2011 januári babák (beszélgetés)
És komolyan azt akarják, hogy ne töröld ki neki belőle a kakát? Ezek normálisak? Anyukám nagyon figyelt nekem erre mikor kicsi voltam, még is bekerültem a kórházba vesemedencegyulladással, mert az e.coli-k meg hasonló jóságok felmentek odáig.
Még jó, hogy ki kell törölni!!! Ezen most kiakadtam...
Köszi,az lesz,ha ma is ennyiket eszik,hogy felhívom.
Utána néztem a mellékhatásoknak,és hát valóban:aluszékonyság,nyugtalanság,étvágytalanság,hányás...ezek lehetnek.Na nekünk ezek vannak is!(Éjjel még hányt is,azt a keveset,amit megevett)
Vajon meddig normális a mellékhatás?Mert ha csak 1-2 nap,az oké(tehát tegnap+ma),de ha tovább tart akkor már aggódok!!!
Fütyire direkt rákérdeztem tegnap a dokinőre,és azt mondta,hogy semmit se csináljak vele,ne húzogassam.....hát kösz,akkor inkább majd 1 műtét emiatt???
Ezért kérdeztem tőletek...
Na meg azt is mondta,hogy nem kell vizes ruházni a kis combját,még jó,hogy vizes ruháztam(már amennyire tudtam,mert ma reggelre kissé kemény neki az oltás helye)
Jó reggelt!
Jaj lányok, sok okom nem lehet panaszra csak sajnálom a babámat, mert olyan nyűgös. Mintha fájna neki az ínye, ömlik a nyála, túrja a szájába a kis kezecskéjét. Nem korai ez még? Felsír éjszaka is álmában és látom rajta, hogy éberen alszik. Én meg emiatt semmit sem szinte, mert nyöszörög és nekem egyből kipattan a szemem... Bezzeg a telefon órákig csöröghet a fülemben.
Képzeljétek! 3-as pelust hordunk már.Tegnap is megkérdezték mennyi idős és hüledeztek, hogy sokkal nagyobbnak néz ki. Én nem értem, hisz olyan pinduri (: Kíváncsi vagyok hány kiló, na majd most megyünk haza anyukámékhoz hétvégére és jól megmérjük.
Sziasztok!
Köszi a jókívánságokat, úgy tűnik minden rendben, ma már le sem lehet csapni a kiscsajt! :-) A férfidolgok nálunk 9 éve voltak aktuálisak, a húzgálást már akkor sem ajánlották. Most a kórházban beszélgettek erről a fiús anyukák, és nekik is azt mondták 1 éves korig nem kell hozzá nyúlni,tisztogatni, csak akkor, ha olyan szűk, hogy nem tud pisilni. Enyhe szűkület esetén 1 éves kor után szteroidos krémmel fellazítják és megoldódik műtét nélkül. Nem tudom ez mennyire hiteles, de jobban hangzik, mint a műtét és a szondázás....
Jó reggelt!
Enie:
Nekem 5éve a fiamnál azt mondták, hogy nem szabad húzogatni a fütyit kb.1éves korig mert berepedhet, de a múltkor itt írtunk már erről és többen írták hogy kell húzogatni, úgyhogy én sem tudom mi a helyes. De nekem is azt mondták a kórházba, hogy ne töröljek bele a nuniba sem, és én is bele szoktam, mert sokszor bele megy a kaki. (boccs a szavakért:))
Az oltást még nem kaptuk meg, de én a múltkori sérvünk után megfogadtam hogy nem szórakozok többet, ha valami fura én hívom a dokit, inkább, mert múltkor is fél napot gondolkodtam hogy felhívjam -e mert lehet hogy semmi baja és hülyének néz, hát még jó hogy mégis felhívtam.
Szóval szerintem ha aggódsz, hívd fel, legalább megnyugszol.
Fóka ! Jobbulást kívánok nektek
Enie: Fütyi kérdésben nem vagyok kompetens, de a puci ápolásról is különböző dolgokat olvastam és mi is kitöröljük olajos vattával.
Én spec tuti körülmetéltettem volna a kicsit, ha fiú lett volna. Megkérdem barátnőmet az ő fia 3 hónapos.
Köszi!!!
Hát remélem hamar elmúlik az étvágytalanság!!!
Szia Enie! Mi még nem kaptuk meg, így nem tudok érdemben válaszolni, de ezt találtam a prevenarról az Érdi Védőnők honlapján:
"Az oltóanyag csak ritkán okoz mellékhatásokat. A beadás után levertség,
étvágytalanság, aluszékonyság vagy esetenként láz, az oltás helyén
bőrpír, duzzanat vagy fájdalom jelentkezhet. "
A fütyikérdést láttam a múltkor is... Én azt halottam, hogy állítólag nem kell, de régen csinálták. S szerintem nem minden rossz,amit a "régiek" csináltak. Pl. a kórházban nekünk azt mondta a csecsemős, hogy a punciból nem kell kitörölni a nem odaillő dolgokat... Én ennek ellenére kitörlöm.
Remélem kompetensebb személy is válaszol!!! :)
SOS!
Ki van már túl a 2 hós oltáson?Hogy reagált a pici rá?
Mi tegnap kaptuk meg+a prevenart is...nyűgös is volt egész nap,éjjel és még most is(ezalatt értem,h állandóan nyöszörög,csak ölben van el...)
Estére lett 1 kis hőemelkedése is(lehet,h a sok sírástól már),így adtam neki Ben-U-Ront.
Ami aggaszt az az étvágya az oltás óta!Alig eszik..volt,hogy 30-at!!,90-et,70-et..... :( És mindezeket kb.45 perc alatt 2 mellből...régen 1 mellből bevágott 15 perc alatt 150-160-at...már végső elkeseredésemben behoztam neki üvegből,amiket lefejtem,de úgy sem ment neki 10-nél több le.
Szóval nincs étvágya????De a kezét meg tömi a szájába,amikor felébred....
Mit tegyek????Meddig várjak,hogy visszajöjjön az étvágya?
Járt így vki?
JA,a másik a fütyis téma...a múltkor sem válaszolt senki rá. :( Kell-e huzogatni már ilyen kicsi korban??
Sziasztok! Nagyon eltűnt mindenki.
Nekem Milán 6 órát aludt tegnap éjszaka. Holnap mennem kell vérvételre és a munkahelyemre. 3-an megyünk, Apa Milucika és én, de már aggódok, hogy időben el tudjunk indulni.
A párom először azt mondta, hogy menjek egyedül, ők maradnak itthon, de én nem merem még. 2 cumisüvegnyi tejet ki kellene fejnem, hogy picit nyugodt legyek. Így meg ott lesz velem, ha megéhezik szopizik a kocsiban...
Amúgy ma 1 órán keresztül sétáltunk. Tök jó volt:)!
Remélem mindenki jól van már.
Fóka örülök, hogy jobban vagytok!
Sziasztok!
Hát, nekünk is becsúszott egy kis kórházasdi. Sára lányom rendesen bekapott egy vírust, de Ő volt az erősebb! :D Picit visszaolvasgattam, és annyira jó látni, ahogy napról- napra magabiztosabak vagytok! Engem is nagyon dühít, amikor mindenki kéretlen tanácsokkal bombáz egy új családot, de látom ti is kifejlesztettétek a két fül módszert: egyiken be, másikon ki!:-) Csatlakozom azok táborához, akik hisznek az anyai ösztönökben, és időt adnak az egymásrahangolódásra, hiszen a szülőségtől egyszerűbb dolgokat is évekig tanulunk! Sosem értettem miért várják egy friss anyukától, hogy azonnal toppon legyen. Egy anya sem akar tudatosan rosszat a gyerekének, a saját hibáinkat pedig úgyis el kell követnünk, ezt hívják tapasztalatnak, és ebből lehet a legtöbbet tanulni! Szerintem a ti babáitoknak nagyon jó dolguk van, és biztos vagyok benne, hogy ennek az ösztönös, elfogadó, kötődő nevelésnek meg lesz a gyümölcse...
Sziasztok !
Büszkén jelentem (immár 3 -4 napja) eljutottunk az éjjeli 1 etetéshez.
Jippiéééééééé!
Lehet, hogy igazad lesz, nekem sem jött meg még mindig, sőt, mintha elmúlna inkább.
Szóval 10 hétig normális? Viki tegnap volt 8 hetes, akkor megnyugodtam.
Szerintem nem kell ezzel foglalkozni!
Annyit eszik a baba, amennyi neki jólesik.
Én nem bírom nézni, ha Viki éhezik. Olyan szemekkel néz, hogy csak na, ha éhes! Tegnap pl. egész nap evett volna, nem tudom mi volt vele.