2011 januári babák (beszélgetés)
Mogzásfejlődés nagyon eltérő minden babánál.
A forgást 5-6. hónap körülre "kell" a babáknak produkálniuk. Amit a 3. hónapra "kell". Hasonfekvésben tartaniuk magukat és jobbra-balra elfordítani a fejecskéjüket, mosolyogni, ha meglátnak minket, követni tárgyakat a szemükkel, fejükkel. Ha a kezükkel a hüvelykujjunkat megmarkolják és mi átfogjuk a többi ujjunkkal a kezüket, és elkezdjük őket felhúzni ülő helyzetbe, akkor a fejüket hozniuk kell felfelé, ezt kell kb. a negyedik hónap végére, és akkorra már nyúlniuk kell különböző dolgokért (nem kell még nagyon megfogni, átvenni egyik kézből a másikba, csak nyúlni, meg-megfogni, ilyenek) - egy Dévényes gyógytornász világosított fel, mert a kislányomat elvittem hozzá ellenőriztetni még 7 hetesen.
Amúgy napsütéses jó reggelt mindenkinek !
Minden baba más ütemben fejlődik, ezen kár izgulni. Melike csak este aktív az ilyesmihez (nézd, hogy mikor van kedve hozzá), amúgy most más dolgok kötik le. Végre egész pici dolgokra is tud fókuszálni és leköti a játszó szőnyeg és mint írtam végre markol és magához rángat dolgokat.
Ez attól függ kinek mikor jön ki a foga. Szerintem is hülyeség, de a hozzátáplálást nagyon várom. Anyám mesélte, h nekem 3 hónaposan kijött 2 fogam és nagyanyámék azzal szórakoztak, hogy keksszel tömtek, mert aranyosan reszelgettem 5 hónaposan a fogamon. Erre anyám kiborult, hogy minek az a kemény keksz a két kicsi fognak még.
Az én lányom utál hason aludni, de néha az erőlködés közben elalszik :-)) Régebben gyakran aludt rajtam, de nem vagyok meggyőződve, hogy az túl jó lett volna a kis gerincének.
A fejét emelgetni is rajtam szereti leginkább, vagy amikor a vállamon van tartja (marha kíváncsi ).
Legjobban akkor szeret hason lenni, amikor a hátát masszírozom fürci előtt és olyankor támaszkodik meg az alkarján. (Máskor nem hajlandó csinálni és az oldalra fordulást is 2 hete nem ismételte meg.)
Az az érdekes azt mondják azért kell minél később hozzátáplálni,mert a gyümik is allergizálnak vagy a gyomruk nem elég fejlett,(17 éve más volt a helyzet,akkor nem allergizált)de ha a kis gyomruk nem bírja akkor megy a hasuk vagy felül jön ki,akkor persze később adja nekik az ember.Ezt is sztm. mindenki maga dönti el,hogy csinálja az ember a babájával.
Na ez érdekes, 5 éve tényleg nem lehetett a kekszet még csak talán 8 hónapos korban? Az én dokim babapiskótát mondott, de végül is egyre megy..
Én Zalánnak 4hónapos korától kezdtem adni gyümit, pedig anyatejes volt Ő is. és nagyon jó volt, elmúlt a hasmenése, hasfájása meg minden ilyen nyavaja, úgyhogy Majánál sem fogom megvárni a 6hónapot.
Ja és a múltkor mondta a védőnőm, hogy teljesen ki vannak akadva, mert eddig az volt hogy minél később kell glutént adni a gyereknek, most meg már azt az utasítást kapták, hogy 4-7hónap között már kapjon akár háztartási kekszet. De ki volt az a hülye aki pont a háztartási kekszet találta ki, azt néha még egy felnőtt is nehezen nyeli le nem ám egy baba....
Ami egyszer jó az 5 év múlva, tutira rossz, te meg dönts jól!
csak tudja az ember kitalálni hogy hogy csinálja a legjobban!
Boti hason próbál kúszni de a fordulás még a gondolatában sincs,lehet átugorja.Mondjuk régen a hozzátáplálásról is más vélemény volt.A lányom is tápszeres volt,akkor 6hetesen kellett kezdeni a gyümi leveket.
Az én kis drágám még oldalra sem fordul. Ha az oldalára fordítom hátra "fordul"- szerintem borul. Ha hason van nyomja magárt oldalra a lábával, de nem megy. 11 hetes lesz. szerintem 1 hét alatt nem fog menni....
Aztán ki tudja. A karjával nyomja magát. Elit kommandó..
Boti sem szeretett hason lenni,kb 2hete kezdett hason aludni.Ha háton el is alszik pár perc múlva fel riad és hasra kell fordítani.Alig várom már,hogy magától forogjon,akkor ő dönti el,hogy jó neki.Ki hogy tudja, mikor kell nekik forogni?A védőnőnk azt mondta a múlt héten,hogy egy hete van,szóval 3hósan.A neten 5hót olvastam.Igaz Boti nekem a negyedik babó szégyen de nem emlékszem rá!
Holnap én is csak este kukkantok majd be,mert megyünk a szemorvoshoz.
Ma hangosan nevetett Kamilla, nagyon cuki volt:)))
Jó éjt mindenkinek!
Köszönöm a válaszokat,egy kicsit meg nyugodtam,úgy sincs más választásom mert csak így alszik a kis drága.
Milánkát megviselte a szuri, szerencsétek van.
Én hasra teszem le aludni. Nem motiválom. Alszik. Ha meg nem jó neki, jelez, és megfordítom.
Szia! Kamilla is kizárólag hason alszik. Nekem a gyerekdoki azt mondta,hogy már kezd elavulni az,hogy csak háton/oldalt kell altatni a babákat.
Nyugi, ha úgy tud aludni akkor aludjon úgy:)
Sziasztok!Mi hétfőn voltunk túl a kötelező 2 szurin. Egész jól viselte Márk, egy nagy sírást leszámítva. Picikét volt bambula a délután folyamán, szerencsére nem lázasodott be. Olyan kis Hős!:-)Aznap nem volt kedve annyit mosolyogni a kis Drágámnak. Ma viszont bazsalygott egész nap. Előző etetésnél volt csak egy hosszabb nyűgi és sírás, pedig sokat játszottunk előtte.
Kérdésem:a Ti picikéitek szeretnek hason lenni?Mivel motiváljátok őket, mert mi nagyon nem szeretünk...!!!
Én úgy tudom, hogy ez bruttó összeg, kb. 98 ezer Ft marad belőle tisztán. Sajnos:(
Szia! Nekem Milán háton aludt, és a védőnő mondta, h altassam hason. A bélmozgás miatt, és a hátizom nyakizom miatt. Nem hinném h gond lenne a légzésfigyelővel, mert pislog a zöld a légzése alapján nekünk.
Sziasztok!A ti babátok,hogy alszik (hason v. háton)?Nekem Boti mostanában csak hason tud aludni csak parázok,mert mindenhol a háton,oldalt fekvést javasolják.Szerintetek a légzésfigyelő hason fekve megbízható?Igaz a papírján is rajta van,hogy oldalt feküdjön a baba,de mit csinálja ha Boti csak hason tud aludni,az igazság az,hogy legtöbbször velünk alszik,így nyugodtabb vagyok a szuszog mellettem.
fagyiról jut eszembe, ki hogy áll a plusz kilókkal? Nekem a terhesség előtti súlyomig még kb 6 kilót kell leadni, de amúgy még vagy 10 biztos van rajtam, de még mindig nem tornáztam egy percet sem.
fellendült, mert egész nap szórakoztatok mindenkit, és kérdezek:))))!
Na jó meg a többiek válaszolnak, és újak is csatlakoztak. Nem akarom, hogy ez a jó kis társaság szétszéledjen. És akár akik bp-n laknak és környezetében találkozhatnánk is. Ja, és azok is akik egymáshoz közel laknak. Pl nyáron egy fagyi????
Ti tudjátok mennyi lesz a gyed amit kapunk, ha maximális gyed jár? ugye azt tudom, hogy a minimálbér kétszeresének a 70%-a, ami 109200 ft. De ebből még vonnak valamit?
én a vaterán vettem 8 ezerért, nézzen szét ki lehet jókat fogni! Nem a legújabb, de a célnak megfelel. Most ott keresek utazóágyat.
most láttam a jofogas.hu-n 10000 ft-ért egyet.
Én is 2 éve költöztem pestre, de mindig is utáltam, most lassan már kezdem megszokni. A terhestornán ismerkedtem meg pár kismamával, és velük azóta is tartom a kapcsolatot, összeszoktunk járni, babázunk, megbeszélünk egy csomó mindent, na és persze most a baba-mama torna is segít abban, hogy jobban teljenek a napok. Bár az is igaz, hogy én csak pár napig voltam depi, de az is amiatt volt, mert nehezen tudtam megemészteni, hogy császáros lettem, de ma már úgy vagyok vele, hogy ennek így kellett történnie, hogy ez a csodálatos kismanó teljesen egészségesen velem lehessen :-)
Szia!
Pécsen szültem,de nem pécsi vagyok.Szigetváron
élek,kb.40 km.Pécstől.
Hűű Csajok !
Voltak napok amikor úgy éreztem teljesen kihalt a fórum... de most alaposan fellendült
Mielőtt visszaolvaslak benneteket:
Nem tudtok eladó légzésfigyelőt. Én még használom az enyémet, (gondolom ti is) viszont barátnőm keres nagyon egyet. Spórolni akar, mert nagyon sok a kiadásuk mostanában.
Ja: Melike elkezdett magától megfogni dolgokat és rángatja. (Véletlenül sem gyerekjátékot, hanem a párna bojtja a sláger.)Töltök fel képeket hamarosan.
További ajánlott fórumok: