2013 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Ha megengeditek, csatlakoznék a fórumhoz, elvileg jan. 23-án születik 2. Kincsünk (az első sajnos a várandósságom 7. hónapjában Angyalka lett:-(fiú lett volna) most úgy néz ki, h. Picilánnyal ajándékoz meg a Sors. Nagyon bizakodunk.
Kedden megyek UH-ra (Miskolcra), 19hét+6 naposan.
Mindenkinek problémamentes, boldog babavárást kívánok!
A fiúk legalább anyásabbak.:))) Én ezzel húzom a páromat:DD
igen, én is. Nincs más választásunk. pöcsös, akkor pöcsös :))))
fiú....de már beletörődök lassanlassan..:)
nektek mi is lesz? fiú, vagy lány?
Nah, akkor remélem nálunk is így marad, és marad ez a lelkesedés.:)))
Nálunk harmadik baba jön. Nagyobbik kisfiam 5 éves, kisebbik 3. A nagyobbik már tudja, mi fog történni, ő Ádinál is nagyon jó tesó volt, tologatta, segített fürdetni, szeretgette, etette, itatta, imádja, Ádi pedig mióta járni és beszélni tud, csüng rajta. Mindenben utánozza, jóban, rosszban, mindenben. Mivel fiúk, ezért van nálunk csetepaté, sokszor játékos bunyóval kezdődik, aztán halálharc lesz belőle...:D Nálunk mindkettő várja már nagyon a kisbabát.
:)
A mellem nekem is maradhatna!:) De szerintem nem fog... :( Nekem a pocimon látszik, meg kicsit kerekebb lett a hátsó felem.
A nagytesós témához nem tudok hozzászólni saját tapasztalattal,mert nekem ő lesz az első babám, de én pl nagyon imádtam a tesóm, köztünk 5 év van.Segítettem fürdetni,etetni+ ilyenek.Szerintem ne félj előre nem mindenhol probléma.Van egy ismerősőm náluk most született a 3. baba és a másik 2 tesó imádja, pedig még nem olyan nagyok.
Tényleg, akinek van már: mit szólnak a nagytesók? Én kíváncsi leszek majd, mert most még olyan önzetlenül azt mondja a fiam, hogy ő mindent megoszt majd az öcsivel, és ő mindent megtanít majd neki, és nagyon jól gondját fogja viselni, azt mondja.:)))) Sőt, már megtervezte a kistesó első 6 évét.:)))
De azért parázok kicsit a testvérféltékenység meg hasonló felmerülő problémáktól.
Nekem a héten mérték az 51 kilót, ami plusz 11 kilót jelent már.:))) 20 hetes vagyok én is. Rám is rámfért, jó is lenne, ha a mellem pl maradna..:DD Egyedül a karomon zavar, mert én látom azon is, és azt nem szeretem. NA de majd ez is eltűnik, amikor emelgetem a babát majd.
Sziasztok!
Nekem is volt olyan, hogy egyfolytában éhes voltam nem is fogtam vissza magam ettem amikor jól esett és annyit amennyi jól esett és persze ami jól esett, ez a mérlegen látszik, de igazából egy kis plusz rám is fért 47 kg voltam és nem is igazán látszik a +8kg csak a pocimon. :) Párom ezt mondta erről anyukáméknak mikor megkérdezték eszem e rendesen, hogy csak egyszer eszik egy nap...reggeltől estig... :) Párom szerint most nézek ki jól...Imádom...Szerintem nem kell aggódni majd elmúlik, ma már én sem eszem egyfolytában.Szerintem csak több energiára van szükséged,nyecsus. A +8 kg-t ma mértem, ma vagyok 20+0 hetes.
Igen én is a súly miatt döntöttem ez mellett a kocsi mellett meg hogy 1 kézzel lehet irányítani.
Most mértem egy haskörfogatot, bébike előtt 70 cm volt, most 92 cm a 22. héten. Súlyban még csak 1 kiló plussz, mert az elején a reggelek besegítettek minusz kettővel, most plusz 3-mal végülis 1 kg. :-)) Ti hogy álltok?
Nekem be kell vallanom, hogy kicsit össze-vissza eszek (még mindig). Soha világ életemben, még gyerekként se tudtak lenyomni egy falatot se a torkomon reggelenként. Lényegében ez most is megmaradt, egész délelőtt nem eszek :-( aztán ha megéhezek dél körül ebédelek valamit (ha átmegyek anyumhoz normális kaját, ha nem valami szendvics félét) aztán délután ha megjön a párom akkor eszünk érdemi kaját, ja és akkor van némi nasi engedélyezve (krémtúró, vagy csokika) :-) kicsit még később gyümi. Hát ez nem a legjobb, de ez működik (még mindig) :-) Olyan, hogy bevillan valami kaja, amit kívánok előfordul, de eddig nem volt kirívó eset. Most például a család azon nevetett, hogy tökfőzelék ehetnékem van... hát ezért ugye nagyon sokan nincsenek oda :-)
Ja, nálam olyan sem volt, hogy tíórai meg uzsonna, vagyis volt reggeli, ami kisebb szünetekkel ebédig tartott, az ebéd pedig vacsoráig..és vagy 3-4 vacsora....:)))))))
Szia!
Én is így voltam mostanában, nem olyan rég múlt el. De nekem nem kellett 2 óra hossza, hogy újra éhes legyek. Egész egyszerűen kongott a gyomrom az ürességtől, állandóan! Sok-sok levessel próbáltam elnyomni, de nem ment. 1 kiló húsból csináltam töltött paprikát és húsgombócot, délre kész lett, vacsora már nem volt belőle..én nem tudtam ellene semmit tenni, főleg, hogy azelőtt se kellett sose visszafogni magam. Kilószámra ettem a gyümölcsöket, meg a húst, és a kenyeret. Napokig meg voltam veszve a vajas kenyérért, csak úgy magában, minden nélkül.
Aztán egyszercsak elmúlt. Most inkább kívánós vagyok, 3. napja sütöm a zsemléket (isteni finomat!!), és egy szelet sonka, paradicsom, saláta, mozarella..így eszem..(megjegyzem utáltam "nyersen" a mozarellát), és egy darabtól úgy tele leszek, mintha csak egy kis ökölnyi méretű gyomrom lenne, pedig az elmúlt hetek alapján nem lehet összeszűkülve, ugyebár.:DD
Szóval most meg állandóan ez a durván tele vagyok érzésem van. Úgyhogy ezzel tudlak biztatni csak: majd elmúlik.:)))
Én most kb. a 20. héttől érzem azt, hogy éhesebb vagyok... be kellett iktatnom tízórait és uzsonnát is...
Köszi, próbálok nem aggódni, annyi fórumon írnak róla, hogy el is hittem (?), hogy ez tényleg gyakori... remélem elmúlik a következő UH-ra...
sziasztok!
Hogy vagytok éhség téren? Én kb 3 napja fél disznót megtudnék enni, állandóan éhes vagyok, de nem ehetek egész nap... de már ott tartok,hogy fáj a gyomrom olyan éhes vagyok. Pedig rendesen eszem, de nem elég. Rá két órára újra éhes vagyok. Mit lehet csinálni? Előző kettőnél nem volt ilyen.
Tényleg ne aggódj! Nekünk kislány és nekünk is mondták, persze mi is egész este a "szakirodalmat" bújtuk a neten, hogy most mi is van ilyenkor. A 4D-s utlrahangos nő nagyon kedves volt és emberi nyelven elmagyarázta, hogy ez azt jelenti, hogy folyadék pang a vesében, ami lehet attól is, hogy kicsit több a magzatvizem és a nyomástól ott megreked a folyadék, annyit mondtak, hogy ha megyünk uh-ra, mindig szóljunk és odafigyelnek, hogy mennyi az a tágulat, amit a megrekedt folyadék okoz, de szülésnél valószínűleg megszűnik, illetve ha addig nem múlik el, születés után lesz egy uh a bébin, de persze nem kell aggódni. Hát nem túl megnyugtató, de mi most "nem aggódunk" :-)
Recarot és a Mamas & Papas-ban egy nagyon szépet. Azok is merev falú mozesesek, az eladó hívta fel erre a figyelmünket. De megmondom őszintén, hogy minket is hazahoztak hordozó nélkül hagyományos mózesben és itt vagyunk :-)) Persze ez nem válasz mindenre, hogy "annak idején" :-) Nálunk a fő szempont a könnyű gyors összecsukhatóság és hogy ne szakadjak majd meg. Ehhez utóbbi típus néz ki megfeleleőnek olyan 200 körül jön ki a vége, de a hordozó pl. 3,5 kg! ilyen könnyűt még nem találtunk sehol :-)
Voltam tegnap UH-on... a legénykének mindkét veséjében talált az orvos egy kis vesetágulatot... Nem kell idegeskedni, ez a fiúknál előfordul, nyugtatott... szerintetek megnyugodtam? egész éjjel vesetágulatról olvastam a neten... Amúgy minden rendben, de ez akkor is aggaszt...
A hordozóban sincsen igazából fixen a feje, csak ha azt a szűkítővel rendelkező hordozót veszi az ember, de szerintem még akkor sem. A párom bűnügyes, ő is ilyen szempontok szerint nézegette a kocsiba valókat. Szóval elvileg a miénk megfelel, de én nem is foglalkoztam ezzel, csak a lényegi dolgokkal..színe:DD, súlya, kinézete és praktikussága:))))
Hát örülnék ha legenda lenne és várt volna még 3 hónapot de sajna kell a melltartóba a betét :((
Szia nem tudom milyen kocsit néztél mi amit vettünk merev a mózes, azt be lehet kötni a kocsiba és biztos nem büntetnek meg a 2 ik gyermekem is mózesben jött haza úgy be volt csomagolva, hogy meg sem mozdult :-))
Nekünk is lesz mózes (komplett kocsit néztünk, mózessel, hordozóval és sport résszel), de azt olvastam, hogy nem felelnek meg az eu előírásoknak (mondván a baba feje nincs úgy fixen, mint a hordozóban, ezért balesetnél megsérülhet a nyaka, gerince) ezért abban nem engedik ki a kórházból, és a rendőr is megbüntet... hát nem tudom, néha már egy kicsit komikusnak érzem a helyzetet :-)
Erről a "tejfolyásról" olvastam már korábban, de azt hittem, hogy csak "városi legenda" aztán hamar kiderült számomra is, hogy valóságos :S
Sziasztok! voltam védőnőnél így félidőben 3 kg híztam remélem nem is lesz több a másik félidőben sem :-) Egy bajom van ez a ,,tejfolyás" útálom:)
Gratulálok!! irigykedek egy kicsit :-)
További ajánlott fórumok: