2011 januári babák (beszélgetés)
Gondolom, hogy szívesen látnál, de sajna csak vicceltem, én Pécsett lakom....
Itt sajnos nincs sok hasonló korú baba a környéken.
Egy csajszival szoktunk együtt sétálni meg beszélgetni, akivel együtt voltunk a kórházban, meg már felkészítőre is együtt jártunk.
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy a várandós csomagban milyen cumi van?
Mert én direkt nem vettem cumit, de amikor szükségessé vált azt adtam neki és az jó.
Viszont vettem azóta már 3 cumit is, de egyik se jó neki, túl kicsi a cumi része és ettől zöld a széklete, tudom hülyén hangzik, de amikor visszaadtam neki a nagyobb cumit (és csak azt használtuk akkor megint anyatejes sárga lett a széklete)
Szia malfuff!
Örülök, hogy hasznád veszed az okoskodásaimnak :-)
Azt, hogy reális-e a 10 ezer, leginkább te tudod! Azok a tanácsadók akiket én ismerek nagyon lelkiismeretesek, több órát töltenek egy babánál, meg persze utaznak, hogy segíthessenek. Arról fogalmam sincs mennyit kének. De ha hasznos volt a segítsége, és azt is számításba veszed, hogy ez 3-4 doboz tápszer ára, akkor már nem is tűnik olyan soknak...
Szia,Üdv!
Az én véleményem szerint nem! Én is mindig felveszem,hiszen ő úgy jelzi,hogy valami nincs rendben.... Még ha csak nyűgös is vagy fáradt akkor is,mert én mindig arra gondolok,ha én fáradt vagyok vagy vmi bajom van,nekem is jól esik ha valaki megölel!!! :) Különben is nekem azt mondták,hogy 1 éves kor alatt nem is lehet őket ezzel "elrontani"
Ki hogyan gondolja... Én sem szeretem látni,hallani ahogy sír!!! :)))
Ez nálunk is dettó így van. tegnap olyan jól ki tudtam takarítani a lakást, nagyon jól elvolt Polett a hintázóban.
Végül vettem kengurut is, amikor nyűgös, akkor már abba teszem bele, hogy szokja, de úgy tűnik nem lesz vele gond.
Nekünk is nagyon változóak a napok. Ha sír, egész nap, viszont amikor nyugis, akkor egész nap eljátszik egyedül...
Van hogy egész nap semmit nem tudok tőle csinálni, foglalkoznom kell vele.
Üdvözlünk a fórumban!
Én sem bírom, ha Viki sír, szerencsére nincs minden nap így. Nem hiszem, hogy baj, ha felvesszük szegényeket és megvigasztaljuk!
Hú, Csobesz ez nagyon jó ötlet!
Én is jövök a klubodba!.-)
Fontos, hogy megtaláljuk, ami kikapcsol, akkor nem is lehetünk depisek!
Én is mindig keresek valamit magamnak, nem akarok a lakásban becsavarodni!
Nálunk teljesen változó az elalvás. Kiságyban is el tud aludni, de legtöbbször böfiztetés után elalszik a karomban.
De aludt már el játék közben a játszószőnyegen is, sőt a rezgős pihenőszékben is.
Szerencsére nekem csak 2 kg maradt, de csak súlyra.
Látványra viszont! Ne is beszéljünk inkább!
De igen, én is rosszul érzem magam a bőrömben. A hasam nem akar visszamenni, pedig hordom minden sétáláskor a hasszorítót, az napi 1 óra. Lehet, hogy kevés? A csíkjaim sem fogynak, halványodnak, pedig kenegetem stíra elleni krémmel.
Viszont tegnap bejelentkeztem fodrászhoz, 29-én megyek, talán segít majd az önbizalmamon!
Mi is akarunk majd számlát nyitni, de még nem volt időnk utánanézni. Mellesleg az adókártyát sem kaptuk még meg, apa minap volt bent a számért, kártyát még nem kapott.
Kíváncsi vagyok a véleményekre!
Vikinek is elkezdett folyni a nyála, bár még nem ömlik, de van. Olvasgattam a fogzásról és azt írják, hogy ilyenkor már elindul, hiába csak sokára fogjuk látni.
Én megvettem a borostyán láncot neki, sokan dicsérték a környezetemben és azt monda a boltos, hogy már ilyenkor jó hordani, mert amikor már tényleg nagyon bújik és szenved a baba, akkor sokkal kevésbé hatékony. Mellesleg asztma ellen is jó állítólag.
Mi még nemrég fogtuk csak a kettes pelust! 4,5 kg körül vagyunk, bár mindig csak ruhában mérem.
Nekem is azt mondták, hogy nem kell kitörölni, amikor meg a védőnőt kérdeztem, azt mondta, hogy vizes vattával töröljem ki a nunikát...
Hát én meg amikor kakis lesz, akkor bizony kitörlöm, nem hiszem, hogy a nedves törlőben olyanok lennének, ami nem jó neki...
A fiút én is körül metéltettem volna higiéniai okokból.
Sajnos én egyik problémádon sem tudok segíteni, fütyink nincs, oltást meg majd csak 22-én kapunk...
Remélem sikerül választ kapnod!
Remélem a többiek megnyugtattak, szerintem nincs baj a 8 órával. Viki rendszeresen alszik ennyit, persze csak éjjel!
Tegnap pl. 8 körül elaludt és alig 7 előtt ébredt fel.
Én reggel sosem ébresztem fel, hadd aludja ki magát.
Nappal figyelek csak, hogy 4 óránál többet ne aludjon-doki tanácsára. De nem is szokott, csak fél-egy órákat. Szerintem ez így teljesen jó. A lényeg, hogy éjjel jó aludjon.
Sziasztok!
Kicsit most lemaradtam megint...
Ha úton vagyunk, én cumisüvegben viszek kaját termoszban, azt könnyedén odaadom Vikinek, és nem olyan ciki, mint a szoptatás. Mondjuk amúgy is kevés a tejem, nehéz lenne kiszámolni, hogy tutira elég legyen.
Üdv a forumon malfuff!
Szerintem teljesen természetes, hogy felveszed a babád,ez ösztönös reakció, és mindkettőtöknek öröm! Persze a cipekedés okozhat kellemetlenségeket, sokat segíthet egy jó hordozókendő, ami tehermentesíti a hátat, nyakat...
szia!
Jó szépítkezést! Szolizni lehet szoptatás alatt,de a higéniára és a fokozatosságra most mégjobban figyelni kell!
Emlékszem, én is nagyon elhanyagoltnak éreztem magam ezekben az időkben, néha még egy hajmosás is komoly szervezést és erőfeszítést igényelt! De itt a tavasz, a sok intenzív séta segít leolvasztani azt a néhány kilót! :-) És szerintem (és a párom szerint), egy boldog anyuka belülről ragyog, és kerekdeden is gyönyörű!
Szia!
Üdv. köztünk.
Én is felveszem, ha sír, bár a nyűgös napokon sirdogál csak sokat. Ma például egész nap el volt, vagy az ágyában, vagy a ringatóban. Tegnap viszont folyamatosan kézben volt. Én azt gondolom, hogy ilyen picin még rafináltak annyira, inkább csak anyucira vágynak. Ha már lekötik a játékok, akkor szerintem el lesz ő is. Szóval szerintem csináld úgy ahogy a szíved diktálja, de ez csak az én véleményem.
Sziasztok
új vagyok ebben a forumon. sokat lehet tanulni töletek. kisfiám 9 hetes. imádom őt de nem könnyü vele mindig. ugy fáj a hátám, a nyákám, mindenem:( ha elkezd sirni a kárjaimba veszem, nem birom hallani ahogy sir:(( szerintetek rosszul csinálok?