Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 januári babák fórum

2013 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
2435. bowie
2013. ápr. 8. 19:32

Anyám..ilyenkor mondjuk nem bánom, hogy nekem nincsenek már így rokonok..totál érthető a kiborulásod, csak valahogy ki kellene zökkenned ebből, nehogy szülés utáni depid legyen..nekem is volt egy pár bőgős napom, teljesen megijedtem, mert szégyenszemre mondom neked, hogy nekem még okom sem volt rá..de aztán most már úgy gondolom, hogy tuti a rossz idő miatt, mert amikor megérkeztek a gólyák, ujjongtam és bőgtem örömömben..:D Mint egy hülye gyerek..:)))

Lehet kellene találnod valamit, ami totálisan kikapcsol..pl én, ha kreatívkodom (kifliéslevendula.blogspot.hu oldalról MINDIG készül valami..szinte napi szinten), akkor teljesen kikapcsolok. Olyankor nincs semmi rossz gondolat, megszűnik a fáradtság, meg minden..akkor nem érdekel, hogy még van hasam, nem érdekel, hogy nincs kész a kaja..csak jól érzem magam..szóval nincsen külvilág..igaz ez évek óta így van..úgyhogy szerintem keress valamit, ami közben elfelejtheted apósodat, valami olyat, hogy ha ott áll közben melletted, akkor se vegyél róla tudomást. Tudom, hogy nehéz megtalálni, de meglesz..mert csak így lehet elviselni. És kitartást neked! Meg gyere és panaszkodd ki magad nyugodtan, mindig..sokszor az is sokat jelent..

2434. KHajni79 (válaszként erre: 2433. - Esther78)
2013. ápr. 8. 18:31
Üsd agyon!! én biztos kitiltanám legyél erőszakosabb és a férjed is álljon a sarkára. Így kikészülsz előbb vagy utóbb. Kitartás
2433. esther78
2013. ápr. 8. 17:34
És valamikor csak azért jön át hozzánk, hogy kinézzen az ablakon, mert a mi ablakunk az utcára néz, az övé meg az udvarra. Odacsoszog az ablakhoz, elhúzza a függönyt, utána azért biztos ami biztos odasétál a kiságyhoz, amiben alszik a gyerek, és hangosan megjegyzi hogy nyitva van a szeme.
2432. esther78
2013. ápr. 8. 17:33
Ja és ha pihennénk, akkor rögtön elkezd járkálni a lakásban, nyitogatja a hűtőt, csapkodja az ajtókat, kb 15 cm-re ül a tévé előtt, de még így is 13-14-esen hallgatja. Nálunk ugyanez a tévé úgy hogy mi 3-4 méterről néztük olyan 6-7 hangerőn szólt. Éjszaka 2 zárt ajtón át is tisztán át lehet hallani a tévét. Kicsit kezd kiborítani.
2431. esther78 (válaszként erre: 2430. - Bowie)
2013. ápr. 8. 17:30
Köszi. Majd szétnézek rajta. Olyan jó hogy már jobb idő van, és kicsit ki lehet mozdulni. Én már teljesen kezdek becsavarodni, és eléggé ideges vagyok mostanában. Mindenen olyan hamar felkapom a vizet, és ennek néha a babám is kárát látja. Az volt a legnagyobb bajom, hogy be voltam zárva a rossz idő miatt. Ráadásul együtt élünk az apósommal, aki 73 éves és elég nem gyengén iszik, és iszonyatos rossz szokásai vannak. Ha tehetnénk már rég itt hagytam volna. Nem lehet tőle csinálni semmit. A férjem dolgozik, úgyhogy vagy délután vagy délelőtt egyedül vagyok itthon a gyerekkel, vagyis az apósommal. Nem tud semmit se csendben csinálni. Mire nagy nehezen elaltatom a gyereket és végre örülök hogy tudok valamit csinálni, addigra bejön a szobába és hangosan megkérdezi hogy elaludt? mire a gyerek felébred. 10 percenként járkál be hozzánk hogy éppen mit csinálunk. Nem engedem hogy felvegye a gyereket. A múltkor ennek ellenére már olyan bátor volt, hogy fogta és mivel sírt, én meg a konyhában főztem, kivette a kiságyból. Kihozta a konyhába, de ha láttátok volna hogy tartotta, azt hittem szívinfarktust kapok. Olyan gyorsan pucoltam a tojásokat, hogy a felét sikerült a kukába dobni. Annyira féltem hogy leejti a gyereket. Azóta mondtam neki hogy jó lenne ha nem venné fel, mert nem jól tartja. NEm tudom hogy tudta úgy fogni, de szegény gyerek feje majdnem lefelé lógott. Ráadásul ugye már most kis örökmozgó, ugrik egyet a kezébe és le is ejtette, főleg hogy nincs egy józan pillanata se. A másik hogy teljesen ki kell szolgálni. Nem elég hogy itt a gyerek, még neki is melegítsem meg a kaját, szedjem ki, vigyem be neki. A múltkor csirkeszárnyat rántottam, mondtam hogy ott van kint a konyhában vegyen és egyen, erre azt mondta hogy még meleg, erre lefeküdt aludni és megvárta amíg hazaér a férjem és visz be neki.
2430. bowie
2013. ápr. 8. 14:48

Van egy jó blog egyébként, igaz, aki írja vagy írta épp ellentétesen szült, mint mi, szóval nem ugyanazok a szezonális gyümik, zöldségek, de érdemes nézegetni azért, mert vannak benne jók.:)

hozzataplalok.blogspot.hu

Jah, én krumplival kezdem.

2429. bowie (válaszként erre: 2427. - Esther78)
2013. ápr. 8. 14:46

először érdemes tápszerrel pürésíteni, és majdnem folyékonnyá..és úgy kanalazni. Ha szereti, akkor lehet simán a főzővízzel utána hígítani a pürét.

Én pl krumpliból egy szemet megfőzök és abból amennyit kér.És utána kiderül, hogy az elég volt e, vagy kér még mellé tejcsit.

És a tízórai idejében kezdem, nem uzsonnát, mert ha délelőtt fájdul meg esetleg a pocija, az még estig rendbe jön.

2428. wanda8
2013. ápr. 8. 14:40

Sziasztok!!MI is jól vagyunk,holnap viszem Áront a 3 hónapos oltásra.Ő is eszik,alszik,gagyorászik,vigyorog,játszik...Ő még éjjel többnyire 3-4 óránként szopik...én is tervezem hogy elkezdem a hozzátáplálást.Én almával kezdek...csak simán lereszelem üvegreszelőn...

Viszont én nem vagyok túl jól,már egy hete az epémmel küzdök,néha úgy begörcsöl hogy kiegyenesedni se tudok...sajnos a középső fiamnál is szoptatás alatt jött ki,és nem nagyon tudok rászedni semmit...csak a feketeretek granulátumot,de azt is csak keveset!

2427. esther78
2013. ápr. 8. 13:43
Mi is tervezzük, hogy olyan 3 hónapos korától kezdünk adni neki a tápszeren kívül mást is. Ti hogy kezditek ezeket adni, simán lepürésítitek, vagy tápszerhez, anyatejhez keveritek? Milyen adagot adtok először, csak kóstoltatjátok, és csak pár kanállal adtok, vagy rögtön egy étkezést kiváltotok? Hányszor adjátok 1 nap? Fogalmam sincs hogy hogyan kezdjünk hozzá a hozzátápláláshoz.
2426. bowie (válaszként erre: 2425. - KHajni79)
2013. ápr. 7. 21:10
Én is elkezdtem a nagyobbnak anno 3 hós korától adni a krumplit, répát, barackot, almát..stb..és most is hasonlóan tervezem, majd a 3 hós szuri után néhány nappal. Már, ha látja, hogy mi eszünk ő is nyitja a száját..:))
2425. KHajni79 (válaszként erre: 2424. - Bowie)
2013. ápr. 7. 19:57
Milumil tejpép (jeges macis)igaz 4 h kórtól van de az előzőeknek is adtam és semmi bajuk nem volt. Jan 18 án :)
2424. bowie
2013. ápr. 7. 17:47

Jah, látom.:)

Milyen pépet szoktál neki adni? Én is kezdem lassan..

2423. bowie (válaszként erre: 2422. - KHajni79)
2013. ápr. 7. 17:43
Te mikor szültél Hajni?
2422. KHajni79 (válaszként erre: 2418. - Bowie)
2013. ápr. 7. 14:50
Szia! Nálunk is minden ok eszünk -alszunk. Végre van rendszer mert elkeztük a nagyobbal az ovit így sokat vagyunk 2 es-ben.A rokonoktól én is a fára mászok de mosolyogva lemondom a látogatásokat vagy átrakom arra az időpontra amikor én úgy gondolom, hogy nekünk jó. Kezdünk tejpépet enni nagyon bejön neki este 10-től alszunk 4-6 ig mikor hogy. Szeret kocsikázni de az öltözéstől már én fakadok sírva. Velem minden ok végre eljutok fodrászhoz 2 hetente nem voltam depis csak az időjárás miatt, de azon Apa segített :O))
2421. Ubilina (válaszként erre: 2420. - Bowie)
2013. ápr. 7. 00:49

Én is matatok a szájában, de nem érzem, hogy duzzadt lenne a kis ínye, de ő is állandóan a szájában "matat". Most mi tesszük a szájába a hűtős rágókát, ő meg nagyokat vigyorog hozzá és rágja (mert még egyedül nem tudja megtartani).

Ügyi vagy, hogy mindenre jut időd :-)

A látogatásokat én már nem annyira értékelem, meg is beszéltük apával, hogy némi korlátozás lesz bevezetve, mert bele se gondol a nagynéni, nagybácsi a 25. rokon, hogy ők igaz csak havi egyszer jönnek, de hányan... nekünk meg fárasztó, inkább magunk lennénk ilyenkor. Lehet, hogy ez önzőség, de ez van :-)

2420. bowie (válaszként erre: 2419. - Ubilina)
2013. ápr. 6. 06:30

:)

Nálunk úgy van, hogy evés-játék-alvás.

Délelőtt evés után hosszabb a játék, beszélgetés, tornázás, az alvás csak olyan fél órányi, amit a következő kaja után bepótol, ez ugye áltlában dél és egy közé esik, utána csak nagyon keveset van ébren, többnyire ilyenkor alszik másfél-két órát.

Utána délután ami 4-5 órai evésidőt jelent nem is nagyon alszik, mert akkor már hazaér a nagyobb és ő ugye nagyon érdekes..:))

Utána fürdünk és ha már nem bírja ébren vacsoráig, akkor olyan 10 körül fölébred, és utána alszik olyan fél 6ig, ami nekem szintén jó, mert a nagyobb miatt hat körül már reggelit készítek..stb..szóval, ha véletlenül később ébred, akkor csak kapkodás van utána. Ezután a hajnali evés után vagy visszaalszik, vagy csendben van, és hagy engem ténykedni.:)

Ha megvacsizik idejében, akkor 3-4 körül ébred, eszünk és utána alszik olyan fél 8ig.

Szóval nekem sem lehet panaszom.

Nemrég nagytakarítottam, aznap pl föl se kellett venni, evett, majd beült a rezgős székbe, figyelte bőszen, hogy mit csinálok, kiabált, visongott, nem győztük este agyonkényeztetni, amiért ilyen jól viselkedett. Mert ugye azt hittem, hogy a pici miatt nem érek úgy a végére, mint azelőtt..de simán végeztem.:)

Igaz másnap elég kis nyafogós volt, de nem bántam.

Azt vettem észre, hogy nálunk könnyebbek a hétköznapok, mert olyankor nincs semmi olyan külső tényező, ami felboríthatná a napirendet. Hétvégén pedig itthon van apa, a tesó..mindig beugrik egy egy ismerős..és ez mind nagggyon érdekes..:D Ráadásul olyankor én nélküle megyek..és ha ő meglátja a sálam és sapkám, akkor görbül a száj..

Mostanában eszeveszetten rág, olyankor nem is létezik más, annyira belelendül, de nem érzek még fogacskát, meg nem is nyűglődik.

2419. Ubilina
2013. ápr. 6. 00:34

Mi jól vagyunk :-) Továbbra is átalusszuk az éjszakákat, már kb. fél 8-8ig minden reggel :-)

Ennek mondjuk az az ára, hogy napközben nem sokat alszik. Ez azt is jelenti, hogy a kaja és játék után a fotelban ülök vele, és bambulom az állatfigurás falat. Mert így alszik, ha leteszem egyből felébred. Valamelyik nap panaszkodtam apának, hogy ha fehér lenne a fal, már kiakadtam volna, így meg bambulom az állatokat... :-) De ilyen kiborulásos, depis helyzet szerencsére nincs. Mondjuk biztos sokat számít, hogy takarítónő jön hetente, anyum elég sok kaját előkészít a fagyasztóba és "le tudjuk adni" anyunál Hannát, fél napra, egy napra és tudunk csak ketten is programot csinálni. Szóval összességében jól vagyunk.

Ja és most volt a 3 hónapos státusz, 60 cm és 5,51 kg (49 cm és 3,2 kg volt a születési), illetve a második oltás soron is túlvagyunk :-)

2418. bowie
2013. ápr. 5. 20:13

Na de csendben van mindenki..

Kivel mi újság? A gyerekeken kívül TI hogy vagytok?

2417. bowie (válaszként erre: 2415. - Ubilina)
2013. márc. 30. 21:29

Nekem a levél megérkezése után kb egy héttel kezdődtek a hívások.

Boldog Nyuszit:)

2416. Ubilina
2013. márc. 30. 21:16
Boldog Nyuszit Mindenkinek! :-)
2415. Ubilina
2013. márc. 30. 21:16
Minket szerencsére nem zaklatnak. Kaptunk egy levelet a babakötvény létrehozásáról (egyébként le se volt ragasztva a boríték, benne a gyerek adószámával... részünkről itt befejezettnek is tekintettük a témát. Rejtett számot és számomra idegen számot nem veszek fel, és nem a bejelentett lakcímünkön lakunk, szóval próbálkozhatnak :-) A pénzt amit neki gondolunk, más formában tesszük el.
2414. bowie (válaszként erre: 2413. - KHajni79)
2013. márc. 26. 15:36
Hát asszem én is így teszek ezek után. Még jó, hogy az utcaajtót zárva tartjuk. A kutya majd elugatja itt egy darabig, aztán elmegy, ha mégis idejön.:))
2413. KHajni79 (válaszként erre: 2412. - Esther78)
2013. márc. 26. 14:13
Szia asszem ha engem zaklatna kiengedném a kutyát véletlen :)) nekem a telefonom is elutasítja a magánszámot, ami meg nincs benne szám fel sem veszem :) így nem érnek el :))
2412. esther78
2013. márc. 26. 10:03
Hát igen. Én is hallottam már ilyet. A férjem mesélte, hogy a munkatársáék addig rázták le őket a telefonba, hogy egy idő után bejelentés nélkül megjelentek náluk. Azért ez már a pofátlanság netovábbja. Gondolom jutalék rendszerben dolgoznak. Napközben dolgoznak, utána érnek rá lakásra kimenni, mert hozzánk is mindenáron hétvégén akartak jönni.
2411. wanda8 (válaszként erre: 2410. - Esther78)
2013. márc. 26. 09:48
az még csak csak hogy telefonál,de ez a pasas állandóan jön,nem lehet lerázni!!legutóbb mondtam neki hagyjon békén,és meg ne lássam még egyszer itt!!!
2410. esther78
2013. márc. 26. 08:31
Azt nem értettem én se hogy mi köze az otp-nek ehhez az egészhez. Ráadásul ez a nő is mindenáron jönni akart hozzánk hétvégén és szinte lehetetlen volt lerázni, mert volt hogy 1 nap 2x is telefonált.
2409. bowie (válaszként erre: 2407. - Wanda8)
2013. márc. 26. 06:26
Nah, köszi..akkor én ma föl is hívom és le is mondom az időpontot.:D
2408. bowie (válaszként erre: 2405. - Esther78)
2013. márc. 26. 06:26

Hát ez az, hogy én is tudom mi a teendő a babakötvénnyel..szóval ezért nem értem mi a fenéért akar idejönni.

Van már egy nagyobb gyerekem, neki is van kötvénye, akkor nem zaklattak ilyen hülyeségekkel.

2407. wanda8 (válaszként erre: 2404. - Bowie)
2013. márc. 25. 20:49
igen voltak nálunk is.És nagyon ki voltam akadva mert este fél 6kor jött a pasas!JAh és valami biztosítás miatt,amit a kórházban írtam állítólag alá.
2406. esther78
2013. márc. 25. 20:37
Amit nem tudok az egyedül az, hogy mindig ugyanazt az összeget kell fizetni, vagy amennyit éppen tudok.
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook