70 évesek beszélgessünk! (beszélgetés)
Drága Évike! Mindenki hisz valamiben, vagy valakiben. Hit nélkül nem is lehet élni. Én sem vagyok vallásos, de ateista sem. Nem járunk templompa -néha lelkifurdálásom is van miatta- ettől függetlenül a hitem erős. Megköszönök minden jót és ha kell segítséget is kérek az istenemtől. Igazad van a szeretet mindennél erősebb kapocs. Nem ismerjük egymást személyesen, mégis megbízunk egymásban. Aggódunk egymásért, örülünk a másik örömének, szeretjük egymást.
Voltam ma a fogorvosnál is, holnapra egyezetett időpontot a szájsebésszel. Húzni kell és szerinte jobb ha a szájsebészeten csinálják. Pedig biztam benne, hogy ma otthagyom a fogam.
Majd holnap jelenkezem. Puszillak, Klári
Klárikám! Légyszíves írd meg mit mondott az orvos? Ez lehet huzattól,pók csípéstől és sajna
gyullad fogtól is.Kíváncsi vagyok mi van.Lészíves tájékoztass minket.Sok-sok puszi:Éva
Ui: annyira örülök,hogy itt ezen a fórumon,valahogy minden oly szépen kialakul,megoldódik,ha most vallásos lennék másra gondolnék.....Egy nagy igazság viszont van! A szeretet csodákra képes!!
Drága Gabikám! Még boldogabb vagyok,hogy nálatok is kialakult egy igazán szép és nemes dolog.Gondolom leányod boldogsága az égig hallik majd?
Az " új" kis menyem sajnos nem ismerem és azt sem tudom igazán elhinni,hogy azért nem jön el,mert fél a repüléstől.Az viszont tény,hogy Ausztrália nagyon messze van és az út is kegyetlenül hosszú.Majd a fiam elmondja biztosan,hogy mi az igazi ok.Természetesen nem fogom erőltetni! Lényeg,hogy boldogok és nekem ez elég.Az már hab a fene nagy tortán,hogy átölelhetem.Mindenkit puszilok Nálatok.Örülök,hogy jól alakul a leánykád kis élete. Sok Puszi: Éva
Klárikám! Az a legmegbízhatóbb szerintem,ha megrendelem és ott veszem át.Kiszállítják ezt követően is,de én szeretem látni amit kifizetek.Ott fizetek bankkártyával,arról átutalási-terhelési lehetőséget én még soha nem adtam meg senkinek.Igy is nagy könnyebbség,mert a készpénzes fizetésnél könnyebb a helyzet! Kéred hozzák ki és otthon megnézed az árút s ha tetszik kifizeted.
Különben ennyi szépre és jóra nem számítottam a nagy bánatomban.Én a fájó érzelmeim terhét nem szeretem másokkal éreztetni,de nagyon fáj ám!!
Köszönöm,hogy velem örültök,érzem mellettem álltok.Puszilom minden kedves család tagomat:Éva
Drága Klárikám!
Persze, hogy szorítunk!!!! Reméljük nem lesz komolyabb baj!!!!!!!!!
Majd írd meg azért, hogy mi tőrtént!!!!
Vigyázz Magadra!!!
Puszi
Gabi
Keveseim! Mi történt? Boldogság a köbön? Mindig tudtam, hogy aurája van ennek a fórumnak. A rossz jóra fordul, a jó még jobb lesz, csak kivánni és remélni kell.
Puszi Nektek! Klári
(Azért majd egy kicsit szorítsatok nekem is. Reggelre teljesen bedagadt a szemem. Szemészeti probléma nincs, fogorvos is megnézett, holnap rendevum van a szájsebésszel. Biztatom magam, Klári fő az optimizmus ettől csak jobb lehet.)
Sziasztok!
Évike nagyon ügyes vagy!!!! Hidd el mi is Veled örülünk. Ennél szebb karácsonyt el sem tudnék képzelni!!! Azt írtad nem tudod mi az oka, hogy a kis menyed nem akar jönni. Igaz személyesen nem ismerlek, de nem tudja mit veszít, hogy kihagyja a talákozást Veled!!!!! SZUPERNAGYI!!!
Biztosan emlékszel a kétségbeesett levelemre a lányomékkal kapcsolatban. A következő sorokban leírom az eredményt!!!
Most én is szerteném Veletek megosztani az örömömet.
Ma meglátogattuk a lányomat a munkahelyén. Ugyanabban a bevásárlóközpontban dolgozik a barátnője az ékszerboltban. A lányom bement a bankba ügyetintézni és közben mi beszaladtunk a barátnőjéhez. Nem tudta, hogy most mi lesz a jobb elmondja vagy sem. Azt mondta meg kell osztani valakivel. A lányom barátja megrendelte a karikagyűrűket. Szóval karácsonykor eljegyzés!!!! A lányom semmiről sem tud, azt hiszem ettől szebb karácsonyi ajándékot nem kaphatna!!!!!!!!
Annyira BOLDOG vagyok el sem hiszitek!!!!!!!!!
Puszillak Benneteket!!!!!!!
Szia! Még nem rendeltünk neten. Szeretem megnézni, kiválogatni az árut. De ha már nem megy, akkor mi is élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Haza is hozzák, vagy el kell érte menni?
Úgy örülök, hogy szép karácsonyod lesz.
Puszillak Klári
Drága Klárikám! Már haza is érkeztem és mindent elintéztem!Szépen előkészítették és minőségileg jó
minőségű áruból állították össze megrendelésemet.
Most pakoltam ki a cuccost!! Mondjuk az ár sem volt kutya,potom 47 ezer valamennyit fizettem.Megvettem az ajándékot is,az egy külön összeg volt.
Nos ennyit akarta dicsekedni nagy gyorsan.Szeretem az ilyen előrendeléseket,nagyon megkönnyítik az ember dolgát.Puszillak sokszor: Éva
Drága Évike! Szeretnek az égiek. A szororúság után most a boldogságot adják neked. Ügyesen oldottad meg a beszerzést. Klassz nagyi vagy. Csak igy tovább, rugalmasan. Én nem bánkódom, azért hogy a fiatalok nem velünk lesznek, nagyobb lesz az öröm, ha újra találkozunk. Az otthoniakkal nagyon ritkán tudnak találkozni. Csak ők mennek, mert bonyolult az útlevél, vizium elintézése. Kevés a pénz, gond az utazás. Az az öröm, hogy a lányukat, vejüket, kisunokájukat megölelhessék, nekik is jár.
Évikém nagyon örülök a boldogságodnak, ennél szebb karácsonyi ajándékot nem kaphattál volna.
Puszillak, Klári
Klárikám Kedvesem! Tegnap este nagy öröm ért! A fiam skypen felhívott és nagy meglepetéssel szolgált!
Most 22.-én érkezik 14 óra körül a repülő és Ő rajta lesz!!
Nos három év után újra megpuszilhatom, és átölelhetem.Tudod Ausztrália nincsen túl közel.Az utazás sem két fillér,így ritkán látom. Ráadásul az " új" kis menyem nem kíván ide jönni,
még nem találkoztam vele az eltelt 8 évben,mióta a fiam felesége.Magyarázatot még a fiamnak sem ad,mindössze annyit,hogy Ő nem hagyja el az országát és fél a repülőtől.Szüleit sem ismerem,elmondás alapján egy mord bezárkózott család.A fiam állítólag boldog és ez nekem elég!
Nos már az éjjel összeállt az ajándék lista és az
ünnepi menü,most nyergelek és megyek vásárolni. Neten már hajnalban megrendeltem sok mindent a Spárból.Azokat már csak át kell néznem,fizetni és haza hozni.Az ajándékokat megbeszéltem a gyerekemmel és az unokáimmal " ajándék utalvány" lett belőle.Így aztán mindenki azt vesz amit akar.Nekem csak annyi feladatom volt,hogy megkérdezzem ki mit akar venni.Mert tudod nem mindegy hol veszem az utalványt.Ezzel is szerencsém volt,mivel DVD-,CD-t,könyvet,piperét és műszaki cikket szeretnének.Ezeket egy helyen lehet kapni a Spár Centrumban.Így nem kell sokat rohangálnom.A Spárban van a Médiamark az Illatszer bolt és Könyves bolt is.A piaccal is egy nyaktag köti össze.Hurrá!!! Karácsony.Egy délelőtt és letudom a bevásárlást.
Főleg akkor,ha egyedül leszek a Spárban!!!!
Látom Nálatok kissé megoszlik a család,Nálam most először lesz együtt a fiam és a négy unokám.
Mindig külön-külön sikerül az ide érkezésük.Most sem lesznek sokáig együtt,mivel fiam 22.-től 29.-ig lesz itthon.30.-án már indul vissza,hogy a szilvesztert együtt töltse feleségével és annak családjával.Akikről remélem most többet is sikerül megtudni.Eddig csak puhatolta a " miért" okát,de nem tudott meg Ő sem többet,mint amit okként már leírtam.Klárikám! kissé hosszú lett levelem,de olyan meglepetés szerűen ért a fiam jövetele,hogy gyorsan meg kellett osztanom Veled és rajtad keresztül a többiekkel is.Puszi: Éva
LÁNYOK! Remélem elolvassátok Klárikának írt levelem és icipicikét örültök velem? Szaladok vásárolni,puszillak benneteket sok szeretettel: Éva
Szia! Velem is egy 2,5 éves volt. Meg az anyukája és az apukája. Ő egy tünemény. Csak az én kezemet volt hajlandó megfogni. Igaz lekenyereztem, kapott tőlem tik-takot. Onnantól a mama volt a barát. Hazafelé egy kifőzdében vettem két adag pacalt és két adag aranygaluskát, volt otthon husi leves sok zöldséggel és krumplis tészta. Mindent az asztalra tettem. Látni kellett volna, ahogy nekiestünk. Egyedül miért nem esik jól?
Már nem tudok visszaemlékezni mikor volt katona a legény, úgy kb 15 éve. Debrecnbe vonult be, és a kiképzés után Nagytarcsára került. Örömkatona volt a bátyjához képes, aki a tartin volt sorkatona. Puszillak Klári
Szia Klári!
Ezt nem hiszem el! Én is ugyanígy voltam ma!! Mi a keresztlányom kisfiára vigyáztunk a férjemmel és én is elfelejtettem minden bajomat! Olyan jó volt. Két és fél éves és csak holnap mehet a bölcsibe mert beteg volt. Látod ezt teszi a családi boldogság!!!!!!!! Azért gondolom fájdogál a fogad. Nagyon sajnállak miatta.
Tényleg kicsi a világ. Mikor volt a fiad katona? Én 2000-től voltam Nagytarcsán. Nem nagyképűségnek hangzik, de szerettek a katonák. Persze velem csak akkor találkoztak ha konyhaügyeletes voltam!
Puszi
Gabi
Szia Gabi! Ma együtt töltöttük a napot a kisebbik családommal. Még a fájdalmat is elfelejtettem, arra az időre.
Miért gondoltam, hogy az hölgy az anyukád testvére? Én magamban elkönyveltem. Talán mert az én anyukámnak lánytestvére volt.
Ha ez a felállás, akkor a nagynéni nyugodtan kimaradhat a buliból. Találkozz csak nyugodtan a bácsival. Végül is ő a rokon. Nem erőszak...
Olvastam a fentebb irtakat. Kicsi a világ. Te Nagytarcsán, én Kistarcsán (Kerepestarcsán) dolgoztam az iskola felszámolásáig. A kisebb fiam Nagytarcsán volt katona.
Jó egészséget kivánok. Puszillak, Klári
Drága Évike! Csodálatos vagy. Jó, hogy ilyen fitt vagy és nem hagyod el magad. Javában megy a tolongás, nem lesz könnyü dolgod a vásárlással. Mindig az apróságok okozzák a legtöbb fejtörést. Nekünk sincs már igazából szükségünk semmire. Hogy könnyitsek a gyerekek helyzetén, javasoltam, hogy töltsenek le szép verseket, vagy/és zenét. Annak szívből örülnénk.
Hogy a családomban mekkora az izgalom azt nem tudom. A fiatalok hazamennek Kárpátaljára, csak az új évet követő napokban jönnek haza. Én nyugodt vagyok, még mindig nem foglalkoztat a készülés. Remélem később sem pánikolok be. Az ünnepi vacsora most is nálunk lesz, csak kevesebben leszünk. A férjem remekül tud bevásároláni, ezt ő szokta csinálni, és nagyon ügyes a konyhában is. Ha mi ketten összefogunk, nem ismerünk lehetetlen. Az utóbbi időben az ajándékokra szánt összeget a odaadjuk a felnőtteknek ők megvásárolják kinek-kinek azt amit jónak látnak. (izlés, méret, ők jobban tudják) A bevásárlásból hozzánk jönnek, itt hagyják "amit tőlünk kapnak". Nekem csak az marad, hogy szép csicsásan becsomagoljam, feldíszitsem a fát és alá rakjam a meglepetit. Diós és mákos bejglit szoktam sütni, finomabb, mint a készen vett.
Puszillak, Klári
Szia Évi!
Tulajdonképpen én 1985-ben 19 éves koromban kezdtem, a Honvédelmi Minisztériumban mint továbbszolgáló katona.
Szülés után a Honvédkórház ügyvitelén, majd 1992-2000-ig Hüvösvőlgyben voltam. 2000-ben átszervezés volt, amikor is 100 emberből 10-en kaptak beosztást. Hála az égnek én is köztük voltam. Ekkor kerültem Nagytarcsára. Az alakulatot felszámolták 2006-ban és szerencsémremeg volt a 25 éves szolgálati viszonyom és eltudtam jönni nyugdíjba. Akikkel mostanában beszélek, aktív katonákkal nagyon el vannak keseredve mert most ismét átszervezés lesz és azok akik nem tudnak nyugdíba menni sokan az utcára kerülnek. Nekem még szerencsém volt mert akkor még jó pénzzel eltudtam jönni. Ha a seregbe maradok akkor most kevesebb lenne a fizetésem ( nem is kevéssel ) mint most a nyugdíjam.
Vigyázz Magadra, és azért még ne nagyon futkározz!!! Kúráld Magad!!!!!!
Puszi
Gabi
Gabikám Kedves! Már oly sokszor megakartam kérdezni Tőled,hogy hol és melyik katonai egységnél dolgoztál? Már csak azért is vagyok kíváncsi ,mert a nyugdíjazásom előtt jó pár évig én is a honvédségnél dolgoztam,mint tervező és beruházó.
Látogattam / hivatalosan / a Tiszántúl legtöbb alakulatát. A gerinc problémád miatt nem irigyellek,rettenetesen tud fájni.Unoka nővéren 46 éve kinlódik ilyen dolgokkal.Több protézise is van beépítve,sajnos neki térd és csípő is.
Tudom milyen fájdalmai vannak.Most 82 éves már szegénykém alig bír járni,mivel elkopott több helyen a protézis.
Kívánok neked sok türelmet,ne haragudj,gyógyulást azért nem, mert ezt sajnos csak el kell tűrni.
Nekem is három porckorong sérvem van,kettő a derekamnál egy a nyakamnál,ami te problémádhoz
képest semmi.Én 26 éves koromban szereztem be őket.Aranyosak és rettenetes fájdalmat tudnak okozni.
Sok puszit küldök Neked: Éva
Drága Klárikám! Mint a tenisz labda úgy fel pattantam három nap után!
Addig nem mondhatnám,hogy nem egy leeresztett lufihoz hasonlítottam!Most már minden rendben van.Nem adom meg ám olyan könnyen magam ennek a fránya bacinak! Hála a szervezetemnek,engem agyon ütni sem lehet.Igen gyorsan gyógyulok és ritkán vagyok náthás is.Most a ami naptól vetem bele magam a boltok dzsungelébe,talán még nem
késtem el.Sajna az ajándékozás terén kissé tanácstalan vagyok.A nagyobbik unokámat letudom egy ajándék utalvánnyal,mivel Ő könyveket,CD-t és DVD- szeretne.Kisebbik unokám,nem kér semmit,
mondván neki mindene meg van.Nos most ezt a " semmit" kell kitalálnom,hogy mi legyen.
Az Ír szülőknek vettem egy matyó hímzett terítőt és egy 6 puttonyos Tokajit.A vőlegény van még hátra,neki nem tudom mit is vegyek? Megkérdeztem Csillust,de csak annyit mondott valami apróságot.
Lehet,hogy veszek Neki is egy vásárlási utalványt és vegyen rajta amit szeretne.
Klárikám Te hogyan állsz az előkészületekkel?
Gondolom már nagy az izgalom kis családodban?
Millió puszit küldök szeretettel: Éva
Sziasztok! Szép napot Mindenkinek!
Szia Klári!
Na ez az amit soha nem fogok megérteni, ez az időpont kérés az orvosnál. Könyörgöm, most van gondod!!!!! Van olyan háziorvos ( Öcséméknél ) ahol csak időpontra lehet menni. Honnan tudja az ember előre, hogy egy hét múlva problémája lesz.
Nem Ő az anyukám testvére hanem a férje. Sajnos mindíg ilyen volt. Állandóan uralkodott az egész családja felett. Persze a kersztapám és az unokahugom szépen helyre pakolta Őt.
Persze a keresztapámmal és az unokahugommal tartom a kapcsolatot nem akarok most már elszakadni Tőlük.
Évike gyógyulgass, és készülj a nagy napra!!!!!
Puszilok Mindenkit!!!!
Gabi
Drága Társaim!
Mindenkinek szép napod kivánok. Évike gyógyulgass, kúráld magad.
Puszi, Klári
Szia Gabi! Annyira azért az éves szüréseken nem nézik, hogy észrevegyék a bajt. Ha panaszod is van, célzatosan vizsgálnak. Én úgy tudtam meg hogy sérvem van, hogy pajzsmirigy működésének zavara miatt kórházban voltam. Különböző vizsgálatokat csináltak, többek között MRI-t. Az kimutatta. Az orvosom kész tények elé állitott, azt mondta, hogy addig nem foglalkozunk a pajzsmiriggyel, amit a sérvet meg nem műtettem. Le is beszélték Bp-n az idegsebészettel, hamarosan kés alá kerültem. Nálam is úgy indult, hogy két sérv van, a csipőcsontból kivett valamivel tervezték pótolni. Végül csak az egyiket mütötték. A csípőset megúsztam. Soksor fáj a karom, olyan érzéssel, mintha vérnyomásmérő mandzsettával rendesen elszorítanák. Ilyenkor nyelem a fájdalomcsillapitót, kevés sikerrel. Nem szeretnék visszamenni. A fogam érzem, hogy van, vagy ha hozzáér valami, víz, étel, akkor fáj.
A fülemmel hála istennek soha nem volt baj.
Este a szemem kezdett el fájni, a szemgolyóm. Reggelre összenőtt a szemem. Teljesen bedagadt. Jövő hétre kaptam időpontot nem tudom, hogy kivárom- e, még figyelem magam.
Gabika, hát nem semmi a te nagynénéd. Ő az édesanyád testvére? Mindig ilyen volt? Vagy öregségére vált iriggyé, rosszindulatúvá? Találkozzatok a bácsival, ő mégsem bűnhődhet a felesége viselkedése miatt. Miért nem áll a sarkára. Az én férjem nem tűrné, nem hagyná szó nélkül, ha így viselkednék a vendéggel.
Nyugodj meg, ha eddig is megvoltatok egymás nélkül, akkor ezután is meglesztek. A lelkednek legyen megnyugvás, hogy temegpróbáltad.
Puszillak: Klári
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyenekkel fárasztalak Benneteket, de ezt el kell mesélnem Nektek!
Beszéltem ma az unokahugommal és elmesélte miért volt olyan furcsa az édesanyja velem a hétvégén.
Azt hitte, hogy én azért mentem fel, hogy dicsekedjek a férjemmel. Egyszerűen nem értem Őt.
Ő pontosan tudja milyen sok rossz dolgon mentem kersztül a lányommal. Milyen nehezen éltünk . Albérletbe laktunk és gyerektartást sem fizetett az apja.
Miért nem lehet örülni a másik boldogságának. Én nem dicsekedtem semmivel. Miért fáj másnak, hogy nem kell nélkülöznöm. Egyébként semmit nem kérdezett a férjemről. Nem ismerik Őt, vártam, hogy legalább annyit megkérdez, hogy boldog vagyok e mellette.
A keresztapám ( unokahugom édesapja ) sírva, titokban kérte el a telefonszámomat, hogy ha a felesége nincs otthon fel tudjon hívni, és ha nem zavar eljönne néha hozzánk. Sajnos ezt titokban kell tartani. Szegény nem lát az egyik szemére és a másik is egyre jobban romlik. A felesége mindenért hisztizik vele ha nem úgy csinálja meg a dolgokat. Könyörgöm ha valaki nem lát rendesen akkor mindent megkellene becsülnie amit csinál.
Üzentem is Neki, hogy bármikor jöhet, mindíg szerettel fogadom!!!!!!!!!!
Bocsánat, hogy ezzel terheltelek Benneteket, de szerettem volna ezt is megosztani Veletek!!!!!
Puszilok Mindenkit!!!!!!!!!
Szia Klári!
Köszönöm a segítséget!!!!!! Igen a nyakammal volt ( protézis beültetés ) de most kiderült, hogy az egész gerincoszlop el van kopva és meszesedve, ráadásul még van egy elég csúnya gerincferdülésem ami állítólag veleszületett. Még jó, hogy a honvédségnél minden évben volt szűrés és ott azt mondták nincs baja a gerincemnek.
Neked sem egyszerű. Nincs rosszabb ( szerintem ) a fog és fűl fájásnál. Így ahogy mondod idő fájdalom és nem kevés pénz. És ezért a nem kevés pénzért ráadásul így csinálják meg!!
Te sem vagy irigylésre meltó!!!!!!!
Puszi
Gabi
Szia Gabi! Neked is a nyaki gerinceddel volt gondod? Kérdezted hol lehet a gerinc torna kazettát venni. A napokban újságban láttam hogy hirdetik. De megkaphatod gyógyászati kellékek boltban, nagyobb bevásárló központokban, de szerintem könyvesboltban is. Adja az ég, hogy segítsen a kezelés. Nagyon rossz, ha valami fáj.
Nekem most a fogam kezdett vacakolni a korona alatt. Tudom, hogy nem úszom meg, de még jó lenne kibekkelni vele az ünnepeket. Ősszel fejeztem be a fogászati kezeléseket. Akkor is a korona alatt volt gond. Foghúzás, pótlás lett a vége. Most kezdhetem megint. Idő-fájdalom-pénz.
Ennyit a siránkozásomból. Minden jót kivánok, puszillak, Klári
Drága Erzsike!
Persze, hogy mindenkit érdekel a sorsod!!!!! Itt mindenki elmondhatja bánatát, örömét. Szerintem ezt írhatom mindenki nevében. Ha csak ezzel - bár mással is tudnánk - tudunk segíteni, hogy meghallgatjuk a problémádat nyugodtan írjál!!!! Ha csak beszélgetni van kedved akkor is várunk!!!
Tudod ez egy igazi kis CSALÁD!!!!!!!
Nagyon sajnállak, tudom ez nem segít. Valóban ha megöregszik az ember nem kell sehova. Ez nagyon szomorú.
Szióka!
Köszönöm hogy segíteni szeretnétek, de sajnos ez nem megy. Tudjátok a férjem ezen a héten dolgozik utoljára szerdán és úgy néz ki, hogy nem lesz már munkája. Szó szerint nagy kakiba vagyunk. Jönnek az ünnepek és se pénz, se posztó, a fizetnivalórólnem is szólva. Nem tudom mi lesz, de nem szeretnélek Benneteket untatni. Nagyon el vagyok keseredve. Mindig olyan jön, amimég nem volt. Az is elképpzelhető, hogy jövőre sem lesz már munkája, mert alig várják, hogy nyugdíjba menjen. Ugy léátszik ha megöregszik az ember, már a "kutyának" sem kell. Ne haragudjatok, de nagyon el vagyok kseredve. Sok puszi Mindenkinek, akit érdekel mi van velem.