2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok.
Képzeljétek, ma 8 és fél órát aludt Milán.:)!
És mit mond a párod? Min vesztek össze?
szerintem fel kellene hívnod apukádat, hogy mi történt, lehet már rég megbánta az egészet.
Az eljegyzéshez gratulálok! Fel a fejjel, ha már kijózanodtak akkor szerintem minden megoldható
Ahj lányok. Olyan boldognak kéne lennem. Zsolti szombaton megkérte a kezem, mindent úgy csinált ahogy azt kell, elkért aputól stb. Mindenki örült. Aztán jöttek át látogatóba rokonok, mert még nem látták Botondot. Zsolti csinált csomó koktélt, a férfiak persze meg fejre álltak. Apu kb 20 éve nem volt berúgva, de most sikerült neki és valamin összevesztek Zsoltival, apu megtámadta és közölte, hogy takarodjunk onnan. Én pont aludtam a babával azt se tudtam mi van. Éjfélkor jött értünk a taxi és jöttünk vissza Pestre. Képzelhetitek. Ja és apu elvette a lakáskulcsomat is, hogy nekem nincs többé ott keresnivalóm.
Értitek ezt? A semmin vesztek össze ( a rohadt alkohol) és velem is így viselkedik a saját apám... Így kell megoldani egy nézeteltérést???
Azóta Botond is alig alszik meg én is...
Mit csináljak? Megszakad a szívem. Bocsi h ezt rátok zúdítottam...
Jó reggelt !
Pár hete írtam, hogy már csak egyszer ébred Melike éjjel.. hát ezt most visszaszívom. Ismerősök szerint csak azért mert fokozni akarja a tejcsi mennyiségét.
Csobesz: mennyi idősek vagytok ?
Jó reggelt!
Ugyan így kezdtük mi is 2 héttel ezelőtt és utána szépen lassan kezdett kitolódni... Eljuttok ti is nem sokára idáig :))
Ja és a mai éjszakánk is jó volt: 04:20ig aludtunk!!!! :D
Ez szutyok idő: olyan jól elterveztem,hogy apa ma itthon van,elmegyünk egy kicsit csavarogni,de ebben a szar időben esik az eső!
Jók legyetek csajok,este jövök még!
Pussz :*
Jó reggelt!
start cumink nekünk is van, de annak kisebb a cumizója, mint ami a csomagban volt, na mindegy. Én csak egy katalógust néztem a mam-ról, de akkor megnézem én is a neten.
Köszi
Gratulálok az éjszakátokhoz! Irigylésre méltó! Mi csak 20-2-ig tudunk max aludni, de utána 5kor megint kelünk.
Sziasztok Csajok!!!
Örömhírem van: tegnap az én kis manócskám este 8-kor vacsorázott (csak cici volt!!!) és reggel 4:45kor ébredezett! Végig aludta az éjszakát!!!!!
Nem tudom,hogy a tegnapi két részre osztott látogatóknak volt köszönhető vagy hogy már ilyen "nagy". Ma végig aludta a napot is,(betegnek nem beteg) evett, játszott,aludt! Remélem ennek ellenére ma is menni fog neki az egész éjszakai alvás!Majd beszámolok róla,szorítsatok!:))
lina816: de,azt tudod,hogy a mam-os cumiknál csak a külső része változik, maga a cumi mérete(amit bekap) az nem! Én is csak onnan tudom,hogy mi is azt használjuk és én ugyan start-t kaptam a csomiba, de már lecseréltem,mert nyomta a pofazacsinkat. Utána néztem a neten,tök jó oldal van hozzá illetve én tök jó dolgokat fedeztem fel a mam-mal kapcsolatban!( pl: az anti-colik cumis üvegei önsterilizálóak, ez azt jelenti, hogy a megadott sorrendben összerakva egy kevés vízzel magában a cumisüveget lehet sterilizálni mindenféle mikróban- azért mondom, mert a dobozokra nincs feltüntetve, csak a neten van-)
Fülbelövés: nekem nagyon sokan azt mondták, ha nem lett kilövetve már újszülöttnek akkor azért 4 hós korában már legyen,mert hogy addig még nem érzi meg nem porcosodik be addig még rendesen a fülcsije... nem tudom,hogy ebben van e vmi igazság vagy nem én minden esetre addig szeretnék rajta túl lenni! bár biztos viccesen fogunk kinézni,mert egy cseppet elállnak a füleink és rendszerint szegénykének én szoktam elnyomni szoptatás közben! :))
Nekem nagyon sok ismerősöm használta és azt mondják sosem sírt a baba, hogy fájna a foga, csak nyálazás volt össz-vissz, szóval én hiszek benne.
A lényeg elvileg, hogy időben kell használni, nem amikor már fáj neki és ordít, hanem már ilyenkor el kell kezdeni használni.
Én is féltem, hogy megfullad tőle, de tényleg nagyon kis könnyű valami és ami még jó, hogy egyesével csomózott, szóval ha véletlen el is szakadna, akkor sem repül mindenfelé a sok gyöngyöcske.
A boltos szerint még légútra is jó, nem lesz asztmás a gyerek tőle.
Szia!
Hát, 10 perc tényleg nem túl sok...A fejésen kívül beszéltetek valamiről a műtét kapcsán? Például, hogy mikor szoptathatsz újra? Altatás után nem kell hosszú szünetet tartani, főleg a te állapotodtól,és a gyógyszerektől függ, hogy mikor szoptathatsz. Sok helyen beengedik a babát szopni, ha már elég éber vagy. A gyógyszerek többsége sem akadályozza a szoptatást, persze tudni kell, hogy miket adtak, ahhoz, hogy ez biztos legyen. Biztosan beszélt arról, hogy ha lehet ne cumisüvegből etesse a babádat az aki gondoskodni fog róla, mert az megzavarhatja a szoptatást.
Mi meg pont azért nem lyukasztattuk ki, mert olyan hülyén tud festeni néhány gyerek a túl nagy fülbevalóval, plusz én rettegek attól, h belekap (kapálózik) és utána meg lenyeli...
tudom, túlparázok mindent
Én még nem akarnám kilyukasztani neki a fülét, mert túl nagynak gondolom és így is, amikor fordítja a fejét, mindig összegyűrődik szegény kis fülecskéje...
Persze, szebb lenne vele, lányosabb, de inkább türelmesek vagyunk még.
Én ásványboltban vettem a láncot.
Füle még nem lyukasztottunk, majd talán nyáron, keresztelő környékén.
Én a neten rendeltem borostyánláncot Majának, meg kapott Zalán is, így már tesóláncuk van (ja, és magamat is megleptem eggyel rögtön:))
Én is a füllyukasztásra készülődöm, de nem mertem most az oltás miatt, nem akartam a kettőt egyszerre, bár végül elmaradt az oltás.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy azt szokták ajánlani várjunk meg 2oltást és utána lyukasszunk fület, pedig már úgy szeretném hogy legyen neki, olyan édi lenne. :)
Kicsit eltűntem, mert 20 fok volt nálunk délelőtt :-)) Én már a tegnapi 16-tól is el voltam ájulva... Sokat sétiztünk.
Cumi és cici: Nem adok neki (nyilvános helyen sem) teát, mert félek megzavarja a szopizást.
Nem árt a gerincének, megkérdeztem az ortopéd orvost mikor voltunk a 6 hetes szűrésen és nagyon jó a pocijának is, mivel nagyon finoman rezegteti.
Csajok, hol lehet kapni borostyán láncot a fogzásra??
Aki kiszúratta már a pici fülét, kinek hogy viselte, mi a tapasztalat???
Most ha a játszócumira gondolsz az mamos. Nekünk Botond semmi mást nem fogad el csak azt. A nukosakat nem szereti meg az aventest sem.
Azt hiszem az volt ráírva, hogy direkt az újszülötteknek van kifejlesztve, szóval olyan sokáig biztos nem jó.
Lányok megmértem Botondot, kereken 6 kiló és 61 cm.
Olyan soknak tűnik ez, csütörtökön lesz csak 2 hónapos!
Én azt olvastam, hogy 1-2 hós korra való az a cumi.
Én is neki adtam Vikinek, de nem szereti, Nukosat vettem 0-6 hósnak valót és azt imádja. Már kettő is van ugyanabból, mert sosem tudnám sterilizálni különben, így felváltva használjuk, de ugyanaz mindkettő.
A székelthez nem tudok hozzászólni, én ilyent nem tapasztaltam, nekünk mindig sárga.