2011 januári babák (beszélgetés)
Juj-juj izgulok nagyon :)
hát amikor nekem jött a fájás olyan erős mensi-szerű fájdalom volt. Ha leültem akkor elmúlt, de ha mászkáltam a lakásban akkor megint kezdődött és egyre erősödött, illetve a meleg zuhanytól sem múlt el.
Tornáztam, hogy elmúlik e. Nem múlt. Most fürödjek, vagy a tusolás is elég ? Irány a fürdőszoba :-)))
Reménykedek, de már nem igazán merek. A férjem meg már nem hiszi, hogy ez az lenne és boldogan alszik a tv előtt.
Furán fájdogálok, most kicsit máshogy. Az egész poci bekeményedik és egész különös fájdalom jön közben.
Ja és ez ismétlődik folyamatosan (2 órája tart). Honnan tudhatom, hogy jósló fájás ez is, vagy ez már az igazi ??
Köszi a tippeket. Én egyre rosszabbul viselem a meleget. A hülye naris süti úgy befűtött a konyhában, hogy azt hittem elájulok.
Megnézem a babás fotókat, mindenki tett már fel képet ?
Most nézlek...lehet hogy Te nem vagy benne a táblázatunkban???
Mikorra vagy kiírva?
Sziasztok lányok,
végre én is tettem fel egy fotót sünike-münikéről, ahogy a nagylány hívja a kistesót :)
Remélem mindenki jól van.
Zorka lány holnap lesz 2 hetes...annyira hihetetlen.
Nálunk 23 fok van a lakásban, de állandóan szellőztetek. A kicsin egy hosszú ujjú body és egy hosszú ujjú rugi van; alváshoz még kap egy vékony takarócskát.
Képzeljétek beadattam a nagyobbnak ma a varicellát vagy hogy hívják (bárányhimlő elleni oltás) és majdnem 8ezerbe kerül egy oltás, amit 6 hét múlva ismételni kell. Kissé horror ára van.
Ja és még 2 ezret elkért a dokinő a beadásáért.
Megértelek, én holnapra vagyok kiírva. A túlhordás engem nagyon nem nyugtat meg, sőt kifejezetten félek tőle, mert gondolom minden nap egy hétnek tünik, hogy ugyan ma megyünk-e már szülni.
Mondjuk dél óta vannak jóslófájásaim, de nem akar rendszeressé válni.
Nálad valami előjel?
A hőfokkal én is így vagyok, csak mi 17-18 fokban tudunk aludni, én is pakolászom össze vissza a kiságyat a hőmérővel, hogy mégis hol mennyi fok van, mert mi is fával tüzelünk, meg gázzal egy kicsit.
Én azt olvastam, hogy 18-20 fok ideális az alváshoz a kicsinek,de persze nem rögtön ahogy hazaviszed, hanem fokozatosan kell hozzászoktatni, mert ugye a kórházban meg meleg van.
Ja, nem a gázon, vagy a fán akarok spórizni a gyerekem rovására, hanem tényleg nem szeretem már a túl meleget.
Úgy érzem nem jutok elég oxigénhez (hülyeség persze,de ilyen érzés).
Ahhh, ne már ! Azt hittem legalább a szülés után elmúlik egy a borzasztó égés.
Egyébként nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen jó alvó a babád. Én megbántam, hogy kölcsönöztem mérleget, de már nincs pofám visszamondani.
SZóval sztem látszik egy babán, hogy jól fejlődik, szépen eszik és amikor nem bukik sokat nincs gáz... én még hagyján, de a férjem tuti folyton méregetni fogja.
Más: AZt hallottam, hogy fürdetéskor legyen 24 fok körül, de amúgy azt szokja meg a baba, amit mi szeretünk.
Hát én régen nagyon fázós voltam, de most 20 foknál többet nem tudok elviselni, éjjel pedig csak a 19-et szeretem. Ez szerintetek kevés a babának ??? Abban bíztam, hogy elég, ha fürcire csinálunk szaharát..
Sziasztok!
Tegnap már írtam, de kitörölte ez a szar, utánna meg már kelt Maja, így nem tudtam újra írni.
Szóval mi jól vagyunk, tegnap elött végre ideért a doki is,de minek... Maja már fáradt volt, aludnia kellett volna, de ennek ellenére egy szó nélkül tűrte a vizsgálatot, majd a doki közölte hogy éhes, mert bekapja a cumit, amit úgy feszített a szájába. Persze ez nekem elég volt ahhoz hogy beparázzak hogy nem elég a tejem és éhezik a gyerek, de mielött elment a doki azért azt mondta hogy látszik rajta hogy jól eszik és nem kell méregetni, mert milyen nyugodt meg minden. De hát a bogarat már beültette a fülembe, meg amúgy is nyűgös volt a napokban, aztán már ha megmukkant a gyerek beijedtem hogy éhezik. Na de ma voltunk mérni a védőnőnél és azt mondta hogy tankönyv szerint hízott Maja 2 hét alatt hízott 330g-ot, állítólag ez tök jó, úgyhogy megnyugodtam.
Mi napközben olyan 2,5-3óránként eszünk, éjszaka meg általában 2x, de van hogy még 3x, de ez azért egész jó, ki tudom magam pihenni.
Járunk már sétálni is, hétvégén olyan szép idő volt hogy kimentünk, aztán a védőnő is azt mondta hogy jól tettem, ha nincs köd és -5fok alatt, akkor menjünk nyugodtan. Lányok én úgy feltöltődtem a sétától.... úgyhogy azóta ha szép idő van kimegyünk, csak nagyon körülményes le-fel vinni a mózest a 4.re.
Lányok, akik még egyben vagytok; valameylik nap olvastam hogy megint kerestétek a jeleket :) Képzeljétek el nekem még szülés után is égett a gyomrom, nemám hogy elötte abbahagyta volna...
Sziasztok !
Itt volt anyukám, hozott gombapörit ebédre. Amíg én a hűtőt kitakarítottam, ő felrakta a gyöngyit és káposztát főni, kiporszívózott és kivasalt mindent.
Tudtam, hogy nagyon aktív a kora ellenére, de most kifejezetten pörög.
Mondtam neki, hogy úgy érzem már max egy adag ruhát fogok tudni kimosni, szval nézzük át, h melyik mosószer kié stb..
Attól kicsit tartok amikor anyósom jön segíteni, mert én már 2 éve olyan vastag ágyneműhuzatot használok amit nem kell vasalni (nem gyűrődik), ennél fogva a vendég ágyneműket sem vasalom... anyós meg a sztem még a zoknit is vasalja. Mindegy, a szemembe úgyse mer tenni megjegyzést, max a sógornőmnek, de az meg jó fej csajszi.
Na sziasztok! Összeraktam a papírokat, és amit tudtam kitöltöttem, felcímkéztem, hova minek a másolatát kell vinni magunkkal.
Azt tudom, hogy az anyakönyvit a kórház intézi, de a lakcím kártyát úgy tudom hogy ahol születik a baba, ott kell igényelni az okmány irodában. Na most ez a 8.ker lesz:)!Még meg kell keresnem, hogy annak mi a címe, és még azt is hogy melyik a helyileg illetékes MÁK.
Nekem a melóhelyemre feljegyzést kell írnom, megcsináltam, kinyomtattattam, és kipontozva hagytam az adatokat, és mellé raktam mit kell még oda is lemásolni. Már elegem van, de a taj-kártya még mindig nem tiszta, de most a neten utána olvasok. A kórházban csak az anyakönyvi van kiírva, hogy elintézik. Ja, meg 11ezer ft.-ért valaki mindent el akar intézni. Mellé a táppénzes papíromat kell majd kikérni és bejuttatni a munkahelyre, és még ezer egy millió dolog,a mitől már zsong a fejem.
A cafetériát a rendszerben csak éves keretre tudták kitölteni, úgyhogy még majd ha már megvan a pontos időpont újból neki kell futni és elintézni, nehogy egész évre adják, mert nem esne jól, ha levonnák....
Ja, és én is unom, hogy hívogatnak, rohadtul unom. Mert ugye a terhesség végére, mikor már a töke tele van az embernek mindennel, akkorra, egyre kíváncsibb rám mindenki, aki eddig nem volt az is. Elmondom, hogy üzenni fogok,nem baj másnap is hív!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Jó jól esik hogy hívnak, de már elegem van. És a legjobb, mikor vkivel beszélek, közben hív a másik illető, és én hívjam vissza. Az én számlámra meg mindenki olyan jól elcseverészik!!!!
Ma elég rossz hanglatban vagyok ..............
Elég volt a mai napból,és még csak fél 3.
Van egy barátnőm, akit nem hívtam vissza 2 napja, ma is hívott, de akkor is pont telefonáltam........Már délután lenémítom a telót, hogy tudjak pihenni...
Sziasztok!Én tegnap töltöttem a 40.hetet,nagyon türelmetlen vagyok,de most mondta egy ismerősöm,hogy ő is 10 nappal túlhordta az elsőt.
Ez némileg megnyugtatott.
Sziasztok! most értem haza, voltam ctg, uhn, vizsgálaton, és johettem haza, a kisfiam olyan fantasztikusan érzi magát bent, hogy csak na. Minden rendben, a placenta sem érett, boven kap tápanyagot és maximálisan élvezi a pocaklakást.
Már megittam 2l tonikot, hátha az fog segiteni, mert már talán csak azt az egy dolgot nem probáltam ki. Hát hetfoig várunk, aztán mehetek ujra és kezdodik a ceremonia.
Legalább bent jártam a korházban és legalább megnézték UHn és hát már csak 3 orvos nem tévedhet.