akkor visszajönnek. ragadozók, nagy területet járnak be. ha ivartalanítva vannak, akkor kisebb az esélye annak, h bajuk lesz.
Húh nálunk már mennyi elment:(Az az igazság a többi nagy jön enni majd szétszélednek és legutóbb a pici is menet velük:(Ezért féltem, hogy nem jön vissza :(
Azért is gondolom, hogy elcsavarogna mert egyedül lenne az udvaron az összes többi 6 cicus is mindig elmegy kaja után pedig lenne helyük hol lenni
Sziasztok.Ez a kis cica kint van az udvaron egy dobozban amiből nem tud kijönni na de most már szeretnénk ki engedni mennyi az esély arra, hogy ez a pár napa alatt megszokta a helyet és ha el is megy a többiekkel bóklászni ha hívjuk vissza jön?
Féltem most is kiszökött valahogy de a párom az udvaron látta ott üldögélt de legelsőnek mikor ide került akkor is kiszökött és a szomszédban volt az utcán féltem szeretném ha itt maradna mit tegyek?Vagy engedjem már ki csináljak neki egy kis dobozt azt ha akar itt marad ha nem nem fog?