Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 januári babák fórum

2013 januári babák (beszélgetés)

305. aksori (válaszként erre: 304. - Bowie)
2012. aug. 24. 18:01
Pécs környékén lakunk. Itt három magán lehetőség van. 1, a Pécsi szülészetiklinika valami irdatlan hosszú várólistával és szonográfussal, akinek a hozzáállása hagy maga után némi kivetnivalót. 2, Da Vinchi magánklinika, amiről azt hallottam hogy túl kevés időt foglalkoznak az emberrel, de orvos végzi és megszámolja minden porcikáját stb. 3. lehetőség Mohácson van ami nekünk kiesik, de ott dupla annyi ideig nézhetem a gyereket, az orvos jó, a hely is csak ki kell várni a megfelelő időt. Mi ezt fogjuk választani. Ha tudtok mást javasolni szívesen elolvasnám.
304. bowie (válaszként erre: 299. - Aksori)
2012. aug. 24. 17:39
Mi magánúton, magánrendelőkbe mentünk 4d-s ultrahangra. A neten találni sokat, föl kell hívni, adnak időpontot és mehettek.:) Épp olyan, mintha fodrászhoz mennél, vagy inkább moziba.:))
303. aksori (válaszként erre: 301. - Livcse)
2012. aug. 24. 16:49
Hát ez is egy borzasztó történet. Nekem is fogadott orvosom van a szülést illetően tök mindegy mennyi lesz az ára és magán praxisba járok tanácsadásra, mert valahogy az volt a megérzésem, hogy ez a baba pont az ünnepi szezonban fog hozzánk megérkezni. És nem akarok olyant, hogy az orvos éppen bulizik nem ér rá vagy akár gondolhatunk rosszabbat is. De itt kell megjegyeznem,hogy gondoltam háziorvoshoz nem igazán járok, mert nem kenyerem a táppénzes ellátás és eddig(hál Istennek) nem voltam nagy beteg sem. Egyszóval gondoltam, hogy jó az nekem SZTK alapon is, hát a héten rádöbbentem, hogy a sok adó mellett azt is fizetnem kellene.
302. livcse (válaszként erre: 298. - Aksori)
2012. aug. 24. 16:37

Köszi szépen!

Szerintem kompromisszum kötés lesz, azaz mind a két nevet megkapja a csajszi... :)

301. livcse (válaszként erre: 300. - Aksori)
2012. aug. 24. 16:34

Hát ez nagyon gáz, de sajnos mindenhol ez megy.Még az elején mikor nem volt fogadott orvosom velem is történt ilyen.Odamentem reggel fél 9-re a klinikára, hogy felírassam a progeszteront és nem hívtak be.Fél egykor elfogyott a türelmem éhes és szomjas voltam már, arról nem beszélve, hogy veszélyeztetett terhes voltam az elején a haematoma miatt, amire a hormont kellett alkalmazni és igazából a nap nagy részét feküdnöm kellett volna.Orvossal aznap nem találkoztam.Az egyik szülésznő íratta fel nekem egy másik, nem ambuláns orvossal.Ja az ambuláns orvos először felment a műtőbe, oké ezt megéri az ember, majd mikor visszajött, megvizsgált két nőt, jegyzem meg tele volt a váró, majd elment mondván ő elfáradt.Hát ez mi kérdezem én.Az emberek nem véletlenül járnak orvoshoz!!!!

Ez az én történetem....

300. aksori
2012. aug. 24. 16:15
Még egy történet a hétről:Biztos Ti is láttátok,hogy menni kell a háziorvoshoz vizsgálatra,jelentkezni beíratni dolgokat stb. Ezt erre a hétre terveztem,mivel dolgozom pont akkor amikor ők, meg figyelembe vettem a szabadságok miatti átrendeződéseket. És itt a lényeg csupán 3X mentem el a héten mire sikerrel jártam.Én nem értem azt, hogy aki csak receptet irat annak miért kell bent elmesélni az élettörténetét,vagy hogyha valaki rendel akkor, hogy tud más helyen helyettesíteni is, ahova a normál páciense nem mehet. Ezt az egész egészségügyet nem értem, tudnék jobbat is mondani, de megtartom magamnak.És akkor kérdezi az orvos mire 3x-ra be is jutottam, hogy bírom ez a nagy meleget (ma volt kettőkor)? Gondoltam, ha elsőre alkalommal reggel nyolckor ment volna a vizsgálat, akkor tök jól bírtam volna, de nem kekeckedtem vele, mert alig vártam végre itthon legyek a hűvösben. Remélem, ti jól bírjátok ezt a rekkenő hőséget.
299. aksori
2012. aug. 24. 16:00
Ahogy végig olvastalak benneteket rájöttem milyen szerencsések vagytok.Mifelénk 26-29 hét között lehet csak menni 4D ultrahangra,szóval csak akkor tudjuk meg ki is lakik a hasamban. Képek, cd és társait is csak akkor kapunk, szóval igen hosszú 5 hetes várakozás áll előttünk.Ja, és az hogy fizetek érte "ezért megyek és kész", na ilyen nincs, mert nem adnak időpontot,szóval várunk...
298. aksori (válaszként erre: 281. - Livcse)
2012. aug. 24. 15:51
Gratulálok! Gyönyörű nevek bármelyik mellettis döntötök végül.
297. aksori (válaszként erre: 259. - Ubilina)
2012. aug. 24. 15:43
Gratulálok!Mindegy mi lesz a neme így is úgy is nagy öröm lesz. A családban az a hír járja hogy az első babamozgástól számítva 4,5 hónapra születik a kisbaba(ilyen népi megfigyelés, vagy mi).
296. aksori (válaszként erre: 250. - Livcse)
2012. aug. 24. 15:38
Remélem látni fogom, addig csak élvezem hogy focizik és focizik:D
295. bowie (válaszként erre: 294. - Livcse)
2012. aug. 24. 10:09

