2011 januári babák (beszélgetés)
Ahh, részvétem a meleg miatt. Mi "falun" besötétítünk mindig a ház napos oldalán és ma már az árnyékba sem vittem ki a gyereket. Vettem neki úszó pelust, de várok valami emberi időre a strandhoz.
Végeztek az ácsok, nagyon klassz lett a teraszka, de most nem megyek ki Melivel.
Nálunk cicisztrájk van. Imád kanalazni és pohárból iszik (semmi mást nem fogad el). Most nem akar cicizni sem, csak reggel és este, napközben próbálom tömködni szegénykémnek, de nem nagyon akarja. Sztem meg fog jönni a mensesem és tuti más a tejem.
Melike kúszik, mászik, forgolódik szóval mozgásban van állandóan.
Ma vettem tejpépet, holnap kóstoljuk... sajna a szopizást pótolni kell és nem adhatok csak főtt zöldséget neki.
Sziasztok!
Én is olvasom a fórumot, de valahogy repülnek a napok, így amikor van egy kis időm, akkor naplót írok.
A hozzátápálással haladgatunk. Zorka eddig rizst kapott, sütőtököt és barackot. Mindegyiket szó nélkül ette, tiltakozás nélkül. De mondjuk lelkesedést sem mutatott. Ha adtamm, ette, ha nem, akkor nem. Eredetileg akartam még várni a hozzátápival 7.5 hós koráig (addig állítólag lehet), de valahogy úgy éreztem, h annak ellenére, h van bőven tejem, neki nem elég már csak az. És lehet, h jó volt a megérzésem, m délben kapja cici után-előtt, és azóta ebéd után magához képest nagyokat alszik. Aztán majd kiderül, h ez összefügg-e a kajával, de az elmúlt 4-5 nap ezt mutatja.
Zorka nagyon mozgékony, már felül, mászik, nincs megállás. Nekem sem, mostmár kettő után rohanok.:) És lesem, h mikor kaparintja meg Zalán kisautóit, mert persze a babajátékok nem izgik.
Az éjszakáink továbbra is kaotikusak, már azt sem tudom hányszor ébred, hányszor szopizik, mikor marad az ágyunkban. Ami nagyon elveim ellen van, de egyszerűen így legalább alszunk. Van még vki, akinél ilyenek az éjszakák? Nálunk lassan nevelés lesz, csak még gyűjtjük az erőt hozzá...:)
Sziasztok! Én inkább a naplómba írok, de most már több időm van, na nem lettem időmilliomos, de egy másfél szobás lakást nem egy wasistdas rendben és tisztán tartani.
Botond már elkezdte enni a 6 hónapos ételeket bár csak 17-én lesz annyi. Husisakat tolja, imádja őket. A tápszerrel vagyunk bajban, fel kell javítanom mert a sok fincsi íz után derogál megennie (:
Legújabb trükkjét egy hete gyakorolja, térdelőtámasz és rugózik ezerrel, így is halad előre, de még nem mászik. Ja és mindent kivesz a kezünkből (: Irtó édes.
Hogy bírjátok a meleget? Nekünk panelban a tetőn nagyon DURVA!
:))
Ja én sokszor benézek de semmi. Úgy várnám hogy írja mindenki, hogy hogyan fejlődnek a gyerekek. Pl Milán ma a hátáról a hasára fordult.
És talán figyelt a nevére, de ebbe nem vagyunk még biztosak.
Én általában mixeket adok neki, önmagában csak almát evett, de szereti őket nagyon.
Mostanában tényleg kihalt a fórum, már 10 perc sincs senkinek?
Mondjuk én is nehezen jutok ide (legalább a visszaolvasással nincs gond) :-)
felhívtam a védőnőt, azt mondta, hogy most már mindenképpen kezdjem el neki adni. Azt mondta, hogy próbáljam meg neki adni az őszibarackot. És csak pár kanállal. Egy nap egyszer. Kérdeztem hogy hány napig adjam neki, azt mondta,hogy nem kell egy hétig. Azt mondta, hogy kell a gyümölcs, mert itt van a gyümölcs szezon.
Arra gondoltam, hogy barackot adok neki, ha az sem jön be, akkor jön a krumpli. És azzal együtt már csak menni fog.
Ez nem erőltetés, ha ő is igényli.
azt mondják egyféle kaját kb. 5 napig, addigra kiderül van - e gond tőle, ha akkor is ilyen lesz a helyzet akkor kérdezd meg a védőnőt, mondjuk az alma és a banán elvileg székletfogó, a szilvát meg minden baba másképpen viseli.
szerintem nyugodtan próbálkozhatsz, de ez csak az én véleményem.
pár kanállal adtam, pedig még ette volna. A kanalat is ki akarta venni a kezemből, és a száját is tátotta.
Nem tudom, hogy ilyenkor mi legyen. Hagyjam még a francba, vagy erőltessem.
Nálunk eddig semminél nem volt gond, de egy-egy új kaja visszaköszönt a pelusba majdnem ugyanolyan állapotban, de ez csak 1-2 nap, utána beáll.
Amióta hozzátáplálunk a szagokról inkább nem beszélnék...
Mennyit adtál neki?
És ő boldogan ette?
Első pár napban csak pár kanál, utána amennyit eszik
segítsetek-
Mikor a hozzátáplálást elkezdtétek volt e pocak problémája a gyerkőcöknek.
Megint megpróbáltam, de nem jó a hasának. Ma második nap adtam neki kicsi alma pürét. És délután csak az ment hogy hűűűhűűűhűűű. És estére bekakkantott. Aminek a színét és az állagát nem jellemezném inkább. A szagát meg végképp nem.
Én úgy gondoltam eddig, hogy ha már készen áll a gyomra erre az egészre, akkor nem okoz neki gondot a kaki ilyen esetben. Rosszul gondolom???
Mert inkább akkor várok még vele 2 hetet, mert annyi múlva lesz 6 hónapos, de ha ez amúgy is ezzel jár akkor az a 2 hét már túl sokat nem számít.
hívd fel mindenképpen az államkincstárat, ami neked helyileg illetékes.
Érdeklődd meg. és szerintem a bankot is meg lehet kérdezni, mert én emlékszem, hogy nekem mondták, hogy van valami biztosítás amit kötöttünk, és az munkanélküliség és táppénz és még sok más esetben is fizeti 6 hónapig.
köszönöm a segítséget:)
de még értetlenül állok azelőtt,hogy hogyan felezhették le ennyire a pénzem!sajna pont a frank hitel ára hiányzik.nem tudom mi lesz...
segítsetek!
ma lett 6 hós a fiam!ma kaptam fizut.eddig 105 e ft.-ot kaptam.ma 90e ft.-ot.jövhónapba 50e ft.-ot fogok kapni:(
mi szerint számolják tudja valaki?
az előző évet veszik mindig alapúl?annak a 70 százaléka?
de jó hogy írtad, mert ez engem is aggaszt, és végre valaki, aki hasonló helyzetben van, és megérti mi a bajom.Hiába mondom bárkinek. És én még nem szólhatok semmit, mert én eddig a teljes fizetésemet kaptam tgyás alatt....
De nem tudom, hogy hogyan fogjuk megoldani a lakáshitelt stb. ,és nekünk nincs aki segítsen, ha megszorulunk. És szeretnék még gyereket, de hogy a fenébe merjen az ember bevállalni még egyet.
Elfogadtam, hogy így van, csak nem tudom felfogni, hogy miért!!!
Érdekes ez a mai világ, azt szüljünk még vagy 100 gyereket, így is, hogy jövőhónaptól már csak gyedet kapok, eléggé össze kell húzni a gatyaszárat, a számlák meg csak jönnek és jönnek, bár ez nem ide tartozó hozzászólás :-(
köszi:)!
Húúú kitartást neked!
Örülök, hogy a nyaralás jól sikerült. Miért akarják, hogy fiz nélküli szabin légy?? Ez hülyeség sztem..
Antonka: örölük, hogy a picikéd jól van.
Puszi mindenkinek, én most kapok ízelítőt az uncsitesóktól, hogy milyen egy 2 és 6 éves kislánnyal az élet... (kakaó a falon ect..)
Helló lányok!
S.O.S. segítség kellene! fel kell adnom a gyed igénylőt, és ezzel együtt küldtek nekem egy papírt, hogy a fizetés nélküli szabadságot igénylek a gyed időtartamára!
Erről én még sosem hallottam
létezik ilyen?
Dologél szerintem. Mi legalábbis azt használjuk és bevált, ez csak gyógynövényekből van összeállítva.
Polettnek is lila a szeme alja, rám nézett a doki és közölte, hogy valószínüleg tőlem örökölte (én mindig úgy nézek ki, mint akinek behúztak egyet)
Sziasztok csajok!
Hazaértünk a nyaralásból. nagyon szupi volt, a csajszi nagyon élvezte, főleg a pancsolást. A szállás is szupi volt az úton sem volt semmi gáz, Polett végig aludta oda is meg vissza is. Szombaton elkezdett kúszni, annyira kis cuki, meglát valamit rázummol és már indulás is érte.