Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 januári babák fórum

2012 januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
7850. marcsika77 (válaszként erre: 7849. - Bóbi83)
2013. ápr. 29. 22:01

Na szuper? Hányas lába van Zitusnak? Nórának 19-esek a cipőcskéi.



Lányok, képzeljétek Nórának van elől 5 foga. Éjszakánként sokszor sirdogált, picit folyt az orra, mindig néztem mikor bújik már a foga. Nem bújt. Most a napokban nevetgéltünk játszottunk és akkor vettem észre, hogy 3 rágó foga van már, de először azt hittem szájpenész mert még a fog közepén ott volt a foginye. Csak 4 kis pöttyöt láttam a fogból.

Voltunk most oltáson, mondom ezt a gyerekorvosnak, aki azt mondta, hogy ő 35 éve praktizál de még ilyet nem látott! Kérdezi: protézise lesz elől:).

Nahát igy fogzunk és most jön neki a negyedik rágó. Amúgy a kisfiamnál ezek a fogak úgy majdnem 2 éves korában bújtak ki utolsónak!!!!

7849. Bóbi83
2013. ápr. 29. 19:07

Megszületett a cipővásárlás eredménye. :)


Egy Siesta szandálra esett a választásunk, valamint egy harántemelős (olcsóbb) vászoncipőre. Utóbbit fogja majd Zitus a játszótéren használni.


Van Bp-en egy tuti bolt. Széles választék, nagyon kedves eladók és az árak is barátibbak.

7848. nikletty
2013. ápr. 28. 19:28

én soha nem aggódtam ezen, tavaly nyáron sem, kínáljam sokszor, és csak iszik amennyi kell neki, pisi pelus is visszajelzés

én fontosnak tartom, hogy az alap a víz legyen, van ismerősöm akinek csak az ilyen gyümölcsléfélét issza a gyerkőc, én ezt nagyon megfizetni sem tudnám, meg az egészsége végett is... aztán persze ahogy nől fog inni biztos mást is, de addigra megszokja, hogy alap a víz.

7847. nikletty
2013. ápr. 28. 19:26

hát én nem tudom Lina mennyit iszik nem igen tudom lemérni

ő kis vastagfalú üvegpohárból iszik, szépen fogja már, egyedül, de azért mindig résen vagyok, mert a letevésre még nem figyel. Ez ilyen egy decis, s hogy biztos ne öntse a nyakába mindig csak félig töltöm, van hogy csak pár korty, van hogy kétszer is eresztek neki még egy ivás alkalmával.

A reggeli , esti tejet issza még itatósból, azért az drága, hogy félre folyjon esetleg.

Útra meg szereztem be ilyen kis 3dl-s kubus üveget, azt is így szívni kell. S csak vizet, én soha nem adtam neki még mást, hozzátápláláskor csak ezzel kínáltam, számára még nem igen létezik még más. Persze kóstolta pl narancslevet, baba teát, a naracslevet láttam hogy van húzatja, a teát nem itta jobban (minimális cukrot tettem bele) mint a vizet, de szerintem elég vizet iszik. Pisil eleget.


A pohár úgy jött nekünk 1évhez közeledvén hogy kellett volna már egy új itatós pohár, de néztem az árát, mikor jött az ötlet, kell az még? próbáljuk meg a poharat, és szépen használja, hisz már a csecsemőknek is kínálják belőle a tejet, ha gond van a szopival...

7846. wanita77 (válaszként erre: 7845. - AnitaT)
2013. ápr. 28. 12:43
Nálunk is ugyanez a helyzet, rengeteg teát iszik. Többet, mint fél liter. De szerintem ilyen melegben nem baj, bár jobb lenne a víz, de azt nem szereti. :( Ő csöpögésmentes cumisüvegből iszik, mert mindig földhöz vágja, ha elfogyott. :) Amúgy ő is addig iszik, míg van benne és ha meglát valakinél akármilyen üveget, már mondja, hogy á, á, á. :) Ez azt jelenti, hogy kér inni. :)
7845. AnitaT
2013. ápr. 28. 11:42

Sziasztok!


Szeretném kérdezni hogy a ti babátok mit iszik és mennyit?

Nálunk mostanában nagyon elszaladt a ló tea fronton. Úgyhogy mától visszafogás van. Próbálom a vízre átszokatni. De azt sem tudom pontosan mennyit kell inni egy 10 kg-os gyereknek. Valahol azt olvastam hogy napi 5 decit. Ti hogy tudjátok?

Az a baj hogy még inkább cumisüvegből iszik és addig issza amíg van benne. Persze próbáltam minimálisat tölteni, de ha útra kelünk akkor ugye több van benne. Ti miből isztok? Csőrösből? Laura is itthon abból de amit tudnánk az útra vinni szétrágta.

7844. wanita77
2013. ápr. 28. 09:03
Szerintem nem érdemes drága cipőt venni kintre, tönkreteszi gyorsan. Otthon fontos, hogy bőr puhatalpúban vagy szandálban legyen, mert ott többet gyalogol és később majd a bölcsiben, oviban. A lényeg, hogy hajlékony talpú legyen, tartsa a bokáját és kb. 1 cm-vel legyen hosszabb, mint a lába.
7843. marcsika77 (válaszként erre: 7842. - Bóbi83)
2013. ápr. 25. 19:45

Auchanba 4 rongy egy sie...sta, szerintem ott a legolcsóbb a minőségi cipő, máshol ugyanez 10 ezertől kezdődik. Homokozóba meg motorozni jó egy kis vászoncipő, vagy mezitláb amikor már meleg van, persze ha tiszta a homok!


Kimélheted majd az új cipőt, csak az a baj, hogy pillanatok alatt kinövi!

7842. Bóbi83
2013. ápr. 24. 21:33

Csajok! Segítséget kérnék cipővásárlás ügyben. Ki milyet, honnan és mennyiért (ha nem titok) szerzett be a picinek. Nagyon kellene Zitusnak valami nyári szandálka.

A másik sarkalatos kérdés, hogy ha vennék neki egy új szandit, akkor abba menjen a homokozóba? Hogy fog az kinézni? És ilyesmi gondolatok és megoldások érdekelnének. Köszi előre is.

7841. wanita77
2013. ápr. 12. 19:50
Mi is jól vagyunk, Niki is már rohangál, motorozik. :) Már lassan nem is kell babakocsi, simán elmotorozik egy messzebbi játszóig. Egész nap dumál, már egész sok szót mond, bár még azért babanyelven persze. Én is próbálok kicsit mozogni, fogyózni, eljárok zumbázni és itthon is tornázom néha. Várom az igazi tavaszt és persze a nyarat. Jó hétvégét mindenkinek!
7840. kukucz
2013. ápr. 12. 17:21

Sziasztok!Na végre itt vagytok :-)!Először is gratulálok a most elinduló babáknak!Elrepült ez a tizenöt hónap,igaz lányok?Megnéztem mindenki babáját,nagyon édesek!!!Remélem mindenki jól van,és élvezi a későn jött tavaszt!

Marci olyan mint a cunami..mindent visz.Huncut,bitang,hisztis,zabálni való.Szalad,dumál(babanyelven)és cuccol folyamatosan.Nálunk mindig kupi van...

Szerencsére nem volt beteg,jó az étvágya és a kedve.Végre én is leadtam a kilókat amikkel eddig küzdöttem.Egyre jobban érzem magam a bőrömben :-)

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!!

7839. AnitaT
2013. ápr. 12. 16:25

Én minden nap olvasom a főrumot, de írni nincs erőm. Gratulálok én is a most indulóknak, nincsenek egyáltalán lemaradva semmiről. Hihetetlen hogy tényleg milyen gyorsan fejlődnek, egyik nap botladozik pár nap múlva meg már szalad.

Laurára ha rászólok hogy gyere ide légyszives szalad a másik irányba. Hisztik is vannak, olyankor egy kis méregzsák.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

7838. nikletty (válaszként erre: 7835. - Hanabell)
2013. ápr. 12. 11:51

gratulálok ! igen nagy élmény mikor elindulnak!


igen kicsit furi, mikor valaki írja, hogy most indult el, nekünk meg már kezd mondhatni természetessé válni hogy jön-megy :)

De hát ilyenkor rengeteget számít 1-2hónap, látod akár 1nap is! :)


Grautla!

7837. hanabell (válaszként erre: 7836. - Bóbi83)
2013. ápr. 11. 11:34

Biztos ő is egyik napról a másikra fog elindulni. Ha pár napja valaki azt mondta volna, hogy Dávid napokon belül menni fog, nem hittem volna el. Azt hittem még 1-2 hónap, mert instabilan állt és pár lépés után eldőlt. Meg látszott is rajta, hogy nem akar járni. Most meg nem győzünk csodálkozni. Ez tényleg egy csoda.

Kitartást nektek, már biztos nem sokat kell várni a csodára. :)

7836. Bóbi83 (válaszként erre: 7835. - Hanabell)
2013. ápr. 11. 10:18

Gratulálok Nektek!


Nálunk sem indult be még teljesen a járás. 1-2 lépésnél többet nem tesz meg Zitus, pedig én már örülnék, ha egy kicsit ügyesebben járna. :)


Egyébként ő pedig hétfőn volt 15 hónapos.

7835. hanabell
2013. ápr. 11. 09:46

Sziasztok!

Kicsit ritkultak a hozzászólások, de azért jó lenne, ha nem szűnnének meg teljesen.

Dávid tegnap töltötte a 15. hónapot és reggel egyik pillanatról a másikra fogta magát és úgy döntött, hogy mostantól járni fog. :D

Eddig csak 4-5 lépést tett meg, azt is csak akkor, ha szóltunk neki, hogy menjen.

Nem gondoltam volna, hogy az "elindul" kifejezés az tényleg ezt jelenti. Azóta folyton menne, egyre hosszabb távokat tesz meg.

Tudom, hogy már talán minden baba jár, de nekünk azért is nagy dolog, mert gyógytornára is jártunk, hogy beinduljon a mászás. Jó, hogy a járáshoz erre nem volt szükség.

Csodás tavaszt és szép napot mindenkinek! :)

7834. nikletty (válaszként erre: 7832. - AnitaT)
2013. ápr. 2. 21:57
nálunk is jön velünk pisilni, de inkább kíváncsiságból, apa wc-re menésre meg különösebb figyelmet kap a kuki miatt :D
2013. ápr. 2. 21:49

Mi ritkán bilizünk, nem is nagyon ül meg rajta csak ha olvasok vagy képeket nézünk. Én a majd nyáron fogom szoktatni amikor nem kell ennyi ruha rá. Kisfiamnál anno nagyon egyszerű dolgom volt, nem volt egészen 2 éves, 3 napig csak azzal foglalkoztam hogy pellus nélkül volt egész nap. Biliztünk és akkor már éjszaka átjött hozzám, hogy anya kaka, igy mondta a pisit is és attól a perctől sosem pisilt be. Még pár éjszaka raktam pellust, de amikor mindig száraz volt reggel azután már éjszaka sem kapott.


Természetesen meg kell érniük erre a feladatra, de ha szól akkor mindenképp biliztesd, van aki már másfél évesen szobatiszta, ágytiszta lesz!

7832. AnitaT
2013. ápr. 2. 14:41

Köszi a válaszokat.

A kakánál ma is, meg már előtte is mondtam nagyon ügyes vagy, de szólj előtte ha érzed hogy kell kakálni. Gondolom idő még, de majd csak alakul.

Nem tudom nálatok hgy van, de velem jár a wc-re is.Ha egyedül maradna szétbombázná a házat, meg persze magát is. Ha megyek arrafelé, mindig fogja a kezem hogy pis-pis.

7831. Klauka_ (válaszként erre: 7829. - AnitaT)
2013. ápr. 2. 14:07

Én is biztetném a helyedben, mint ahogy Nikletty is írja, nincs veszteni valótok.

Én is próbálkoztam már, de nem tudja még mit kéne tenni, nem is szól... egyébként nyáron ismét bepróbálkozom.

7830. nikletty (válaszként erre: 7829. - AnitaT)
2013. ápr. 2. 13:43

NEkem első baby, de mi bilizgetünk...

Szerintem ha ő már mondja, tökjó, ez azt jelzi kész rá, ő jelez!!! ne hagyd figyelmen kívül, szerintem ha most nem foglalkozol vele, megszokja hogy ok pelusba kell, mehet hát ok.

Szerintem ha jelezz tedd bilire, mi bajotok lehet??? gondolj bele, max nem lesz belőle semmi, feláll és tovább megy, vagy esetleg belepisil :)

7829. AnitaT
2013. ápr. 2. 13:33

Sziasztok!

Már egyszer régebben beszélgetünk a szobatisztaságról hogy ne túl korán, ne túl későn.

Mostanában a kislányom már mondogatja hogy kaka, persze amikor megvolt a kaka. Tegnap este a pisit is mondta, és rögtön pisilt is a szőnyegre. Fürdés előtt szoktuk csupaszkodtatni egy picit. Tegnap elgondolkodtam azon hogy elővegyem-e a bilit, hátha ha mondja megint hogy pisi és megpróbálom ráültetni. Mit gondoltok róla? Több gyermekes anyukák ti hogy kezdtétek? Korai még?

7828. Javanah (válaszként erre: 7825. - Nóra Eszter)
2013. márc. 27. 16:23
de jót nevettem, tényleg külsőre is hajaznak picit :) nagyon szép fiad van Neked is!! hát nekünk csak 6 fogunk van kb fél éve :) bár most ha jól láttam áttört a 7. és jön talán a 8., meg hátul érzek dudorokat az ínyén... pár napig nagyon nagy hisztikben ébredt a nappali alvás után, lehet a fogacska miatt...legalább is bízom benne...na igen...éjszaka nálunk is csak cici és jaj nekem, ha nem adom meg neki. Próbáltam teával, vízzel,nem jött be...apát meg nem vetettük be , mert félek úgy kiakadna, hogy soká tudnám megvigasztalni... de majd nemsokára kiszeretnénk próbálni :) átlagban 2-3 óránként ébred éjjel :) én is pihenek nappal, különben még nehezebben menne :)
7827. marcsika77 (válaszként erre: 7823. - Hanabell)
2013. márc. 26. 11:48

Az ananász a kedvencünk!!! Imádja az egész család.

Eddig csak konzervet vettünk, de többé soha.


Nóra nem mond még szavakat de mindent elmutogat és én megértem!


Lánybúcsú!!!Sosem lehet elég korán kezdeni

7826. Nóra Eszter (válaszként erre: 7820. - Javanah)
2013. márc. 25. 22:24
Javanah, még külsőre is hasonlítanak picit! :)
7825. Nóra Eszter (válaszként erre: 7820. - Javanah)
2013. márc. 25. 22:18

Én azért bírom az éjszakázást, mert délután alszom vele. A cicit én ha akarnám se tudnám elvenni, nem az a típus, aki ebbe belenyugodna.:)

Mi még kétszer alszunk általában.

Miksa hangokat utánoz. A legújabb a bálna éneklő hang! Zabbantani való!:)


Fogakkal, hogy álltok? Nekünk 11 van és most jönnek a szemfogak....

7824. hanabell (válaszként erre: 7823. - Hanabell)
2013. márc. 25. 20:41
Bocs, elírtam: "roskadásig". :)
7823. hanabell (válaszként erre: 7822. - Marcsika77)
2013. márc. 25. 20:39

Aranyos vagy, az ananász külön tetszett! ;)

Majd én is kipróbálom a receptet, jól néz ki.

Dávid folyton nassolna. Lesi, hogy mi van az asztalon és mutogat, hogy miből kér.

Tegnap egy lánybúcsúra is vittem magammal és több órán keresztül csak kóstolgatott. Igazi paradicsom volt neki a sorkadásig megterített asztal. :D

Amúgy pár napja megeredt a nyelve- eddig nem mondott semmi értelmeset. Már mondogatja azt, hogy labda, csavar!, busz. Az a vicces, hogy először majdnem tisztán mondja ki, utána meg elkeni a hangzókat.

2013. márc. 25. 16:48
Csajok felraktam egy jó receptet+képeket róla, ma megsütöttem, Nórának csak a sajtosat adom, isteni!!! Csak zabpehely van benne, semmi liszt se élesztő se sütőpor...
7821. wanita77 (válaszként erre: 7820. - Javanah)
2013. márc. 23. 15:17
Nem próbáltad még leszoktatni a ciciről? Én kb. 10 hónaposan nem adtam neki cicit, férjem kelt fel hozzá, pár nap alatt megszokta és azóta is szépen visszaalszik anélkül. De először az ágyába kéne átszoktatni. Mi úgy csináljuk, hogy elalszik velem az ágyunkban, aztán pár perc múlva átrakom az ágyába és szépen alszik tovább. Legtöbbször csak reggel kel fel,néha hajnalban át kell rakni hozzánk, de mégsem egész éjszaka alszik velünk.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook