2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Örülök hogy minden rendben nálatok is.
Nákunk is szinte mindenhol most van akció akció hátán, meg kiárusítás, és sokszor én is szemezek dolgokkal, de megfogadtuk hogy nem veszünk az semmit még, és a szülésznőnk is ránkparancsolt hogy most még ne. Én abba bízok hogy azért karácsony körül is lesz majd akció meg kiárusítás. Úgysem kell mindenből a legújabb kollekció, jó nekünk a régi vagy kifutó is.
Szia kedves FeketeBoszorka!
Örültünk neki, mert kérni ugyan nem mertük, de jól esett hogy kaptunk. De szerintem mindegy az hogy milyen kép, ottani vagy mi általunk készített, teljesen mindegy. Egy a lényeg hogy van nem? Nekem is tökéletes lett volna az is ha mi fotózunk egyet a monitorról. Olyan jó, örülök hogy nálatok is minden rendben. Gondolom anyukád is nagyon örült, hogy látthatta is. :)
Nem baj ha nem mentek vérvételre. Úgyis mondaná az orvos, ha az uh-n valami olyat észlelne ami indokolná, ezen ne aggódj. Mi is csak azért voltunk így, mert nekünk így kérte.
Nincsen még kismamaruhánk. De ma reggel már egyértelművé vált hogy kell, mert az utolsó nadrágomat is elővettem a szekrényből, és bizony nem ér be :) Az a szerencsém hogy van 1-2 olyan nyári ruhám, ami egyébként is olyan tágas, bő szabású, azokba még belefér a pocakom. Meg a szoknyába, ami gumis :) Pont azin gondolkodtam hogy nekem is szét kell majd sürgősen néznem kismama ruha körúton, mert előbb-utóbb nem férek majd bele semmibe :)
Kedves Mókuspocok!
Örülök, hogy minden rendben van veletek is és tök jó hogy ennyi mindent kaptál a picidről. Nekünk fényképeznünk kellett ahhoz hogy legyen képünk a babánkról. Aztán ezt anyukám meg még elő is hívatta, tehát van róla egy valódi fényképem is amit kitettem a szekrényre. :)
Mint írtam, igen mi az UH-kon részt veszünk mindig mikor mondja a doki akkor megyünk, legutóbb ugye lemérte a baba minden méretét is és mindent rendben talált. Vérvételre nem mentünk.
Kismama ruhátok van már? Egy párat mi már vettünk.
Azt hiszem FeketeBoszorka is írta itt korábban, (bocsánat ha rosszul emlékszem és tévednék) hogy ők is csak az uh-részén voltak. Szerintem ez orvos függő is, hogy ki mennyire alapos, és milyen vizsgálatokra küldi a kismamát.
Az uh-on a Down-kórra utaló jeleket szűrik először, és minden testrészt megmérnek, nekünk 11 adat van a leletünkön: CRL,BPD,AC,TAD,NB,HC,FL,NT,FHR,OFD és a szívműködés.
A kombinált teszt (itthon így van, külföldön nem nagyon ismerem, sőt ismerősök se nagyon beszéltek ilyenről akik kint szültek) itthon egy alaposabb, és speciális uh készülékkel (ugyanaz, de ez 100x több mindent "lát" mind a sima vagy gyengébb egyes orvosi rendelőkben) készített hasi uh, plusz egy vérvétel, amiből két hormont néznek, a B-HCGt, és a PAPP-A hormont a 21,18;13-as triszómákra (Down, Patau, Edwards kórok) az anyai életkort is figyelembe véve. Ezt értékelik ki, és a kettő együtt (labor+uh) adja a kombinált teszt eredményét.
Természetesen nem kötelező mindkét részét megcsináltatni, van aki csak az uh-ot csináltatja meg (ezt hívják 12.heti genetikai uh-nak), a vérvételt pedig nem. Nekünk azt mondta a doki (hozzáteszem egy vérprofi, tapasztalt, aranyos doki) hogy a 29-31 anyai életkor az, amikor (ha nincs a családtörténetben sehol semmi kóros visszamenőleg) ebben az életkor a legalkalmasabb a terhességre genetikai szempontból. (Fizikailag meg a 20-as évek, a test akkor a legalkalmasabb a normál szülések komplikációmentes lefolytatására) :)
Mi azért voltunk így a kombinálton, mert külön így kérte a nőgyógyászom. Ha az uh-on találnak valami "nem normálisat" vagy gyanúsat, akkor javasolni szokták a vérvételt is. De ami fontos, hogy ezt a kombinált vizsgálatot a 13+6-ig lehet megcsinálni. Ha valakinek mégis kell, vagy kicsúszik valami miatt az időből, akkor már a 4-es tesztet szokták elvégezni.
Sziasztok,
Megvolt kedden nekünk is a 12.heti kombinált teszt. Még ott megvártuk az eredményt, minden rendben van :) Egy picit megnyugodtam most.
Nagyon aranyos és nem mellesleg vérprofi dokit fogtunk ki, már az uh alatt mondta, hogy ilyen értékekkel (uh-s) szinte biztos hogy nincs semmi baj a picivel, várhatóan a labor sem fog semmi rossz eredményt kihozni, és így is lett :D
Olyan fura volt látni,ahogy izgett-mozgott, járt keze-lába, (én meg még semmit nem érzek), annyira hogy alig tudta az orvos megmérni :) Aztán a nagy "bekukucskálásnak" úgy gondolta "nesze nektek, osszátok be", hátat fordított :) De végül csak megszánt bennünket, így még kicsit nézhettük, és meg tudták nézni mindenét.DVD-n is megkaptuk a felvételt, plussz 3 fekete-fehér (normál uh fotót) és egy 4D szinest, amiben egészben rajta van. Olyan jó néha rápillantani. Már csak egy babanapló kellene, amibe bele lehet tenni.
Sovanne1,üdv itt. Te már akkor nagyon tapasztalt vagy. 😊
Babett8511 neked is üdv. Én is külföldi kismama vagyok, de mi azért európában maradtunk. Azért itt is más mint otthon.
Húha na igen! Más világ :) a férjem kambodzsai, ott is motoroznak meg bicikliznek terhesen..
Ez a baba nagyon akart jönni :) ha tudunk segíteni innen,szólj,kérdezz!
A világ másik végén, Indonéziában. Nagyon jó orvosok és kórházak vannak, de itt sokkal másabb a gondolkodás mód :-) Van terhesvitamin, amit használnak, de például motoroznak a 8. hónapig :-)
Sok kérdésemre pedig a persze, normális érzés választ kapom minden esetben. Havi egyszer van kontroll vérnyomást és súlyt mérnek, van egy UH, ahol eddig még csak CRL értéket kaptam. Az otthoni 12. heti uh-t pedig a 13-14. héten csinálják. Ezért hát kicsit aggódom néha. És első, meglepetés baba. Egy igazolt elzárt petevezeték mellett. A másikat kivették. A jelenlegi dokim nem végleges, mert sem vérvételt, sem vizelet vizsgálatot nem tart fontosnak, így most doki és kórház keresőben vagyunk.
Sziasztok! Szabad csatlakozni? Január 19-re vagyok kiírva 4. kisbabámmal.
Jövőhéten kedden megyek a 12 hetes uhra ami inkább már a 12+4.
Reméljük minden rendben lesz a babával :)
Sziasztok!
Újra itt vagyok csak nem volt időm egy ideig irogatni mert meglátogatott anyukám és elmentünk bevásárolni pár kismama ruhát. :) Meg utána én is voltam nagymamámnál is, úgyhogy elég sűrű volt a hétvégém csütörtöktől!
Velem minden rendben van amúgy. Most olyan tünetem szokott lenni hogy éhes vagyok és hányingerem van egyszerre...
Natta! Cuki a babád, megnéztem a képet róla!
Az enyém meg amúgy úgy néz ki, mint egy UFO, a bátyám is azt mondta. :) Elölről van fotózva és integet, de tényleg mint egy UFO. :) Én ma vagyok 13 hetes kereken.
Milenia!
Na akkor a te babád pár nappal idősebb mint az enyém.
Arra kiváncsi vagyok hogy ki mikor fog majd szülni és kinek milyen nemű lesz a babája.
Szia! 😊 Nagy most itt a csend, biztos mindenki valami vízben husol, de üdv! 🙌
Így legalább már ketten vagyunk itt ikresek! 😁 Tudjátok már hogy milyen neműek? 👫👬👭