2013 januári babák (beszélgetés)
Nálunk is pótlásnak megy csak és tegnap a védőnő azt mondta nehogy azért legyen nyügös mert kövér lesz.Most vagyunk 3hónaposan 6000gr.De kevés neki a tejcsi de tovább már nem akar szopni és kénytelen vagyok tápszerezni egy kicsit utánna,Mióta igy csinálom igy eszik 3oránként,alőtte meg óránként cicin volt aminek az eredménye nem volt jó mert a hasa fájt meg én sem bírtam már.Lassan ugy is etetni fogom addig kibírjuk::)
Nálunk meg a születési hossz nem lett jól mérve a szülészeten.
Merthogy 54 centit mondtak, de az 50es body tökéletes volt rá, az 56os bodyk pedig jó nagyok voltak..aztán az egy hónapos mérésen még mindig 54 centit mért a védőnő, és az annyi is volt, hisz láttam, mert ott álltam..csakhogy addigra kinőtte az 50es bodykat és tökéletesen belenőtt az 56osba, pedighát nem nőtt az adatok szerint:D..szóval nem tudom hány centivel születhetett..olyan 50-52 között saccolom.
A kórházi mérlegelés nálunk is érdekes volt. 3200 gr-mal született pénteken, vasárnap 3150 gr-ra mondták, hétfő reggel meg 2960 gr-mal engedtek haza, egy nap alatt nem fogyhat annyit... egy hét múlva meg 3400 gr volt :-)
Nem bélhurut, hanem a H.A tápszert máshogy, másmilyen eljárással állítják elő, meg máshogy bontják szét benne az anyagokat, amiatt van. Igen az volt, de mostmár szép.:D
Beszélj a gyógyszerésszel a gyógyszertárban, kérd meg, hogy ajánljon valamit, ami nem HA (recept nélkül kb. 2000,- ft körül mozognak ezek, és ha beválik, márpedig miért ne, akkor nyugodtan mond a dokinak, hogy azt írja... mi így tettünk, kicsit puffogott, aztán azóta írja. Ja, mert amit ő kitalált, hogy mi lenne jobb, attól úgy bukott a gyerek, hogy két nap után kidobtam a francba és visszatértünk ehhez (pedig ez sem bukós babáknak van). Olyan, hogy valami nagy baja legyen a gyereknek egy tápitól nincs, szerintem áldozzatok be egy teljes árut, igazából nem drágább, mint a HA receptes. Egyébként, meg a dokik jutalékot kapnak a felírt motyesz után, persze, hogy a HA-t írja, ami duplájába kerül....
Nekünk heti egy doboz fogy, de elég pazarlósok vagyunk, mert sokszor megcsináljuk előre és elég a szopi, vagy csak felét eszi meg, és így megy a csapba nagy része... Igazából pótlásként kapja:-)
Jó nagyok vagytok :) de a lényeg hogy egészségesek. Ma ettünk répa-almát :) nagyon bejött neki.
Mi jövőhéten megyünk majd oltásra. Hétfőn tölti a 3. hónapot kedden megyünk a dokihoz. A H.A-tól nektek is zöld volt a kaki? Én egyszer megemlítettem a védőnőnek, azt mondta rá, hogy lehet hogy bélhurut és adjunk neki normaflore-t, attól meg úgy görcsölt, hogy egész éjszaka nem aludt.
Na voltunk tanácsadáson, megkapta a szurikat, most alszik a drága.
61 cm, és 6100 gramm lett.:)))
Próbáld ki, hogy vegyél recept nélkül egy beba pro 1-et. Úgy 1800 ft (1838 talán), még úgyis olcsóbb, mint a H.A. recepttel. MErt az ugye recepttel 2200. És majd nézd meg milyen változáson megy keresztül a kaki:DD
Aztán ha receptre hajlandó lesz valaki fölírni, akkor 872 ft. Amúgy, elég fura a doki, hogy kijelenti, hogy ő azt nem írja fel...
A kórházban nem adtak neki tápszert. Én baba barát kórházban szültem, ahol a szoptatást részesítik előnyben, és azt mondják, hogy van a babának 3-4 napra elegendő tartaléka, addigra meg kell indulnia a tejcsinek. Csak nálam ez nem így volt, mert nagyon kevés tejem volt, és az nem volt elég. Ráadásul szombaton engedtek haza, így még felíratni se tudtunk előre. Lili 2800 grammal született, és a zárójelentésén az van írva, hogy 2750 grammal engedték haza, és a súlya nőtt. Ehhez képest hétfőn jött a védőnő és 2550 grammot mért.
A doki nekünk is beba-t írt fel, a hipoallergént. Lilike sokáig nem tudott tőle magától kakilni, ezért szerettem volna másikat felíratni, de a doki nem javasolta. Mi még mindig a h.a.-t adjuk, mert csak azt írja fel a doki, pedig nincs allergiás a családban, de ezt nem is kérdezték tőlünk. Ráadásul ugye Lili egyre többet eszik, és így elég sokba kerül. Szerencsére, ahogy egyre többet mocorog, helyreállt a kaki probléma és most már mindennap van magától kaki. Nálunk egy doboz tápszer kb 1 hétig tart, de most már egyre többet eszik Lili, és mostanában elég sokat nyűgös, olyan mintha nem lakna jól, pedig nemrég emeltük az adagját, de az utóbbi 1 hétben kb 20-30 ml-vel eszik többet mint előtte, és még az is kevés neki, ezért mi teáztatjuk is, vagy két evés között kap, ha nagyon nyűgös, vagy ha kevés volt neki a kaja, akkor kap még egy kis teát. Most már olyan 150 ml tápszert eszik meg, meg naponta olyan 90-100 ml teát. Lassan leeszi a hajat a fejünkről, dehát az a jó ha jó étvágya van. És ettől a tápszertől tényleg nagyon csúnya a kakija, legalábbis nekünk méregzöld.
mi is milupát kaptunk a kórházban, de attól szorulása lett.:)) Hát minden gyerek más, ki kell tapasztalni.
És nektek hány napra elég egy dobozzal? Nekünk heti kettő megy el kb.
Ugyanúgy receptre íratom, és ugyanolyan jó. Annyi, hogy nem hipoallergén. És ha nincs a családban tejfehérje érzékeny, akkor mint megtudtam nem is indokolt a H.A. tápszer.
Ugyanannyit eszik belőle, és a kakija "szebb", a H.A. tápihoz képest.
Mi milupa fermentáltat kapunk (még a kórházban javasolták), bevált és kilencszáz valamennyibe kerül receptre. Szopi mellé kapja kiegészítésnek. A H.A-t nekünk se a doki, se a gyógyszerész nem javasolta, mivel nincs a családi kórelőzményben olyan, ami indokolná, állítólag az még kevésbé segít erősíteni az immunrendszert. Én nem értek hozzá, de hiszek nekik :-)
Nekem már két hónaposan volt fogam :-) De a kicsinek még csak most kezd duzzadni az ínye, szerencsére nem nyűgös, ha nagyon harapdálja a kezét, odatartom neki a hűtőrágókát és amíg szívesen rágcsálja tartom, mivel még nem tudja úgy fogni, mert nehéz neki. Meg van olyan játéka, amit már a szájába tud venni és azzal is elvan. Beszereztünk még egy ujjra húzható ínydörzsit, a zselé még nem kellett :-)
Szerintetek jöhet a foga a kicsinek 3hónaposan.Olvasgattam a neten és elég sokan írták hogy igen ki is bujt már nekik.Mi ugy állunk hogy duzzadt a fogínye nagyon neki és a rágókát meg a kezét is rágja nagyon,a zsibbasztó gélen kivül tud valaki valamit javasolni? dentonix vagy mi a neve de az nem sokáig hat.Nem tudom mit tegyek.
Az ugyan olyan jó tápi mint a H.A? Mert sajnos nekem is kell adnom mostmár szopcsi után mert kevés neki már a tejem és azt hol vetted?
:-) persze, természetesen a "mi is elkezdjük" a 3 hòs időszakra vonatkozik :-):-)
Azért szerintem várd meg a 3 hónapot, és majd akkor is figyeld a kakiját.:)
Sziasztok :-) bocsánat h ìgy ismeretlenül :-) csak bekukk hozzátok, az èn törpeterroristám febr.2.án született ìgy másik fòrumban lavìroztam. pont a táplálás miatt jöttem leskelődni, h Ti h teszitek.
Tápszeresek vagyunk, de semmi nem elég neki illetve mindent töm a szàjàba. A védőnőm nem szorgalmazza, de szerintem mi is elkezdjük. Titeket olvasva megerősìtést kaptam :-)
6 hós korunkra mi is teljesen vegyes étrendűek leszünk, legalábbis az elsőnél elkezdtem 3 hónapos korában, és 6 hónaposan már nem kellett semmit külön főzni neki. Most is így szeretném.
A H.A. tápszerről (beba h.a. pro 1) átálltuk a sima beba pro 1-re. Majd lementem hídba, mikor szembesültem vele, hogy míg a h.a. 2200 ft, addig a sima pro 1 az csak 870..na meg kiváltottam a neisvac c injekciót is neki, az meg majdnem hétezer.
Csütörtökön jövök mérlegeléssel én is.:D
Mi 22.-én leszünk 3hósak ,de már a tápszerrel kikell egíszítenem a szopcsit mert lusta a szentem kiszívni a végét csak ordít.Lassan ugy is etetni fogom,amugy jól vagyunk csak az ökle folyamatosan a szájába van,meg is van dagadva a fogínye ,de nem hiszem hogy a foga jönne.Reméllem mindenki jol van.
Szia 2-2 napig alma,banán :) az előzőeknél is így csináltam és hál az égnek bevált. 4 hónapos kortól jöhetnek a főzelékek :)
Sziasztok!Most mondjátok meg nekem mitől van a fiamnak minden este hőemelkedése már 2 napja???fogtól??De csak este???
hű, jó vegyesen már..nem szokattad egy egy dologhoz napokig?
Nálunk itt a városban is volt egy ilyen eset, csak ott már ellilult a lábujja a picinek, várt az anyja, hogy majd tanácsadáson elintézik a védőnők, és hát nem is sírt a pici, és így volt 2 napig..persze ez az anyja bűne volt, hogy várt vele, de nem is izgatta a dolog...van még otthon 6...
Sziasztok! 3 hónaposak lettünk 5250 gr és 59 cm duplája mint mikor hazajöttünk a súlya :)) Mi már eszünk almát,banánt,barackot tejpépet és tápszert. Este 9-től alszik hajnali 4 ig 3ig változó, de utána még visszaalszik 6 ig. Remélem mindenki jól.
Végre itt a jó idő irány a szabadba :))
Képzeljétek milyen "horror" volt ma... Szépen délelőtt felkel a kislányunk, evés, vigyorgás... jön az öltöztetés, peluscsere. Azt hittem, hogy valami megcsípte az egyik lábújját, olyan nagyon piros volt, nézem jobban, egy hajszál úgy rátekeredett, hogy teljesen bedagadt és vörös volt. Megpróbáltam levágni, de nem ment, mivel annyire megdagadt az ujja, hogy szinte belevágott a hajszál. Felhívtam a gyerekorvost, ott szinte kiröhögtek, hogy egy hajszál miatt telefonálok, mindegy, vigyem be. Bementünk, amikor meglátták hogy néz ki, azonnal Madarász gyerekkórház. Ott lelidokainozták neki, "leműtötték" a hajat és fél órát még ott kellett maradni, hogy megnézzék a keringés helyreáll e. Tök kivoltam. Szerencsére minden ok, de még holnap reggel vissza kell menni, hogy ránézzenek. Tanulság, minden baba ruhát mielőtt öltöztetjük át kell nézni, hogy ne maradjon rajta (akár a mosógépből) hajszál. Számomra nagyon ilyesztő volt és nagyon sajnáltam.
Mi vasárnap voltunk 3 hósak, most csütörtökön kapja a szurit, azt megvárom és utána kap egy kis hammát..:D
További ajánlott fórumok: