34-48 év közöttiek nappalija (beszélgetés)
Igen a fagyasztott szilva az nagy királyság volt-mai szemmel vicces azért:)
Sziasztok! Nosztalgiával olvasgattam itt a hozzászólásokat. :)
Nekem is sok minden eszembe jutott a "régi szép időkről." Bár én nem Modern Talking rajongó voltam, az örök lázadó kemény maghoz tartoztam a szüleim megrőkönyödésére. Mondjuk a rock rajongásom a mái napig megmaradt, és azt hiszem ez ezután sem fog változni. :)
A dzseim nekem sek látszott a sok jelvény-kitűzőktől. A legvadabb a sétáló cotton volt "no aids" felírattal. Ja meg a 4 talp "Szeretkezz ne háborúzz" igével. :D
Szegény öregek! :D Tiszta botrányos volt a egjelenésem. :DDD.
Én Sandra és Modern Talking rajongó voltam. Egyszer elvittem Sandra képét a fodrászhoz, hogy olyat szeretné. Persze, hogy nem olyan volt...
Akiknem a szülei kijutottak nyugatra, hzták haza a Bravo újságot. Ha csurrant-cseppent egy-egy lap valahonnan, hát én még a szagát is csodáltam. Sok gyerek azzal tapétázta a szobáját. Na meg poszterekkel. Egy időben nagy divat volt mindenféle kitűzőt hordani.
Na meg még gyerekkoromban az indiános filmekért voltunk oda. Megnéztük, aztán minden lány kapott valami indián nevet és kint vijjogtunk a hegyoldalon, indián módra. Szerencsések voltunk, nálunk volt egy faházakből épített játszótér, wigwamokkal. Aztán jött Linda és sikítoztunk, meg aki tudott karatézni járt.
A limópor nagy kedvencem volt. Meg ha nagy ritkán hozzájutottunk egy-egy Donald rágóhoz, az már jó volt.
Iskolai takarékbélyeg. A nagyfiamnak rendszeresen adtam rá pénzt. Aztán egyszer év végén elfelejtettük kiváltani; évek múlva került elő a füzetke. Valahol még mindig megvan, legalább 200 Ft-nyi bélyeggel. Tudjátok, az mennyit ért 25 évvel ezelőtt? Mint most kb. 20 ezer forint.
Krumpli cukor? Télifagyi? A mostaniak megsem közelítik a régi ízeket.
az a borzalmas Limo por:-)
elvileg vízzel kellett volna felhigítani, és akkor lett volna belőle valami beazonosíthatatlan üdítőszerűség, de ahogy kifizettük, elkezdtük a szánkba szórni közvetlen...na most, hogy akkoriban hogy bírtuk eszegetni ezt a minősíthetetlen port, aminek gyakorlatilag citromsav íze volt, mai napig nem tudom...a kis műanyag palack nyaka meg így csak összetapadt, hát komolyan rém gusztustalanok voltunk néha
Akkoriban még nem a mekibe hordtuk a lóvét, hanem az ABC-ben fagyasztott szilvát vettünk, és azt szopogattuk. :-D Esetleg más is?
Ez, az, takarékbélyeg. Nagy pénz vót az akkor! :-D
Persze. nekem is volt. egész éven vettük, majd évvégén megkaptuk egyben a vagyont :D Takarékbélyeg. azt hiszem ez volt a hivatalos neve :)))
Emlékszik valaki azokra a bélyegekre vagy mire, amit az iskolában lehetett venni, és ilyen kis füzetbe kellett beragasztani, aztán valamikor beváltani egyben? Ez még valamikor alsós koromban volt, ha meggyilkolnak sem emlékszem a pontosabb menetére. Mi volt ez?
Van is :D és max. két oldalig jutottam :D
Igen! Én azóta sem jutottam tovább egy oldalnál. :-D
Ajjjaaajjj ott a baj már nem kicsi :)))
És a Rubik kockára emlékeztek még? Sokáig forgattam mire egy oldalt sikerült kiraknom :DD
Meg hát azért is, mert sokkal nyugodtabb és kiszámíthatóbb volt minden. Mi még megéltük a fiatal korunkat, a mai fiatalok meg csak rohannak és már 20 évesen azon kell gondolkodnia, hogyan és miből fog megélni. Nekünk akkor ez nem okozott gondot, a suli végeztével azonnal a munkahelyen találtuk magunka,t ha akartuk, ha nem. Azért igy utólag vissza gondolva, jó volt. Most meg mi van?? Már a középiskolában attól rettegnek, hogy ha vége a sulinak, mi lesz velük.. és ez szomorú.
Rengeteg a szép emlék valóban. És nem azért, mert szentebbek voltunk, mint a mai fiatalabb korosztály, hanem mert a mi fiatalságunkról szólt. Azt az egyet sajnálom, hogy akkor még nem volt ennyire elterjedt a kamera, mert elképesztő jó lenne visszanézni akkori önmagunkat, ahogy bulizunk, szalagavatóra készülünk, és ballagunk:-)
Rengeteg emlék van! Rengeteg. És tudod mit? 10-20 évvel ezelőtti, meg régebbi dolgokra jobban emlékszem, mint arra, mi volt 2-3 nappal ezelőtt. :)
ja :D
Meg hát ennyi emlékünk volt :) többet már nem bírunk felidézni :)))
Nekem még az jutott eszembe, hogy vigyorogva ittam a pad alá a haverokat VBK-val :) mármint ők dőltek :) én vigyorogtam :))))
Kicsit pihenni kell igy dél felé.. :)
Elfáradtunk mi öregek :))))
Nem, nem. Annál akkor fiatalabb bemondó volt.
a natgeon ment tegnap az "azok a 80-as évek",vagy ilyesmi című sorozat, kolosszális volt ismét azokat a ruhákat, technikai kütyüket felidézni.
Az első videolejátszók,walkmanek, Jane Fonda aerobic őrület...
Kicsit korábban a Kádár-korszak összes farmerját szigorúan becsöveztük. :) Anélkül fel se húztuk. :D
Később jött a répagatya, vagy mi... :)
Pontosan. :D Egy csomó felvételünk készült ilyen profi módon. :)
a barátnőmmel C.C.Catchet is sokat hallgattuk, és persze rá akartunk hasonlítani. Fél flakon hajlakkal, és órás tupírozással csináltunk magunknak olyan rőzsét, mint neki volt, továbbá az anyjától (nem a C.C.Catchétől) titokban eloroztuk a méregdrága körömlakkját, és totál ferdén felragasztott, olcsó műkörmeinket kifestettük vele. Sajnos a farmert nem tudtuk begombolni a karmok miatt, így az öccsét kértük meg. Ilyen parádésan indultunk buliba:-)
Igggen! Meg a Flashdance! :-)
Szintén :D
Meg az Életben maradni Travoltával!!!! imádtam :)))
:-D
Én Csillagok Háborúja rajongó voltam. :-) Ja, meg Hair, minden mennyiségben. Nem is tudom, hányszor néztük meg a moziban. :-)