2011 januári babák (beszélgetés)
Jó reggelt mindenkinek!
Biztos hogy minden baba másképp reagál a dolgokra, nálunk így utólag már egyértelmű, hogy keveset evett és emiatt volt zöld (persze, ha kifolyt a pelusból a ruháján szép sárga volt :-) ), Amióta kapja a pótlást, ilyen gondunk már abszolút nincs, a másik ami feltűnő volt még, hogy reggelre nem volt teli pisivel a pelus, mint mostanában. Így utólag már ezt is tudom, hogy ilyenkor kevés neki a kaja.
Mondjuk nálunk már az volt drasztikus, hogy két hét alatt hízott 140g-ot, amikor a fagyóból odaadtam az összes tartalék tejet pótlásként evések után, 4 nap alatt hízott 100g-ot.
Maja akkor kakilt zöldet, amikor műtötték és 12órán keresztül nem evett, de nekem is azt mondta a védőnő hogy attól lehet zöld kaki, ha keveset eszik.
Viszont én azt is észre vettem, hogy ha kakil és nem veszem észre hogy bekakilt és később teszem tisztába, amikor amúgy is tenném, akkor bezöldül a kaki, ami egyébbként sárga.
Bocsi, ez egy kicsit gusztustalan, de hátha nálatok is csak erről van szó.
Én is sok félét olvastam a neten. Ha aggaszt kérdezd meg a gyerekorvosotokat.
Nálunk helyre állt a több evés után.
Nyugi!!
Én is megijedtem, de mindenki megnyugtatott azzal,hogy ha éhes úgyis eszik,éhen nem fog halni. Eszik amennyi kell neki.
Pár nap és elmúlik.
Zorka sosem evett meg testsúlykg x 150grammot, mégis megfelelő mértékben gyarapszik. Egy ideig idegeskedtem ezen, de sztem ezek nagyon irányszámok. Mert ugye ki tudja, h kinek a teje mennyire tápláló, baba hogy hasznosít, stb...
Én úgy tudom, h a zöld kaki azt jelentheti, h sok hígabb, első tejhez jut. De már olyat is hallottam, h azt is jelentheti, h sokat evett a baba.
mi ugyanebben a cipőben járunk, nekem is Zsombor ugyanezt teszi.régebben írtam, hogy a fürdés után kezdett visító sírásba, mire rájöttem mi a baj 2nap telt el, de mára ez teljesen megszűnt,már tud fürdés után is enni.viszont újabban anyukám kezében csinálja ugyanezt,talá ez is egy hóbort,aztán rájöttem, hogy 3hete itt voltak a barátnőmék a 2gyerekükkel, és mikor kikísértem őket,anya kezébe adtam Zsombort, ő ekkor elszenderedett,és a barátnőm kisfia,fogta és becsapta az ajtót,amire Zsombor felriadt és sikított....azóta van az,hogy anyukámnál sír, és úgy gondolom,hogy babák az igaz,de hihetetlen okosak,szag alapján azonosítanak minket,ebből gondolom, hogy anyunál "trauma"érte,és emlékszik rá,persze idővel remélem megnyugszik!
nem történt-e valami, amitől mondjuk megijedt,nem talált?lehet hogy hülyeség amit kérdezek, de hátha tudok segíteni.egyébként Zsombor s falja az öklét de rendesen,és nyálzik is,de nem érzem bedagadva az ínyét!
Először is köszi a válaszokat!
Nem alszik nappal sokat (délelőtt 30-45p, délben 2-2.5ó, du. fél óra nagy általánosságban). A tejmennyiséget sem kell fokoznia, tekintve, h van rengeteg tejem szerencsére.
Általában nem szokott sírva ébredni, ő is nyöszörög, és ha nem alszik vissza gyorsan, akkor megszoptatom. Ezért is gondolom, h valamilye fájhat. Remélem csak a foga. Arra tippelek, m folyton tömi az öklét a szájába. Ettől meg nagyokat bukik, pedig eddig szinte sosem bukott.
Mondjuk azt sem értem, h amikor nincs gondja, akkor is miért van igénye arra, h éjjel 2x szopizzon. Akkor miért nem eszik nagyobb mennyiségeket nappal? Pedig megtehetné... Szerintetek létezik olyan, h egyszerűen neki nem esik jól a gyomrának egyszerre nagyobb mennyiség? Inkább többször kevesebből szedi össze az adagját?
Na mindegy, maga a tény, h ébred 2x éjjel nem zavar, m rögtön vissza alszik, csak ez a fájdalmas sírással ébredés ijjeszt meg.
Nekünk tök felesleges volt a kiságy :-((
Pólyásként még bele tudtam tenni, de most....
Tegnap a férjem ismét suliban volt és megrovó pillantás nélkül vihettem magammal a nagy ágyba :-))
Nem tudok segíteni. Melivel is vannak ilyen hol sokat eszek, hol keveset gondok. Már harmadjára kakil zöldet. Olvastam, hogy ilyenkor túl sokat evett, az a baj. Lehet, h a drágám csak most akarja növelni a mennyiséget ??
Zorka sírva ébred? Akkor már nagyon éhes, nem ? Melinek én mindig felébredek a nyöszörgésére és cuppogására.
Szerencsére sírni csak akkor szokott, ha nem tetszik neki az öltözés fürci után.
szia. először az jutott eszembe, hogy talán Zorka is termel magának több tejcsit, mert Maja is ezt csinálta kb 1-1,5 hétig, többször kelt mint csecsemőkorában, viszont nappal nem evett többször, de ha te ilyen 200-kat tudsz lefejni akkor lehet neki nem is kell termelnie nagyobb adagot. szerintem lehet zavarja valami vagy fáj neki valami, legalábbis Maja nem szokott sírva kelni mikor éjjel felébred, de lehet ez is gyerekfüggő.
Na, hát sokat nem segítettem azt hiszem, de megpróbáltam! :))
Hát erre nincs ötletem, nálunk ilyen még nem volt, fokozatosan szokott le az éjszakai ébredésről. Ha fogzásról van szó szerintem abban Krisztina tudna segíteni, náluk beindult a fogzás.
Cumizik Zorka? Esetleg még megpróbálhatnád, hogy szopizás után cumisüvegből kér-e enni. (bár ezt tudom sokan elítélik), nálunk ez volt a gond, hogy csak cumizott a mellen, amikor már nem folyt neki annyira.(lusta a kis drága). És amikor emiatt keveset evett mellből cumisüvegből pótoltuk. És persze nem szokott rá, mert van hogy csak mellből eszik.
Nem vagyok szakértője a témának, de Polett elég lusta kiszívni, így mindig csak annyit eszik ciciből, hogy jól érezze magát, de nem lakik jól. abbahagyja a cicizést, mosolyog, úgy néz ki mint aki hú de jóllakott, átrakom a másikra, úgy rákap, mint aki egy hete nem evett. Ezzel tévesztett meg eddig engem, de most már nem tud átverni :-) így most ő is 3 óránként akar enni, meg van amikor egész nap egyszer (reggeltől estig) :-)
Na már most a szervezet meg annyi tejet termel amire ugye neki szüksége van..... na ezért muszáj nekem fejni
Ti hogyan boldogultok nappal ?
Írom a gondom: csak akkor tudok dolgokat intézni, ha Meli alszik. Na ez általában a babakocsiban nyúlik hosszabbra. Kocsizás közben ugye nem tudok vasalni, amikor bent vagyunk pedig állandóan babázok. Beszélgetünk és játszunk. Nincs szívem egyedül hagyni.
Jaj, nagyon sajnálom! Borzasztó lehetett. Nekünk van 10-12 adag a fagyiban, vésztartalék. Ezek alapján van értelme őrizni.
Nem eszik óránként. Néha 2 órával később eszik egy kicsit (amikor bealudt szopi közben), de általában 3-4 óránként eszik.