2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Gratulálok!Szép nagy család ☺
Natta, gratulálok!
Ez igen, belecsaptatok:)
Tök szuper, így mindkét gyerkőcöt le lehet egy időben foglalni majd :)
Sziasztok. Lehet még csatlakozni? Nekem már van 2 fiam (6 és 8 evesek) és most kezdem a 10. hetet. Ja és ketten vannak odabenn. :)
Én később, mi férjemmel délután 5-kor indulunk mert ő akkor ér haza a munkából.
Neked be szokott menni a párod, be fog menni?
Az enyém be szokott.
Olyan 2-3 között megyek. Te?
Jajj, én is nagyon várom már az ultrahangot! :) Remélem, minden rendben van a babámmal, én nagyon bízom benne! Lehet hogy még az is kiderül, hogy fiú-e vagy lány, tisztára izgalmas! :) Egy napon megyünk és egy idősek vagyunk. :) Te hány órára mész szerdán?
Én már alig bírom kivárni az ultrahangot. Már kevesebb, mint 4 nap és tudni fogom végre, hogy minden rendben-e. Olyan nehéz kivárni!! Nekem is látszik kicsit a pocakom, bár li tudja nem-e a puffadástól van:-) én még jobban örülnék, ha nem látszana másfél hónapig. Remélem leszek olyan szerencsés, hogy 4,5hónaposan még nem veszik észre s munkahelyen.
Sziasztok
Nekem úhy másfél hete látszik már az alhasamon hogy nagyon domborodik kifele. Vekony a hasfalam mondta tobb doki is, plussz nagyon nagy volt az elejetol a petezsak, es kereste a helyet, igy mondta. :) A nadrágjaim már két hete nem érnek be 15 cm hijan :) Ugyhogy alakulunk :)
Ja, es nem tudjuk meg mi lesz, de apa szerint mindegy mert akkor is imadja, de minden korulmenyek kozott "öcsi"-nek fogja hivni :)
Hááát...ezzel meg meg kell kuzdenem ugy erzem :)
Hogy látszik-e... Rajtam igen, mert nagyon vékony vagyok és most derékra, csípőre jött a vizesedés, de az alhasam határozottan duzzad 😊 En is annyit nézegetem magam, ahol és ahogyan csak tehetem 😁
Köszi szépen, igen első lesz 😊
Gratulálok a babához!
Egészséges szép kisbabát kívánok Neked! :) Gondolom az első lesz neked is ugye?
Nálunk a férjem rögtön megtudta mivel vele teszteltem és elmondtam anyukámnak és a család többi tagjának is azonnal valamint a barátaimnak is. Egyedül a férjem családja, szülei nem tudják még. Mindig úgy jött ki a lépés hogy nem volt mindenki otthon és nem úgy akarta elmondani nekik hogy külön-külön...de most már kivárjuk a 12. heti ultrahangot és ha minden rendben van akkor megtudja az ő családja is hogy babánk lesz.
Egyébként nektek látszik már a pocakotokon hogy babát vártok? :) Nekem már kezd látszódni, ruha nélkül egyértelműen látszik hogy kezdek gömbölyödni, ruhák közül meg van egy amiben szépen kirajzolódik. Direkt azt is vettem fel tegnap este kintre amikor mentünk boltba. :)) Mindig azt lestem a kirakatnál meg tükörben hogy nem-e úgy látszik hogy hízás. :) Mert ez bizony nem hízás. Várom, hogy még egyértelműbb legyen. Én 2 hetente amúgy fotózom a pocakomat elöl és oldal nézetből. Ti?
Sziasztok! Bár uh alapján február 2-re várom az első babócámat, azért jó lenne, ha a párom születésnapját egybe köthetné a tejfakasztóval, ami január 27 -re esik 😊 A családban a legtöbben 39. héten szülnek, ugyhogy szinte biztos vagyok abban, hogy nálam is így lesz, főleg, a párom szerint egyébként is nagy baba lesz, nem fogom kihúzni... Még csak 8+1-nél tartok, de türelmetlenül várom, hogy érezhessem Őt, megtudjam, hogy milyen nemű lesz és vásárolhassak neki, kommunikáljak vele, mert addig nem is igazán tudom felfogni 😊😍
Mi szűk családon belül elmomdtuk (szülők, nagyszülők), de a tágabb család, barátok még nem tudják.
Igen, szülők, nagyszülők tudják, meg a legközelebbi barátok.
En Julius 5-en megyek uhra. Meg 2 het. Nem gorcsolok rajta addig is elvezem az allapotom :) Es amugy ti mar elmondtatok szuloknek, nagyszuloknek, baratoknak vagy megvarjatok a 12 hetet?
A székrekedéssel én is küzdök, amióta babát vároj. Pedig elötte ez ritka probléma volt. Hát egyszerűen megváltotott az étvágyam, a zöldséget nem kívántam, a gyümölcsöt meg kihánytam, keveset ettem és más ételeket. Pedig alapból rengeteget iszom. Probálkoztam aszalt szilvával, meg lenmaggal, azért ezek segitettek. Amióta elmúltak a tüneteim és ujra a régi a táplálkozásom, nagyjából visszaállt a dolog :-) Mókuspocok az magy gond, ha nem tudsz minden nap elmenni! Tegyél meg mindent, hogy ne így legyen. Én a probiotikus dolgokra esküszöm. Mióta natúr joghurtot reggelizem magokkal, általában nincs gond. Jó még a kefír, vagy savanyú káposztalé is, pár korty étkezések mellé. Legalább olyan fontos a jó bélflóra, mint a rost! Aztán a sok víz és mozgás. Esetleg hasmasszázs reggel. Nem szabad egyszerre sokat enni, mert megterheli az emésztést. Sokszor kicsi jobban beindítja. És szerintem magnézium hiány is állhat a háttérben.én abszolút ezt tapasztalom.én csak olyat szoktam érezni, hogy nyomáskor szúr a hasam, ez annyit jelent, hogy be van száradva, nem érdemes erőltetni. Jó sok vizet kell inni és megvárni az ingert, vagy ugrálni kicsit :-)
Azért megyek kétszer, mert apósom nőgyógyász, akar egyet külön csinálni, így akkor tudunk menni, amikor a párom is ráér. Ö mondta, hogy menjek el a másik uh-ra is, mert az egész terhesség alatt ez a legfontosabb. Ha bármi rendellenesség lenne, így biztosabban kiderül és ha még most derül ki, könnyebb kezelni, mint később, mert akkor már meg kell szülni a gyereket. Kicsit durva tudom amit írok, de hát ha ö tanácsolta,hallgatok rá.
Én mióta világ a világ ezzel küzdök. Nincs az a koktél ami segítene :) max. a párolt lilakáposzta, valami zsírosabbal, az valamiért megindít mindig :)
Én egy héten 1x, max2. Tudom, most fogjátok a fejeteket hogy "jesszusatyaeg" ez beteges. Pedig nem, ilyen a szervezetem, orvos is megmondta :) Viszont amikor kell, akkor normálisan megy a dolog.
Én aranyérrel küszködök, de azt rendesen, 2x volt "átszabva" odase' neki, ugyanolyan :)
VISZONT! A nyomásra visszatérve nekem a doki külön megtiltotta, hogy nyomni merjem, vahy erőltetni! Nem szabad, főleg az elején. Kismamák szedhetik a Laevolac szirupot (székletlazító), evés előtt egy kanállal, és kész :) Barátnőim os használták, dícsérték. Próbáld ki. ;)
Ti küzdöttök amúgy székrekedéssel??
Nekem előfordul hogy 2 nap után sikerül. :( Pedig rengeteg iszom.
Kényes kérdés: nálatok van olyan, hogy nem mertek nyomni erősebben a wc-n mert érzékeny akkor az alhasatok?
Dehát ha kiderül a neme, akkor ezt már szerdán megtudhatjuk! Miért kéne csütörtökön is menned??
Egyébként mihez húz jobban a szíved: fiút vagy lányt szeretnél?
Most vagyok 11+4. Fekete Boszorkával épp egyidősek ééés én is pont jövő szerdán megyek uh-ra!!!!:-) meg megyek csütörtökön is külön, apósom javaslatára. Azt mondta ez a legfontosabb uh, menjek 2x így nagyobb eséllyel derül ki a neme is :-)
Szia! Koszonom szepen! Igen abszolut nem esett le eloszor. Gondoltam a teszt a rossz :DDD
Koszonjuk szepen! Te melyik hetben vagy? Es mikor mesz a 12. heti ultrahangra?
Mi 5.-én megyünk az Istenhegyibe. Már alig birom kivárni, még mindig két hét :)
Akkor pont 13.hetesek leszünk, de kisebbek vagyunk 5 nappal, mert késői ovum volt (ovuteszteltünk egész hónapban, így tudtuk elcsípni), és azt mondták hogy így pont tökéletes időben megyünk. Mert még később akarták, de akkorár papir szerint kifutottunk volna az időből, mert azt momdta a dokink hogy max 13+6 napig lehet ezt megcsinalni.
Köszönjük, aranyos vagy :)
Nem vagy egyedül, már én is vágom a centit hogy mikor megyünk végre :)
Ti melyik nap mentek a 12. heti ultrahangra?
Mi úgy néz ki hogy jövőhét szerdán, azaz június 29-én este! Már nagyon várom, izgulok!
Lollipops!
Én is gratulálok Neked, akkor te is úgy voltál mint én amikor teszteltél. :) Én se hittem el, én teljesen sokkot kaptam, ledöbbentem az erős pozitív teszt láttán. :)
Neked is gratulálok! Szerintem most mindannyian a legizgibb előtt állunk. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már alig bírom kivárni a 12 hetes ultrahangot :-)
Gratulálok a babához! Akkor ez egy igazi csoda :-) jó egészséget neked is!
Sziasztok, En is csatlakoznek hozzatok. Januarra varjuk es elso babank lesz. Holnap lepek be a 10. hetbe. Mar voltam 2 ultrahangon, az elson azt nezte az orvosom, hogy mehen belul van-e, a masodikon pedig a szivhangot. Ugyan a szivhangot csak egy pillanatra hallottuk de a legedesebb "csillingeles" volt. A 12. hetes uh az 2 het mulva lesz. Masfel evet vartunk a babara, 3 sikertelen inszeminacio utan fiv-re keszultunk es mar csak arra vartunk hogy megjojjon hogy egyeztessek a doktorral fiv idopontot. Es nem jott!! A ferjem mondta a 36. napon, hogy csinaljak tesztet. Gyakorlatilag rohogve csinaltam a tesztet mert azt gondoltam hogy inkabb valami mas bajom van mint terhes lennek. Rogton es szuper erosen pozitiv lett. De nem hittem el. Masnap este meg egy teszt ami megint rogton es erosen pozitiv. Kozben hivtam az orvosom es elkuldott vervetelre, ami egy harmadik napon megerositette a terhesseget. Jo egeszseget minden kismamanak es babanak :)
További ajánlott fórumok: