2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
AZ nem jó:( Nekem múlt héten fájt szinte egész héten, el is fogyott egy levél qualerin:)) Hátha délutánra jó idő lesz és akkor tudtok menni sétálni:) Mi tegnap majdnem egész nap kint voltunk:) csak nagyon fújt a szél, de a virágok elültetve:)) a fű levágva:)) Már csak egy kis kertrendezés kell, de ahhoz amajd csak jövőhónapba lesz időnk :) lévén hétvége húsvét.
Recaro mind a három. Isofixesek, így sokkal jobban tartanak. Na egyik sem volt 100ezer. Az első volt olyan 50-60ezer talppal, a második volt talp nélkül 80ezer, a nagy meg 70ezer. Igazából a második üléssel nem szabad spórolni tényleg, mert akkor a legsérülékenyebbek még. Háttal szinte minden ülés megfogja őket a hátsó ülésen a vezetőoldal mögé bekötve. Na jó, azért nem a TEscóban venném a hordozót sem. Az igazi játék a következőnél van igazából, ami a legveszélyesebb korszak, mert bizony a csontozatuk, izomzatuk még borzasztó gyenge. Főleg a nyakuk. Ott nagyon nagy szerepe van az ülésnek. Bár én ameddig az öv átéri a hordozóban, és nem lóg túl a feje, addig tuti ne mrakom át, lehet a hordozó akármilyen kényelmetlen neki. Viszont életet ment egy menetiránnyal szembe néző üléssel szemben. Egy vészfékezésnél még a 3 éves lányom is iszonyat nagyot tud bólintani benne. Egy ilyennél Zétinek törne a nyaka:-( Hozzáteszem, hogy gyerekekkel soha nem száguldozunk, nem vezetünk velük sportosan, de nagyon sok béna, meggondolatlan vezető van az utakon. Pont múlt héten volt majdnem egy frontáisunk, mert szemből tata kivásott trabival. Még jó, hogy nem is mentünk 90-el, csak 70-el. Bekapcsolt az ABS rendesen:-((((( Még jó, hogy Apa vezetett:-))))
Én is olvastam a napokban Róluk és a naplóját is elolvastam. Borzasztó hogy mik vannak. Az embernek a szíve szakad meg ha ilyet lát és hall. Szörnyű lehet nekik! :(((((
Mi idén nem megyünk hasszabb nyaralásra csak a balcsira:) de a teszt hétvége 3 hét múlva lesz Gyulán:) remélem jól veszi az akadályt, de ott ottlesznek a nagyszülők is:)) Balcsira nem visszük őket oda csak mi mennénk hárman:)
Durva hogy miket okoz más figyelmetlensége! :( Az ember hiába vezet óvatosan és hiába figyel oda mindenre ha jön egy vadbarom aki belehajt! :SSS
Én is mindig ettől félek, mert találkoztunk már egy-két durva dologgal. Amikor piackutatóként dolgoztunk a párommal minden nap úton voltunk. Volt olyan hogy minket akart beelőzni a mögöttünk lévő, de előttünk is ment egy közvetlenül. A hülye annyira sietett hogy épp belevágott volna az előzésbe, de észre vette hogy szembe jön egy autó és gyorsan visszahúzta a kormányt. A két visszapillantó tükör összecsapódott. :S Mindez a kapkodása miatt és mögöttünk, pont láttuk. Nem semmi hogy mik vannak! Az ember meg még jobban fél ha a gyerekei is ott ülnek az autóban!
Itt is esik az eső! Tegnap óta a fejem is fáj:( Pedig ma akartunk menni hármasban nagyot sétálni valahova de ilyen időben ez elmarad!
Jó reggelt!
Lénára szoktam még adni harisnyát de elég vékonyak a farmerjai és alul szellőzik. Biztonságosabbnak érzem így.
kint nálunk minidg melegebb volt eddig.. mert most szakad az eső:((
Viszont szandra itthon harisnya nadrág, rövid body hosszú ujju body és egy vékony pulcsi, mert állandóan a parkettán van és az meg sajna nagyon hideg, mert nem szigeteltük alá semmivel. És mág így is jégcsak a gyerek keze orra, és a tarkója is cask lanmgyi. Nekem a papucsba fázik a lábam annyira hideg a parketta még sajnos, így nálunk még öltöztetve van a lány, én akkor vetkpztetem ha kimegyünk:))
Ilyenkor azért megszólal bennem a gyermekvédelem. Az ilyen szülőket megtáncoltatnám azt hiszem. Sőt amikor dolgoztam, meg is tettem.
uhh:(( van olyan amit menetiránnyal háttal kell bekötni, csak 100 e körül van az ára. A múltkori Kismamába vannak és pont benne volt az az ülés is amit én néztem ki. Nektek milyen van?
Zéti is beteg, de nem ettől. Amúgy nincs már kint sem hidegebb igazából, mint a lakásban.
De jó Neked hogy fotós Apa! Én imádom a fényképeket, szeretem fotózgatni Gabucit, szerintem fotósnak kellett volna mennem! :))) Tökre élvezném! :D
Nagyon jók lettek a képek, Marci nagyon aranyos a hintában! :D És Ti is helyesek vagytok! Na meg a Beakutya is! :))
Az autósülésben már mondhatni szakértő lettem:-) Szóval lehet kérdezni. Nekem volt komoly autóbalesetem, így éreztem saját bőrön az erőhatásokat rendesen:-( Szóval az üléseknek van ugyanolyan töréstesztje, mint az autóknak. És bizony van olyan ülés is, ami többet árt, mint használ:-( A legbiztonságossabbak a menetiránynak háttal való ülések, mert védik a pici nyakát, ami ilyenkor még egy komolyabb fékezéstől is eltörhet, ha korán rakják át belőle:-( Most már azon vannak a gyártók, hogy 4 éves korig háttal üljenek kötelezően a gyerekek, már ilyen üléseket akarnak gyártani. A youtube-on vannak szörnyű videók:-( Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ne ezen spóroljon, ha tényleg autózik a gyerekkel, mert bizony az ördög nem alszik. Én sem gondoltam 18 évesen érettségim előtt egy héttel, hogy egy 5 perces út után a mentő visz a balesetire, és onnan gipszben távozom. És a rendőr annyit mondott, hogy örüljünk, hogy túléltük, mert egy hülye nem adta meg nekünk az elsöbbséget:-( Fékezés nélkül szállt belénk.
Én is gondolkoztam már rajta hogy ráadjam-e a harisnyát, de nem mertem eddig anélkül kivinni. Amúgy is beteg volt. :(
Na hát ezen ledöbbentem! Hogy lehet valakinek ennyi esze???
A 32. hozzászólás se semmi, szalonna, hagyma egy 8 hónapos gyereknek erőspaprikás kézzel???!!!
Jézusom!!!!
Nincs az az isten, hogy ráadjam a harisnyát:-) Örülök, hogy megszabadultam tőle, mert az hatalmas mumus számomra. Melegítő alsó, zokni, kiscipő, hosszú ujjú body, melegítőfelső, cérnasapi, ami takarja a fülét. Ennyi. Esetleg egy kismellény.
Tényleg nagyon jó hogy nem kell több réteget a gyerekre adni! :)) Én csak egy kardigánt meg egy vékony sapit adok rá. Lányok, Ti harisnyát adtok a babákra? Én még igen.
Én még meg sem kérdeztem a dokit d vitamin ügyben, de majd úgyis csütörtökön kell vissza mennünk, meg fogom kérdezni. Én is este adom be neki mindig fürcsi után, úgy hogy egy kis kanálba teszek tápit, abba a csepp és észre sem veszi. :)
De így jó hogy mindig ugyanabba az időpontba adom, mert így sosem felejtem el.
Hát ezen behidaltam! :))))) Meg ezen a mondaton:
"...csak 0:50-nél jön rá, hogy kivel baszakodott..."
Nem semmi! :))))))
Sziasztok!
Te jó Isten, 4 oldalt írtatok! :))) De így a jó! :D
Na lássuk, szépen sorjában válaszolok, mert amikor olvastam rájöttem hogy egy csomó mindenre akarok válaszolni! :) Ezt jól meg aszondtam! :D
Na én megyek csicskálni.Nagy a csend úgyhogy kihasználom!:)
Szép álmokat mindenkinek!!
aha a hiszti...
Hát nállunk is apa a leggyengébb láncszem.Ahogy haza jön már kezdődik is.:)
AZ cuki lehet:) Nálunk apánál ér valamit a hiszti, nálam nem sokat:) Én nem veszek róla tudomást, Ő meg miután rájön hogy nem ér vele semmit abbahagyja és elkezd játszani:) AZ apja egyből ugrik..sőt azt birom e legjobban amikor neke mondja hogy menjek, én meg mondom dehogy megyek majd abbahagyja, de persze nem mert apa is ott van aki tuti kivesz gondolja Ő és milyen igaza van:))
Egyenlőre még én is csak puhatolózom autósülés ügyben:)
Azért nem hiszem, hogy olyan ritka:)) De köszi! Tényleg nagyon nyugodt baba - bár mostanában próbálgatja magát hiszti téren. Hanyatt fekve elkezdt visítozni - de olyan hisztis visítással - és hídba kinyomva magát megy közben hátrafelé. Majd abbahagyja, körülnéz és figyeli, hogy mi a reakciónk:)) Apával jókat szoktunk mosolyogni rajta. De még el lehet terelni a figyelmét a hisztiről egyenlőre:)
hát nekem is potyogtak a könnyeim:(( Szegény picike, és szegény szüleik:(( Nem is tudom hogyan lehet egy ilyen szörnyű targédiát feldolgozni...
ANitah örülünk hogy Gabuci jobban van így talán összejön a hétvégi haautatok:) szurkolunk nagyon hogy mindenki rendbejöjjön addigra:)
yoghurt?:) majd egy éves kor körül:) Igazán kiakasztó hogy már 4-5 hónapos bébiételt is láttam amibe van túró, joghurt.... de hát orvosa válogatja, a mienk ebből a szempontból annyit mondott hogy rám bízza de Ő nem ad ezt meg ezt a gyerekének, Egy hónappal idősebb mint Szandra. Anniyt mondott csak hogy ne siettessünk semmit mindennek el jön az ideje. És ha lehet gluténmentes és HA-s cuccokat egyen-igyon, mivel Ő nem anyatejes baba hanem táposcsirke:)
Bálint nagyon cuki ahogy mosolyog:)) AZ a gyerekülés nem nagy még picit neki?:)) Mi is azon gondolkozunk hogy milyet kéne venni neki, mert nem tudom érdemes e megvenni 50-60 ezerért vagy a 15 ezres is ugynolyan jó. De hát mire ül addig csak megfejtem ezt a rejtélyt is:)
Babszi Levi is nagyon ari ahogy mosolyog a barátnéja mellett:)
Szofi mondtam én hogy ritka az ilyen jó gyerek mint Léna:))
Na most pedig hogy a naplókat végigolvastam megyek és végigolvasom a fórumot is:))
Én is elolvastam, megtaláltam. Először nem értettem, hogy a júniusi babáknál, mert az olyan távolinak tünt. Most már értem, sajnos......
Nagyon megrázó.
Boti nnállunk is sűrűn kel éjjel.Neki tuti a foga
Plusz Tomi is műsorozik
szóval az utóbbi éjszakáink nekünk is elég vicces.
További ajánlott fórumok: