2013 januári babák (beszélgetés)
Szerintem se váltsatok. A nagyobbik fiam is bebát kapott, soha nem volt gondunk, most a kicsinek először milumilt írtak föl, és attól szenvedett..úgyhogy 1 doboz után szóltam, hogy kérném a bebát, és azóta nincs gond.:)
Nálunk is elmegy heti egy doboz. Egyébként 3 hós kora után már nyugodtan átválthatsz a sima bebára (de ezt majd biztos mondja is neked is a védőnő vagy a doki), nem kell feltétlenül a HA, azt csak elővigyázatosságból adják, meg akkor ajánlatos tovább, ha van a családban ételallergiás, merthogy ez hipoallergén. Na és az olcsóbb.
Hát igen. Elég érdekes az orvosok hozzáállása. Mi most eléggé örülünk, mert úgy látszik kezd helyre jönni a pocakunk. Már szinte minden nap van kaki, és nem kell neki rásegíteni, csak nagyon ritkán. Most már úgy néz ki hogy át is fordult az ébrenléte is. Délután többet van fel, és éjszaka már csak 1x és utána szépen vissza alszik. Mondjuk tegnap éjszaka megint kicsit bántotta a kaki, és volt éjfél mire elaludt, de egy kis segítséggel jött egy kicsit keményebb, utána meg teleküldött még egy pelust, és utána már megnyugodott. Fél 1-kor evett, utána elaludt és negyed 10 körül ébredt fel. És ez már a negyedik nap, hogy szépen alszik éjszaka és csak 1x kel fel enni. Napközben viszont 3 óránként követeli a kaját és olyan mohón eszik, közben meg hangosan korog a gyomra. Mi azért nem eszünk annyit amennyi a dobozon van, mert eleve kevéssel kezdtük mert a kórházban szinte egyáltalán nem evett, mert nem volt tejem csak nagyon kevés, és a 2800 grammos születési súlyához képest 2570 grammal engedtek haza, a zárójelentésre meg ráírták hogy 2700 gramm és gyarapodott. A védőnő tanácsára először 40 milivel kezdtük a tápszerezést, és folyamatosan emeljük, ha úgy vesszük észre hogy már kevés amit eszik. 90 ml az nekünk a folyadék, tehát akkor 100 felett eszik, és egyáltalán nem duci. Nekünk beba ha pro start-ot írtak fel, és nem váltottunk, de én egyszer kérdeztem a védőnőt a hasfájás és kakilás miatt, hogy nem kellene-e a tápszert lecserélni egy másikra, de ő azt mondta hogy szerinte nem érdemes. A másik ami tetszett, hogy egy ismerős lánya meg azt mondta, hogy figyeljünk oda a tápszer szavatossági idejére, mert hamar lejár. Gondolom ő csak kiegészítésként eteti a gyerekét tápszerrel, mert fogalma sincs róla hogy mennyi ideig elég nekünk 1 doboz tápszer. Kettesével szoktuk íratni az orvossal, és pikk-pakk elfogy. Viszont amit igazán felháborítónak tartok az az hogy milyen drága az ára, és ugye muszáj vagy megvenni, mert nem mondhatod azt a gyereknek hogy nem kap enni mert nincs rá pénzed. Az a baj, hogy ilyen téren akinek nincs teje és nem tudja mivel etetni a gyerekét, teljesen kiszolgáltatott, és ezt ki is használják a gyártók.
a nagyobbak hozták haza az oviból,míg náluk csak náthát vagy azt sem okoz...de kicsiknél ilyen veszélyes!!!4
És mitől volt neki, mit mondtak??
szia, hát ez orvosonként eltérő akkor mi most a milumil AR optimát (glutén mentes) kapjuk és nem hány nem bukik és viszlát hasfájás!!!!!!!!! mi 3500g jöttünk haza 1 hetesen és 4290 volt kedden ma 1 hónapos.tehát 4 hét alatt bővenn meg lesz az 1 kg! Ja és a kicsilányunk 135ml eszik mert 120ml vízzel de a védőnő azt mondta nem azt kell számolni hanem ha beletettem a tápot akkor a kész mennyiséget és az ennyi. De nem mondta senki, hogy túletettem. sőt ha elolvasod a tápszeres dobozt ott is találsz adatokat az első 3 hónapra napi 6 étkezést ír 1-2hét 90ml, 3.-4hét 120ml, 2.hónaptól 150ml napi 5x, 3-4.hónap 180ml napi 5x,ez van a beba pro HA start dobozán. a milupa dobozán szintén tehát ha az adag jó és nem etteted5max 6 nál többször akkor tuti nincs túl etettés. de én ezen úgy fel tudom húzni magam. vissza kellett menünk a PIC osztályra kontrollra az osztályvezető főorvosnő megmondta túletetni egy gyereket sem lehet mert amit nem bír azt kihányja max az lehet, hogy nagyobb az étvágya és mivel kap is minimálisan többet igy tágul a gyomra és többet tud befogadni akkor max jóltáplált lesz de nem túl etetésről van szó. mivel ilyenkor álltalában ritkulnak az étkezések egy idő után. De hangsúlyozom nekem ezt a főorvosnő mondta nem az én véleményem!!!! Mert az én baráti köröm is ezzel szekált de duci ez a baba biztos túleteted túlsúlyos lesz stb. Ezért kérdeztem meg a doktornőt. De a védőnő is azt mondta rendben van így. nem sszólt, hogy sokat hízott volna előszőr 160g,aztán 300g, most 330g szedett fel hetente mióta hazajöttünk. Mivel te 7x 90ml adsz neki az napi 630ml a tápszergyártók szerint napi 750ml etetheted akkor hol van túletetve??????????? Ne aggódj emiatt szerintem, de birom mikor az orvos véleménye szöges ellentétben áll az adagolással- nem? Mi most emeljük 150re mert kevesebbszer eszik és kér még ez az ökölnyálazos helyzet nekünk a cumival szünt meg.
sziasztok!!Mi 4 napot kórházban voltunk,mert a pici Áron befulladt!!Nagyon meg voltam ijedve.De hála isten csak nagyobb volt az ijedelem!!
Nekem az elmúlt napok miatt hol ennyi hol annyi a tejem,így vettem tápszert amit az orvos javasolt...
akkor azt mondod hogy visszaáll majd a régi rendre.Ma is sokára szopizott mert csipő vizsgálatra kellett vinni és az auto elrázta.Nem tudom de tápszerezni nem akarom.Meg látjuk holnap
is jön a védőnő és mérjük,hogy mennyit hízott hétfő óta,de legalább ,már szívja rendesen mint a felorulása előtt.
És egyet értek. Nem mindegy milyen a cumisüveg.:)
Jah, és nálunk a cumi is ugyanolyan, mint az üveg cumija, hogy ne legyen más a cici, az üveg, meg a cumi.
Szia!
Nekem a dokim nem javasolta, mert azt mondja, hogy pont az a hátránya, ami az előnye. Hogy meg kell a babával itatni, tehát szájon át kapja meg, nem szuriban. Ez egy részből jó, mert nincs szurkálva, viszont a rossz, ha büfizik egyet épp utána valamikor, így nem tudni, hogy mennyi marad bent belőle, ahhoz meg húzós az ára, hogy esetleg többször eljátszuk ezt.
Amit én még pluszban beadatok a 2 hós oltásnál a doki javaslatára az a Neisvac-C szuri.
Másik. Én fiam is havonta hízik egy kilót, és cici mellett eszik 90 ml tápszert, este olykor 120at is. (most épp 120at evett délelőtt, de szünetet tartottunk közben). Ő is szopizza az öklét, ujját, mindent ami a szájához ér. Nem marad éhes, nincs túlságosan tele (szerintem), nappal ő is 3 óránként eszik. Egyszerűen csak szeret szopizni. így neki van cumija. :) Ennyi.
Egy baba 2-2 és fél óra alatt emészti meg az ételt, ezért jó a 3 óránkénti etetés, mert nekik elég még fél óra üres pocival.
Azt akartam még kérdezni, hogy ti beadatjátok a babának a rota vírus elleni oltást? Elég húzósnak találom az árát, és akiket eddig kérdeztem mindenki azt mondta hogy szerintük fölösleges, mert nem véd a rota vírus összes fajtájától, és hiába volt beoltva a baba mégis elkapta. Holnap jön hozzánk a védőnő, majd kikérem az ő véleményét is.
Sziasztok!
Nekem nem nagyon van tejem, így mi tápszerrel etetjük a babát, de azért elég sokszor van cicin is mert megnyugtatja. Nekünk a védőnő azt ajánlotta még mielőtt megszületett volna a baba, hogy cumisüvegből jobb minőséget vegyünk, és olyat ami hasfájás ellen van. Mi egy tommy tippee márkát választottunk, ami kifejezetten úgy van kialakítva mint a bimbó, nagyon kicsi rajta a lyuk, így megdolgozik a kajájáért. Ugyanúgy elfárad cumizás közben mint szopizás közben, így néha 20-25 percbe is beletelik mire megeszi az adagját. És ugyanúgy kell neki a cici is, és nem szokott le a szopizásról. Tegnap voltunk az orvosnál tápszert felíratni, és kérdeztem tőle hogy mi lehet mostanában a picivel, mert evés után rögtön tömi a szájába a kezecskéjét, és tiszta merő nyál, és közben ordít. Az orvos azt mondta hogy lehet azért mert sokat eszik. Tegnap volt 6 hetes és 90 ml tápszert eszik meg. Azt ajánlotta hogy ne 3 hanem 3.5-4 óránként etessük. De hogy, amikor 3 óra elteltével elkezd sírni, és hangosan korog a gyomra. Naponta 7x eszik. Azt mondta az orvos, hogy 2 hónap alatt kellene híznia 1 kg-ot, mi pedig 1 hónap alatt hízunk kb annyit. 2800 grammal született, amikor kiengedtek a kórházból 2570 gramm volt, most 6 hetesen majdnem 4 kg.
sziasztok, a páromnak sikerült a munka. A Niki 4290g és 53cm 4hetesen, ja és a hasáról az oldalára majd a hátára fordul amitől én nagyon bapánikoltam, de a védőnő azt monda oké. olyan mintha nem tudatosan fordula csak szeret háton és szerintem rájött milyen mozgásokkal bocsi kepesztéssel tudja et elérni
Fejlődési ugrása van? Lehet ezzel próbálja több tej termelésére buzdítani a melled! :D Ehhez nem szokik hozzá a babad, csak a melledben lesz több tej, és szépen visszaáll a 3-4óránkénti szopira. A cumisuveggel potlast senkinek nem ajánlom. leszokik a cicirol mert uvegbol kisebb erokifejtessel jut a tejcsihez!
Amíg hízik rendesen nem merek tápszert adni mert félek hogy át áll és akkor szopcsizni sem fog rendesen.Ja azt javasolta a védőnő hogy fejjem le amit benne hagy és agyam neki oda kiskanálallal ,na mondom én kinek van ideje fejni ha sír a gyerek meg ne cumisüvegből agyam neki mert átszokik.Nem tudom mi tévő legyek aki találkozott már ilyen gondal az írja meg nekem a megoldást.Az a helyzet hogy a cumis üveget sem szereti.
Igen mi is megmértük hízott is.Ma elvittem a dokihoz minden rendben van.Azzal jöttünk haza ,hogy gyerek.ímondom köszönöm.A cumi sem jó meg semmi.A tv nézés bevállik olykor.Meg egy kis babavíz de az sem mindig.Azt vettem észre ha mellé fekszek az ágyba cumi be és a cicihez közel van akkor elalszik.ínem tudom mitaláljak ki,de ha valami be vállik akkor meg írom neked,mert tudom,hogy milyen fárasztó meg az ember szíve megszakad,hogy annyira sír.ímondjuk én a pelusból is kibontom egy picit és arra megnyukszik.Szerintem valami zavarja délutánra,csak nem tudok rájönni hogy mi.Érdekes.Ha valami neked is be vállik akkor írd meg nekem légyszi.Egyébként tanácstalan volt a védőnő is ebben a dologban mondván hogy ilyet még nem látatott.
Sziasztok csajok! Alig vártam hogy ma gép elé jussak, hogy elmeséljem mi volt ma. Ugye sárgasággal jöttünk haza ezért 6 hetesen vérvétel kellett. El is mentünk minden rendben volt. Felhívtam a fogorvosom mert bedagadt az egyik fognál az ínyem rendben menjek kihúzta. OK rendben :) végezetül bementünk a egy nagy neves illatszer boltba elötte pénzt vettem le az autómatából, mivel nem nagy összeget fizettem 20 ezrest adtam oda mondván legalább felvátom, erre a hölgy vissza ad 10-ig sehova tovább. Mondom neki,hogy ez nem jó én most vettem le pénzt nincs is több nálam és nem jól adott vissza. Erre kértem kasszazárást, de nem előttem csinálta ezt meg is reklamáltam mire rámförmedt, hogy nehogy már azt képzeljem, hogy ő rosszul ad vissza. Úgy csináltam mint aki a fogyasztóvédelmet hívja és mondtam nem szabájosan jártak el mit lehet tenni válasz hívjam a rendőrőket. Biztonsági kamera felvételét megnéztük nem egyértelmű hogy milyen pénzt adtam át. A lényeg, hogy előttem másodszor megcsinálta a kasszazárást és 10 230 ft -at többet mutatott mint a gép szerinti bevétel. De ezt a hercehurcát 2,5 órán keresztelül egy foghúzás után 6 hetes gyerekkel. Kicsit elegem lett a mai napból.
Annyit akartam ebből kihozni,hogyha véletlenül valaki így akar pénzt váltani nagyon figyeljen oda nehogy így járjon mint én.
Végre, jó hír.:)
Szurkolok, hogy minden rendben legyen!
Én párom kezdettől fogva fölveszi, pelenkázza, és meg is fürdeti a picit.:)
Elisa, akkor jobban jársz sztem is egy kis tápszi pótlással. Nálunk is van cici is meg tápszi is. Nem mellékes szempont, hogy így sokkal könnyebben mozog az ember a picivel is, meg nélküle is. Szerintem.:)
Nálunk is délután van ez a gond inkább,hogy csak lóg a cicin,de az óránkénti szoptatást nem látom jónak mert igy megszokja és menni sem tudunk majd menni sehova.Most várom a védőnőt,hogy meg mérjük,hogy hízott-e mult hét szerda óta.Nem tudom mit tegyek mert annyira tud órdítani,hogy majd meg fullad és olyankor semmi sem jó neki.
sziasztok nekem sajnos apad a tejem a tea ellenére is pedig sokat küzdöttem ezért a 40-50ml is naponta meleg törölközö meleg zuhany de most jó ha napi 5-10 ml le tudok fejni sajna a bimbit nem tudja bekapni de fejem amit tudok a bimbovédővel sem megy neki szegényem mijntha nem szívná meg rendesen ezt a madelás mellszívót vettünk lehet az sem a legjobb? Arról nem is beszélve, hogy teljesen kimerült vagyok a kislányom éjszakai életétől. Ja és jó hír a férjem most van állásinterjun ez a cég nagyon akarja pénteken hirdették meg az állásokat a munkaügy honlapján de az ügyintéző volt olyan kedves ( több évi ismeretség a szomszéd faluban lakik) egyből beajánlotta a férjemet még az nap visszahivott minket a fönök titkárnője, hogy ma reggel nézze meg a munkát, hogy elválallná-e. Most nagyon bizakodunk hát naná, hogy válallja. Persze ezt telefonon nem közölttem a hölggyel.Na persze a kérdés apropoja hogy szakmunkás munkakör. De nem is gondolkodott rajta a párom. jó tegnap annyit mondott. szerinted volt értelme tanulnom? jó hát nem álmai melója de vagy ez vagy marad a babával és dolgozok én mint laboráns. Az Egisbe ugyhallottam keresnek is. ott nagyion jó a pénz de az én párom nem meri mégcsak felvenni sem a kicsit nem, hogy megettetni. A ti párotok, hogy van a kérdéssel?
Elisa nálunk éjjel ugyanez a szitu csak ő cumisüveggel van iy állandóan cupog tátog és keresi a cuclit de a cumit kiköpködi.Ha adok neki tápszert csak pár korty fogy el. Én éjjel már kínomban babakocsiban tologattam az étkezőben nyitott ablaknál. de most ez sem használt. végül anyira sír, hogy mirre eljön a következő etettés addigra azt ki is hányja. ha ölben van és énekelek neki megnyugszik de ezt nem lehet órákig éjjel másfélóra énekelés után letettem és mondtam neki én már mindent megprobáltam nem tudok mit tenni. mintha értette volna 5 perc alatt elaludt.
Nálunk van cici is és tápi is. Alapvetően az anyatejet preferálnánk, de van, hogy nem kéri a cicit. Ne aggódj ezen, én ilyenkor lefejem a tejet és később odaadom neki, simán elfogadja. Néha van ilyen napjuk is. Nekünk is előfordul, hogy csak lóg a cicin, főleg késő délután van ilyen, de semmi gond nincs vele, tényleg van, hogy csak a közelségre vágyik :-)
itt az a baj hogy szinte óránként szopna,de nem szívja ki rendesen a ciciből a tejet én ugy veszem észre hogy lusta szopni.:( igen van cumija de nem mindig kell neki.Most is ordított és alig tudtam megnyugtatni,de annyira sír hogy majd meg fullad.íholnap jön a védőnő és meg beszélem vele hogy hozzá tápláljam-e tápszerrel.Keveset alszik nagyon van büfi meg minden,de nem tudok rájönni,hogy mi a baja.Én ugy veszem észre hogy nem elég tápláló a tejem neki és lusta a végét szívni.
Lehet csak odabújhatnék...vagy csak cumizna. Van neki cumija? Enyém cumizik, első nap vettem észre itthon, hogy keresi, de nem szopik mindig..kapott cumit, és kezdettől fogva tud cumizni, szóval adtak neki a kórházban. És mivel te is ott szültél...lehet nálatok is ez a helyzet.
Vagy rosszul értelmeztem, és olyankor eszik is rendesen? Mert az enyém óvatosan cumizta, de nem nyelt..ha véletlenül megtelt a szája tejjel, akkor meg alig győzte lenyelni.
tud valaki tanácsot adni,hogy a bóca szopik is meg nem is,szájpenésze nincs,de van hogy óránként szopna.hasa nem fáj,de furcsa az egész.
A tegnap esténk furcsa volt mer elaldut szépen fürdés és szopcsi után ,de felkelt este 10hkor és éjfélig fent voltunk semmi nem volt jó,se cici se ölben se sehogy sem.aztán meg aludt hajnal 4-ig.Nem tudom lehet bezavarta valami.Ha nem délután sír akkor éjszaka és nagyon nehéz megnyugtatni.
A tegnap éjszaka egész jól eltelt. A védőnő ajánlotta hogy ne vegyük ki a kiságyból és hogy legyünk vele türelmesek. Megpróbáltuk a módszerét, kitámasztottuk a pici hátát a kiságyba, cumit raktunk a szájába és vagy másfél órán át húzgáltuk a nyuszi madzagját hogy zenéljen neki. Olyanokat ásítozott, de nem akart elaludni. Végül fogtam kivettem a kiságyból, cicilt vagy 10 percet és aludt. Felébredt olyan fél 4-kor, evett egy kicsit nyűgösködött, de most sikerült megnyugtatni, kb fél óra múlva már a kiságyában aludt, és nem is kelt fel csak 8 óra után.
Kitartás nektek! A hasfájásra még esetleg próbáld meg, hogyha az öledben van, a köldöke körül az ujjaiddal az óramutató járásával megegyező irányba enyhén masszírozd. Ez az irány a belekből távozás "útja", nálunk apa szokta csinálni és nagyon szeretni és a kaki sem várat ilyenkor sokat magára és a pukival sincs gond és megnyugszik a kis pocija.
Én picim szinte mindig az oldalán fekve alszik.
Hát..nagyon úgy látszik, hogy akkor nálatok ez egy olyan időszak, amit túl kell élni..:(
Amit még tudok javasolni az a rezgős pihenőszék. Még nem láttam olyan gyereket, aki ne imádta volna..állítólag hasfájósoknak nélkülözhetetlen darab, mert ahogy elindítod a rezgőt, az masszírozza a beleket is. Ajánlottam már itt is több embernek, és mindenkinek bevált eddig.
Én fiamat ha beletesszük, először összeráncolja a szemöldökét, mintha nem értené mi van..majd ásít és alszik is.:D
Az altatásnál ami eddig működött, pl: a múltkor nagyon jól tudott aludni hason, vagy 5 órát aludt egyhuzamban, volt egy párszor amikor köztünk aludt, ott is jól tud aludni, most semmi. Ha hasra fordítottuk még jobban ordított, ha közénk raktuk akkor szintén. A cicit meg csak tépi ki a szájából, a cumit nem szereti.
Mi 2550 grammal jöttünk ki a kórházból, kedden voltunk 5 hetesek és 3750 gramm és 57 cm.
Kaki gondokra már próbáltunk mindent, cukros tea éhgyomorra, kap babavizet is, de nem igazán használ semmi. A tegnapi éjszaka se telt valami jól. Mi olyan 8 körül fürdetünk, utána eszik, addig majd el alszik, amikor megeszi a kaját rögtön feléled és vagy 1.5-2 órán keresztül sír. Utána meg már nem alszik csak 1-1.5 órát, mert 3 óránként felébred kajálni. tegnap is 9-kor evett, felébredt fél 1 körül, utána meg az istennek se akart elaludni. Ilyen fél órákat aludt, a közti időben meg ordított mint akit nyúznak. Hiába sétáltunk vele, ringattuk, kicsit cicilt, de semmi nem használt. Még a cicin aludt el egy kicsit, de kb fél órákat. 10 óra körül jött ma a védőnő hozzánk, ő altatta el. Kitámasztotta a hátát a kiságyba hogy ne tudjon megfordulni, kitámasztotta egy plüss állatkával a szájában a cumit hogy ne tudja kiköpni, és vagy 20 percig ment neki egy zenélő nyuszi, és így aludt el nagy nehezen.
További ajánlott fórumok: