Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2023. nyárig lefogyok! fórum

2023. nyárig lefogyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
291. plavalaguna (válaszként erre: 290. - Plavalaguna)
2023. jan. 25. 16:59
agymelón.... ááá, bocs, közben dolgozom, és géplni se tudok, meg be is vannak ragadva betűim :)
290. plavalaguna (válaszként erre: 289. - Kelep3)
2023. jan. 25. 16:59

hja, nekm is az agyelón bukik mg a gyors fogyás dolog :) szóval jó az lassacskán is.

én most nkikezdtem főzni szigorúan, mivel én a nm kostolom, így ilyenkor automatikusan kevsebb időm van enni. plusz a főzés is talpalás. annyival kvesebbt ücsörgök / nap

289. kelep3 (válaszként erre: 288. - Plavalaguna)
2023. jan. 25. 16:54

Hasonló cipőben járok én is :) mikor beírtam a kalóriabázisra hogy 5 kg-ot szeretnék fogyni húsvétig (3 hónap) nekem is 1000 kcal alatt írt ki :D pedig -5 kg-val pont az ideális súlyomnál lennék :D

Na, átállítottam a célt június végére.

Én is csak a mozgásban bízhatok, de heti 3-nál többet sosem tudok (és nem is igazán akarok... Hehe) arról nem is beszélve, hogy bizony ha szellemi erőfeszítést is szeretnék kifejteni, akkor azt éhesen nem lehet. És kéne azt is.

288. plavalaguna (válaszként erre: 286. - Kelep3)
2023. jan. 25. 16:37

hát 1300 kcalt tényleg nem neehéz tullóni. Én olyan alacsony vagyok, nekeem minden fogyós franc szeerint csak 1000 kalóriát htnék... na ez kb a lhettlen szint katgóra, úgy hogy az agyamnak a melóhoz kell a direkt cukor, így inkább kocogok gyaloglok, tornázom, hogy 1400-1600 kcalba kelljn csak beleférni. abba már kényelmesen belelehet

szóval átérzem.

287. plavalaguna (válaszként erre: 284. - 55Judit)
2023. jan. 25. 16:35
de itt még fellángolás se volt eeddig :)
286. kelep3
2023. jan. 25. 16:34

Egyébként nekem sajnos táplálkozási zavarom is van, túlevés. Megpróbáltam egyszer az időszakos böjtöt ... Hát lehet hogy sokaknak nagyon jó, de nekem abszolút ráerősített erre a rossz szokásra. Azért valljuk be, 1300 kcal-t nem olyan nehéz túllőni napi egy étkezéssel sem :D

Ma nem annyira divatos, de nekem ez az egyenletes vércukorszont / napi 5 étkezés látszik megfelelőnek.

285. kelep3 (válaszként erre: 283. - Plavalaguna)
2023. jan. 25. 16:23

Szia! Részemről nem nyírtad ki a fórumot :) ehhez az eszmecseréhez nem akartam hozzászólni, mert én azt vallom mindenkinek más jön be a diétában.

Nekem most nagyon jól megy a kalóriaszámlálás, és így nagyjából ehetek a megszokott ízekből is, csak kevesebb zsiradékkal, szénhidráttal.

Nekem egyébként is inkább a mozgás része a szenvedősebb... Nehéz szívvel áldozom rá az időmet...

284. 55Judit (válaszként erre: 283. - Plavalaguna)
2023. jan. 25. 15:14
Tudod hogy az első nagy fellángolás után minden fogyis fórum hamar befullad, nem te vagy az oka. Majd lehet hogy írnak még. Egyszer.😀
2023. jan. 25. 14:26

na, kinyírtam a fórumot avval, hogy leht kalóriacsökkentetten enni fehérliszttwl meg sima cukkorral vajjal is? :D

nekem a vegyes táplálkozás, mozgás, és kissbb adagok jöttk be. prsz semmiféle emésztőrendszeri, vagy anyagcsere gondom nm volt sose.

2023. jan. 24. 18:48
elnézést, nem okoskodni akartam, csak a saját problémáim írtam :( nyilván mindenki tapasztalatai mgvannak. Én már 2 szr csináltam nagy fogyást teerhsség/szoptatás után, magamhoz mérm a magam dolgait így. Aztán lhet most nem fog sikrülni, meglátjuk. Hja, nem még gyszr éefogytam, amikor eegy stresszs korzsakban nagyon elszaladtak a kilóim. voltam 2 évt zugevő sajnos...
2023. jan. 24. 15:56
dió amúgy jó ötlet, lányom úgy is nyaggat, csinálok dióscsigát a hétn :) egy kaja megvan.
280. plavalaguna (válaszként erre: 279. - Plavalaguna)
2023. jan. 24. 15:51
amúgy én a saját kászítésű kajáknak mind kiszámoltam már a 100 grammra kalóriaértékét. egyszer tényleg rendesen számoltam mindent :) így tudom milyen sütikkel fogyózhatok simán ha kell most azért nem veszm ilyen komolyan. ennyi időm nincs is. egyszr volt 2 hét szabadidőm, akkor lefőzteem sütöttm többmindent.
279. plavalaguna (válaszként erre: 278. - Plavalaguna)
2023. jan. 24. 15:19
pont azt írom amúúgy, hogy cukor vaj, az szint nincs :) a liszt mg ugyanúgy magból van, a búza is mag, aki nem gluténes, annak nm gond. a mandulaliszt, stb, ezek több kalória.
278. plavalaguna (válaszként erre: 277. - 55Judit)
2023. jan. 24. 15:17
az a baj, nálunk, így nm látják a mártéket. ha natur magnak esszük meeg igen :) akkor az látható, hogy egy kismarék pl. Mert eszünk mindenfél magokat a lidlben veszm, vagy a zöldségsnél. sütit nm csinélok belőle :)
277. 55Judit (válaszként erre: 276. - Plavalaguna)
2023. jan. 24. 14:19

Ahogy jónak látod. Azt kell készíteni amit a család szívesen fogyaszt.

Én úgy vagy ezzel a mostani sütivel, hogy magvak és gyümölcs van benne. Ezeket egészséges, és kell is módjával

enni.

1 szeletben van1.8 dkg dió, ennyi nem lehet sok még fogyókúra mellett sem. 1 kanál méz a 8 szeletben megint jól eloszlik. Szerintem nem gáz ez a sütemény, és nem is tömény.

A máktorta már töményebb, viszont azt 10 szeletre szoktam vágni. Én a csontritkulásomat gyógyítom, és a máktorta nagyon bejön. Nem fogok üres kalóriával megrakott lisztes-cukros süteményeket sütni, hogy ehessek pár dkg mákot.😀

De ha nektek bejön a liszt-cukor-vaj kombó, akkor azt kell enni.😀

276. plavalaguna (válaszként erre: 271. - 55Judit)
2023. jan. 24. 14:10

"bár ez elég tömény" Én pont azt nem szeretem a veegén sütikbeen, hogy 2 szer annyi kalória mind mint a sima általában. Meg a meentsek is. Ha lflzi az embeer a sima receptkbeen a cukrot, meeg finom, és sokkal kvesnn kalória.

én pl mindeent cukorcökkntettem sütök, és cak másfels tjjel, kvsbb vaj, inkább nagyobb tojás. és már ez annyira sokat számít, hogy nm gy sutink így leflződik a kalóriatartalma. prsz s nm vgán, se nm mentes így gyik sem. de szerncsáre nincs ételérzéken vagy allergiás a caládban. hja tesóm, de neki elég a laktozmeentees, az meg nem nagy cucc, olyan tejet veszek, emg vajat, és kész

275. liliom10 (válaszként erre: 274. - 55Judit)
2023. jan. 24. 10:50
Szuper ! :) Elmentettem a receptet ! Köszi ! :)
274. 55Judit
2023. jan. 24. 10:35

Jelentem, elkészítettem ezt a mennyei tortát: [link]

Ha ebédig valaki jelezé hogy érdekli szívesen lefotózom miután kiveszem a fagyóból, később esélytelen.😀

Dióval készült az alap 2 szem datolyával.

Banánom kevesebb volt eprem több, ezért ha sűrűbb legyen, tettem a krémhez 1 ek útifű maghéjat és 1 ek eritritet is hogy édesebb legyen. Az egész tetejére vékonyan rácsurgattam 1 ek mézet.

A torta 8 szeletes lesz, ennyi édesítés 8 szelethez szerintem nem sok. Az edényeket már kinyaltam, a mű, bizakodásra ad okot.😀

273. 55Judit (válaszként erre: 267. - Deiss)
2023. jan. 24. 08:06

Nem írja le sehol a receptet, de menet közben mondja.

A krém nem joghurtos. Csak banán és eper van benne. Semmi plusz édesítés. Ezt a tortát is lehet szeletenként fagyasztani, tehát nem faljuk fel egyszerre.😀

272. 55Judit (válaszként erre: 271. - 55Judit)
2023. jan. 24. 07:59
Jav: jobb oldali címkéknél...
271. 55Judit (válaszként erre: 269. - 654268ce3d)
2023. jan. 24. 07:59

A magok és alma rágcsálását változatosabbá és élvezhetőbbé tudjuk tenni, a lentebb belinkelt tortával. Bármilyen mag (dió, mandula, napraforgó, mogyoró) megfelel alapnak, és az almapép a gyümölcsrétegnek. Hogy ne folyjon ki az alma leve, kevés útifű maghéjat kell hozzá keverni.

Ezeket a tortákat lehet édesítés nélkül, vagy minimális édesítéssel is készíteni. Az alapba lehet pár szem mazsolát vagy datolyát aprítóval beledolgozni és attól ragad össze nem a víztől.

Itt vannak nagyon finom vegán nyers torták és más egészséges finomságok: [link]

Bár ez egy elég tömény torta, viszont magvakat enni fogyózáskor is egészséges. Ezt a tortát lehet nagyon vékony szeletekre vágni, és szeletelve lefagyasztva tárolni.

A baloldali címkéknél válogassatok!

270. 55Judit (válaszként erre: 267. - Deiss)
2023. jan. 24. 07:50

Leírom hogy kell a videó szövegét magyarrá alakítani:

- A videó alatt a "feliratok" ikon legyen pirossal aláhúzva. Ha nincs, kattints rá és kész.

- Kattints mellette a fogaskerékre, majd a felnyíló ablakon az angolra, majd a lista alján válszd az automatikus fordítást. Ekkor beugrik egy nagyobb lista, amin ki tudod választani a magyart.

Ha tetszenek Gri egyszerű és egészséges hozzávalókból készülő vegán receptjei, akkor jó szívvel ajánlom: [link]

269. 654268ce3d (válaszként erre: 262. - Deiss)
2023. jan. 23. 19:14

nekem is van nasi után vágyam... utoljára magokat és almát rágcsáltam 🤔

maradékot már nem hagy a gyerkőc, megtanult annyit szedni amennyit megeszik 😄

268. Deiss
2023. jan. 23. 18:58
Valóban fel kéne hagyni a maradék evéssel vagy csak azt enni.Most még sokat mozgok,mert itthon teszek-veszek,de egy hónap múlva munkába állok.Na akkor lesz végem,mert ülő munkát végzek.😬
267. Deiss (válaszként erre: 264. - 55Judit)
2023. jan. 23. 18:54
Szimpatikus sütemény.Ezek szerint Ön tud spanyolul.Az alja a diótörésből gondolom darált dióból lehet és valami joghurtos krém a felső réteg?Nézegettem,de a recept is spanyol és a videóban csak a sütit dícséri,hozzávalókról nem esik szó benne.Esetleg tudna receptet adni hozzá,vagy angol nyelvű linket?
266. plavalaguna (válaszként erre: 262. - Deiss)
2023. jan. 23. 18:42
sehogy, én nasizok :) én max számolom, amit eszek, annyi, de mindeent is eszek. annyi, hogy ha nasi van, akkor azt étkzésnk veeszem eleve, akkor kimarad az ebéd, vagy a vacsi vagy bármi. a nasi is tljeese étkezésnek számit.
265. scarlett925 (válaszként erre: 262. - Deiss)
2023. jan. 23. 17:46

Nasizok, csak nézem a kalóriát, kevés belefér bármiből. 🙂

Gyerekek után már befejeztem a maradék evést. Vagy a gyerekek után eszek, és beépítem a saját kajámba, vagy ha nem lehet elrakni későbbre, akkor megkapja a kutyus. Rengeteget be lehet vinni maradékokból, én is állandóan beleestem ebbe a hibába...

264. 55Judit (válaszként erre: 262. - Deiss)
2023. jan. 23. 17:25
Én nem küzdök, nasizok. Olyasmit, ami hasznos a szervezetemnek. Most pl. megyek diót törni, mert holnap ez lesz: [link] Gyümölcs és a magvak hozzátartoznak az egészséges táplálkozáshoz. Van aki csak nasinak eszi, nekem egy élvezetes étel.
263. ancsapancsa35 (válaszként erre: 262. - Deiss)
2023. jan. 23. 17:16
Hát én vagy sütök egészséges nasit (dw muffin vagy almás palacsinta), agy 1-1 kocka étcsokit elmajszolok. Én már nem küzdök.
262. Deiss
2023. jan. 23. 17:12

Kíváncsi lennék,hogy ki hogyan küzdi le nasizás utáni sóvárgást?🙂

Terhesen simán bírok bármilyen drákói ditétát tartani a baba miatt,viszont magam miatt képtelen vagyok.

Másik problémás kérdés a gyerekek maradékainak eltüntetése,illetve az "inkább megeszem,hogy ne kelljen kidobni" evészetek.

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook