2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
lehet hogy szaglassz?
kérdezd meg tőle:)))
én konkrétan a Polibé-re gondoltam:)
az öcsém attól hízott meg, mert az anyja azt adott neki mielőtt táborba ment és iszonyatosan meghozta az étvágyát
otis, te aztán tudsz :) Lehet csak nem mernek nekünk szólni... Bár most, hogy belegondolok... a párom nem bújik olyan sokat hozzám mint előtte...
hihi:)
Ennyi féle B-vitamin létezik, és ezek közül csak a B6 vitamintól irtózik a kullancs. Én nem érzem, hogy büdös lennék a Magne B6-tól :)
Tiamin (B1-vitamin): jelentős szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, valamint az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen.
Riboflavin (B2-vitamin): a vas beépítésében (hemoglobin-képzés), a fehérjeszintézisben, a zsír- és szénhidrátlebontásban játszik szerepet.
Niacinamid (B3-vitamin): a biológiai oxidációban, az energiatermelésben, a szénhidrátok és a zsírok lebontásában és felépítésében tölt be lényeges szerepet. Nélkülözhetetlen az emésztőrendszer és az idegrendszer normális működéséhez, valamint az egyes hormonok szintéziséhez.
Folsav (B4-vitamin): más vitaminokkal együtt részt vesz a vörösvértestek képzésében, javítja a vasfelszívódás hatásfokát. Elősegíti egyes aminosavak anyagcseréjét és a nukleinsavak szintézisét. Tapasztalatok szerint a folsav hiánya a terhesség korai szakaszában születési rendellenességekhez vezethet (pl. nyitott gerinc).
Pantoténsav (B5-vitamin): részt vesz a szénhidrátok és a zsírok energiává való átalakításában. Elősegíti a hámrétegek felépítését, befolyásolja a hajnövekedést. Létfontosságú a mellékvesék normális működéséhez.
Piridoxin (B6-vitamin): számos enzim alkotórészeként részt vesz az aminosavak, az esszenciális zsírsavak és a vas anyagcseréjében.
Biotin (B7-vitamin): számos olyan enzim alkotórésze, amely szerepet játszik a fehérje-, a szénhidrát- és a zsíranyagcserében.
Kolin (B8-vitamin): elősegíti a zsírsavak felhasználását a szervezetben, véd a máj elzsírosodása ellen, valamint megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakra.
Inozitol (B9-vitamin): a haj növekedésében és az érelmeszesedés megakadályozásában és az idegingerületek továbbításában van szerepe. Zsírbontó anyag.
Para-amino-benzoesav (B10-vitamin): részt vesz a vasanyagcserében, a vörösvértestek létrejöttében. Elősegíti a folsavképződést és a pantoténsav felszívódását.
Cianokobalamin (B12-vitamin): szerepe a fehérjeszintézisben, a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcsere-folyamataiban, valamint a vörösvértestek képzésében jelentős. Növekedést serkentő, étvágy javító.
nem tudtam...
nekem nem vált be sem a Gravida, sem az Elevit, ezért kezdtem a Femi-izét...
Callista: szeptember 2. Femibion
Meli: szeptember 8. Gravida
Pözümi: szeptember 8.
Csillu: szeptember 10. Gravida+MagneB6 3*1, Utrogestan 3*1
Borsi: szeptember 19. Gravida, Duphaston 2x1
Moki: szeptember 20. Gravida
Otis: szeptember 21. Femibion + 2x2 Magne B6 + 1000mg C-vitamin + Duphaston 2x1
Szeleburdi: szeptember 24.
Hisztikirálynő: szeptember 27.
Imo: szeptember 28. Elevit+Magne B6
Szilvaaa: szept. 30.