Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 januári babák fórum

2013 januári babák (beszélgetős fórum)


2012. júl. 5. 16:12
sziasztok.csatlakoznék hozzátok ha nem gond..:)
2012. júl. 5. 14:34
naggyon nehezen...töbszöri fürdésel.Szegény fiaimat is megviseli ez a kánikula..jó jó nyár van, de azért ez kissé túlzás...egy kis zápor jöhetne
2012. júl. 3. 19:16
Kedves kismamák ti hogy bírjátok ezt a nagyon meleget? Én ma vettem egy ventilátort mert néha meg kell mozgatni vele a levegőt,még aludni is sikerült egyet délután :D jól esett.
92. Elisa82 (válaszként erre: 88. - Nyecsus)
2012. júl. 3. 10:53
szia.örülök neki,hogy semmi komoly nem volt,nem is csoda ha államvizsgáztál hiszen szinte csak arra tudtál figyelni a babára és magadra nem és stresszeltél rendesen ami ugye segített ebben a dologban,hogy így jártál.Majd írd meg,hogy mi volt a kontrollon,ok?
91. Elisa82 (válaszként erre: 89. - Íyxcvbnm)
2012. júl. 3. 10:49
szia.persze hogy megírom ,hogy mi volt az ultrahangon.Egyébként igazad van én is azt ajánlom mindenkinek ,hogy csak pozítívan nem lesz semmigond.Én valamelyik nap vesztem őssze egy ismerősömmel ,mert elkezdte mondani hogy mit tudom án kicsodája terhesen így meg ugy járt én meg mondtam neki amíg én nem voltam terhes soha de soha nem beszéltünk ilyenekről miért kell a kismamákat elrémíszteni amugy is kicsit instabil ugye az érzelmi állapotunk mint máskor tehát könnyű kiugrasztani a nyuszit a bokorból.Ne is hallgassátok meg.Az első terhességemkor nem volt internetünk meg számítógép,szerintem jobb is volt mert azóta én is olvasgatok ami jó csak beletudja magát az ember hajszolni a rosszgondolatokba is.Tehát próbáljátok meg csak a jókat gondolni.Nekem sokat segített,hogy a lassan 8éves lányommal beszélgettük a pelenkázást,fürdetést,na meg a sírást és sokat segített,ti is beszélgessetek a párotokkal vagy ismerősökkel errők és jó lesz hidjétek el nekem :D
90. íyxcvbnm (válaszként erre: 88. - Nyecsus)
2012. júl. 3. 09:56
Kedves Nyecsus, és minden aggódó kismami!Teljesen megértelek,h megrémültél,és higyjétek el,mindenkit megértek,aki cseppet is izgul!én a két rossz élmény után valahol mindig féltem,h egy csepp vért is meglátok,és vége mindennek!de a 12. hét után minimalizálódik a vetélés esélye ,eddig volt parás a helyzet,most már nyugodj meg!én is falra másztam,mikor ezt mondták:hogy nyugodnék meg,hisz a kisbabánkról van szó!de nem tehetsz mást! én most itthon vagyok veszélyeztetettséggel,van egy csomó időm,főleg agyalni...ez a legrosszabb,amikor kergetik egymást a negatív gondolatok.zárd ki őket.olvastam egy cikket, h jó,ha elképzeljük a Picúr arcát, h milyen lesz, az első sírás hangját,hogy mesélsz majd neki.gondold el,ahogy fekszik a kiságyban, és ébredezik...az a nyávogó kismacska Neked jelez,h lassan kezd éhes lenni...:)és ezekkel a pozitív gondolatokkal bebiztosítod, h tényleg ott lesz! merd elhinni!ha te is kételkedsz benne, ő hogy legyen biztos?én az első két terhesség alatt(6 és 8 hétig tartott)tele voltam kétséggel:mi van ha rosszul alakul,annyi rosszat hallani...szomszéddal is megtörtént, velem is megtörténhet...és bumm,meg is történt:hát persze,bevonzottam!Most tudatosan megpróbálok rá hagyatkozni,nagyon hiszek Törpiben,jönnie kell.kétség sem merül fel.látom magam elött,ahogy tologatom az utcán,ahogy pelenkázzuk,ahogy éjszakákat sétálunk vele fel alá a nappaliban,hogy hallom,h felsír,mikor rakom be a mosógépet...vagy vasalok...és úgy várom.mindig ezt kell mondanod:TE MINDENT MEGTETTÉL, H MINDEN RENDBEN MENJEN!és úgy lesz! meglátod!
89. íyxcvbnm (válaszként erre: 86. - Elisa82)
2012. júl. 3. 09:33
sziasztok,helló Elisa 82! Te már tapasztalt vagy, hisz már egyszer túl vagy rajt,vicces,hogy én mondom,minden rendben lesz:) de nem lehet máshogy!szerintem egy csomó mindenben majd Te nyugtatsz minket...:)az, hogy sűrű a véred,mit takar?nekem megállapítottak egy örökletes véralvadási problémát,aminek a becses neve Leiden heterozigóta mutáció. félelmetesen hangzik,de nem az!abszolut nem okoz problémát a hétköznapokban,csak ha egy trombózisra hajlamosító tényezővel találkozik a szervezetem,mint a terhesség,szükséges ezt az injekciót adni.de ezt is megszoktam, sőt, megnyugtat, h ha nekünk így lehet kisbabánk,akkor így lesz....majd írj,mi volt UHn, hadd örüljünk:)!
2012. júl. 3. 08:04

Siasztok! Látom, azért gyarapodunk rendesen :)

Grat minden kismminak. Én most vagyok a 14. hétben. Múlt héten rám hozta a frászt rendesen a kis emberke,mertmoziba akartam mennibnőmmel, már a jegyeket is megvettük, és hirtelen elöntött a vér. Gyorsan ügyelet ( este), megnézték uh.-n azt mondták, minden rendben, valószínűleg hajszálér pattant el, mert mellsőfalon tapadt meg a lepény és nyomja a méhszájat. Úgyhogy pihi, kevesebb stressz ( két hete államvizsgáztam-sikerült, de nagyon féltem)szóval most panaszmentesen várom a jövő hetet, akkor kell mennem kontrollra.

87. Elisa82 (válaszként erre: 84. - Íyxcvbnm)
2012. júl. 2. 21:41
szia.én nem járok semmilyen tornára,mert nincs időm mert még dolgozok :) de az interneten láttam már videókat is ha rákeresel :D én hajdú-bihar megyéből írok.
86. Elisa82 (válaszként erre: 83. - Íyxcvbnm)
2012. júl. 2. 21:29
szia.nekem is a 10.hét után mult el a hányinger :)és rajtam is látszott akkor már.most megyek egy hét mulva a 12.heti ultrahangra és kicsit izgulok mert egy 7éves lányom van és az régen volt ,de nagyon várom már :D nekem meg sűrű a vérem azt mondták,hogy még ez javulhat hát remélem.:)az elsővel sem volt semmigond remélem most sem lesz :D remélem nem baj ha rád írtam :)
85. bowie
2012. júl. 2. 21:13

Szia:)

én hajdúbihar. Rajtam is látszik már jócskán, de anno a kisfiammal is így volt. Pici vagyok, 153 cm, és 40 kilósan kezdtem, igazából a doki a hasamon kitapogatta már a 6. héten, uh nélkül is.:)) Dehát ez azért van, mert nem tud bennem hová nőni, csak előre.:)

2012. júl. 2. 09:46
ja,és ti jártok már valami kismamatornára,v jógára?és az ország melyik részéről írtok?én szombathelyi vagyok!szép nyári napot!
2012. júl. 2. 09:44

Sziasztok Januári-babások!én is csatlakoznék...és talán jó példaként járok elől: 2 vetélés után már a 14.hetet töltjük,és minden a legnagyobb rendben!a 12.hétig izgulós volt a helyzet,de már megnyugodhatunk:minden ok,és várjuk Törpit!van egy véralvadási problémám,(vetélések kapcsán derült ki)ezért mindennap jár egy szuri,ami vérhigító,és 12.hétig kellett nekem is az utrogestan-ez a két gyógyszer biztosítja,hogy minden úgy menjen,ahogy kell.

nem tudom,ti hogy vagytok,de az én hasam már titkolhatatlan:kerekedünk,de szívesen domborítok!:)a hányinger 10.héten elmúlt,és most egy hete megint betúrta magát a nyugodt napokba,de elfogadom,ha így kell lennie,legyen!

mindenkinek boldog babavárást kívánok,és a nyugtalankodók ne izguljanak: nálunk is összejött,megtapadt,és velünk van!

82. bowie
2012. júl. 1. 14:35

Sziasztok!

Én is január 20-ra vagyok kiírva, bár a dokim szerint hamarabb lesz baba, olyan egy-két héttel. Egyenlőre legalábbis így gondolja. 7 hetesen voltam, 12 hetes UH-ra kell mennem legközelebb. A második baba, már van egy 6 éves nagy"kisfiam". Kislányt várok nagyon most.:)) Nálam sem jöhet más alternatíva, bár fölmerült a gyanú, hogy ketten vannak, de nem tudták még biztosra mondani. Majd ez is kiderül a következő ultrahangon.

2012. jún. 28. 16:42
Sziasztok! Január 20.-ra vagyok kiírva. Ahogy abbahagytam a védekezést, szinte másnap teherbe estem. A nagyfiammal, 11 éves, ugyanígy volt. Végig problémamentes várandósság után született 3650g és 58cm!-rel! Egyik terhességemre se számítottam, hogy ilyen hamar összejön, és semmin nem paráztam se az első alkalommal, sem most. Egyszerűen nincs más alternatíva, minthogy egészséges hugicánk lesz. Talán ez a titok, egy percig sem szabad görcsölni rajta, csak hagyni, h a természet tegye a dolgát!Csak pozitívan! Mindenkinek kellemes babavárást kívánok!
2012. jún. 27. 11:54
Én pont 7 hetes voltam amikor voltam a dokinál. Nálam is minden rendben volt. Az előző terhességemnél üres maradt a petezsák, most már volt baba, vert a szíve, korának megfelelő nagyságú volt. Én is szedem az utrogestant, igaz én most nem véreztem, de valahogy megnyugtat. Maradt az előző terhességem után egy dobozzal, és rögtön elkezdtem szedni. A doki azt mondta jól tettem hogy szedem és szedjem nyugodtan tovább. Mi is beszélünk hozzá és én is elég sokat simogatom a pocim. Nekem pont 5 hetet kell várni egy következő ultrahangra, amiből szerencsére már csak 2 van hátra.
79. sutemeny_ (válaszként erre: 78. - Esther78)
2012. jún. 27. 11:40

Szia!

Jaj én is hasonlóan vagyok. :( 8. betöltött héten voltam utoljára dokinál , akkor szerencsére minden rendben volt, jó szívhangot írt. Utrogestant szedek hüvelyit, mert a 6. héten barnázni kezdtem. Azóta szerencsére nem éreztem hogy gond lenne. Az első UH csak jövőhét péntek lesz, ugyhogy nagyon izgulok, és én is csak remélem, hogy baba jól van. :) Mi beszélünk hozzá mindennap és simogatom a pocim.

Amúgy nekem eddig az összes nődoki unszimpinek tűnt, most vagyok az első olyannál akit én választottam, hogy szimpi, de ő is lazán veszi ezt az első 12 hetet, pedig ha a 10. héten lenne egy UH megnyugodtam volna. Nagyon hosszú idő több mint egy hónapot ülni úgy hogy nem tudja az ember odabennt minden ok - e.

78. esther78 (válaszként erre: 76. - Sutemeny_)
2012. jún. 27. 11:05
Szia! Én hasonló cipőben járok. Mi is első babánkat várjuk, ma vagyok 10 hetes január 28-ra vagyok kiírva. És tavaly nekem is volt egy vetélésem. Nagyon izgulok ezért a babáért, a testem minden apró rezdülésére figyelek és rögtön a legrosszabbra gondolok. Most egy másik orvoshoz járok, és szerintem kicsit lazán veszi a dolgokat, mert 7 hetesen voltam nála, de még 2 hét mire megint mennem kell. Elég nehezen viselem ezt az időszakot. Csak remélni tudom hogy minden rendben van.
2012. jún. 27. 11:04
sziasztok!én is szeretnék csatlakozni mert picit elszámoltuk és nem februári lesz a babóca hanem január vége gyorsan fejlődik azt mondta a doki így már január végére tuti meglesz most vagyok a 7 hétben de a doki szerint az uh-on 9 hetesnek felelek meg!
2012. jún. 27. 09:22

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, első babánkat 2013.01.15-re várjuk. Most léptem a 12. hétbe.


Van bennem egy kis stressz mert tavaly a 8. hétben volt egy vetélésem. Remélem most baba velünk marad, mert nagyon várjuk már.

2012. jún. 23. 17:23

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni.Mi jan.20ra várjuk 2. gyermekünket.Már van egy 3,5 éves Dorkánk.

2012. jún. 22. 11:42

Sziasztok.

Én 2013.január23.-ára vagyok kiírva :D a második gyerek lesz,az első 8éves lesz szeptemberben.Most leszek 10.hetes minden más az első terhességtől,minden tünet előjött most.Az elsővel azt vettem észre,hogy szülni visznek olyan hamar eltelt az a 9 hónap panaszmentesen.Na most behozom még azt a panaszt is ami az elsővel elmaradt:(Gratulálok mindenkinek:D

2012. jún. 19. 11:12

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni.

2013.január 31-re vagyok kiirva!

Gratula az összes kismaminak!

2012. jún. 16. 18:37

Sziasztok! Szeretnék csatlakozni hozzátok!

2013. január 7-re várjuk első babánkat:)

Vasárna leszek 11 hetes.

Szeretnék gratulálni a kismamáknak!! :)

71. KHajni79 (válaszként erre: 68. - Ed88de3413)
2012. jún. 16. 15:33
Szia Nekem január 27 :)
2012. jún. 16. 15:29
Sziasztok! Mindenkinek gratula :)) Én a 3 ik gyermekem várom 8 hétnél járunk és eddig minden ok leszámítva az alacsony vérnyomást :)
2012. jún. 15. 13:26

Sziasztok!


Először is mindenkitől elnézést kérek, hogy kakukktojásként jelentkezem, mert én nem várok 2013. jauárjára babát.

Viszont van egy könyvem, ami esetleg érdekelhet valakit.

Nekem is megvan, egy példányban már kitöltve, a másik még kitöltésre vár, de úgy alakult, hogy van mégegy, felesleges példányom.

Nagyon aranyos kis napló. Élvezet bele UH fotókat ragasztgatni, érzéseket, élményeket megörökíteni, és mindeközben okosít is.


Simó Tímea: Pocakosnapló

'Egyedülálló módon nemcsak a babavárás megörökítésére alkalmas az album, hanem hazai szakemberek segítségével bemutatja a kismamára váró változásokat, vizsgálatokat és azt, hogy hogyan is fejlődik a Pocaklakó a 40 hét alatt.

A 3D-s ultrahang fotókkal illusztrált részek bemutatják a baba viselkedését, szokásait is. Többek között megtudhatjuk, hogy álmodnak-e, éreznek-e ízeket, illatokat, vagy hogy mit látnak a kismama pocakjában. Fantasztikus képsorok mutatják be mintegy kisfilmszerűen a baba mimikáját, mozgását, szokásait. A könyv segítségével nemcsak a babavárást, de a kicsi érkezését, valamint az első közös napokat is megismerhetjük és megörökíthetjük.'


Két picike szépséghibája van:

Előlapján pindurit karcos, de csak fényre fordítva látható rajta pár vonal, fotó nem is adja vissza. Ezen kívül belső borítóján egy 5 centis, tollal húzott vonal van - véletlen baleset, egyáltalán nem feltűnő, és nem zavaró az egyébként üres oldalon.


Ár: 2000 Ft


A könyv Budapesten több helyen átvehető, vagy ha valaki szeretné, postázom is a postai díjszabásnak megfelelő áron.


Ha esetleg érdekel, kérlek, írj privit.


Ja, és minden babaváró kismamának gratulálok, és sok boldogságot kívánok!


Üdv, Vicus

2012. jún. 10. 00:02

Sziasztok.

2 db tesztem lett pozitív a második babánkat várjuk ha jól számoltam akkor jan 26,de majd kiderül.

Gratulálok mindenkinek.

67. nyecsus (válaszként erre: 66. - Zsanettt)
2012. jún. 2. 20:59

Szia!

Gratulálok

2012. jún. 2. 17:10
Sziasztok! Még csak nagyon szerényen de csatlakoznék hozzátok. Ma csináltam 2 tesztett egyet reggel egyet délután és hát halványan de azért láthatóan mindkettőn ott a 2. csík. Így ha jól kalkulálok január végére február elejére várom az első babám.:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook