2010 júniusi babák (beszélgetés)
Közeleg az éjfél, ismét eltelt egy év,
szívünkben feléled egy-egy régi emlék.
Felidézzük az elmúlt szép pillanatokat,
a tovaszállt, meg nem élt, tűnő álmokat.
Titokban reméljük, boldog évek várnak,
nem lesz benne többé szomorúság, bánat.
Köszöntsük hát együtt a következő évet,
Kívánjuk hogy álmunk, sose érjen véget,
Ehhez kívánok nektek nagyon Boldog Évet
Sziasztok, szép napot az év utolsó "reggelén":)
Holnap már elmondhatjuk hogy idén megszületik a kis picur, aki ott bent rejtőzködik:)
Boldog babás újévet kívánok Mindenkinek:)
Szia!
Tényleg tök jó ez a tanfolyam, pedig én már szültem egyszer. Köszi :)
Sziasztok!
fk-szilvi átírtam a nevet. :)
Kralim, nem árt tudni, hogy az amnio feleannyi vetélési kockázatot jelent, mint a biopszia, még ha később is csinálják meg. Tudom, milyen nehéz, én is átestem ezen a nehéz döntésen Danival, 1:300 lett a triplateszt eredményem Down kórra, aztán szerencsére egészséges lett mint a makk. :) Mi megcsináltattuk az amniocentézist, és szerencsére nem lett semmi szövődménye, utána még 3 hónapig dolgoztam, de legalább nem stresszeltem végig, hogy egészséges lesz-e. Tényleg egy jó nagy levegő kell hozzá. Bárhogy döntessz is, biztosan a jó megoldást választod!
A dokim egyébként azt mondta, hogy önmagában nem szabad az ilyen teszt-eredményekre adni, mert csak valószínűségeket ad meg, kell hozzá nézni nagyon az uh-ot is, azon is kell lenni valamilyen ráutaló eltérésnek (nekünk Daninak vastagabb volt az egyik szívbillentyűje, ami megadta ezt a plusszt), én lehet csináltatnék egy kontroll ultrahangot a helyedben, most már sokkal több látszik, mint a 12 hetesen. De szerintem Te tudni fogod, hogy mi legyen, megsúgja a szíved.
Sziasztok!
Boldog Új Évet mindenkinek!
Remélem sokkal de sokkal boldogabb lesz,mint az idei :)
Sziasztok, bár az előttem szóló tökéletesen kifejezett mindent, amit kívánni lehet,
NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK:)!
KÍVÁNOM, HOGY AZ ÚJ ÉVBEN NAPONTA MOLESZTÁLJON A SZERENCSE, AZ EGÉSZSÉG VEGYEN ÜLDÖZŐBE, MENJEN AZ AGYADRA A GAZDAGSÁG, S NYUGTON NE HAGYJON A BOLDOGSÁG !
B.U.É.K.!
Minden kedves kismaminak szeretettel:):)
Már bulizik a Pici???:D:D:D
Ejha!
Jól tettétek!
Nem volt nagy a zaj, ill. mint egy koncerten a Sport arénában:)
De kellemes volt, nem pedig tam-tam zene:)
Szerintem nem, Én is mertem kismamit, aki nagy pocakkal discoba járt. :(
Nem ültél túl közel a zajhoz?
Szisztok lányok!
Az lenne a kérdésem, hogy ugye nem árthat a babácskámnak hogy tegnap Demjén koncerten voltam?
Ülő jegyünk volt, nem "tomboló"
Hát ez az, hogy annyi vizsgálatra küldenek, hogy az ember nem győz róla naptárt vezetni!!!
Amikor terhes lettem csak annyit kívántam legyen egy barlangom és mindenki hagyjon békén!!!
Állítólag meg lehet tenni, hogy nem megyünk sehová, de akkor nem járnak a járandóságok, a kis könyvben legalább 4 bejegyzésnek kell szerepelnie...
A biopsziát 13-14 héten/héttől, az amniót 16-18 héttől. Nekem a biopszia szúrása kicsit jobban fájt, utána komolyan feküdni kellett a kórházban délutánig, az amnioval rögtön elengedtek (az amnio kicsit szimpibb, de a biopszia előbb csinálható, tehát is-is).
Mind a kettővel 2 héten keresztül nem emelhetsz 8kg-nál nehezebbet, nem nagy takaríthatsz..
Ezt az egészet úgy tudod átvészelni, ha veszel egy mély lélegzetet, és elmész, sajna másképp nem lehet... :(
Túl kell rajta esni...
Nálam egyik esetben sem lépett fel komplikáció.
Most az egyszer nem irigyellek titeket amiert ennyit izgultok a sok kulonbozo vizsgalat eredmenyen, nagyon sajnalom, hogy nehany embert meg riogatnak ezekkel a par szazadnyi elteresekkel, nalunk itt kulfoldon, se 12. heti uh szures, se afp, se antitest, se semmi, es ezaltal semmin sem izgulunk, nem ijesztgetnek minket, csak elvezzuk a gombolyodo pocakokat es az elso rugdosasokat....
Kivanom, hogy mindenkinek mindig legyen fantasztikus eredmenye, es nyugodt kellemes babavaras varjon ratok jovo evben!!!! :)
Boldog uj evet mindenkinek elore is!!!
Szerintem is elég szomorú,hogy az emmber ilyen módon kaphat egy viszonylag jó eredményt. :( De, mit tudunk csinálni-ez van...
Egyébként a biopsziát hány hetes korig lehet megcsináltatni? Most a 14.hétben vok. A dokinő az amniocentézist ajánlotta.
Ha előbb szeretnéd, akkor biopszia...
Egyébként sajnálom. :(
Érthetetlen, hogy ilyen technikai fejlettség mellett a hasböködés adja a legpontosabb eredményt!
Én a kisfiam születése előtt egy csecsemőt sem mertem megfogni. Na jó, egyet kézbe vettem, de írtó béna voltam. Aztán megszületett Kismanónk és egyből tudtam, mit kell csinálni. Szóval tényleg van anyai ösztön.
Aztán, ahogy cseperedett egyre lazábban tudtam kezelni az adott helyzetet. Valahogy nem görcsöltem a dolgokon.
Úgyhogy ne aggódj, minden megy majd magától! :)
Sziasztok!
Nekem is fáj a hasam, de inkább olyan nehéznek, meg feszülősnek érzem. Nem nyilal vagy görcsöl, de ez se tetszik.
Szinte minden nap megbök és ez olyan jó.
Szijasztok lányok!
Anya mesélte, h ő sem mert engem megfogni eleinte. Szerencsére apának 6 testvére volt.. :) Mi megbeszéltük, h anya átjön az első hetekben segíteni, bár szerinte mindent elfelejtett. Szerintem meg oan ez, mint a biciklizés. :) Örülök, h tud majd segíteni nekünk, aztán belerázódunk sitty-sutty!