2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok! Volt a védőnő, de a csipkebogyóteát elfelejtettem megkérdezni.:(
Viszont azt mondta, hogy jobb, ha almaleves és narancsleves(100%-os) babavizet iszik, ne kezdjem el azért a teát, mert azokban sok a csersav, még a gyümölcsösben is.:(
Beszéltünk még a tejtermékekről. Említette, hogy azért nem szokták ajánlani a rendes joghurtokat, mert rengeteg benne a színezék, mondtam, akkor veszek babajoghurtot megint, nem szólt arra semmit. Lehet tejfölt is kezdeni, de kajákban egyelőre, tehát a habart dolgok is sorra kerülnek majd lassan. Tápszert legalább másfél éves koráig kapja majd, az asztma miatt. Utána ha minden rendben, kezdhetünk átállni a rendes tejre. Mondta azt is, hogy a legjobb lenne "házi tejet" szerezni, mert a bolti tej nem tej.:(A nagynéném kecsketejet és kecskesajtot árul, őstermelők. Nem sok kecskéjük van, úgyhogy csak a megszokott pár embernek adja el, többek között uncsitesóm is tőle szerez Nimródnak.:) Egyébként bárányokkal foglalkoznak, tőlük is visznek kamionszámra azthiszem Olaszországba.
Úgy összességében nem volt semmi baja a gyerekkel, játszott vele egy kicsit, mondtam még a szájpenészt, meg a vasat, nézte a kutacsát...meg ilyenek. Mondta, hogy 1 évesen szemészhez kell majd vinni, fogait nézte, hogy mennyi van...és jön az alsó két szemfoga. Szemfoga??? A 3. mindenesetre jobb oldalt és bal oldalt.Több most nem jut ezsembe.
Ja, mondtam még, hogy lassan hülyének néz a család, mert nem adok neki a zsírosabb húslevesekből, meg nem adok neki májat, aztmondják, túlagódok :). De mondta a védőcsaj, hogy nem is baj, ne is adjak még neki olyanokat, ráér egész életében rontani magát. Egyszer-egyszer azért belefér a fűszeresebb/kicsit zsírosabb étel, de inkább ne. És még azt mondta, hogy az ilyen krémtúrókat, meg társait egyelőre jó lenne még hanyagolni.
Sziasztok!
Bocsánat de nagyon el vagyok havazva, Tekla továbbra is nyűgös :((( Remélem kibújik már az a fogacska.
Sziasztok!
Senki???
Hali!
Nagy jók a képek Évi! :-)
Áááá, ne is mond! Doncsit is megint a rendes takaróval takartam be éjszakára.:((((((
Azzal szokott álmában szórakozni, hogy folyton leveszi a lábáról a zoknit (mondjuk nappal is), és ahányszor megyek éjjel be hozzájuk takargatni, Donira a zoknit is ott kell keresgélni a kiságyban, hogy vajon éppen hova is dobta el....
SZIASZTOK! :))
( Bocsi...)
Most jut eszembe! Nekem is mondta védőnő is és más anyukák is, hogy ha fini teát akarok a gyerkőcnek, menjek a patikába és vegyek csipkebogyót. Vagy csipkebogyó - velőt???? Azt kell azthiszem áztatni egy kis adagot vízben éjszakára, aztán feltenni főni..valahogy. Majd holnap rákérdezek pontosabban, jönni fog a nőci délelőtt.
Valaki esetleg nem készített már ilyet?
Sziasztok!
Délután anyukáméknál voltam, elugrottam fodrászhoz is:-)
Ott volt ker. lányom is, imádja Nórit:-DDNóri is odavan érte:-DD
Este befűtöttünk:-S
Sziasztok! Írtam egy kis naplót, meg tettem képeket, akit érdekel.
Bettus, szerintem a granulátumos mind cukros. Nekünk van egy dobozzal (Hippes), néha adok neki. Egyébként van Pick.ick gyerektea, én azt vettem (filteres), de még nem adtam neki belőle. De a Müllerben, Dm-ben saját márkásban van többféle filteres. Meg egyébként a védőnő azt mondta nekem, hogy bármelyik gyümölcsteát ihatná, ami nem fekete vagy zöldtea, hanem 100% gyümölcs alapú. Nekünk egyelőre nem nagy gondot okoz, mert szopizik még annyit, hogy alig iszik.
Akik adtok teát a babának, milyet? Hippeset? Van olyan, amiben nincs cukor?
És desszertből is mind cukrozott? Gondolok itt a Nestlésre vagy a Humanasra. Ilyeneket adtok a babóknak uzsira csajok?
Segítsetek!
Hello!
Tündériek a képek, azzal a banánnal olyan édes! :-)
Sziasztok!
Donát akkorát hisztizett tegnap uzsikor, mint állat! Mint egy feldühödött oroszlán....zokogott, ordított, sikított, rázta az etetőszéket, dobálta magát össze-vissza. És mindezt miért??? Nem engedtem neki, hogy a kistálból kiöntse a barack levét, ami lecsöpögött harapásoknál...ááááá!
Azóta semmi, angyal megint.:)))
Tettem fel pár képet a naplóba, de még a meleg időben készült az eleje....
Szép napot mindenkinek! Már jó pár napja nem voltam, sajnos nagy újdonságok a házunk táján nincsenek. Betöltöttük a 10 hónapot de még mindig tragikusak az éjjelek a korábbiakhoz képest. Mivel elvonult a nagy meleg s jött helyébe az őszies idő Márk végre visszafogadta kegyébe a tápszert s most újra issza. Megemeltem viszont a délelőtti joghurt adagot mivel nagyon kevés volt a tejalapúnk. Így most 2 joghurt megy le mivel az istennek nem kell a darabos. De rájöttem az okára: kéz a szájban, sok kaki = jönnek megint a fogaink. Úgy látszik jobban megviseli őt a fogzás vagy megint több jön egyszerre. Na mindegy, majd csak rátérünk egyszer a szilárd kajára is....
Aki most tart évfordulót, névnapot, szülinapot annak gyönyörű napot kívánunk kisfiammal együtt. :D
Most lépek mert igaz nem aludt délelőtt de nem tudom mikor fog ébredni a 1/2 1es alvásából. Nagyon nyűgös mostanában, néha meg angyal. :DDD Ki érti ezt. Vissza akarom kapni a jóevő, jól alvó fiamat! Sos! :DDD Na pusszantás mindenkinek!
Anyum vigyázott Lucára, és tudtam aludni délután majdnem 3 órát. Életmentő volt!
És most ettem rakott kelt, amit anyu csinált, nagyon jólesett. :-P
Szia!
Sajnálom a rohamokat nagyon. :-(
Azért majd csak kinövi.
Aranyos lehet az indiánosdi.
Puszi Nektek!
Sziasztok!
Nem vagyunk elveszve, illetve kicsit mégis, bocsi :)
A múlt heti frontok és előtte a nagy meleg sajnos nagyon megviselte Olivért :( Erősen előjött az epilepsziája rohamok formájában, pedig már 1/2 1 hónapja teljesen tünetmentes volt! Csütörtökön ennek örömére konzultáltam Deb-nel és emeltük a gyógyszereit :(
Megkaptuk a Vakodából is a szakvéleményt, ami szerint centrálisan látássérült és egyedi nevelési igényű Oli. Ezzel nem okoztak nagy meglepetést, de azért mégis rossz érzés volt ezt olvasni. Mindegy nagyon rendesek voltak, mert írtak sok-sok gyakorlatot, hogy miket csináljunk a fejlődése érdekében. Szorgosan csináljuk! :)
És most néhány jó dolog:) Már 6 fogacskája van kint és 4 úton, ebből 1 örlő! Ügyesen próbálgatjuk eszegetni a darabos kajákat, kisebb, nagyobb sikerrel. Zömében azonban még mindig szopizik, főleg ha itthon van, érdekes, hogy a Mamuszéknál sokszor elfelejti :) Sokkal ügyesebben tartja a fejecskéjét és próbál egyre ügyesebben kúszni is :)Megtanulta, hogyan csinálnak az "indiánok" ( hangot ad ki és közben "legyezni" kell a szája előtt) és ezt ügyesen csinálja is. Vannak bizonyos szavakra hasonlító dumái, de ezek még nem egyértelműek ( anya, igen, hagyjál). Súlyát, hosszát csak saccolni tudom,mert nem voltunk mostanában tanácsadáson, de kb. 8kg és 70 cm lehet.
Mindenkinek boldog hófordulót és névnapot kívánunk aki mostanában tartja vagy tartotta!