Szia!

Nézd meg az infomat, 18. heti 4D felvételek. Még nincsen rajtuk zsír, de már a mimikájuk dolgozik.:)

A kisfiammal anno a 20 és a 30. héten voltam, a 30. héten az arca már teljesen olyan volt, mint mikor megszületett.

Az ultrahangon azt mondta nekem a nő, hogy a 18-32. hétig élvezhető és érdemes. Előtte kis békák, meg ufok, utána pedig esetleg már az arca is alig fér bele a képbe.:))

294. livcse
2012. aug. 24. 09:33

Szerintetek hány hetesen érdemes 4D ultrahangra menni?

Nagyon szeretnék mert 4x voltunk a klinikán sima uh-n és egyszer sem kaptunk képet.Mondjuk az első kettőn még csak kis ufo volt szóval azt annyira nem sajnálom, a 12. hetesen akart adni a doki, de annyira ficergett hogy nem tudott róla csinálni csak maszatokat, azt mondta ezt most hagyjuk, de a mostanin meg olyan szépen lehetett látni a pofiját és mégsem :( (ez másik doki volt).Nagyon szeretnék már róla egy képet.

293. livcse (válaszként erre: 289. - Ubilina)
2012. aug. 24. 09:28

Ezt a mondást még nem hallottam,de aranyos.

Azt mondta én vonzottam be a kiscsajt, mert mikor Ő Zolikaként beszélt róla, mondtam, hogy csak nehogy csalódjon. És a végén nekem lett igazam.Már Ő is megbékélt a leányzó gondolatával....nagyon örül neki.

292. Elisa82 (válaszként erre: 287. - Bowie)
2012. aug. 24. 07:45
Oh az lenne a legjobb mert apa 5-ig melózik utána be is tudnánk menni:)
291. Elisa82 (válaszként erre: 288. - Ubilina)
2012. aug. 24. 07:44
szerintem megfogjuk nézni mert a lányomat is 32hetesen tudtam meg hogy lány és most jó lenne tudni:)
290. KHajni79 (válaszként erre: 289. - Ubilina)
2012. aug. 23. 22:24
Szia nálunk majd hétfőn derül ki a neme de szerintem is lesz hoppon maradás mert én fiút érzek Apa lány párti :) bár mindkettő van már de ő lányos Apuka:)de 27 én kidetül :)
289. Ubilina (válaszként erre: 266. - Livcse)
2012. aug. 23. 21:16
Nálunk is apa meg volt győződve, hogy csak fiú lehet, mert van valami olyan mondás, hogy olyan nemű gyerek érkezik, amelyik nemnek otthon támogatás kell, na gondolta én elég nagy szájú vagyok, így csak fiú lehet. Aztán teljesenen "összeesett" amikor kiderült, hogy kislány, de persze nagyon örül és megvette az első rózsaszínű rugit a kislányának :-)
288. Ubilina (válaszként erre: 283. - Elisa82)
2012. aug. 23. 21:12
Mi szombaton voltunk a Cleopátrában (20 hetesen) 4D-n, és nagyon rendesek voltak. Az első 5 percben mindent megmutatott a bébi, a kis kezét persze odatette, majd a köldökzsinórt húzta oda, aztán hátat fordított és onnantól fogva a lepényt nyalogatta, de szó szerint, haláli volt :-) Az ultrahangos nő persze tudta, hogyan kell megtalálni a megfelelő szöget, hogy lássuk tényleg kislány, de kb. 20 perc után hagytuk a kis magányában :-) Nagyon nagy élmény volt :-)
287. bowie (válaszként erre: 286. - Elisa82)
2012. aug. 23. 20:23
Tényleg nincs mit.:) Jah, hétköznap este 6 után ingyenes ott az épület előtt a parkolás.:))
286. Elisa82 (válaszként erre: 285. - Bowie)
2012. aug. 23. 20:19

jaj de jó aranyos vagy nagyon köszi a tippet:)

szerintem menni fogunk ,remélem hogy elengedik melóhelyről is.:) na majd megírom,hogyha voltunk.:) és tényleg nagyon köszi.

285. bowie (válaszként erre: 283. - Elisa82)
2012. aug. 23. 19:49
Fölraktam. Már föl kellett kapcsolnom a villanyt, így a rávetődő árnyékok miatt kicsit fura, élőben sokkal jobb persze.:)) Természetesen van a cd-n a kukiról is fotónk.
284. bowie (válaszként erre: 283. - Elisa82)
2012. aug. 23. 19:24

Szia!

Igen, addig nem fog elengedni benneteket, míg meg nem látja a nemét.:))

Amikor mi mentünk is csúszott kicsit, pont mert az előző párnak is rejtőzködött a baba. Nekem is hátat fordított egyszer közben a pici..stb. És megnézi tetőtől talpig az egész babát, vese, máj, ajkak..tehát tényleg mindent!Még az öt lábujját is.:) Vagyis 10:)) Nagyon nagy élmény lesz meglátod, színes képet is kaptok, mindjárt, ha sikerül, fölrakom az egyiket a kisfiamról.:D

283. Elisa82 (válaszként erre: 278. - Bowie)
2012. aug. 23. 18:49

A férjem is szeretné tudni hogy mije van :) de ott vajon biztosan megtudják mondani a 4d ultrahangon?

ha már egyszer kifizetjük a pénzt érte.

282. livcse (válaszként erre: 280. - Eni26)
2012. aug. 23. 18:45

Szia!

Gratulálok neked.Népesíts a kislányosok kicsiny táborát. :)

Itt férfi uralom van!!! :)

281. livcse (válaszként erre: 268. - Bowie)
2012. aug. 23. 18:40
Ezen még megy a ,,vita". Apának a Lívia tetszik, így ezt szeretné, mivel engem is így hívnak, én nem szeretném.Nekem a Lilla tetszik,apa ezt nem szeretné.Szóval szerintem Lívia Lilla lesz a vége.
280. Eni26
2012. aug. 23. 17:51

Sziasztok!

Csatlakoznék ha lehet.

2. babánkat várjuk, január 28.ra. Már van egy kislányunk(19 hónapos).

Ma voltunk a 18 hetes uh-n, ahol kiderült,hogy 17+3naposak vagyunk,és Kislány lesz ismét. :)

Én nagyon örülök,mert kislányt éreztem az első perctől fogva,és ismét bejött. Minden rendben vele.

279. Elisa82 (válaszként erre: 278. - Bowie)
2012. aug. 23. 15:37

Nem semmi szegénykém megszenvedtél vele ,jó hogy orvost fogadtál én is fogadtam volna a te helyedben,

annak idején az én anyukám mind a 2-en császáros lett és velem már a méhét is kivették,szegény nagyon sokat szenvedett.:( és akkor ugye mint a nagyidnál nem voltak ilyen fejlett orvos tudomány.

bizok benne hogy minden rendben lesz nálad is meg nálam is meg minden kismamánál.a férjem haza jön a melóból akkor ráveszem hogy menjünk be szombaton mert látom lehet akkor is menni oda ahova ajánltad,hátha :)

278. bowie
2012. aug. 23. 15:28

Sokáig ezért nem is akartam több gyereket, a próbálkozásaink is olyanok voltak, hogy na jó próbálkozunk, aztán, áá, én mégse..stb.:))

Szívem szerint programozott császárra mennék, mert mi van ha begyorsulnak az események és ugyanúgy járunk..stb, de ezzel kapcsolatban azért még kinevet a doki.:))

Megjegyzem annak idején a nagymamámnak volt ilyen a szülése, csak akkor még nem volt ilyen technika, és totál szétszedték, így nem is lehetett több gyereke.

Úgyhogy mivel én ennyire rossz élménnyel vágok neki a szülésnek, nekem maga a terhesség is csak egy szükséges elviselendő dolog, a cél érdekében.:)

És irigylem azokat az anyukákat, akik szülés után tudtak örülni, meg akik azt mondják milyen csodás élmény volt.:)))

277. bowie (válaszként erre: 275. - Elisa82)
2012. aug. 23. 15:24

Mert nekem komplikációk voltak az elsővel. Koraszülés gyanús voltam, aztán túlhordásos lettem, indították a szülést, 31 órás vajúdás, ebből 20 óra állandó fájás, aztán a baba megindult, beszorult, szíve lelassult, én egy perc alatt lettem 39 fokos lázas, úgyhogy rohanás volt a műtőbe velem a végén.

És Demeter megígérte, hogy ezt nem fogja hagyni másodjára.

276. bowie
2012. aug. 23. 15:19
Holnap leszek 19 hetes pont. Elvileg, bár a doki szerint idősebb terhesség, szóval nem tudom.:)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook