2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Ági:-DD
Hát majd biztos attól is lesz később:-))
Jön felül két fog,val.színű ettől most fogékonyabb a betegségekre:-((
Már sok helyre járunk,ki tudja...
Az is lehet,valahol megfázott...
Itt volt ma egy ismerősöm, 25 hetes terhes. Nem tudják még a nemét, de mondta, hogy lányt szeretne, de Barnabás legyen a neve. :-DD
Most jóban vagyunk, de tök irirgy volt rám, amikor megszületett Luca, mert bár fiatalabb 1 évvel nálam, de ők 2 évig próbálkoztak, és nem örült velem annak idején egyáltalán (rosszul esett), és később ezt be is vallotta, aztán márciusban terhes lett. :-)
Sziasztok!
Hát a bárányhimlő oltást én sem terveztem beadatni, de elbizonytalanított a doki, hogy súlyos is lehet. Nekem ismerősöm felnőtt korában lett himlős, több hétig volt miatta táppénzen, olyan hosszú lefolyású volt.
Voltunk ma gyógytornán, Fanni mozgásával minden rendben van, az izmai még nem elég erősek az önálló járáshoz, még kb. 3 hónap mire magától megy.
Most megyünk babalátogatóba!
Szép napot mindenkinek!
ezt én is így hallottam meg hogy ha későn jön ki annál jobban megviseli az embert.Bár nekem 14 évesen jött.(magas lázzal kb.5 pöttyel)
Anyukám 44 éves és a mai napig nem volt bárányhimlős.Fél is mi lesz ha netán mégis...
Már alszik a Drágám fél órája, mert ma csak 40 percet aludt napközben.
Visszaolvasok.
Cebiont én is elkezdtem, előreláthatólag február közepéig adom neki - már ha nem felejtem el..:S
A nagyobbak is fognak kapni ceb. multit, az nagyon jó.:)
Én pont most beszéltem az oltásokról a védőnővel. A meningitec-et megkapja Doni, most 12.-én megyünk. Az az agyhártya, fülgyulladás, tüdőgyulladás, gégegyulladás meg még egy ötödik kombija. A himlőt nem fogja megkapni, mert senki sem tudja garantálni még, hogy hány évig hat, mivel 2 vagy 3 éve készítették (akkor honnan szedik, hogy jó lesz 10 vagy 20 évig?), és ha egy fiú felnőtt korában elkapja, az ugye hatással lehet a termékenységére....:(
Infuenza oltást asszem fogok nekik adatni, mert járunk oviba és suliba is, elég fertőző közösség gyűlhet össze télen.....
Van még más eldönthető oltás?
Jáájj, sziasztok! Írtam egy kisregényt, hozzászóltam mindenhez, erre nyomtam valami billentyűkombinációt és piff, elment az egész.. :O
A lényeg, hogy Nórinak jobbulást!
Ja.
Sziasztok!! :)))
Máté pl.másfél hónap alatt 4 dkg ot hízott csak.
Pedig sokat is eszik.Anno Hannánál én is kikészűltem mindig a súlya miatt mára bele törődtem.Annyit esznek amennyi jól esik nekik.Persze sokan belecsacsognának hogy mivel etessem meg mivel nem.meg mindig okoskodnának de már nem engedem magam nekik :)
Egy biztos télre mind kettőjük plussz vitamin pótlást fog kapni :))
Mi Máténk meg valami börrgetős pfff sel jelzi a kakit :))
ezzel én is egyetértek hogy minden baba más más....
Oltásokhoz nem szólok hozzá mert nálunk más sorrendben és más fajtákat adnak mint otthon :)))
Ma nagyon ügyi voltam. :-)
Már kész a rakott karfiol és csináltam tiramisut is. :-P
Tök szar volt, éjjel behívták apát fél 3-kor szolgálatba. :-(
Szegénynek ott is kellett maradnia, és fél 8-tól le kellett rendesen dolgoznia a napot 4-ig.
Most pihen.
Luca egyszer kelt negyed 4-kor, de nem vettem ki, csak simiztem, hatalmas hisztit vágott, vergődött, ordított 1 óra 5 percen keresztül.
Végül belefáradt és úgy aludt el, hogy 1 cumi a szájában, 2 a kezében. :-D
És aludt reggel fél 9-ig (akkor is szerintem az ébresztőre kelt fel, de muszáj volt beállítanom a telefonomat, mivel időre mentem a vérvételre).
Szóval 10 órát aludt összesen, leszámítva azt az 1 óra szörnyűséget, de egyszersem szopiztunk.
Szia!
Pont most írtam. :-)
Vizsgára szorítok!
kb. 2 hónapja egy gombócot érzek a torkomban (nem olyan ami a stressztől van, hanem ténylegesen), és nagyon zavart, és olvastam, ha ilyen tartósan fennáll + hozzá még rekedtség (ami hetekig megvolt még miután meggyógyultam), akkor az lehet gégerák.
Jól van, ne rhögj ki, nem vagyok hipohonder, de aggasztott, így kértem egy beutalót a háziorvostó, és egyáltalán nem nézett furán, amikor elmondtam ezt neki, de mondta, hogy lehet a pajzsmirigyemmel is baj, így majd mennem kell UH-ra is.
Sziasztok!
El vagyok havazva ezerrel, egy hónap múlva vizsga és még sehol nem tartok. Fanni hatalmas vergődős hisztiket rendez, ha mosogatok vagy főzök. Most tanulunk kanállal enni, engem már megetet, az ő szájába még ritkán megy és mindent összeken. Viszont megtanult pohárból egyedül inni, bár még néha nagy lendülettel veszi el a poharat és a nyakában landol az iszi. Még mindig járássegítővel jár, majd megyünk a gyógytornászhoz, ha tud adni időpontot.
Remélem mindenkinek jól telnek az utolsó nyári napok, jobbulást a beteg babóknak! Viki kitartást a nagy munkához!
Bettus, miért voltál vérvételen?
Viki!
A kecskemétinek van gyümölcsös túrós bébi étele.
Miért voltál vérvételen?
Lehet,bele kéne turmixolni a gyümit,ugy az egész édesebb lenne.