2009 májusában új élet születik (beszélgetés)
Sziasztok!
A szobatisztaság miatt kicsit én is aggódtam eddig, de biztos vagyok benne, hogy nem vagyunk elkésve. Azért is merült fel bennem, hogy "igyekezni" kellene, mert nemrég egyik alkalommal az uszodában egyik anyuka mesélte, hogy a 9 hónapos kislánya már nem kakil pelusba és a pisit is kezdi a bilibe "tenni". Na, én meg gondoltam, inkább elbújok, mert Alíz 19 hónaposan ráül ugyan a bilibe, de még nem produkál bele semmit. Ha kakilt, akkor szól utólag, hogy "kaka" és ennyi. Szerintem a jövő nyár nagyszerű alkalom lesz erre, addig én sem erőltetem.
Nagyon várjuk a karácsonyt, gondolom ti is. Kicsit néha úgy érzem, mintha mindig is erre az IGAZI karácsonyra vártam volna. Ugye, tavaly még nem sokat értett belőle, de idén biztosan többet.
További jó készülődést kívánok nektek!
Igen,én is örülök,h van végre picike kis élet itt.
Jajj Jud.a,én meg sokszor irigykedem arra,akinek csak 1van.Picit sok a 2picibaba.
Bilitéma,én is örülnék ha nem lenne pelusba kaka,de még ráérünk vele.
Jaj képzeljétek,Bettina nagyon rég óta,most végre megint jót aludt.Este 9tól kezdve hajnal 5ig aludt:):)Annyira jó,utoljára kb 3hónaposan csinálta ezt:):)
Szép álmokat mindenkinek.Én legközelebb hétfőn jövök,addig "csináljatok"nekem sok olvasni valót!!:)Sziasztok.
Hali:)
Egy kis élet:)
Kicsit irigykedem a tesókra:))) Hamarosan ismét próbálkozhatunk:)))))
WC, bili: semmi. Csak annyi, hogy nekem nem lehet egyedül! Illetve aztán közli, hogy Máté is, és úgy csinál, mint aki ráül. Hiába emlékeztetem, hogy apa állva szokta:)))
A kakit meg mindig lehúzzuk a WC-n (moshatós pelenkából a kakis papírbetétet oda dobjuk), ezt már nagyon tudja. Kakit nem jelzi, onnan tudom, hogy nagy a nyugalom és a csönd. Ha megkérdem, rögtön rávágja: NEM, utálja a pelenkacserét.
Színek: Általában még nem is észlelik nagyon a különbségeket, a kék és zöld közöttit pl. csak 3 éves kor után. Máté mindenre azt mondta, hogy kék egy ideig. Most a pirosat mondja, és ez talál is! tehát ezt valószínűleg már tényleg észleli.
Szerintem sem kell elsietni, ezert sem eröltetem en sem a pisis témát,nalunk is van még pelus. És perszehogy idegrendszeri érettség kell.
Viszont ennek köszönhetöen néhány gyerek hamarabb-valaki késöbb alkalmas erre. Nálunk Anna igencsak kapható volt rá. És én anank igen örülök,h nalunk mar nincs kaka a pelusba.
Sziasztok!LÁnyok a szobatisztaságot nem kell elsietni,2 éves kor előtt elkezdeni sem kell!!
Ehhez idegrendszeri érettség kell,hiába mutatja hogy pisi pisi ha nem tudja visszatartani.Majd ha vissza tudja tartani akkor kell elkezdeni.A szobatisztaság nem egyenlő azzal hogy mondom neki hogy pisilj és pisil..ez csak feltételes reflex.Megtanulta hogy pisi akkor pisilünk...Ne haragudj Wixyke -én így tanultam és ezt tapasztaltam..3 éves korára kell szobatisztának lennie!Lányok kicsit előbb lesznek..kb 2 és fél évesen.
Aranyos ez a wc-s dolog!:):)
mi is mondjuk neki,hogy pisiljen a bilibe fürcsi előtt,és h kivisszük a wc-be,ahova anya és apa is pisil,de nem,rá se ül!!! De mikor lepisili a szőnyeget,akkor rögtön mondja h pisi!!
Remélem h minél hamarabb megérik rá:) De legkésőbb nyáron elhagyjuk a pelust!!
Én már ma nem leszek,holnap este jövök.
Addig is jobb éjszakát mindenkinek!:)sziasztok
dehogynem,de mar nagyon reg ota,amint tudott ülni elkezdtem, kb 10hos kora ota nem kakal be es szol. Ok,neha becsuszik,de szol.
Pisinel nem szol, de ha mondom neki,h pisilj,akkor pisil:-)..általában.
Mindig integetünk a pisinek-kakinak a scben,h pá-pá és mondom neki,h pisi-kaki most elmegy a barataival jatszani:-)!
Jo kis temank van:-))
Majd megerik ra,ne aggodj, minden gyerek maskor. Nalunk ez a resze jol megy:-/!Az alvás kevésbé.
Már várom,hogy Bettina is átaludja az éjszakát!!!
De szerintem a hellyel van bajuk!!
És Angi annyira szereti hugit,midig venné a kezébe,meg puszilja,helytézi,piszézik vele,jajj annyira aranyosak,meg mikor játszik vele,hugi végig kacagja:)
Nektek hagyja hogy levágjátok akörmét??Nekem Angi nem,néha ha olyanja van,akkor 1pár körmét le tudom vágni,de mindet egyszerre soha.Mit csináljak h hagyja??
És a bilivel ki hogy áll??Mi sehogy!!
Az igen...felismeri az autófajtákat,nem semmi,Angi csak annyit mond autó,és brüm-brüm(motor). Még a színeket sem ismeri fel. Van ilyen gömb alakú játék,amibe különböző formákat kell tenni,és 4színű.Néha sikerül neki a jó helyre tenni őket,de ritka,mutatom neki,h melyik milyen színű,hova kell,de nem tudja.
Viszont sok mindent mosd,és már 2-3szót össze is kapcsol.
Wixyke,jó nagy a babád:)
Mi majd 23.-án megyünk tanácsadásra,mind kettőjükkel,Angelika akkor kapja a másfélévest,hugi megy a prevenár 2.részét. Kíváncsi leszek ki mekkora.:)
Nekünk,ill Anginak az tett jót,vagyis azóta alussza át az éjszakát,amióta átkerült a szoba másik sarkába,ahogy közeledett Hugi születése,kb 1évesen.Először énekeltem neki,azóta meg egyedül alszik el.Én altatom Hugit,ő meg szépen lassan elszundikál.Persze ha apa itthon van,akkor neki oda kell feküdnie,de én sosem teszem,csak ha már fél órán át kínylódik,mert néha van olyan is.És majd csak reggel találkozunk,olyan 7-8körül.
Én voltam;) Apa nagyon ritkán megy vele sétálni... sok időt tölt vele, csak ki ne kelljen menni:P
Untam azt szajkózni, hogy autó-autó-autó-busz-kerék-autó... Újítottam, Máté vevő volt rá.
Elején minden suzuki (szuzuszi, mert k-t nem ejti még ki) és opel volt. Aztán néha beletrafált... de a trabant és lada felkiáltásban tök egyértelmű a felismerés (meg elég ritka már..). A minap egy warburg állt a ház előtt. Egy órán keresztül szajkózta: warburg-bácsi-kerék-forog-vissza (de nem jött vissza)
aztamkomolyan?Marmint megmondja a fajtáját?:-))!Apa hatása?Vagy a színét?
Kitartast Jud.a ,egyszer mar tuti be kell következnie,h mi is leirju: alszik a gyerek subidubiduuuu:-D
Áncsi, egészen jól alszik ahhoz keépest,ahogy szokott. Az én Annám is cicizö baba volt,ugy ahogy Te is irtad,cumi nem,csak cici,azon aludt el mindig..
Most néha már átalussza,azaz kel úgy 4körül a tejecskéért,megissza és alszik tovabb. De van,amikor(legtöbbször) jön közenk és nyugtalan,felsir. Aztan amire vissza aludnek,megint.Aaaaz nagyon rossz akkor. De most ugye jön az utso foga, gynitom,h amiatt. Aztán majd meglátjuk:-)Anna 13,5kg:-P!!!92cm.
Máté 18 hónaposan volt ennyi:)))
És Máté éjszaka már nem szopik szeptember óta, de azóta is csak egy éjszakát aludt át estétől reggelig. Vagy ha a tegnapit annak veszem: elaludt fél8-kor, fél9 előtt üvöltve ébredt, de hiába mentem, mintha észre se vette volna, hogy ott vagyok, felveszem, beszélek hozzá, aztán leraktam és egyszer csak békésen szuszogott tovább reggel 6-ig. Bár tegnap du. nem aludt egyáltalán, első ilyen nap volt, ki is akadtam...
Dumagép!
Egy csomó autót felismer:D
Sziasztok
Ágica:gratulálok én is a babához,nagyon sok erőt,és kitartást kívánok.
Wixyke:neked a babád még nem aludja át az éjszakát? Jajj én meg is bolondulnék ha mind a 2n fenn lennének éjszaka. elég a pici,sőt sok is.Olyan mint amilyen Angi volt,nem alszik csak cicizik,és sajnos nem cumizik,így csak mellen alszik el. Mostanában van,hogy fenn van 5-6szor,és szinte semmit nem alszunk.Kicsit ki vagyok készülve,h nem tudok pihenni. De amúgy meg jól vagyunk.Járunk Bettivel is tornára:s,ma voltunk,hát volt sírás eléggé. Jah hát az a "baja",hogy kövér!!!4hónaposan volt 7kg,és ugye 3kg-mal született. Szép kerek baba lett belőle.:)
Angelika 15hósan volt 81.5cm és 10.5kg. Ti babátok mennyi??
Sziasztok lányok!
Én is benéztem. Hát tényleg nem kell sokat visszaolvasni. Azt hittem, mostanában belehúztatok. Ágica, gratulálok!
Mi nagyon jól vagyunk, párszor már végigaludta az éjszakát. Amikor nem, akkor 5-kor kel fel enni. Sajnos kevés a tejem, de mindig azzal kezdünk, utána jön a tápi. Szép hurka-gyurka a csaj. És már kezd dumálni, és imádja a tesóját is. Vigyorog mint a tejbetök. 3 hónaposan 5,5 kg és 60 cm. És végre ma a nagyobbik teljesen egyedül aludt el napközben. Mindenkinek boldog készülődést kívánok!
Köszike aranyosak vagytok :)
Most voltam 4 hetes szombaton szóval nagyon fiatalka még, de úgy vagyok vele, h nem titkolózok, itt meg pláne nem. azt vallom ha baj van úgyis mindenki megtudja ha meg nem lesz baj minden ok akkor meg ha tudja meg akinek"meg kell" tudnia :)
Sziasztok!
Képzeljétek én is pozitívat teszteltem :) ez volt a 3. hónapunk próbálkozást illetően ls nagyon de nagyon boldogok vagyunk :))))))
Áncsi,és hogy van a tesóka?Meg Te?Éjszakáitok?
Nekem még mindig problémás az alvás-altatás. Csak velem alszik el, ha mellé fekszem,persze azért ez már annyival jobb,h legalább fekszünk és nem kell cipelnem. Csak este néha,ha épp pörög eltart 40percig is,amig elalszik és akkora már úgy elég a napból épp nekem is:-) viszont apázni is jó dolog,kicsit kettesben lenni.
Éjszaka meg általában nálunk köt ki, felsír,néha keservesen, akkor bekenem az ínyét. Kiváncsi vagyok mi lesz,ha már kibujik az összes fogacska végre.
Tervezzük,hogy februárban veszünk neki egy másik ágyikót és különköltöztetjük a szobájába. Nagyon jó lenne végre aludni. Az a rossz,amikor megint éppen ellazulnék és mélyalva´sba kerülnék,akkor megint sír..szóval ha így jön ki,akkor olyan vagyok másnap,mint a mosott...!
De épp a minap gondolkodtam rajta, hogy zért mindig megoldódnak a problémák,amiken agyalok. Szóval gondolom lassan ez is meg fog:-)
Sziasztok.
Jó régen voltam megint,de nem is kell nagyon visszaolvasni titeket.:(:(:(:(
Kár,hogy így kihalt a fórum,pedig olyan jó volt olvasni!!
Amúgy nálunk csak a hátső rágófogak hiányoznak,így van most naki 16.De hogy a szemfoga milyen hegyes?!?!jujjjj
Remélem mindenki jól van:)
Nálunk a 9-12. rágók jönnek folyamatosan, szeptember óta...
Amúgy dumagép lett a gyerek. Mamából mami lettem, és ennek megfelelően apa pedig api:)))))))