Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 januári babák fórum

2013 januári babák (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
2525. Elisa82 (válaszként erre: 2524. - Esther78)
2013. ápr. 27. 07:11
hal Istennek,remellem nem kell menetek tobbet.
2524. esther78
2013. ápr. 25. 13:28
A szemészetes rémálmot túléltük, a picuri is hamar túl lett rajta, mire hazaértünk és átöltöztettem már vigyorgott. Ő hamarabb túlteszi magát az ilyeneken mint mi.
2523. esther78
2013. ápr. 25. 13:10
Tegnap amikor beszéltem a kórházzal, a nő aki felvette a neurológián a telefont megadott egy melléket, ahova kapcsolni akart. Miután tegnap nem tudtam velük értelmesen beszélni, felhívtam a melléket. Kiderült, hogy tényleg a koraszülött osztályon csinálják a pici babák neurológiai vizsgálatát, és a csaj nem is jó helyre adta az időpontot. Még jó hogy volt annyi eszem hogy felhívtam mégegyszer és megkérdeztem hogy most akkor hova is kell menni. Teljesen más napra kaptunk időpontot, tegnap május 15-re ma április 30-ra.
2522. esther78
2013. ápr. 25. 13:03
Voltunk ma a szemészeten, könnycsatorna átfecskendezésen. Műtőben csinálják, így nem lehet a picurral bent lenni. Nem tudom hogy csinálták, de szegénykém úgy ordított, mint akit nyúznak. Kb 2 perc volt az egész, és azt mondták hogy adjuk még neki egy darabig a szemcseppet és nem lesz semmi gond. Ezzel megnyugtattak volna, ha a várakozók között nem lett volna olyan aki már ötödször van a kislányával, és azt mondta hogy találkoztak olyannak, aki már hetedszer megy vissza. Remélem mi nem megyünk többet.
2521. Elisa82
2013. ápr. 25. 12:59
nem kaptunk szurit mert megvanfazva egykicsit,majd a jovo heten.
2520. Elisa82
2013. ápr. 25. 08:48
ma megyunk szurira a 3honaposra.biztosfognak velem kotekedni,mert sajnos keveset szopik es tapszerrel kell potolnom.kivancsi leszek,kedvem sincs menni,mert csak piszkaljak az embert.
2519. bowie (válaszként erre: 2518. - Ubilina)
2013. ápr. 25. 06:18
Nálunk, ha beszélek a házi gyerekorvossal, ő ír beutalót, és megnézik bárhol a gyereket ingyen. A csípő uh nálunk kötelező, a helyi ortopédián nézik meg, ahol uh-val is, meg tornával is megvizsgálják a picit. Nekünk fejletlen volt a csípőcsontja (amin nem lepődtem meg, mert a nagyobbnak is), merthogy én pici vagyok, nem volt elég helyük odabent. így éjjelre terpeszpelust kellett hordani. Aztán megint menni kellett, minden rendben van, de a doki egy nagyon rendes pasi volt, mondta, hogy bármikor vihetjük, és mielőtt mentünk, felhívtam, így várni se kellett, mire fölértünk, már nyílt is az ajtó.
2518. Ubilina
2013. ápr. 24. 23:16
Sziasztok! Nem voltam pár napja, hát zajlik az esemény mindenhol:-) Szerintem "ezek" arra utaznak, hogy nehogy már jól érezzük magunkat és élvezzük az anyaságot. Nekünk a terhesség során végig azzal riogattak, hogy vesetágulata van a kislányunknak. Tenni nem tudnak semmit, majd kinövi, figyelni kell. Megszületett, a kórházban nem is szerepelt a zárón erről semmi, gondoltuk minden ok. Tetettünk el őssejtet, kaptunk ajándékba a cégtől csípő uh-t. Voltunk is, ahol a dokinő közölte a jobb vesében még mindig van tágulat, menjünk vissza egy hónap múlva. Visszamentünk, persze az már fizetős (igaz, hogy 650 e Ft-ot már kp kifizettünk...), majd közli, hogy hát igen még ott van, mondom a másikban már el is tűnt. Igen-igen, de vissza tudnánk menni 2 hónap múlva, vagy inkább 1 hónap múlva... persze fizessünk... és most nem a pénzen van a hangsúly, de ha gáz lenne, köteles lenne tovább irányítani, így megy csak riogat, hát a jó anyját... kérdezem, hogy lehet menni teljes uh-ra ingyen beutalóval, ahol mindent átnéznének a kicsin, erre ő, minek, egy ilyen egészséges gyereknek? Na, akkor most ki néz kit hülyének...
2517. Elisa82 (válaszként erre: 2516. - Esther78)
2013. ápr. 24. 22:01
sanlom hogy szenved a pici.nekunk elmult a csepptol hamar.remelem neki is jo lesz mar.
2516. esther78 (válaszként erre: 2506. - Elisa82)
2013. ápr. 24. 18:32
A szemcsepptől nekünk is nagyon sír, és mi már a harmadik félét használjuk, de nem múlik el a könnyezés és a váladékozás. Szemcsepp használatával is volt hogy reggelre olyan csipás volt az egyik szeme, hogy nem tudta kinyitni. A szemészeten azt mondták hogy kamillával nem szabad mosni, hanem desztillált vagy felforralt lehűtött vízzel kell.
2515. Elisa82 (válaszként erre: 2514. - Esther78)
2013. ápr. 24. 18:19
nem semmi amit muvelnek es nem is veszik figyelembe,hogy kicsivel mesz.
2514. esther78
2013. ápr. 24. 14:18
Komolyan mondom tiszta nem normálisak a kórházban. Reggel hívtam a kórházat időpontért a neurológiára, végighallgattam egy csomó zenélést, legalább 5 perc mire felveszik, erre közlik, hogy délután 2 és 3 között adnak sorszámot. Nem tudom hogy ezt a telefonközpontos miért nem tudja. Most hívom újra, erre megint egy csomó ideig automata, központos, utána az osztályról valamilyen koraszülött osztályra akarnak kapcsolni, és közli a nő hogyha ott már nincsenek akkor telefonáljak holnap reggel. Én meg mondtam neki hogy már reggel telefonáltam, akkor azt mondták hogy délután telefonáljak, most délután telefonálok erre azt mondják hogy telefonáljak reggel, erre azt mondja a nő hogy jól van nem baj, és ad egy időpontot, de olyan idegesen, gyorsan elhadar mindent, mire kérdeznék hogy mégis helyileg hova kell menni vagy valami, lecsapja a telefont.
2513. bowie (válaszként erre: 2511. - Esther78)
2013. ápr. 24. 13:50
Nekem tápszeres, és napi 1 csepp vigantol is megy, de nem tapasztaltam változást. Meg a doki is nézi mindig neki. Mondjuk a mi dokink amúgy is gyermek neurológus, úgyhogy bízom benne teljesen.
2512. Elisa82 (válaszként erre: 2508. - Bowie)
2013. ápr. 24. 13:15
:):) nekem is szopcsi utan eszik almat,elotte nem szereti mert idegesiti,hogy nem lakik jol.
2511. esther78
2013. ápr. 24. 10:57
Én amúgy arra is gondoltam, hogy nálunk nem lehet-e a d vitamintól, mert mindenhol azt olvasom hogy napi 1 cseppet kell adni, nekünk meg 2x1 csepp van felírva, és azt mondta a védőnő hogy az se baj, ha véletlenül 2 csepp megy nem 1. Sok helyen olvastam, hogy a kutacs korai benövésének gyanújánál lejjebb csökkentették a d vitamin adagot, ezért most mi is 2 naponta fogunk 1 cseppet adni. És ráadásul szerintem a tápszerben is van d vitamin.
2510. esther78 (válaszként erre: 2509. - Nyecsus)
2013. ápr. 24. 10:54
De, még nagyon korai, mi ezért kaptunk tegnap beutalót neurológiára.
2509. nyecsus
2013. ápr. 24. 08:11

Sziasztok

Áronnak kezd benőni a kutacsa. Kicsit aggódom. Nem korai ez még?

2508. bowie
2013. ápr. 24. 06:15
Tegnap már úgy jártam az almával, hogy evett belőle olyan 6-7 kanálnyit, aztán nyűglődni kezdett. Úgyhogy szopcsi jött. Aztán gondoltam megeszem az almát, amit meghagyott. De ahogy meglátta a narancsszínű kanálkát egyből raplizni kezdett, úgyhogy benyomta még szopcsi után a megmaradt almát is.:D
2507. Elisa82
2013. ápr. 23. 21:17
nem tudom mire jo ez hogy ijesztgetik a szuloket.ird majd meg mi volt.kitartast,n lesz ott gond.:)
2506. Elisa82 (válaszként erre: 2503. - Esther78)
2013. ápr. 23. 21:15
nekunk is akartak olyan Konyccsatorna kimosast,de eloszor kaptunk cseppet,em sokat haszna tuk,mert nagyon sirt,magatol elmult neki,ha megis elojon akkor maj kamillazom majd.igen bowie mondja jol erosek a kicsik,ne aggodj minden rendben lesz.
2505. bowie (válaszként erre: 2503. - Esther78)
2013. ápr. 23. 19:36
És persze minden rendben lesz, és majd akkor kezdi el a vészmadárkodást, hogy "jajj, ez is meg az is lehetett volna.."
2504. bowie (válaszként erre: 2502. - Esther78)
2013. ápr. 23. 19:35
Az szép..:S El se tudom képzelni milyen lehet a könnycsatorna átmosása. De figyelj! Annyira kis erősek, annyi mindent kibírnak, nem is lehet őket legyűrni, szóval most hagy csinálják csak meg, aztán majd kamillázzátok, vagy akármi..lehet többet elő se jön neki.
2503. esther78
2013. ápr. 23. 17:37
A védőnő a kutacsra annyit mondott, hogy amíg nincs meg a neurológiai vizsgálat addig nem mond semmit.
2502. esther78
2013. ápr. 23. 17:36
Én csak azt nem értem ezeken a vizsgálatokon, hogy mindig a védőnő az aki talál valamit és soha nem az orvos, pedig az orvos is mindig megnézi. Ilyen pl. a pici szeme. Valószínűleg el van záródva a könnycsatornája, amivel a védőnő addig csesztetett, hogy váladékozik a szeme, amíg el nem vittük szemészetre, de mivel még kicsi volt nem csináltak vele semmit csak szemcseppet írtak fel. A férjemnek egyszer azt mondta a kőrzeti orvos, hogy nem probléma hogy könnyezik nagyon a szeme, használjuk a cseppet, és majd kinövi. A következő vizsgálaton a védőnő megint felfedezte hogy nagyon könnyezik a szeme, erre az orvos is azt mondta hogy vissza kell menni a szemészetre. Most nem értem, hogyha kinövi, akkor minek kell kínozni szegény gyereket. Csütörtökön megyünk könnycsatorna átmosásra.
2501. bowie (válaszként erre: 2500. - Esther78)
2013. ápr. 23. 17:17

Szia! Ne pánikolj be, ez egy általánosított dolog csak. A kutacsnak azért kell rugalmasnak lennie, és azért fontos a megléte, hogy az agy hirtelen növekedését a koponya is kellő gyorsasággal tudja "elbírni".

Általában egy-másfél éves kor körül záródik be, de van azért jó sok kivétel. Van akinek már 4 hósan bezár, van, akinek csak 2 évesen. És nincsen baj velük sem. Ez is olyan dolog, amire jó, ha figyelnek, de hülye volt a védőnő, hogy ezt nem mondta el rendesen.

2500. esther78
2013. ápr. 23. 16:51
Sziasztok. Voltunk ma a körzeti orvosnál oltáson meg vizsgálaton. Sikerült jól felidegesíteniük, eléggé kiborultam. Az orvos megnézte a picur fejét, nem mondott semmit, de miután a védőnő is megnézte, felhívta az orvos figyelmét arra, hogy szerinte nem tapintható a kutacs. Jól megijesztettek, kaptunk beutalót neurológiára. Nem mondtak semmit, csak annyit mondott a védőnő hogy majd mérni kell a fejkörfogatát, de azt mondta hogy nehogy utána nézzek a neten, mert akkor tuti sírni fogok. Hát köszönöm a biztatást. Amúgy nem értem azt, hogy az orvos is megnézte a fejét és nem mondta hogy nem tapintható a kutacs, csak miután a védőnő megnézte, utána nézte meg még egyszer. A védőnő amikor utoljára volt nálunk, akkor is kereste a kutacsot, de akkor nem mondott rá semmit. Nem tudom mi van, mert én kitapintom a kutacsát, lehet hogy kisebb mint volt, de akkor is ott van.
2499. Elisa82 (válaszként erre: 2498. - Bowie)
2013. ápr. 22. 21:52
az jo ha mar tetszett neki.:)ertem en is igy fogom majd:)
2498. bowie (válaszként erre: 2497. - Elisa82)
2013. ápr. 22. 20:14

Én etetési idő előtt olyan 15-20 perccel..tehát, hogy már legyen éhes, de még ne veszettül.:) Eszik belőlük, amennyit kér, aztán szopcsi.

Délután kapott egy kis almát, eddig ez jött be neki a legjobban.:D

2497. Elisa82 (válaszként erre: 2496. - Bowie)
2013. ápr. 22. 14:08
mi az almat kostolgatjuk,eleinte nem tetszett neki,de masnap mar negszerette.Te a krumplit meg a tobbit 2 eves kozott adod neki vagy szopcsi helyett kapja?
2496. bowie
2013. ápr. 22. 10:49

Sziasztok

Próbálgatjuk mostmár mi is a krumplit, répát, és barackot (ezeket kapott eddig). Az elején nagyon tetszik neki, a negyedik-ötödik kanálka után azonban fintorogni kezd rá..:D A baracktól meg az első kanál után rázza ki a hideg, aztán még szépen csócsálgat 4-5 falatot. Érthetetlen ez nekem, na de majd alakul.:))

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook