34-48 év közöttiek nappalija (beszélgetés)
A nevére már nem emlékeztem! :)
Az unokámnak minden reggel, mikor itt alszik a Dr Dolittle és az állatok c. könyvből mesélek. A mult héten volt film is, nagyon élvezte. Ja a könyv 1933-as kiadásu, tehát nem tegnapi - az állapota tökéletes, talán a lapok kicsit sárgák ez nem csoda ugye?:):))
MK-27-essel mentünk a moziba és vettük fől a birodalom visszavág szövegét. kívülről fújtuk:)
Akkor az volt a bulvár. :) És baromi erős cenzúra alatt volt, azért ezt se felejtsük el. Tudjátok: pártunk központi kormánya odafigyelt az erkölcsökre. :)
Most egy kg papír 10 Ft. Szóval keményen meg kell dolgozni egy 1500 Ft-os fuvarért.
S úgy tűnik, ez a bevételi forrás is meg fog szűnni: EU-s pénzből telepítik ingyen a háztartásokhoz a szelektív gyűjtőket. Csak akkor fognak pofára esni, amikor a papír között landol az üveg, a műanyag közt meg a papír. (Első kézből tudom, már most így csinálják, ahol van.) A magyar már csak ilyen. :(
Alig vártam, hogy megjelenjen, siettem megvenni.A poszter a közepén nagyon jó volt:),többek közt...
A Dörmögő Dömötör Kedvencem volt s a gyermekeimé is!:)
Ebben nagyon-nagyon igazad van.Sokkal értelmesebb témák voltak benne mint most.Olyanok amik valóban érdekelték az akkori ifjúságot,és nem vezetet bennünket ugymond az erdőbe.
És gondolom nem nagyot tévedek, ha azt mondom értelmesebb témák voltak benne, mint most.
És az Ifjúsági Magazin akkor még elérhető áron.Ha jól emlékszem 12 ft-ba került :D
Emlékeztek arra az orosz újságra amihez azaz átlátszó hanglemez volt? Most ugrott be, hogy az is létezett. Jajj, meg a HA-HO-TA. Nagy kedvencem volt.
Azt nem, de pajtásban volt újság, és fényképezőgép is.
Azt én is tiudom, bár nem nagyon szeretem:):)
De a játékra gondoltam:) Esetleg a sántikálás?:):)
Sikálás az amikor itthon nagytakarítok :DD
Én "kicsit" korosabb vagyok, mint az előttem szólók, mi pajtás szekérrel gyüjtöttük a papirt és a vasat:) Remek volt, én mindent gyüjtöttem gyermek koromban, kártyanaptárt,szalvétát, szinészképet, képeslapot..Tudja valaki mi az a sikálás?
Nálunk vasgyűjtés is volt annak idején, a suliban és mindig két diák árulta a kiflit darabját 40 fillérért.Ha volt két forintom abból 4 gombóc fagyi kijött. (Épp ma 140ft volt egy gombóc)
A szemétdijon sokat tudnánk spórolni, ha a lakók a nem messze lévő szelektivbe vinnék a kartonokat, müanyag flakonokat.
Náluink az óvodában s iskolákban is gyüjtik a gyermekek az ujságot.
Nálunk(kisváros) még mindig gyűjtik a papírt az iskolások.Nem tudom már milyen nap keretében...
Mennyit fizetnek most ugyan a kilójáért?:)
a papírt mi úgy gyűjtöttük, hogy a suli környéki utcákból, egyszerűen becsengettünk, és elmondtuk mit szeretnénk.
Nagyon segítőkészen álltak hozzá az emberek...
Ma már ez nem nagyon működhet.
A papírt a mai napig gyűjtöm, viszem a MÉH-be a PET palackokkal együtt. Idén eddig 4015 Ft gyűlt össze. Nem sok, de néhány ebéd urasan kijön belőle. :)
Próbálnánk meg rávenni a mai tizenéveseket ilyen akciókra!
mmmm golyórágó:-)
fogunk kitört tőle. Az osztálytársnőm apukája kamionos volt, és így kóstoltunk nagy csodálkozva életünkben először Mars és Bounty csokit:-)
Nekem még van olyan habszifonom az anyósomtól kaptam. :) Még mindig szuper vele a hab. Ma is imádom a zsömlét csak úgy simán párizsival. Csak nehéz olyan igazán jó párizsit kapni hozzá. 1,50-Ft.-ból megreggeliztünk a suliban. Nálunk az úttörők árulták a reggelit (zsömlét, kiflit, tejet, kakaót, kakóstekercset). 2,50-ből lángost reggeliztem a bisztróban kólával. Nyáriszünetben az egyik lánnyal papírt gyűlytöttünk, elvittük a méhbe. Az árából vettünk fagyit meg golyórágót.
Igen, ma már ez nem téma...
Lila szódás,és lila tejszínhab szifon, 2-dl-es műanyag poharas kakaó a kiflihez és iskolatej:-)
A kakaó, ha zacskóban volt, kiharaptuk a sarkát, és úgy ittuk a zsemle+szeletelt párizsi reggelihez.
Nekünk még meg van egy pakli "meztelen" nős kártya is. Anno a párom még kicsiként meg sem nézhette. A fiaim meg úton útfélen találkoznak ezeknél kihívóbb képekkel, öltözékkel.
Vetkőzős golyóstoll, és kacsintós pénztárca, amit a vurstliban lehetett lőni.
Bár ilyen ma is van Kiszel Tündésben.