2013 januári babák (beszélgetés)
remélem,mindenki jól van,én remekül!tegnapelött már a párom is érezte Törpi első moccanásait, nagyon jó a közös élmény!én max heti 1x hányok,nem olyan kellemetlen...az induló súlyomtól számolva 1 kilóval még kevesebb vagyok,de nem gond,mert jó husiban voltam..étvágyam nem nagyon van.egyébként csodálatos a kismamaság:szépen kerekedek,érzem,hogy mocorog.
tegnap kaptunk pár táska babaruhát,és mivel az első gyermekünk lesz,olyan áhitattal csodáltam a rugikat,beleképzeltem a pici testét...kis bodyk,zoknik a csöpp kis lábra...nagyon jó volt nézegetni őket...szívem szerint ma is elővenném őket...kisfiuk hordták,de semlegesnek mondhatóak, úgyhogy az sem gond, ha lányunk lesz, tudja hordani!augusztus 14.én megyünk a 20 hetes uh-ra,akkor kiderül!hát, ennyi van velünk,csupa boldogság, csupa ragyogás!szép napot Nektek is!
Jajj, nagyon jó könyv.:))
Van második része is: Barátnőim az anyaság első évéről.:)))
meg is találtam a könyvet a neten és olvasom is :D
kíváncsi vagyok :D
Szia
Gratulálok.:)
Én írok, mióta megfogant a kisfiam anno..kézzel..a várandósságról, hogy mit érzek, mi volt akkor a helyzet velünk, meg az országban, aztán mikor megszületett, akkor is mindent, aztán áttértem heti egyszeri írásra, ez talán megmarad még jó ideig..
A mostani pocaklakónak is elkezdtem 12 hetes terhesen, bár bevallom, így másodjára már lustább vagyok, mint az elsőnél voltam.:)
Egyébként ajánlom mindenkinek ezt a könyvet:
Barátnőim a terhességről-amit inkább nem az orvostól kérdeznél
Tényleg dőlsz a nevetéstől, sokkal jobb, mint bármelyik tudományos könyv, magadra ismersz benne..komolyan a szellentéstől kezdve a rengeteg hányáson át a szexig minden témát kimerít az író. És nem lehet letenni.
Én a múltkor a tescoban csuklottam össze.:))) Az egyik raklapon ücsörögve pihentem ki magam.:))))
Az első terhességemnél meg a buszmegállóban estem össze, az rosszabb volt, mert akkor a fenekem ütöttem be úgy, hogy napokig alig bírtam járni. Jah és akkor a végén még a fiammal 38 hetes terhesen is hasra estem egyszer ájulás közben a lépcsőházban..
Ezek mind mind olyan dolgok, amik együtt járnak a várandóssággal.:)
Sziasztok!
Köszi a bíztatást, jól esett nagyon. Még van barnázás,de már kezdem megszokni...néha érzem a kis icipici rebbenéseket, de csak ha lefekszem. Akkor megnyugszom, hogy jól van a babus. Elisa, nyugodj meg, az énegyik ismerősöm olyannyira hányt, hogy kórházba kellett kerülnie, és egy ideig infúzión táplálták, mert teljesen legyengült. Aztán a 20. hét körül, teljesen elmúlt neki, és tudott rendesen enni, persze keveset, mert beszűkült a gyomra. De a baba 3 kg fölött jött világra :) Szóval nem kell aggódni, ő elvesz mindent magának,csak neked a legrosszabb ez az időszak, mert így ki sem tudod nagyon élvezni a kismamaságot.
szia.a terhesség kezdetén voltam 55kg-ram,arra hiztam 5kg-ot és most vissza fogytam 4kg-ot tehát nem vészes mert így vagyok 56kg most.,persze a sok hányás miatt volt meg enni is alig tudtam.már az evés meggyeget.a vérnyomásom az első gyerekkel is magas volt nagyon,meg inkább magas vérnyomásos voltam mindig.az a fürdőszobai szerintem azért is volt mert ugye keveset tudtam enni csak csipegettem és a vérnyomásom is leeshetett azóta nincs ilyen gondom :D hál istennek.b6-ot akkor veszem be ha muszáj mert nem vagyok egy nagy gyógyszer evő típus.
te hogy vagy? írj magadról te is egy kicsit.:)
sziasztok,szia! hogy vagy most?mennyi szokott lenni alapból a vérnyomásod?mert ha mindig is alacsony volt,akkor talán nem olyan nagy a gond,sőt, nálad ez a normális!múltkor azt írtad,híztál már 5 kgt,abból van a minusz 4?vagy az induló súlytól?én úgy tudom,ha hányás miatt van a súlyvesztés,mínusz 10% a megengedett-az induló súlyhoz képest,ha azt eléred,kórház!de ha a már gyarapodott súlyból,akkor emiatt se izgulj,mert belefér!viszont múltkor írtad,nyugatalanít valami nagyon,lehet,hogy ez a felelős a fogyásért?nem oldódott meg?
inkább a fürdős dolog a félelmetes,hogy az mitől volt,a vérnyomásodtól?vagy annyira legyengültél?b6 terhesség alatt mehet,én így tudom!
No, sziasztok!
A fiammal az első 16 hetet végighánytam sugárban, a mostani terhességem alatt viszont (én is januárra vagyok kiírva) nem hánytam, végig szedtem a magne B6ot, míg a fiamnál egyáltalán nem szedtem semmit.
Ami nekem még bevált a reggeli rosszullétekre, az a jéghideg citromos víz lassan aprókat kortyolva..így a hányás elmaradt, most inkább fáradtka vagyok folyamatosan, ami az első terhességem alatt egyáltalán nem volt jellemző. Két terhesség abszolute nem egyforma, ugyebár. Abban mégis hasonlít azonban a kettő nálam, hogy az elsőnél is, és most is a méhlepényem fedi a méhszájat. Nem mondom, hogy ugyanannyit ugrálok, mint előtte, de nyilván el kell végeznem a dolgaimat... a fiamnál végig koraszülésre számítottak emiatt,ehhez képest én túlhordtam 10 nappal, és indították a szülésemet, a sok gyógyszertől amit felírt a dokim ezekre a nyavajákra, a vége császár lett, mert annyira összezártam. A mostani dokim nem írt föl semmit, épp az előzmények miatt. Ha nagyon keményedik a hasam, akkor szedek egy kis magnéziumot és kész.
Én semmilyen magzatvédő vitamint nem szedhettem, egyéb betegség miatt, a kisfiam így is 3250 grammal és 53 centivel született.:)
Én most július 10-én voltam a 12. heti uh-on, a crl 71 mm.:) Július 14-e hajnala óta érzem a magzati mozgásokat.
Mivel alapjáraton pici és vékony vagyok, így engem már most 20-22 hetesnek néznek.:)
A kisfiammal, aki egyébként már 6 éves, anno 31 kilót híztam.:D Bár megjegyzem, hogy 41 kilós kezdősúlyom volt. Egyébként akkor 9-10 hónap alatt visszaállt az eredeti súlyom, fogyókúra meg minden nélkül.
Én magamat a rosmannos babydream olajjal kenem, dirrekt ilyen csíkok ellen való. Nem lettek csíkjaim 6 éve sem, így bizakodom, hogy most sem lesznek.
Az olivaolajról is hallottam, hogy jó erre, de azt nem próbáltam.
Most mértem magam, a tanácsadás óta stagnálok 47 kilón, ami nálam már 6 kilós hízást jelent. És szerintem azóta is csak a nagy kánikula miatt nem híztam.
Jah, és 10 hetes terhes voltam, amikor egy nagyon durva stresszes időszak kezdődött..annyi a lényeg lányok, hogy bármi is legyen, nem szabad pánikolni és rosszra gondolni. És akkor minden rendben lesz.:)
szia
Bocsánat, hogy ide pofátlankodok, csak gondoltam leirom a Mi történetünket röviden.
Én is vérezgettem eleinte, mert a méhlepény rajta volt a belső méhszájon
mondjuk Én az első pillanattól kezdve szedtem progeszteronpótlót, mert nem term. úton fogant a fiam, de nem történt semmi baj
28. héten elkezdtem görcsölgetni meg vérezni, akkor kinyilt a méhszáj de bent fogtak és nem történt semmi baj
végig nagyon kellett magamunkra vigyáznom
Mindenki azt hitte, hogy majd 1-2 hónappal hamarabb megszülök de a kiirt dátum előtt 1 nappal szóltem meg, űgy, hogy még a 30. héten is sopánkodtak a dokik, hogy már épp nincs a méhszájon a lepény de még érinti
teljesen simán szóltem meg az amúgy óriási babámat
szóval mindig csak pozitivan és mindenkinek kitartás
csak azért irtam le mert látom sokótoknak mélyentapadó a méhlepény
További jó babavárást kivánokű
ui: Én az előző szériában voltam állapotos:)
Idén január 1.én született meg a fiam