2011 januári babák (beszélgetés)
igen a veszett cumiszopásból én is mindig azt hiszem,hogy rettentő éhes....
Sapkát!! :) nem vicc nekem,a gyerekorvos mondta,hogy két okból csuklik vagy nagyon nagyon tele van hasa-ez nem szokott gyakran előfordulni- vagy pedig fázik-még ha nem is érzed rajta-
Így adunk rá sapkát,és egy vékony plédbe tekerem és 5 perc sincs és abba marad! :) nagyon ritkán szoktam inni adni neki
persze mikor fent van beszélgetünk , játszunk vele. De mikor elkezd sírni, és a kezét szopizni gondolom, hogy még éhes.
Még valami, ha csuklik, ti mit adtok neki?
Igazából ugyan azokat produkálja, mint mikor éhes, és ha adok neki enni, akkor megnyugszik és elalszik. Ebből gondolom, hogy éhes.
Nem fordítja el a fejét, és végig eszik, és utána nagyon nyugodtan alszik.
De majd ki fogom próbálni. Letesztelem elalszik e. Hátha.
Csak abból gondolom, hogy még enne, mert konkrétan látom hogy eszik, nyel, és látszik, hogy jól lakott.
Mennyi ideig szoptattok?
Szia!
Osztanám kisfari véleményét: "attól még,hogy fent van nem biztos,hogy éhes" :D
Én ugyan így voltam az elején, "hozzászoktam",hogy evés után azonnal alvás és amikor mostanában utána inkább felhőtlen jó kedvünk van és játszunk és egy fél óra múlva újra kitört a visítás én is azt hittem, hogy éhes meg is etettem és utána meg azért sírtunk 1 órán keresztül,mert már nagyon feszítette a pocakját!Általában nálunk két dolog szokott előfordulni sírás okaként: vagy nem jött ki minden büfi- felveszem és utána megkönnyebbül- vagy már fáradt és nem tud el aludni- mostanában csak kézben megy :( -
Néha azért még mindig nem tudom eldönteni,de ilyenkor inkább kajcsi helyett adok neki vizet inni! Mivel mi felesben tápszeresek vagyunk így még nem is árt!
Tényleg véleményeteket kérdezném:
Ivás: ad még vki inni a babájának és ha igen mit és hányszor?
Mi a vélemény a Mecsek Baby teáról? Azt az egyet találtam amit ilyen picinek adható (2hós) de kamilla van benne és mostanában meg azt hangoztatják,hogy allergia forrás lehet! Akkor most merjek neki adni vagy ne ????
Segítség!
Ki szeretném próbálni ezt a borostyán nyakláncot, de nem tudom mekkora kéne!
Innen venném: [link]
Valaki rendelt innen esetleg?
Szia!
Biztos hogy azért sír a nézelődés után mert éhes, nem lehet hogy csak szimplán álmos?
Mert nekünk nagyjából ugyanez van, de Maja nem alszik el evés közben, esetleg csak kicsit elkábul, de ez csak pár perc, viszont van amikor egyszerűen csak elfordítja a fejét és hiába adom neki újra a cicit nem kéri, tehát már nem éhes, aztán nézelődés, pelenkázás és amikor sír ezek után, akkor álmos és viszem aludni, beteszem az ágyába és alszik.
attól még ébren lehet mert eleget eszik. :)
Sziasztok!
Nektek hogy megy egy ébredés és elalvás közti időszak?
Szerintem vmit rosszul csinálok. Ok eszik alszik ébren is van, de szerintem nem az igazi.
Szóval ébred, tisztába teszem, eszik, aztán büfi, és ha beakar aludni nem adok neki enni többet. Akkor jön a nézelődés, játék, aztán mikor rákezd sírni, mert éhes, akkor evés ismét, és alszik.
Ha annyit enne, hogy elég legyen, akkor nem lenne ébren??
Szia!
Most voltunk a szombaton pontosan 2hós-k!
Jaj de jó, h ezt írtad, én már előre ki vagyok, h szenvedni fog.
Miért vettek vért a picitől, a sárgaság miatt???
sziasztok, a csajszim már rendszeresen, este 8-9-tól reggel 5-ig alszik, persze nappal annál többet lóg a cicin, ma meglepően sokat alszik, most is, pedig nem beteg:-DD
Aki megkapta már a 2 hónapos oltást, hogy viselte a babája, én szerdán reggel viszem, előre annyira sajnálom szegényt.
szia
mondta hogy legideális lenne ha baba velem lenne a korházba...de nem nagyon megy igy sajnos. mondta ha vlami miatt nem sikerül ott fejnem, vagy kevés stb, jobb ha elötte fejek és fagyasztom. férjem fog gondoskodni piciról, hogy fog menni nem tudom, ugy aggudok....pohárból talán megprobálna de kanállal nem tudom! de eleinte picinek tapszert is adtam mert nem volt tejem , volt sárgasága és aluszékony is, bár javult a helyzet. 2 hete csak szopizik viszont:DDD de most is aluszékony nagyon farasztó ébren tartani öt!!! és este max 2-3 orát alszik egyhuzamba, és mire elalszik nagyon faraszja engem- énekelek, ringatozom, váltogatom a poziciokat ahogyan tartom de akár másfél óra szenvedünk néha mire elalszik ( tegnap példaul). és sajnos hol 3 oránként eszik hol 2 oranként, hol másfél oránként!!! ufff
köszi tanácsaidat:D
Szia!
A fülbe nem lehet belenyúlni! Én egy kis olajos vattával szoktam megtörölni, főleg a hátulját minden fürcsi előtt, a fül karimáját, meg egy olajos biztonsági fültisztítóval, ha szükséges
sziasztok!
szoktatok tisztitani picinek a fülét? mivel? köszi
Úgy nézem akkor ezek a dolgok nálatok mindennaposak! És jó, hogy te is látod, hogy nem mindig csak a másik a hibás, mondod nektek is vannak hülye dolgaitok. Igen, Zsoltinak is, nem 100%-ban apu a hibás én ezt aláírom. De dulakodásig kell fajulni? Nem kell a másikat szeretni, de azért vannak határok, főleg, hogy eddig folyton együtt nevetgéltek, jártak el vásárolni... még mindig nem tértem magamhoz, nem értem az egész szitut.
És akkor most ott tartunk, hogy mi nem mehetünk ugye oda, Zsolti meg nem engedi ide apámat.
Anyu persze békítene, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került, de ha senki ( rajtam kívül) nem adja magát a dologhoz akkor ott ette a fene az egészet... :(
Sziasztok!
Olvastam, hogy Nektek is felmerültek kérdéseitek kötvénnyel kapcsolatban, én már mindezt korábban végigjártam, ezért nagyon szívesen válaszolok, segítek, amiben tudok privát e-mailben.
Mindenkinek gratulálok a csöppségekhez.
ja a legújabbat még leírom aztán nem rinyálok tovább, az már meg sem lep, hogy mindenben az ellenkezőjét mondják, hogy jó, mint amit én csinálok. Ez már nem lep meg.
Dre valamelyik nap lent sétáltunk. Tudtam, hogy az anyám pont vizsgálaton volt a kórházba, és mondtam neki, hogy hívjon ha végzett. Nem hallottam, de rögtön visszahívtam. Na ő úgy meséli el az egész történetet, hogy még azt is tudom, hogy a dokinak barna szeme volt, és milyen márkájú szemüveget hordott. 10 perc alatt sem jutottunk el a lényeghez. Közben Zoli ahogy tolta a babakocsit nem jó felé ment, és szóltam neki. Erre az anyám felbőszülten, hogy hívjalak majd vissza, zavarok? Mondtam, hogy nem mondjad. még 3 perc alatt sem jutott a végére, és utána elkezdett sírni a babakocsiban Milánkám. Na, akkor induljunk fel a negyedikre.
Mondom anyámnak, hogy leteszem, mert sír Milánkám, de ha felértem hívom. Lecsapta a telefont, és kikapcsolta. Felhívtam Apámat, és megkérdeztem, h most mi a kínja Anyámnak. Erre anyám a háttérből ordított, hogy leszarom, hogy mi van vele, és hogy foglalkozzak a férjem családjával akik leszarnak minket. Én meg elnézést kértem, hogy fontosabb volt felhozni a gyereket, mint hogy őt hallgassam.....áááááááá nagyon nehéz az élet!!!
nem igazán értem én sem. Jó Zoli is hülye, de ő megmondta, hogy nem fog alkalmazkodni senkihez, ő nem fog nyalni, és jófejkedni. Igaz nem is tudja, hogy anyámék az esküvőnkön, aki gratulált nekik mindenkinek előadták, hogy mihez, talán ehhez...stb.
Aztán a nővérem esett nekem, hogy milyen hangnemet engedek meg magamnak, mikor a gyerek mérleg iránt érdeklődtem kb 8 hónapos terhesen, és hogy felháborítóan viselkedünk, és az a majom is mit csinál. A majom az én férjem, mert mi majmikának hívjuk egymást. Ez régenről maradt meg. De már ezt is ki kell gúnyolni.
Voltunk egy esküvőn már akkor is terhes voltam, és kb hajnal 2-kor már haza akartam menni. De a családom jól érezte magát, és leszartak. A tesóm most remélhetőleg terhes, és mentek egy bálba aholközölte, hogy nem tudja meddig fogja bírni.....
Ezek gyomorforgató dolgok. Én tudom, hogy a férjem nem százas, de én sem vagyok az. De a családom sem az, mert mindenkinek vannak hülyeségei, de nem kellene mások életét megnehezíteni feleslegesen, ha békében is lehet élni.
Erre annyit tudok mondani, hogy sajnos a családját nem választhatja meg az ember, ezért vannak a barátaink.
Én attól félek, hogy egyszer zoli megmondja anyámnak a magáét. Mert abból tuti az lesz, hogy nem fognak velem beszélni.
És Anyám így is mindent a fejemhez vág.
Tényleg Anyukád nem akar segíteni a helyzetet megoldani?
Bár tuti az apukáddal kellene megbeszélned. Mert hát a lányok az apjukkal jobban boldogulnak, de várj kicsit míg lecsillapodnak a kedélyek.
Hát az egésznek a mozgatórugója a bátyám és Zsolti közti konfliktus volt. Bátyám az első perctől nem szimpatizált vele, éreztem rajta. Zsolti nemzeti érzelmű, bátyám pedig utálja azokat, mert a barátnője is félvér. Tény, hogy nem szeretjük azt a lányt, de nem azért mert félcigány hanem mert a végtelenségig rosszindulatú.
Apu mondta zsoltinak h beszéljék meg a problémájukat, Zsolti ezen volt mire bátyám elkezdett üvöltözni h azért nem bírja mert egy elviselhetetlen bunkó alak.Apám erre meglérte Zsoltit h jöjjön be hozzánk, feküdjön le majd holnap megbeszélik. Hozzáteszem bátyám egy kortyot se ivott. Zsolti nem akart, erre apu állítólag elkezdte taszigálni (sztem nem, csak lehet h terelni akarta, mert bátyám felhergelte magát és ordítozott) és erre Zsolti megkérdezte aput h miért lökdösi és apu is elkezdett ordibálni, h itt ő van otthon és megindult Zsolti felé. Ezt már sajnos én is láttam.Zsolti viszont egész idő alatt nem emelte fel a hangját se, ezért nem is értem...
Az otthoni fiúk kifordultak magukból, Zsolti sem érdemelte ezt, de én se, Botond meg pláne nem...
Nem rajtam múlt. Ő az ügyes!!!
A cicim majd szétszakadt. De azóta aludt másfél órát, most meg 2-t. de jól van azt tudom.
Gratulálok!
Ne foglalkozz senkivel. Tudom, hogy nehéz, de ne törődj csak Botival, és magaddal.
Ja, és ha meg tudod akkor próbáld meg megbeszélni, ha meg nem megy, akkor majd csak lenyugodnak a kedélyek.
Nálunk Anyám és a párom cirkuszolnak. A párom azt mondta hogy megoldja a problémát, nem kommunikál vele....