2013 januári babák (beszélgetés)
Igen azt tudom,hogy a munkahely rendezi,mert bevittem a papírokat hozzá..jó akkor hónap elején fog jönni...köszi
Szia a melóhely intéze és rendesen a fizetést mikor kaptam abban az időben 5 én. 23 án igényeltem meg.
van olyan köztetek aki TGYÁS-t igényelt??Mennyi mire megjön kb?
sziasztok.holnap megyünk az első tanácsadásra,most a sulya 4600gr 4hetesen.szépen gyarapodik.mindenkivek minden ok?sajnos a házi munka miatt nem tudok tul sűrűn jönni,de igyekszek.
sziasztok!!tegnap fél 2 felé voltunk a gyerekorvosnál...minden rendben volt a Törpivel...reggelre berekedt...mitől??? nem fázott meg..
Mi múlt héten voltunk tanácsadáson. 4750 gramm lett, újasbb plusz fél kiló 10 nap alatt.:)
Mi is ma voltunk tanácsadáson,5 hetesek vagyunk és hízott a Törpi 1215grammot és nőtt 3cm-t!!
Alig sírt míg vizsgálták...
Sziasztok! Ma voltunk az 1 hónapos tanácsadáso.
3900 gr 56 cm. 2850 gr és 48 cm -ről jó nagyot nöttünk.
sziasztok!!mi holnap megyünk tanácsadásra...kapjuk a következő oltást...kicsit kiütötte az arcát a tejci,remélem hamar elmúlik...
Mindenki jól van????
Gratulálok a kicsihez,és egyben nagyon sajnálom,hogy így kellett szülnöd.Nem tudom hol szültél,de én tuti nem mennék oda többet.Ezek hentesek.Nálunk a magzatvíz elfolyása után maximum 24 órát várnak,mert utána nagy a fertőzés veszélye.ÉS EZ A MAXIMUM.Általában 12 óra után császár a vége,nem kockáztatnak.
A babádnak adj sokat inni,mert akkor elmúlik a sárgasága.
szia nekem azt mondta a szülésznő, hogy nem növelheti tovább az oxyt mert leválik a placenta. merthogy 12fölé nem szoktak menni. ugy látszik ez sem mindenhol egyforma minden tisztelettem a tiéd én már 12nél kikészültem 4 óra elteltével
Nekem a fájásoknál 20-as volt az oxi. Persze a Te esetedhez képest sétagalopp volt a szülésem. A babó (nálunk már 7 hetes) néhány napig még sárga lesz, sőt kicsit élénkülhet is, teljesen normális, sok folyadék kell, hogy a kis veséje hamarabb áttisztítsa, ezt a sok szopival esetleg teával tudod elérni. Nekünk a doki és a védőnő is ezt javasolta.
A hasfájás és kaki problémára a mecsek bébi tea tökéletesen bevált, így nem kell semmi más neki, 15-20 ml-t megiszik egy nap és minden ok :-)
Ajaj ez nálunk mind megvan. De nem szeretnénk visszamenni a korházba
Nekünk azt a patikus a pukizás könnyítésére adta, azt mondta, hogy elvileg hasfájásra árulják, de igazából csak a szél távozását könnyíti. Nálunk ugyanis épp az volt a gond, hogy olyan nehezen pukizott..nem sírt, csak morgott, dünnyögött, kínlódott..aztán ezt adom neki napi 2 kajájába, és azóta gond nélkül jön ki a puki.
Kifejezetten hasfájásra az infacol, a biogaia van, ezek elég drágák, ha jól tudom, viszont a háziorvos tud felírni olyat, amit a patikában kevernek ki, kevés pénzért, és állítólag ugyanaz, mint az infacol.
Gratulálok Neked!:)
Én úgy tudom, hogy ha aluszékony, nem nagyon eszik, bealszik a kajcsin is, akkor az a visszaesés jele.
Sziasztok. Kérdeznék valamit nekünk a kislány besárgult már első nap szerdán hazaengedttek mert jók az értékek de még igen sárga. Mikor múlik el? nem lehet, hogy visszaesett?
Nagyon sajnálom ami veled történt. De fel a fejjel mostmár csak jó jöhet.
Sziasztok!
Túl vagyunk a bárányhimlőn, csak most meg hasfájósak lettünk. Minden összejön. Espumisan-t adok neki, de egyenlőre semmi hatása.
Gratálok a babához!!Nagyon sajnálom,hogy ilyet kellett átélnetek,kitartás!!Jobbulást!!Próbálj pozítivan gondolkodni és minden rendben lesz!!!
hát.. sok gond volt! elöször is 2 hétig indítgatták a szülést mindennap oxytocinnal és zselével. majd az egyik oxys infuzió alatt megrepedt a magzatburok amit én érezttem és szószerint hallottam is. az orvosok nem látták, hogy megrepedt volna ezért azt feltételezték, hogy csak szivárog a magzatvíz. igaz én mondtam, hogy ahoz túl sok folyik. Kaptam másnap antibiotikumot mert kevesebb volt a magzatvíz,a következő alkalommal már olyan fájásaim voltak hogy sírtam de éphogy megnyilt a külsőméhszáj. a 3. napon a burokrepedés után reggel 9kor kezdtük az oxyt majd 11re már 12en volt tehát a legmagasabb, ezt este 8ig folytaták 7órán keresztül 2 perces fájásokkal már totál kikészülttem.akkor már olyan állapotban voltam, hogy az orvos aki megvizsgált azt mondta lekell kötni beszél a kollegájával kint mondta a mütősnek szekció lesz de éjjel 11ig nem volt orvos másik egyedül nem müthetet megjött a kollega azt mondta ennek má egy hete megkellett történnie. sokat nem mondtak de hirtelen 5 ember voltkörülöttem és 15perc alatt felkészítettek gyorsan bököt az anesztes új vénát ezerrel lefolyatta az infúziót. majd borotváltak katéter stb. már a mütőben is voltam. HallottAM MINDENT OTT MÁR EGYSZER A PICI KIVÉTELE UTÁN megtelt a méhem vérrel szívták törölték megmitudom én. Miután levittek az örzőbe még egy félóra után már sírttam annyira fájt a hasam elöször a növérke azt gondolta csak elmúlt az érzéstelenítő hatása de én mondtam nagy a hasam és feszít felpörgött minden orvosok körülöttem vérnyomásmérő felyamatosan a kezemen a dokik nyomkodták a hasamat belölem pedig csak folyt a vér löketszerűen. a véryomásom 80/40, 75/30 stb. volt kaptam sóoldatot és oxyt megint, hogy összehúzodjon a méhem és ne vérezzen. de addig már annyi vért veszítettem, hogy 3 egység kellett így vettek tölem leteszteltették és pár óra mulva megkapttam. sokáig nem engedttek felkellni és amikor igen akkor 3an vittek wcre. szépen rendbejöttem de veszélyes lenne mégegy babát vállalni. sajnos az 1 napos gyermekem az intenzívre került mert eltért a vércsoportunk és már 7 órával a születése után besárgult ráadásul feltételezhetően a burokrepedés miatt fertőzést kapot.
Gratulálok jó egészséget Nektek. Majd írd meg nálatok mi volt a gond.
Sziasztok kicsilányunk feb.7én 23.25kor 3400g , 51cm megszületet ma jöttünk haza. Nem volt egyszerű és sajnos már nem is vállalhatok több babát mert voltak komplikációk. Sajnos 3 egység vérre is szükségem volt. De részleteket majd holnap....
van sheavajam is meg a fürdető is...köszi akkor bekennem neki..
Nekem a bokájánál volt olyan. A fürdetőpép, amit fölírtak, ha fölírták neked, nem tudom (naturlandos), de erre is jó állítólag, mint egy testápolót, úgy kell használni, azt mondta a védőnő. Vagy, ha van, egy kis shea vajjal kend be neki, és az is pillanatok alatt helyrehozza. Nincs benne semmi vegyi anyag, tehát nem lehet baja tőle.:)
nektek is kopik valahol a babátok bőre?én ma vettem észre hogy a fülecskéinál hámlik...
SZiasztok!!!Hogy vagytok??Tegnap mértem Áront és 1100grammit hízott,már nézeget és gagyarászik a saját kis nyelvén...ma 4 hetes...olyan kis Tündér!
még tgyást nem kaptam...de majd jön az is ...
Nekem 500 grammot hízott 4 hét alatt,de van tartaléka így is bőven :).Én is hamar megkaptam az anyasági és a csp-t is,ma utalták ki a tgyást is amit 30-án igényeltem meg.
ma én is megkaptam az anyaságit és az elmaradt családi pótlékot postán..
Ügyi :-) Nálunk már beindultak a téves riasztások is, mert már elmászik az ágyban és bár az érzékelő elvileg az egész matrac felületét érzékeli, gyakorlatilag nem... így már volt pár rohanásom az éjszaka közepén.
Én még csak most fogom feladni a papírokat a kincstárnak, mert a héten lett meg a taj kártyánk :-( mindenesetre bíztató, hogy ilyen hamar megkaptátok a járandóságokat :-)
További ajánlott fórumok: