Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯
2016. júl. 11. 16:58
Sziasztok! Ma voltunk.uh-on és majdnem biztosra megmondtak a baba nemét, kislánynak látszik. Viszont a genetikai uh-öt nem tudták megcsinálni, csak majd pénteken. Megint lehet izgulni.
309. Mokuspocok (válaszként erre: 307. - FeketeBoszorka)
2016. júl. 11. 13:37
Nálunk kötelező a védőnőhöz bejelentkezni a 12.héttől, és bizonyos időközönként megjelenni nála tanácsadáson, máskülönben nem kapsz gyest, vagy mittudomén melyik támogatást, mert nem működsz együtt.
2016. júl. 11. 12:31

sziasztok. regota nem irtam ide de mara van idopontom a korhazba es ahogy korabban irtam en londonban elek. itt a rendszer mas. kisse ki is vagyok miatta akadva ugyanis anelkul hogy megallapitanak tenylegesen terhes vagyok e mindenfele elozo szurest akarnak csinalni....olyat is ami nem is szukseges. remelem sikerul valakivel beszelnem hogy ez igy szamomra nem eppen megfelelo. senki nem vizsgalt meg csak egy honappal ezelott csinaltam tesztet amely egyertelmuen pozitiv lett de en erre nem tudok alapozni... olyan sok tenyezo van...

es a legelso szamomra az hogy valoban letrejott e a terhesseg es minden rendben van e a babaval...mert ugye a hcg ezek nelkul is emelkedhet...

egyszeruen tanacstalannak erzem magam mit tegyek vagy hova forduljak hogy a terhessegem megnezzek es ne csak egy feltetelezes legyen... ne csak tunetekre alapozzak...

307. FeketeBoszorka (válaszként erre: 306. - Mokuspocok)
2016. júl. 11. 10:55
Nekünk meg nincs mérlegünk. :) De én nem is bánom mert nem szívesen nézem hogy hány kg vagyok, persze tudom hogy kéne. Csak amikor elmegyünk nagymamámhoz havonta kb. 1-szer akkor szoktam megnézni, sajnos nekem is feljött pár kg amióta terhes vagyok, na de az nyugtat meg, hogy ez ezzel jár. Majd utána lemegy. Kövér nem vagyok. :) De aztán tudom, hogy milyen leszek ha majd szoptatok. Jó a genetikám szerencsére. Nekem nincs védőnőm egyébként. De nem is akarom...
306. Mokuspocok (válaszként erre: 305. - Babett8511)
2016. júl. 10. 22:09
Nemsokára kiderül :) Nekem a héten elkezdődött látszódni a pocakom nekem is. Szerencsére kg-ok terén jól állok még, eddig 1,5 kg plusszom van. Viszont ami nem tetszik: én minden reggel meztelenül megméretkezem, tehát tényleg a valós súlyom vezetem a naptárban, a védőnő meg úgy ahogy voltam, ruha, farmer,cipő megmért. Hát persze hogy van vagy 2-4kg eltérés a kettőnk mérése között. A kiskönyvembe is azt írja, ami még most nem baj, de lehet hogy később em lesz mindegy. Mert nálunk van amelyik doki nem igen díjazza ha a keretet túllépi a kismama hízásban. Amit valahol meg is értek.
2016. júl. 10. 16:27
13 hetes vagyok. Először buborekokat, nem minden nap kb 1 hete. 2 napja pedig mintha belülről egy ponton 2-3 mpre "hozzám ért" volna, de nehéz megfogalmazni. Meg is dermedtem egy pillanatra. Nem mondom 100 %ra de nekem gyanús. :-) Mondjuk azt se gondoltam, h ennyire fog látszani. Gondolom később derül majd ki számomra,hogy tényleg az volt e :-)
304. FeketeBoszorka (válaszként erre: 303. - Babett8511)
2016. júl. 10. 15:13

És te mit éreztél pontosan?

És hány hetes vagy?

303. Babett8511 (válaszként erre: 302. - Mokuspocok)
2016. júl. 10. 03:28
Szerintem alkat függő. Én sajnos nagyon vékony vagyok, jelenleg 49 kiló (híztam már 5 kilót):-(. Tegnap nekem is volt egy pillanatom, sztem ő volt az :-). Sőt,tegnap már rakerdezett a szomszéd, h csak nem? Babánk lesz? :-)
302. Mokuspocok (válaszként erre: 301. - FeketeBoszorka)
2016. júl. 9. 21:54

Első babám nekem is.

De én is így gondolom, hogy attól még nincs kizárva hogy nem lehet korábban érezni, mindenkinek más a szervezete. Nekem ráadásul vékony a hasfalam, jobban látszik a pocakom is. Mindenesetre én már nagyon várom, hogy jelezzen. Volt már 1-2 olyan, amit nem tudtam "hova tenni", de majd kiderül. Lent fekszik és keresztben. Azt biztosan fogom valamelyiknoldalon előbb-utóbb érezni :)

301. FeketeBoszorka (válaszként erre: 300. - Mokuspocok)
2016. júl. 9. 21:31

Nekem első baba lesz. Neked?


Igen, akiknek már nem első az lehetséges korábban érzi, azaz korábban tudni fogja hogy a babája mozgását érzi mert már tapasztalt. De én nem zárnám ki azt se, hogy első babások is ugyanúgy ráérezhetnek. A lényeg hogy később úgyis kiderül amikor majd erősebb lesz a baba hogy korábban is őt lehetett-e érezni vagy sem.


De egyenlőre én nem tudom még, majd kiderül. :)

2016. júl. 9. 18:45

Aentt, az jó, ha már kicsit normalizálódott a helyzet. Úgy legyen! Vagy maradjon is. Bár lehet hogy nem napra pontosan a 14.héten fog ez beállni, hanem még lehet hogy pár nap. Mindenkinek más a szervezete, egyéni.


FeketeBoszorka,én meg kedden. Elvileg azt mondják hogy az első babát elég későn lehet érezni, kb a 20.hét kőrül.De ha már második vagy többedik baba, azokat hamarabb. A héten nekem is volt már kétszer, igaz csak egy pillanatra olyan, és én is azon gondolkodtam hogy vajon ő lehetett-e már. Nem tudom. Én most ha úgy ülök le, hogy picit oldalazva az ágyra, akkor a köldököm felett jobbra szokott olyan furán fájni egy pillanatra, de nem mélyen mint a hasfájás, hanem mintha kb a hashártya vonalában lenne, kicsit közelebb a felszínhez.

2016. júl. 9. 18:01

Valami kencén már én is gondolkodtam hogy majd meg kéne előzni a bőrrepedést és kenegetnem kéne magamat. Nekem az olajokat ajánlották, na de majd körülnézek mik vannak. Pl. Rossmannban vagy DM-ben vannak ilyenek?


A kipattogzással akkor nem vagyok egyedül! Nekem is a melleim vannak kipattogva, sok kis apró...Soha nem volt ilyen, csak most hogy terhes vagyok, baromi idegesítő, nem tudom már hogy takarjam el. Meg van egy kis foltom ami nem akar eltűnni régóta (sima kis folt maradt egy ilyen hülye kippattogós után maradt meg), nem tudom hogy mit csináljak vele??


Én holnap, azaz vasárnap leszek kereken 14 hetes.

Ti érzitek már a magzat mozgást? :)

Nekem néha kezd gyanús lenni, mintha éreznék nagyon enyhén kis rugdosásokat, lüktetéseket, nem is tudom hogy fogalmazzak, de néha érzek ilyeneket de még fogalmam sincs hogy ez a baba lenne-e vagy esetleg valami más lehet?? Mit gondoltok?

298. @entt (válaszként erre: 297. - Mokuspocok)
2016. júl. 9. 17:12
Jobb a helyzet,mint otthon, de itt is rajtunk múlik mit tud az orvos és mit nem. Jövő héten beszélek a házi orvosommal hogy adjon beutalót, aztán majd meglátjuk mi lesz. 😊
297. Mokuspocok (válaszként erre: 296. - @entt)
2016. júl. 9. 10:16
Jaa, ez nekem valahogy kiesett, hogy ti nem is itthon vagytok. :) Elnezest. Akkor jó. Német orvosok közt azért némiképp megnyugtatóbb :) De akkor is mondd el nekik! :)
296. @entt (válaszként erre: 295. - Mokuspocok)
2016. júl. 9. 09:22
Szia. Köszi. Ki fogom vizsgáltatni, biztos ami biztos nehogy a szülésnél legyen probléma. Igazából az egyik szívbillentyűm volt gyengébb mint a másik, erre mondta az orvos hogy beedződik és kinövöm. 4 éve Németországban élünk, úgyhogy most a német orvosokra vagyunk bízva. Azért kicsit jobb a helyzet. 😊
295. Mokuspocok (válaszként erre: 293. - @entt)
2016. júl. 8. 19:52

Örülök ha tudok segíteni. :) Hülyeséget nem fogok tanácsolni és rábeszélni sem foglak semmire. De egyvalamire kérlek szépen (a te érdekedben), menj el egy kardiolögiai kivizsgálásra is. Én benne vagyok, gyerekkoromtól kezdve, és nagyon komolyan "kiokosítottak" már párszor. Zörejt ( ami a babáknál és kisgyerekeknél elő szokott fordulni, és egybizonyos szintig normális) valóban ki lehet nőni, sőt, bárcsak úgy lenne mindenkinél, de a billentyűproblémát....hmm..

Nem tudom hogy hol volt a leszívás, melyik kórházban, de jó nagy felelőtlenség volt az orvosoktól altatni! (ha rendelkezésükre állt ez az info) Ez komoly. Ugyanis pont az esetlegesen kialakuló komplikációk miatt az ilyen eseteket altatni TILOS! Én kétszer voltam műtve, egyiknél sem altattak el pont ezért. Kicsivel több érzéstelenítő és kész, kibirtam. Szülésnél sem mindegy milyen milyen érzéstelenítést adnak, ebben az esetben a gerincközeli a legoptimálisabb, én is azt fogok majd kapni, mert nem engednek simán szülni.

Hú basszus, most tök úgy jött le mintha okoskodni akatnák itt, tényleg NEM, csak nem szeretném hogy a szép magyar egészségügyünk milyensége miatt baj legyen nálatok! Mégis csak két babáról van szó, és Rólad legfőképp! Ha kérdezik, ha nem, mindig hívd fel az adott orvos figyelmét erre, mert fontos információ, hogy neked ilyen volt, hogy mégegszer ne fordulhasson elő az, vagy...inkább le sem írom...ami a leszívásnál!

294. Natta (válaszként erre: 292. - @entt)
2016. júl. 8. 18:53

Én két héttel utánad vagyok, csak jövő héten megyek uhra. 😊

Szerintem sokat fejlődött már az orvostudomány akár csak az elmúlt pár évben is. Amivel régen még kórházban tartottak arra ma már lehet hogy egy tabletta is elég. Az én dokim nagyon laza szerencsére és pozitív. Pl simán enged természetesen szülni ha irányban vannak.😊

293. @entt (válaszként erre: 291. - Mokuspocok)
2016. júl. 8. 17:48
Köszönöm Mokuspocok. A dokinőm azt mondta , magas a pulzusom pedig 100-110 között van olyankor ha megindul. Igazából csak azért aggaszt mert gyermekkoromban volt szívbillentyű problémám. Az orvos akkor azt mondta nem kell vele foglalkozni, kinövöm. Eddig nem is volt probléma, leszámítva mikor altattak a peteleszíváshoz, akkor "kicsit stabilizálni kellett" ahogy az orvos mondta. Remélem azért nem lesz szükség gyógyszerre. 3 hét múlva megyek dokihoz, addig van ideje hogy rendeződjön. 😉
292. @entt (válaszként erre: 290. - Natta)
2016. júl. 8. 17:42

Köszi. Azért rákérdezek. Mi már hétfőn 14 hetesek leszünk szóval az orvos szerint is be kellene már állnia. De ezek szerint nem csak én vagyok ezzel így. Kicsit megnyugodtam, hogy akkor annyira csak nem kóros.

A tesóim is ikrek amúgy. És anyukám is csak egy héttel szült korábban, viszont a 6dik hónaptól kórházban volt visszatartáson. Remélem én jóval szerencsésebb leszek. 😊 És igen, csak pozitívan.

2016. júl. 8. 16:06

Szuper,erre a Schüsslerre rávetem magam a jövőhéten. Ez valami natúr termék? Ilyen természetesebb anyag? Na nem mintha sokat válogatnék, nemvvagyok olyan, de képzeljétek két napja jó kis kiütéseim vannak, leginkább cici alatt, meg az alkaromon, ma is arra keltem, hogy vakarózok :o Remélem csak a melegre, bár korábban sose volt ilyenem. Ezért akarok óvatosan kencézni. Ha meg nem tűnik el gyorsan, elmegyek a bőrgyógyi dokinénihez.

Én korábban nagy bicajos voltam, de mióta kismama vagyok nem tudok tekerni, még csiga tempóban sem, fáj a pocakom alul, így azt pihentetjük, de sokat sétálunk, nekem most az a legfőbb tornám. A rendes tornát vagy kismama tornát még nem próbáltam. De mivel az első 6-8 hetet jószerével végigfeküdtem, így nem hinném hogy a doki nagyon örülne ha ilyen kérdésekkel környékezném meg,úgy vagyok vele inkább vigyázok most, letojom azt a plussz 2-3kg-ot.

Anett, az elvileg normális ebben a melegben ha alacsony a vérnyomás, a pulzus pedig kismamák esetében 100-120 körül nem ritka, főleg ikrekkel, de azért a szívednek sem jó hosszú távon, és azért a 9 hónap az 9 hónap, még ha hamarabb is jönnek picit. Ha tartósan magas, nézesd meg dokival. Lehet rá szedni gyengébb bogyót, ami szinten tartja, terhesség után meg lassan elhagyni. Én is szedek, de én állandóan, kismamaságtól függetlenül. Tudom mindenki ezzel riogatja a kismamákat hogy terhesség alatt nem szabad, és a nőgyógyászok sem szeretik, de NEM bántja a babát, megnyugodhatsz. És nehogy beleolvass esetleg ha kapsz, a betegtájékoztatóba, mondd apának hogy akkor vegye el, még mielőtt kinyitod a dobozt, és elkezded szedni :D Komolyan :D

290. Natta (válaszként erre: 289. - @entt)
2016. júl. 8. 15:54

A tornát nem tudom de a jóga nem gondolom hogy árthat. A kismamajoga 70 % nyújtás és 30% meditáció, légzés, intimtorna ami mind baromi hasznos volt nekem szulesnel. Szerintem amíg nincs semmi baj addig lehet mindent de nyilván kérdezz rá a dokinál ha az megnyugtat. 😊

A vernyomasom nekem ugyanezt csinálja, vagy leesik vagy szivdobogasom van. Azt vettem észre hogy a kávé meg a mozgás segít valamennyire. De már mindjárt itt a második trimeszter ami baromi jó rész! 😃 Ez is biztos helyrejon majd.

És nem fog senki koraszulni csak mert ikrek! Relax! Én csak pozitív példákat ismerek! Jó?! 😉

289. @entt
2016. júl. 8. 15:04

Én is krémezek, igaz nem mindig. Ha nagyon meleg van szívesebben hagyom ki. Én még csak a cickómon vettem észre a csíkokat, de azért kenek minden "kritikus" helyet. Tornázni én is szeretnék vagy jógázni de azt olvastam hogy ikreknél csak orvosi beleegyezéssel javasolt. Legközelebb rákérdezek. Natta, ha jól emlékszem re is ikreket vársz. Tudsz erről valamit?

Én még a vérnyomásommal küzdök. Valamiért nem akar beállni. Gyakran esik le, ha meg nem éppen túl alacsony akkor a pulzusom túl magas. Remélem azért nem lesz belőle semmi komoly. 😕

288. Natta (válaszként erre: 286. - Anci17)
2016. júl. 8. 12:48

Nekem sajnos az a tapasztalatom hogy nagyrészt genetika hogy reped e a bőr vagy nem. Nekem már szetrepedt hiába kentem mindennel, de pl sogornomnek semmi nem lett 2 gyerek után. Nagyrészt mázli kérdése de abból baj nem lehet ha valaki keni.

Én kismama jogára tuti megyek majd, azt nagyon szerettem meg szerintem szulesnel tényleg segít. A tornát passzoló, nem az én vilagom. Most is a kertben ülök és nézem ahogy a fiúk pingpongoznak. 😊Nézni nagyon jól tudok! 😁

287. Anci17 (válaszként erre: 285. - Mokuspocok)
2016. júl. 8. 12:16
Mokuspocok, én Schüssler testápolót használok, ami kifejezetten megelőzésre is jó. Azért is jó, ha előtte használsz krémet, mert ha lesz is csík akkor nem olyan erős, így könnyen eltűnik, láthatatlan lesz. Nekem a nővérem ajánlotta ezt, a védőnő csak annyit mondott, hogy amit jónak látok használjam.
286. Anci17 (válaszként erre: 284. - @entt)
2016. júl. 8. 12:11
Babarucikat mi is kapunk rokonoktól, már három családtól kaptunk ígéretet lány ruhákra, és egyet fiúra. De azért ami az embernek megtetszik, úgyis megveszi, kell pár saját. :) Apuka itt is nagyon lelkes, a ruhákat is vele, miatta vásároltunk már. :) Én csak örülök neki, olyan jó érzés amikor a pocakot simogatja és beszélgetünk hozzá. Igen, én használok krémet has, cici, fenék, combkörnyékét is bekenem, nem mindennap van, amikor elfelejtem. A nővérem bioboltba dolgozik, úgyhogy onnan is sok infót kapok, de már a védőnő is mondta hogy használjak. Most valami mozgáson kezdtem el gondolkodni, hogy kismama jóga vagy tornára szívesen eljárnék. Keresőfázisban vagyok, hol van ilyenkor is, de jövő héten erre rákérdezek a védőnőnél is. Ti gondoltatok ilyesmire?
2016. júl. 8. 12:02

Sziasztok.

A bútorkérdés nálunk is annyiban necces, hogy olyan szinten adott méretek, helyek kötnek, hogy ihaj. Azok oda készítősek lesznek, ebből a szempontból döntöttünk úgy, hogy sajnálnánk ha megvennénk a bútort aztán meg le kellene faragni a végét vagy a sarkát épp :D

Ezen a krémes dolgon én is gondolkodtam már, de egyelőre még nem kencézek semmivel. Nekem a combomon reped a bőr, világéletemben mindig ott jelentek meg ezek a csíkok. A hasamon még egyelőre nincs. Ti mit használtok ha használtok?

284. @entt
2016. júl. 8. 10:44

Sziasztok. Örülök hogy mindenkinél minden rendben. Kismamarucit én már vettem párat mert az ikrek miatt már most akkora a pocakom mintha majd egy hónappal előrébb járnánk. Már semmi nem jön rám, az sem ami tavaly túl nagy volt. 😄

Babcuccokat mi is néztünk, de még nem vettünk semmit. Szeptember-októberben tervezünk mindent beszereznem, mivel az orvos szerint biztos hamarabb jönnek majd, és hát nem lehet tudni mennyivel hamarabb, azért remélem legalább a 35. hétig maradnak. 😊 Ti használtok már krémet vagy olajat a pocak és egyéb helyek védelmére(bőrrepedés ellen)?

283. Natta
2016. júl. 8. 10:43

Sziasztok

Hú beindult itt az élet. Tok jó hogy mindenkivel minden rendben van! 😊

Csajok ha valakit érdekel nálam lesz csomó eladó cucc az ikrek miatt. Pl babakocsi, kiságy, hordozó mind új kell majd. Ha valakit érdekel szóljatok, ha nem majd megy vaterára. Jajj és komplett bababutor is lesz eladó, mivel át kell rendezünk az egész házat, szinte mindenki költözik és hogy elferjunk csináltatni kell majd a szekrényeket.

282. Mokuspocok (válaszként erre: 281. - Lollipops)
2016. júl. 7. 22:05

Olyan kis zsákot én is szeretnék majd A face-n láttam egy időben elég sűrű reklámban, az nem hálózsák volt azthiszem, hanem babazsák vagy mi. :) Hogy mi a külmbség fogalmam sincs,de az nagyon tetszik :)

Mi is nézegettünk már csak kíváncsiságból is, meg úgy a mihez tartás végett is hogy képben legyünk, babakocsit. Azt mrg olyat szeretnék, amibe a hordozót is be lehet pattintani.Szóval elképzelések vannak ám itt is :) Biztos sokat akarja majd tologatni, ne fogd visszs :) Addig jó míg lelkesek ők is, és nem úgy kell őket kényszerüen elrángatni vásárolni. Az ágy miatt én sem aggódom, apa nagy szakember, legalább kiélheti magát az alkotásban, azt úgyis szereti :)

Igen, elsősorban babonából, másodsorban pedig mind a z ismerőseink, mind a családi körben születtek nem rég babák, illetve fognak is még előttünk pár hónappal, így van rá esély hogy "tovább kapunk" jó pár rucit. De ami olyan, azért abból én is újat szeretnék majd neki venni. Harmadsorban meg hallgatok a szülésznőmre is.

2016. júl. 7. 20:32
En eddig bodykat vettem persze csak olyan szineket ami mindket nemnek jo :D meg beszereztem egy ilyen ki zsakot amiben aludni szokott a baba ami ugy nez ki ment egy body ujj nelkul es a labanal egyben van (halozsak) nem tudom hogy hivjak :) mi is neztunk mar babakocsit nekem a ferjem tuti a legszuperebbet, fekezoset legdragabbat valasztja majd :DDD szemmel kell majd tartani ;) Mokuspocok babonabol nem vesztek semmit? csak ugy erdekelne mas velemeny is.
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook