2011 januári babák (beszélgetés)
én nem kívánom senkinek azt amit múlt szombaton átéltem, nem volt tejem a csajszi meg éhes volt és nézett rám azzal a hatalmas szemeivel, mert látta, hogy nekem meg már potyognak a könnyeim, még jó hogy volt a fagyóban egy kis tartalék, el is használtuk, hétfőn meg rohantam felíratni tápszert, mert ezt mégegyszer nem szeretném átélni. Én sem fejtem már jó régen, így a két mellemből estére összesen (úgy hogy a csajszi nem evett) jött le 50ml. Hát aggasztó volt, de mostanra már visszahoztam, bár egy nap így is csak 150 ml-t tudok lefejni, de már több mint volt, így már elég egy nap csak 60ml pótlást adnom, és a lefejt tejet, pedig este vagy napközben odaadom még neki. (na ezért kell a mérleg, hogy biztosan tudjam, hogy már nem kell neki tápszert adnom) Én most este 11-kor fejek, így reggel egy mellből eszik a másikat meg le tudom fejni, ha napközben még tudok akkor fejek-fejek-fejek.
Újra iszom a szopis teát (csajszikám pukizik tőle ezerrel) plusz minden nap egy alk.mentes sör, és most már napról napra jobban állok tejcivel
Ahh, úgy irigyellek.
Nem tudom mi van velünk. Mivel már aludta végig az éjszakát, tudom : megtehetné...
Sajna még 1x néha 2x is felkel szopizni (este 9, vagy 10 és reggel 7 között).
Kevés a tejem? Viszont akkor miért tudta máskor átaludni? Igazából nem érzem azt, hogy jól kiszívná a cicimet. Kicsit aggódok, mert nem fejek már, de így meg lehet nem lesz elég a tejem neki.
Újra elkezdtem szedni az urtica urenst.
Segítség!!! Mit csináljak ?? Fejjek újra ??
Én úgy tudom fél éves korukig vagy 4 hónapos korukig, ezt mindig kavarom, de azt mondta a védőnőnk, hogy mivel Polett kis súllyal született, nehogy azt gondoljam, hogy az 5 kg nekünk elég lesz. Ehhez csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy barátnőm tavaly júniusban szülte kisfiát, mostanra már egészen 6200g és 66cm :-)
Ilyen a fajtája XS-es baba:-) Ja és persze teljesen egészséges, boldog vidám kiegyensúlyozott kisfiú
Sziasztok!
Tegnap lett fülbevalója Kamillának:) Úgy vártam már ezt:) Nagyon arnyos lett, komolyan mintha csak ez hiányzott volna róla ( a hab a tortán:)
Picit sírt, de kb. 1 perc volt az egész. Szerintem inkább attól ijedt meg,hogy viszonylag hangos volt belövőpisztoly.
Olyan jó olvasni,hogy szépen gyarapodnak a babucik!!!
tényleg kis picike, de az nem baj.
Milánkám ekkora volt mikor született, most 10 hetes és 6500 g körül van és kb 62 cm... Elég cipelni, és még nincs vége. Kb megduplázzák a születési súlyukat 3 hónapos korukra, azt olvastam valahol.
Jajj de kis picuri (: Ha Polett S-es akkor Botond XL-es :D
11 hetesen volt 7kg 15deka és 64-65 cm, a leméréssel gondok vannak :D
Jó reggelt mindenkinek!
Úgy tűnik Polett "gazdaságos" baba, mi még most kezdjük kinőni a 0-0 hónapos cuccokat és kezdünk nem elveszni a 0-3 hónapos rucikban :-) Tényleg S-es baba :-) Most úgy tűnik, hogy kezdünk gyarapodni, 4 nap alatt 10dkg-t hízott, hétfőn megyünk újra, és akkor bérelek egy mérleget is. Mi most vagyunk kb. 4kg és 56cm
Képzeld nem tudtam elképzelni, hogy miért utál öltözni fürci után, míg napközben semmi baja.
Fürci alatt felpuhul a bcg helye (néha ki is fakad) és tuti érzékeny szegénykének.
Tegnap odafigyeltem és vártam kicsit az öltözéssel, majd próbáltam bő ujjú bodyt keresni rá.
56-os kabátot hordunk, 62-es (nagyobb méretű) bodyt és kicsi 74-est, 74 -es rugikat. Tényleg szerencse , hogy összevásároltam mindent az első pár hónapra.
Én sem tudnám lemérni, nekem a védőnő mérte! :)
Na még jó hogy erről beszéltünk, fürdés után nagyon csúnyán kifakadt Maja bcg-je, még vérzett is és fájt is neki szerintem, egy nagy kráter van a helyén, remélem az nem marad ilyen.
Ja, igen a bcg-re gondoltam, írtam. :)
Hát igen, nőnek mint a bolondgomba... Maja is már 61cm és 5270g. :))
A BCG helye? Totál kiakadtam, mert már nem tudok ráadni egy fehér ujjú bodyt sem.
5,40 kg a csaj !!
Ja és a 3-6 hónaposra ajánlott rugikat hordja
Azt mondják,hogy ilyenkor is kell kenni.Nekik még nagyon érzékeny a bőrük.
Mondjuk Fanni még ekcémára hajlamos is,tehát nem tudunk bármit használni.
Szerintem marad a Bab. naptej, védőnőnk azt ajánlotta.
Az oltás helye nekünk is meglátszik,néha kifakad. Elvileg ez a normális.
Szerintetek már az ilyen tavaszi napsütéses időben is kell kenni az arcát ? Nem akarom feleslegesen kenegetni Ba..é testápolót vettem neki, hogy ne a masszázsos olajjal kelljen kennem az arcát és kezét.
Más: annyira csúnya a bdg oltás helye, mint egy oltári nagy pattanás. 2 naponta kigyűlik és kifakad.
Én ilyet vettem és használjuk is, mióta süt a nap. Eddig szerencsére semmilyen érzékenységet nem tapasztalok Emmán. :)
Sziasztok! Sajnos Botond könnyezése nem múlt el és tegnapra már csipásodott is, így elmentünk a dokinénihez, aki azt mondta valami bacis nyavalya ( pedig annyira figyelünk a higiéniára!) :(
Kapott szemcseppet meg kamillázom neki. Ma már nem is folyik a könnye.
Csajok!
Ha valaki már használ,vagy használni fog naptejet a babának,ki milyet???
Köszi!
Na mi is így alszunk,csak nálunk 23 fok van...de akkor plédet nem teszek rá.