Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... ❯❯
280. Mokuspocok (válaszként erre: 278. - Lollipops)
2016. júl. 7. 20:08

Örülök hogy minden rendben nálatok is.

Nákunk is szinte mindenhol most van akció akció hátán, meg kiárusítás, és sokszor én is szemezek dolgokkal, de megfogadtuk hogy nem veszünk az semmit még, és a szülésznőnk is ránkparancsolt hogy most még ne. Én abba bízok hogy azért karácsony körül is lesz majd akció meg kiárusítás. Úgysem kell mindenből a legújabb kollekció, jó nekünk a régi vagy kifutó is.

279. Anci17 (válaszként erre: 278. - Lollipops)
2016. júl. 7. 19:44
Sziasztok. Örülök, hogy mindenki jól van. A nadrágjaimat én egy hajgumival teszem kényelmessé, szerencsére abból is van több méret. A felső meg úgy is takarja. :) Későbbiekben is van olyan háromszög alakú bővítő, amit be lehet gombolni, így az még segít. Nadrágot nem tervezek venni, majd csak ősszel, télen amikor már tényleg szükséges. Szerencsére sok olyan felsőm, ruhám van, ami jó, de már vettem hosszú topot, ami később is jó lesz egy kardigánnal. A babának mi már vásároltunk, nem bírtuk ki. Mivel a nemét nem tudjuk, így csak olyat ami lánynak,fiúnak is jó. Már nézegetjük a babakocsikat is, a férjem készíti a babaágyat és a komódot, így azt nem kell vennünk. Jó ez a fészekrakó program. :D
2016. júl. 7. 18:25
Sziasztok, tul vagyunk az uhn! 12 hetes 3 napos, 52 mm es egeszseges, azt mondta a doki nincs min aggodni, orra is epp meretu meg tarkoredo is jo meretu (Down-kor miatt) es mindene meg van es ott ahol lennie kell :DDD kaptunk mi is egy csomo kepet, olyan aranyos a hatan szepen fekudt. egyaltalan nem mozgott, azt mondta ferjem biztos alszik :DDD En megyek vervetelre is csak meg nem tudom mikor. Lehet nekem is el kell kezdeni kismamaruhat venni. Nadragok talan picit szukek ram jonnek meg de szukek. Ti mikor kezdtek vasarolni a kisbabanak? Tudom korai csak nalunk most van nagy nyari arleszallitas a kovetkezo az januar februarban lesz. Szeretnem kihasznalni az arleszallitast, igyis a babacuccok dragak nemcsak a ruhakrol beszelek de minden fele dolgok amik kellenek.
277. Mokuspocok (válaszként erre: 276. - FeketeBoszorka)
2016. júl. 7. 17:07

Szia kedves FeketeBoszorka!

Örültünk neki, mert kérni ugyan nem mertük, de jól esett hogy kaptunk. De szerintem mindegy az hogy milyen kép, ottani vagy mi általunk készített, teljesen mindegy. Egy a lényeg hogy van nem? Nekem is tökéletes lett volna az is ha mi fotózunk egyet a monitorról. Olyan jó, örülök hogy nálatok is minden rendben. Gondolom anyukád is nagyon örült, hogy látthatta is. :)

Nem baj ha nem mentek vérvételre. Úgyis mondaná az orvos, ha az uh-n valami olyat észlelne ami indokolná, ezen ne aggódj. Mi is csak azért voltunk így, mert nekünk így kérte.

Nincsen még kismamaruhánk. De ma reggel már egyértelművé vált hogy kell, mert az utolsó nadrágomat is elővettem a szekrényből, és bizony nem ér be :) Az a szerencsém hogy van 1-2 olyan nyári ruhám, ami egyébként is olyan tágas, bő szabású, azokba még belefér a pocakom. Meg a szoknyába, ami gumis :) Pont azin gondolkodtam hogy nekem is szét kell majd sürgősen néznem kismama ruha körúton, mert előbb-utóbb nem férek majd bele semmibe :)

276. FeketeBoszorka (válaszként erre: 273. - Mokuspocok)
2016. júl. 7. 16:10

Kedves Mókuspocok!

Örülök, hogy minden rendben van veletek is és tök jó hogy ennyi mindent kaptál a picidről. Nekünk fényképeznünk kellett ahhoz hogy legyen képünk a babánkról. Aztán ezt anyukám meg még elő is hívatta, tehát van róla egy valódi fényképem is amit kitettem a szekrényre. :)

Mint írtam, igen mi az UH-kon részt veszünk mindig mikor mondja a doki akkor megyünk, legutóbb ugye lemérte a baba minden méretét is és mindent rendben talált. Vérvételre nem mentünk.

Kismama ruhátok van már? Egy párat mi már vettünk.

2016. júl. 7. 14:57
Köszönöm a segítséget. Azt hiszem kérem a vérvételt, nem tudom milyen géppel vizsgálnak, mert nőgyógyász csinalja. Annyi, hogy kértem ajánljon valakit, aki tényleg jó ebben.Bár az itteni doki azt mondta a két perces uh után a 11. heten, hogy egészségesnek tűnik. Már a szülés dátumát is korrigalta. Jöjjön aminek jönnie kell :-)
274. @entt (válaszként erre: 271. - Babett8511)
2016. júl. 7. 14:15
Németországban is úgy zajlik ahogy Mokuspocok leírta, annyi különbséggel hogy nem választják szét a vérvételt, ha megcsináltatod, akkor mind a két részét megcsinálják. Itt sem kötelező. Nekünk csak a lombik miatt javasolták. Az ára itt elég borsos, de ha kell hát kell. 😊
2016. júl. 7. 13:48

Azt hiszem FeketeBoszorka is írta itt korábban, (bocsánat ha rosszul emlékszem és tévednék) hogy ők is csak az uh-részén voltak. Szerintem ez orvos függő is, hogy ki mennyire alapos, és milyen vizsgálatokra küldi a kismamát.

Az uh-on a Down-kórra utaló jeleket szűrik először, és minden testrészt megmérnek, nekünk 11 adat van a leletünkön: CRL,BPD,AC,TAD,NB,HC,FL,NT,FHR,OFD és a szívműködés.

2016. júl. 7. 13:38

A kombinált teszt (itthon így van, külföldön nem nagyon ismerem, sőt ismerősök se nagyon beszéltek ilyenről akik kint szültek) itthon egy alaposabb, és speciális uh készülékkel (ugyanaz, de ez 100x több mindent "lát" mind a sima vagy gyengébb egyes orvosi rendelőkben) készített hasi uh, plusz egy vérvétel, amiből két hormont néznek, a B-HCGt, és a PAPP-A hormont a 21,18;13-as triszómákra (Down, Patau, Edwards kórok) az anyai életkort is figyelembe véve. Ezt értékelik ki, és a kettő együtt (labor+uh) adja a kombinált teszt eredményét.

Természetesen nem kötelező mindkét részét megcsináltatni, van aki csak az uh-ot csináltatja meg (ezt hívják 12.heti genetikai uh-nak), a vérvételt pedig nem. Nekünk azt mondta a doki (hozzáteszem egy vérprofi, tapasztalt, aranyos doki) hogy a 29-31 anyai életkor az, amikor (ha nincs a családtörténetben sehol semmi kóros visszamenőleg) ebben az életkor a legalkalmasabb a terhességre genetikai szempontból. (Fizikailag meg a 20-as évek, a test akkor a legalkalmasabb a normál szülések komplikációmentes lefolytatására) :)

Mi azért voltunk így a kombinálton, mert külön így kérte a nőgyógyászom. Ha az uh-on találnak valami "nem normálisat" vagy gyanúsat, akkor javasolni szokták a vérvételt is. De ami fontos, hogy ezt a kombinált vizsgálatot a 13+6-ig lehet megcsinálni. Ha valakinek mégis kell, vagy kicsúszik valami miatt az időből, akkor már a 4-es tesztet szokták elvégezni.

2016. júl. 7. 12:05
A kombinált tesztről írnátok bővebben? Itt csak akkor javasolják, ha az uh eltérést mutat.
2016. júl. 7. 12:03
Jó, hogy eddig minden rendben van mindenki. Mi hétfőn megyünk és rettentően kíváncsi vagyok, hogy is fog itt zajlani. Bízom benne, h olyan alapos lesz, mint az otthoni. Mindenkinek megy a drukk, akinek még hátra van!
2016. júl. 7. 10:37

Sziasztok,

Megvolt kedden nekünk is a 12.heti kombinált teszt. Még ott megvártuk az eredményt, minden rendben van :) Egy picit megnyugodtam most.

Nagyon aranyos és nem mellesleg vérprofi dokit fogtunk ki, már az uh alatt mondta, hogy ilyen értékekkel (uh-s) szinte biztos hogy nincs semmi baj a picivel, várhatóan a labor sem fog semmi rossz eredményt kihozni, és így is lett :D

Olyan fura volt látni,ahogy izgett-mozgott, járt keze-lába, (én meg még semmit nem érzek), annyira hogy alig tudta az orvos megmérni :) Aztán a nagy "bekukucskálásnak" úgy gondolta "nesze nektek, osszátok be", hátat fordított :) De végül csak megszánt bennünket, így még kicsit nézhettük, és meg tudták nézni mindenét.DVD-n is megkaptuk a felvételt, plussz 3 fekete-fehér (normál uh fotót) és egy 4D szinest, amiben egészben rajta van. Olyan jó néha rápillantani. Már csak egy babanapló kellene, amibe bele lehet tenni.

268. @entt (válaszként erre: 267. - Lollipops)
2016. júl. 7. 09:12
Szia. Ne aggódj, minden rendben lesz ma. Mondjuk én is paráztam egy kicsit, de életem egyik legnagyobb élménye volt amit kedden az orvosnál láttam. Csak úgy izegtek-mozogtak. 😊 Mi elmondtuk mindenkinek mert az ikrek miatt már hatalmas a hasam, így nem nagyon lehet titkolni. Aki rámnéz, az tudja. Ma vagyunk 13+3.
2016. júl. 6. 22:06
Olvastam mindenkinek jol sikerult az uh. Nekem holnap lesz :) Szuleim nagyon orultek a hirnek. Most szombaton a ferjem szukebb csaladja tudja meg, szulok, testverek, nagyszulok. Aztan sorban majd nagynenik, nagybacsik, baratok a kovetkezo hetekben. Azert jo erzes elmondani, nehez a titok 12 hetig :D Es ti hogy haladtok ?
266. Lollipops (válaszként erre: 213. - Natta)
2016. júl. 6. 22:02
Szia Natta, kint fogok szulni, mert mar akkor nem fogok tudni utazgatni meg ugye itt lesz minden vizsgalat megcsinalva, remelhetoleg egy doktornal. Amugy Franciaorszagban elunk. Nalad hogy haladnak az ikrek? Nekem holnap lesz uh, kombinalt teszt. Amugy holnap 12+2 leszek. Varam a holnapot de felek is, hogy minden rendben legyen.
265. Anci17
2016. júl. 6. 13:31
Sziasztok, én még mindig angiológiai magánrendelést keresek, akár messzebb is, utaznék is ezért.(Győr, Sopron,Veszprém, Bp.) Tudtok esetleg segíteni? Szombathelyi vagyok, itt magán nincs, csak a kórház, ahol egy nagyon lekezelő doktornő van és hozzá semmiképp nem szeretnék járni.
264. @entt
2016. júl. 5. 19:55

Sovanne1,üdv itt. Te már akkor nagyon tapasztalt vagy. 😊

Babett8511 neked is üdv. Én is külföldi kismama vagyok, de mi azért európában maradtunk. Azért itt is más mint otthon.

263. Babett8511 (válaszként erre: 262. - Sovanne1)
2016. júl. 5. 15:48
De jó! Akkor van elképzelésed :-) Előre is köszönöm!
262. sovanne1 (válaszként erre: 261. - Babett8511)
2016. júl. 5. 14:34

Húha na igen! Más világ :) a férjem kambodzsai, ott is motoroznak meg bicikliznek terhesen..

Ez a baba nagyon akart jönni :) ha tudunk segíteni innen,szólj,kérdezz!

261. Babett8511 (válaszként erre: 260. - Sovanne1)
2016. júl. 5. 13:15

A világ másik végén, Indonéziában. Nagyon jó orvosok és kórházak vannak, de itt sokkal másabb a gondolkodás mód :-) Van terhesvitamin, amit használnak, de például motoroznak a 8. hónapig :-)

Sok kérdésemre pedig a persze, normális érzés választ kapom minden esetben. Havi egyszer van kontroll vérnyomást és súlyt mérnek, van egy UH, ahol eddig még csak CRL értéket kaptam. Az otthoni 12. heti uh-t pedig a 13-14. héten csinálják. Ezért hát kicsit aggódom néha. És első, meglepetés baba. Egy igazolt elzárt petevezeték mellett. A másikat kivették. A jelenlegi dokim nem végleges, mert sem vérvételt, sem vizelet vizsgálatot nem tart fontosnak, így most doki és kórház keresőben vagyunk.

260. sovanne1 (válaszként erre: 259. - Babett8511)
2016. júl. 5. 08:42
Szia! Hol éltek? Első Baba?
2016. júl. 5. 04:46
Sziasztok! Én is szívesen csatlakoznék a fórumhoz! 12 hetes terhes, külföldön élünk, ahol teljesen mások a szokások, így néha napján jól jönne egy kis tapasztalat csere vagy jó tanács :-)
2016. júl. 4. 14:58

Sziasztok! Szabad csatlakozni? Január 19-re vagyok kiírva 4. kisbabámmal.

Jövőhéten kedden megyek a 12 hetes uhra ami inkább már a 12+4.

Reméljük minden rendben lesz a babával :)

257. @entt (válaszként erre: 252. - Natta)
2016. júl. 4. 09:20
Szia. Köszönöm, az orvos is ezt javasolta. Remélem már minden rendben lesz. A nemeket még nem tudjuk. Holnap megyünk 3D-s ultrahangra, nem tudom ott látunk e már valamit. De még talán korai is 13 hetesen. Gratulalok az ikrekhez beked is. Te hol tartasz? 😊
256. Flora05 (válaszként erre: 238. - Natta)
2016. júl. 3. 21:53
Oh igen Natta, a kávé nekem is engedélyezve van, reggel iszom, meg néha délután is, de sokkal kevesebbet, mint az átlagos adagom. Amúgy nagy kávés voltam, az íze miatt bárhol, bármikor. De nem hiányzik az az iszonyatos mennyiség. Más koffein forrást meg nem fogyasztok.
255. Andii29
2016. júl. 3. 11:22
:D Latod Natta így kell ezt ;) mennyi ikres Kismama, tök jó <3
2016. júl. 3. 10:40

Sziasztok!

Újra itt vagyok csak nem volt időm egy ideig irogatni mert meglátogatott anyukám és elmentünk bevásárolni pár kismama ruhát. :) Meg utána én is voltam nagymamámnál is, úgyhogy elég sűrű volt a hétvégém csütörtöktől!

Velem minden rendben van amúgy. Most olyan tünetem szokott lenni hogy éhes vagyok és hányingerem van egyszerre...

Natta! Cuki a babád, megnéztem a képet róla!

Az enyém meg amúgy úgy néz ki, mint egy UFO, a bátyám is azt mondta. :) Elölről van fotózva és integet, de tényleg mint egy UFO. :) Én ma vagyok 13 hetes kereken.

Milenia!

Na akkor a te babád pár nappal idősebb mint az enyém.

Arra kiváncsi vagyok hogy ki mikor fog majd szülni és kinek milyen nemű lesz a babája.

253. Natta (válaszként erre: 249. - @entt)
2016. júl. 2. 18:11
Ja, bocs, akartam írni hogy gorcsre szedj magnéziumot! 😊
252. Natta (válaszként erre: 249. - @entt)
2016. júl. 2. 18:05

Szia! 😊 Nagy most itt a csend, biztos mindenki valami vízben husol, de üdv! 🙌

Így legalább már ketten vagyunk itt ikresek! 😁 Tudjátok már hogy milyen neműek? 👫👬👭

251. Natta (válaszként erre: 248. - Andii29)
2016. júl. 2. 18:02
Köszi! 😊 Igazából volt iker több is a családban 2-3 generációval korábban de meglepodtunk rendesen! 😁 Az a vicces hogy nagyon sokat vártunk rájuk (majdnem 2 évet ) de lombikot nem akartunk semmiképp, mivel van már két nagy. Bár azért szerettünk volna egy harmadikat de már épp letettunk róla. Erre rögtön duplaztunk. 😁
❮❮ ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook