2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Nappal én sem tudok elszabadulni Donáttól egy cseppet sem, most is ott bömböl a kiságyban, mert nem akar egyedül elaludni. De legalább éjjelenként alszik, ez azért rengeteg segítség!
Pedig egy másfél hónapig kb. olyan szépen eljátszott egyedül!
Szandi, olvastam a naplód, kitartás! Én is néha a kiborulás szélén állok :S Az éjjeli keléseket már szinte meg is szoktam (most éjjel 2 órától óránként felébredt Berci, amúgy ébred 11 körül, 3 körül, reggel 6 körül- ez fix, ennél kevesebbszer soha!), de amikor mostanában napközben már bocs, de pisilni sem tudok úgy elmenni, hogy ne kezdjen el nyafogni meg sírni...pff..
jaa, és köszi a jeleket csajok! Most vettem észre többet :O
Hm...a tesó-ügytől én is kezdek eltántorodni.. :)Pedig még szeretnék/szerettem volna egy kislányt is.
Nálunk az éjszakai kelés már több mint két hete zajlik. Először a sava jött fel szegénynek, de mire rájöttem, hogy kell vissza a gyógyszere eltelt néhány nap. Mióta van gyógyszer akkor kelt amikor mi, ez hétköznap 3.40. Most volt olyan , hogy lefekvés után 2 órával kelt, de most érezhető volt, hogy megnyugodott ahogy kivettük. Én éjszaka mindig adok neki cicit, hogy minél hamarabb megnyugodjon, most nem evett sokat. Már azon is gondolkodtam, hogy külön szobába rakom, hátha nem kelne fel mikor mi zsizsegünk és csak átmegyek ha megébred. Szegény picikémmel mindig kisérletezek.
Akkor nekünk is a szeparációs szorongás miatt ébred mostmár 4.napja éjjel-hajnalban??
Nem tudom eldönteni, hogy éhes-e vagy csaksimi-cumi kéne neki? Eddig a cumi bevált, csak azon morfondírozok, nem-e inkább enni vagy inni akarna? Bár cumival visszaalszik...
Szép reggelt mindenkinek!
Én is nagyon tartok attól, hogy a tegnapi sírás a szeparációs félelem jele volt. Valószínűleg azért kel fel minden reggel az apukájával is mert fél, hogy ott hagyjuk. Este 9-kor elaludt, de 11-kor sírva kelt. Gyorsan kivettem az ágyából magunkhoz egy kis komfort cici után aludt is. Az a gáz a történetbe,hogy szombaton suli lesz, most még apukájával, de mikor ő is suliba lesz akkor a mamájával marad,akit 1 hónapba egyszer lát. Azt gondoltam 8 hónap körül fog előjönni ez a félelem és addigra megszokja, hogy suliba vagyok. Nem tudom mi lesz mert a suli is Budán van mi meg Pesten lakunk, több mint 1 óra az út.
Nálunk változó!
A nagykönyv szerint olyan 8 hós kortól!:-S
Jó reggelT!
szar éjszakánk volt!NEM LESZ TESÓ!!!
Hát, én nem tudom, a Donáttal is mi van, de vagy 2 napja este 8 előtt levittem egy szatyrot a földszintre, a tesóm jött érte. És ott a földszinten is jól hallottuk, hogy a babucikám a 4. emeleten ordít, mint a sakál!!! Ilyet még soha nem csinált. Sőt, nem is sírós gyerek.
Tegnap meg szárítottam a hajam, mellettem játszottak az apjával, és mikor feláltam kivinni a csattért, ami a hátuk mögött volt, ugye nem látott, megint rögtön ordítani kezdett. Szólnom kellett neki, hogy itt vagyok a háta mögött,úgy észrevett és abbahagyta! Nagyon furcsa!
Mi most fogjuk kezdeni a husit. Akkor azt mondod, abból elvileg elég kicsit kevesebb is? Majd letesztelem, mert nekem meg az a bajom, hogy nem akar a kajcsikból eleget enni, a nemfinomból max. 60-70 ml, a ciciről pedig nem kattan le. Akkor hátha, ha a husis menü jobban ízlene neki, végre többet enne....
Jó zavaros volt, mi?:)
Évi :( Na, ezt is most olvastam egyébként.. hogy most kezdik el azt a babák, hogy megijednek, ha a szüleiket nem érzékelik, mert azt hiszik, hogy örökre eltűntek :( :) Szegénykéim.. :)
Oh, együttérzek! :( :) Nálunk majdnem 3 hónapig állandó üvöltés volt, utána "megjavult" a Berci.. :) 5 hónapos koráig! Most ismét indul a buli :)Hát lehet én is elkapatom, de most hagyjam, hogy sírjon? Nincs szívem..na de amikor csak nyöszörög, akkor szoktam hagyni, csak beszélek hozzá, hogy legalább hallja, hogy ott vagyok, attól, hogy nem lát. Ez igazából természet kérdése..olvastam, hogy egyik baba elvan egyedül, a másik állandó foglalkozást igényel :)
Hát, akkor volt eleged! :(
Jó reggelt! Szerintem Ági nem azon múlik, hogy szoptatsz-e..vagy akkor én lennék az ellenpélda.. (és Bettus :)) Én olyannyira szoptatok, hogy ugye éjjel is, és mégis megjött januárban. De azóta nem. :S Pedig a terhesség előtt 26-28 napos volt.
Bettus! Hát igen, így nem nagyon lehet tervezni :) Bár nekünk az egyik nyaralásnak már megvan az időpontja. :)
Gyors válasz: mi is ugyan így vagyunk azzal a pici eltéréssel hogy nekem pici kora óta nincs el egyedül. Bár én mindig vele voltam tehát valószínűleg én rontottam el.... Ha ott vagyok/vagyunk akkor minden happy de ha csak a hangom hallja kezd a nyüszi majd a nyafogás s a sírás. Ha elkényeztettem akkor így jártam, első gyermek, nem tudok mit csinálni már. Lehet kinövi lehet nem. Bár lehet hogy egyébként is ilyen lenne alapból.
Jó estét hölgyeim! Egy csoda volt a délutánunk: Márk 4 órát aludt. 1 és 1/2 órát a kiságyában majd felébredt egy büfi sorozatra s nem akart már visszaaludni sem a kezemben sem az ágyában. Mivel láttam hogy még álmos nosza öltöztünk s a picit borús idő ellenére elindultunk a babakocsival. Hát kb. 10percig ment a huza-vona benne hogy elaludjon-e de győzött álommanó. 1/4 3tól 3/4 5ig aludt de akkor is csak azért ébredt mert behoztam az udvarról a házba s felébresztettem. Kitudja meddig aludt volna még! :DDDD Na de ha már felébredt gondolta eszünk is rögtön ugyanis majdnem 6 óra telt el az ebédje óta. Viszont most leszek gondban: a husikás kajcsik tápértéke illetve energia értéke majd duplája a zöldségekhez képest. Mivel ebből is benyomott 1 üvegnyit most pl. sütőtökpüréből mennyit akar majd enni hogy ugyanúgy jóllakjon? Vagy ugyanúgy megeszi az 1 üveget, jóllakik vele csak hamarabb lesz éhes? Segítség! :DDD Na szóval így kimaradt a délutáni tápi. Végül is a védőnő szerint 6 hónapos korra ez lesz a cél. Kíváncsi leszek... Most este 3/4 9kor elaludt de hajnalban szerintem kelünk. Ám hétvégén megvettük a tápszer 2 adagját amit 6 hónapos kortól ehet s annak is nagyobb az összes értéke: fehérje, energia stb. Lehet hogy ha azt fog este kapni talán kibírja reggelig? Na erre is rájövünk hamarosan. Jó éjt mindenkinek! Bocsánat hogy hosszú lettem.
Menstruáció:
nekem még nem jött meg, de szerintem még egy jó darabig nem is fog. Most kezdtük el a hozzátáplálást, és szerintem soká fogunk még 1 szopit kiváltani.
Akkor majd beszkennelem és elküldöm emailben :)
Én is örülök:) Tapsoltam is örömömben mikor megláttam:))))))
Jaj te szegény!
Csak az olvasásba belefáradtam már!
Egy szép, nyugodtabb holnapot kívánok! :-)
Jaj de jó Ági!!!! Örülök Nektek!
Nekem se jött meg azóta. Januárban először, aztán nem. Már 5 hete. De terhesség előtt volt, hogy 6-7 hétre jött meg, úgyhogy már semmin nem lepődök meg, csak az a szar, hogy így egy hülye nyaralást sem lehet betervezni. :-((
Sziasztok Lányok!
Visszaolvastam, volt ma termés. Brutális egy napunk volt ma. Kezdtük azzal, hogy 3.40-kor kelt a kicsim az apukájával. 2 órát viháncolt, rugdosta a falat négykézláb hintázott. Délelőtt elindultunk tornára, onnan majdnem kettőre értünk haza. Mire hazaértünk belebukott az overáljába, a kenguruba, a kabátomra. Na ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy hazajövünk és vezetni fogok. Aztán menni kellett a dokihoz receptért, de a pindurit itthon hagytam a szomszéd nénire, olyan sírást rendezett, hogy még cicivel sem tudtuk megnyugtatni. Mondta a szomszéd, hogy egy ideig elvolt, aztán rájött, hogy nem vagyunk ott és akkor rákezdett. Nem voltam oda 20 percnél többet. Aztán vásárolnom kellett menni, de mondtam oda is kocsival megyek. 3x sikerült lefulladnom, annyira béna vagyok, meg az autó is ócska. De muszáj lesz megtanulnom vezetni, mert egyre nehezebb cipelni a pindurit, és az állandó átszállás a buszról is kiakaszt, mikor az orrom előtt elmegy a busz mikor látja hogy szaladok a gyerekkel. Remélem éjszaka lesz alvás. Szép éjszakát mindenkinek.
Képzeljétek Máté ma este 2x is hasra fordult. Végre ezt már nagyon vártam.
További ajánlott fórumok: