2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!!
Lorenda!De most akkor nem akarja a cicit.vagy csak nem volt kedve hozzá?
Jobban vagytok?
Huhh csajok, ma este nem szopizott már Tekla... próbáltam szépen magyarázni neki és lefektetni... ÓRIÁSI hisztit csapott!!!! :((((((
Jaj jaj jaj, nem tudok elég okos lenni hogy csináljam, 40 percig tartott mire elaludt :((( Nagyon szomorú vagyok.
Ne idegeskedj, Márk férfiból van, lehet kényelmes neki ha az Anyja eteti. Tekla akaratos, mindent Ő akar csinálni. Tehát majd fog önállóan enni. Még ráér.
Amúgy sztem mindenki így van vele, nekem is mondják hogy milyen aranyos kislány Tekla, nagyon jó gyerek, nem sír, nincs vele semmi baj. Mert a hsiztiket nem látják...
És mindenkinek van nehezebb napja, hete... fel a fejjel!!!
Jó éjt!
Na látod, ezt nem hittem volna, hogy Tekla elválassza magát! :) Akkor úgy jártatok, mint mi, Donátnak is túl sok lett a dolga.....
Olvastam a napi étkezéseteket, igen szépen esztek.:) Mennyit eszik meg Tekla egy ebédre?
Nálunk a következőképpen alakul:
Reggeli: kenyér-felvágott-sajt (tegnap óta nem szopizik)-egyszerűen sok a dolga, nem ér rá :))))
Tízórai: joghurt/túró+gyümölcs
Ebéd: főzi
Uzsi: gyümölcs, kifli/zabpehely
Vacsora: Tejpép
Lekefvés előtt szopi, ha fog még egyáltalán, mert nem nagyon akar már, ezért a védőnő azt mondta adjak neki reggel egy kis tápszert.
Alvás: napközben változó, most hogy ilyen meleg van alig, tegnap összesen 40 percet aludt egész nap.
Játék: mindent kipakol a szoba közepére, a lényeg hogy ott legyek a közelében, de van hogy nyűgös és állandóan kapaszkodik a lábamba hogy vegyem fel.
Hiszti: megy ezerrel, nem gondoltam hogy ilyen korán fogja kezdeni, ha vmi nem úgy van ahogy Ő akarja képes a földhözvágni magát... próbálok nem figyelni rá olyankor.
Éjjel 10-12 órát alszik, este 9 után kerül ágyba kicsivel, reggel van hogy 9-ig alszik.
Sziasztok!
Azt hiszem helyzet van: ma 4x kakilt a gyerek.
Remélem kibújik már a fogacskája.
A tegnap este kaki lett a fürdővízbe is :))))
Hát, kicsit hasonlítunk hozzátok......az "anyuba bújás" nálunk is igen jó móka...:(
Doncsi egyedül szinte egyáltalán nincs el. Amíg a hempergőben ( a régiben, amit eladtunk) visított, mint egy kismalac, akit épp nyúznak, addig a kiságyban zokog, ha beteszem, akár 1-2 percre is csak....a járókában nyifeg-nyafog, aztán sír.:(
Szerencsére az éjjeleket simán átalussza, ha nem, akkor tuti fogbaj van a dologban. Most lecseréltük a tápszert, eddig folyékony, holnap veszek rendes tápszerport, hippeset....na, azóta az étvágya is egyre jobb, többet iszik tejcsiből is, és nincs harc az ebéddel.;) Végre! Viszont elég sokat kakil így. Na nem olyan hasmenés féle, de azért nem is a normális felnőttes, úgyhogy ez még vizsgálat tárgyát képezi tápi szempontjából. Játszani egyedül nem szeret, nyíg, az ebédet rendszeresen odaégetem...volt olyan nap, hogy amit délelőtt csináltam neki zöldbabfőzit, kajakra odasült 5 perccel a vége előtt - kapott helyette gyümölcsöt és ment alukálni. Gondoltam, majd akkor uzsira megcsinálom mégegyszer neki a főzit, hát azt meg mégjobban sikerült odaégetni, ki se tudtam még rendesen súrolni a lábast.:((((
A nagyágyra 1 mp alatt felmegy, stb.....a járókának megtalálta a zippzárját, most ügyeskedik, hátha ki tudja szabadítani magát.....
Köszi.:) A gyerekek miatt kicsit tartottam az egésztől, de nagyon-nagyon jól érezték magukat szerencsére.:))))))
Ez volt az első nagycsaládos nyaralásunk.
A mi napi rendünk :
- 8-9 ébredés utána táp 240ml beteszem a járókába ott játszik mesézik addig én csinálom a dolgom
- 11 alszik egy rövidet
- 12-13 ebéd utána nasi(egyedül falja de csak a nasit) játszás a nappaliba szabadon van
- 15-16 uzsi tejpép gyümölcsök joghurt majd játék
-17 körül rövid alvás
-19-20 fürdés és táp
éjjel többször iszik általában utána köztünk is marad.Ő is rajtam alszik.Sokáig megáll egyedül eddig 2-3 lépést tett meg egyedül.Kis tányérba rakom a nasit azt egyedül kicsipegeti a kezeivel.
Persze napközbe ha mi eszünk ő is kuncsorog és persze kap is.
integet tapsol mondja h apa tűtű.
Csak velem csőrözik.
Inni cumis üvegből egyedül iszik mindent.Vizet szereti.Csőrösből Tomme T....ból nem hajlandó inni :((
Remélem ilyen fajta leírásra gondoltál :)))
Na nem nekünk, nem kell "aggódni" :DDDDDD Sógornőmék várják decemberre a 2. unokatesónkat. Viszont sógornőm 2 helyett eszik már régóta így pocaklakót is beleszámoltam :DDDD
Mi még csak tervezzük a hugicát (vagy öcsikét) egyenlőre ott tartunk hogy ha 2 éves korára érkezne az pont jó lenne 1. kicsi a korkülönbség amit szeretnénk 2. pénz szempontból sem rossz De majd meglátjuk. Viszont akkor lassan el kell kezdeni a projectet. :DDD
Más: ki hogyan tanította enni a gyerkőcöt? Márk nem akar sem kézzel a kajcsiba nyúlkálni sem a kanalat megfogni.... Vagy eszik hogy én etetem vagy ordít mert nem éhes vagy köszöni azt nem kér amit adni akarok. Ivópohárból sem hajlandó inni. Még sima bögréből többet ivott mint abból. Csak rágcsálja... Segítség! S.o.s.! Vagy nem vagyunk még vele elkésve? Mit kell ennyi idősen tudni a babának s mit ajánlott? Néha tök nyugi vagyok hogy minden oké, rendben van a gyermek néha meg parázok hogy esetleg mégis le vagyunk maradva. Mostanában a napirend: 8 körül kelünk. 1/2 10 körül tízóraizik: ma pl. egy szelet kalács fele + krémtúró. A krémtúróról nem hajlandó lemondani. Mennyi az a mennyiség amit meg kellene ennie kalácsból vagy kenyérből?
10ig kitakarítunk lent (anyósomék szintjén) porszívózás, felmosás napi szinten. Nem hiába Márk profin porszívózik :DDDD Majd játék közösen illetve ő maga elmászkál magának. 11-1/2 12 körül leteszem aludni (elringatom, altatom magamon, nálunk csak így megy) kb. 2 órát alszik. Ha felkel ebéd. Majd szintén játék. De ez nálunk abból áll hogy mászik, talál valamit, rágcsál vagy közösen nézünk játékok után. 5 körül uzsi. Tegnap meg sem próbáltam a gyümit, evett joghurtot. Délutáni keléstől számítva olyan 4 óra múlva ismét alszik egy rövidet. Ha felébredt akkor hintázunk vagy valamit csinálunk. 8 körül vacsi majd fürdés. Breakel az ágyon míg el nem alszik úgy 9-10 között. Viszont elalvást követően rá 2 órára felébred: beüti magát a nagy forgolódásban, melege van, kiesett a cumi, szomjas, 2 éjjel óta már éhes is (persze mert a meleg miatt nem eszik úgy), büfizik, pukizik, nagyágyban akar aludni, anya kell stb.... De már sokszor én sem tudom (rögtön) megnyugtatni illetve a nagyágy sem annyira varázslatos már... S ez megy több mint 3 hónapja. Ötletek? Dentivel kenem a fogát rendszeresen, lehet azért nem használ már... Nem szeretnék mást csak 1 nyugodt éjszakát! Régen pár hónapos korában felébredt 1x evett aludt is vissza. Ezt szeretném! Már 2 napja tiszta nyűgi amúgy is: folyton a fenekemben van (szó szerint kell érteni: fúrja a kis kobakját a lábamba ha ott áll előttem, ha mögöttem arról már nem is beszélek :DD) sír utánam... Elromlott az én jó kisfiam. Lehet ez az igazi szep. szorongás s én korábban csak úgy gondoltam hogy az van nálunk is? Vagy a meleg? Istenem csak legyen egy kicsit hűvösebb. Nem telet akarok de 25 fokkal is kiegyezek így augusztus végén... Na most lépek. Bocsánat a hosszú hozzászólásért. Aki tud segítsen a kérdéseim alapján. Légyszi. Na további szép napot! Pusszantás
Viki!
Most olvastam a hétvégétekről,nagyon nagyon jó lehetett!!!!a képek magukért beszélnek!!
(az a 3as ikres pár....de durva!!!!)
Sziasztok!
megvettük tegnap Nórinak az első cipőcskéjét:-)
Pocaklakó???????
Lemaradtam valamiről? :O
Sziasztok!
Köszönjük mindenkinek a szülinapi jeleket! Holnap strandot terveztünk, de Fanni fogzik ezerrel, most még egy kis hőemelkedése is volt. Nem tudom neki merek-e így indulni.