2009 májusában új élet születik (beszélgetés)
Gratulálok a fogakhoz!!! Azta!
Mátét az első rágók megkínozták nagyon, rettegtem a szemfogaktól, az első már kint van, de semmi gond, átalussza az éjszakát:)))) Kopp-kopp-koppppppppppp.
Öltözés hasonló, ezen csak a mondóka-ének-nagyon izgi programjavaslat segít. És mindenből kettőt rakok ki, hogy választhasson:)))) Meg majd a tavasz....
Sziasztok!Tudja valaki mi van Barbiekkal?Olyan regen irt,pedig szokott régebben.
Mi jol vagyunk, Annanak hipphipphurraaaaaaaa,kint van az összes foga,szamszerint 20:-)!
Jobban is alszik kpoo-kopp, hajnali 5körül átvandorol a tejecskéjével az ágyunkban és még alszunk tovább:-)!
Nalunk most az öltözködéssel vannak gondok,semmi kedve hozz,nade valami azert legyen..nem?
Sziasztok!! ... B.U.É.K. :))
Mi korán fekszünk, de korán is kelünk, amit én nem bánok, mert az egész család ilyen :)) ... 6-kor fürdés és vacsi az estek 90%ában 1/27-re már alszik ... reggel meg 1/2 6- 6 körül ébred :))
Boldog új évet kívánunk mi is!
Nagyon szép karácsonyunk volt idén, pont olyan, amilyet szerettem volna. :)
Szilveszterkor itthon voltunk, Alízka kapott trombitát, szerpentint és csillogós kalapot. Jól elvolt, fél 11-ig bírta.
Sajnos ez már amúgy is szokásává válik, elég nehezen és elég későn alszik el esténként. Altatni nem kell, viszont nehezen bírom bevinni a szobájába.
Nálatok milyen az esti lefekvés?
üdv
bocsi hogy eddig nem jelentkeztem. visszaolvastam a hozzászólásokat. látom akkor nem csak nálunk csinál a törpe "rosszaságokat". Belevágnak az életbe rendesen. :)
Én is,vagyis mi is Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek.
Sajna megint kihalt a fórum....
Remélem majd csak feléled egyszer!!
Addig is sziasztok!
Sziasztok!
Nálunk is nagy öröm volt a karácsony. Ugy szeretm,amikor mindnyajan itthon vagyunk, Anna meg elkápráztat bennünket.Nagyon örült a babának és a ceruzáknak is:-)!Jó választás volt mindkét ajándék.
Boldog újévet kívánunk mi is is:-)!
Máté teljesen bezsongott:)))
A karácsonyfát az égőkkel az angyalka hozta, aztán közösen díszítettünk. Este vacsora, nagyi is nálunk volt, éneklés a karácsonyfánál: Máté táncolt rá:))), majd ajándékok. Nagyitól duplokészletet kapott, extázis. A piros suzuki se rossz;)
Rosszaság: nem rosszaság, ezt is tanulja. A határokat, a szabályokat. Szerintem egy csomószor azért is csinálja Máté, hogy lássa, ugyanez-e a reakcióm. Ahogy a dobozból is ötvenezerszer pakol ki és be. Na ezt magamnak is kell mondani...
Sziasztok
Hát szerencsére Angelika nyelvén elmúlt magától ez az izé.Mikor írtam,másnapra ez a piheszerű valami leesett,maradt 1piros folt a helyén,de estére az is elmúlt.
Tegnap voltunk tanácsadáson,a doki se tudta elképzelni mi lehetett. Angelika 84.5cm és 11.5kg. Bettina 67cm és 7,5kg. Abgi 2oltást kapott,a kötelezőt mag a prevenárt,1-1 combjába,ott volt kis sírás, aztán itthon mikor felébredt a délutáni alvásából,rá se bírt állni a lábára.És olyan keservesen sírt,láza nem volt,de adtam neki Nurofent,fél órára már semmi baja nem volt.Apa meg szidott engem,h miért kellett most menni,karácsony előtt,h ilyen legyen??De muszáj volt mert a pici 15.én született és kellett neki is oltás,és azt meg ha nem mentünk volna,csak jövőre kapta volna majdnem 6hósan.
Ajándék,tőlünk 1ilyen telefont kapott,vonalasat,zenél villog...,mágnesen rajztáblát a többi 3mellé,aminek kitörte a hegyét,pulcsit,harisnyát.A többit nem tudom.
És Angi is ilyen rossz.Nem mindig csak ha rájön. Nálunk,a szobaajtó becsukásával van baj,eddig ügyesen becsukta ha kiment,bejött,vagy ha úgy maradt mikor megkértem,de most már nem,hiába kérjük szépen,h ha kimegy\bejön csukja be maga után,egyszerűen nem.És oda is elérkeztünk,h képes arra,h csak oda megy,kinyitja és visszajön,h idegesítsen minket. Nálunk még csak ez van,rem hamar abba hagyja.
Na megint sok lettem:)ahogy szoktam
Kellemes Karácsonyt mindenkinek és sok szép ajándékot a babáknak!
Sziasztok
Nálunk még csak lightosan.
Amit én próbálok: Megmondom, hogy nem, de ugyanakkor vmi pozitív felszólítást, alternatívát is kap: Azaz: Nem pakolhatsz ebben a szekrényben! Tessék, itt van ez, rakd be a műanyag tányérokat.
Vagy: Kanalad tedd a tányérra vagy apa kezébe (ahelyett, hogy ne dobáld le a földre:D)
Ez az elmélti okoskodás, a napokban beteg volt az egész család, csak rajtam lógott, de közben menni is akart, nyűglődés ezerrel a végére csak leüvöltöttem csórikám fejét...
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Máté már be van zsongva, hogy lesz egy naaaagy karácsonyfa:))))))))))
Szia Cherry:-)!Ez az a kor, h rajöttek,en is tudom ugyanazt,amit te,söt, önallo vok, mit csinalsz,ha nem azt teszem,amit mondasz.
Igencsak idegöelö bir lenni,Anna is gyajorolja.Ha vmi nem ugy van,ahogy ö elgondolja,hozza meg faradt is, földhöz vagja magat es ordit,csapkod. Ebben a korban még képtelenek felfogni,h van más szempont is. Kb 6 éves korukig van ez-egocentrizmusnak hivjak.
Ja es a legujabb nalunk,h meger a gyerek..Pofon vág,csip,ha vmi nem tetszik neki.Pedig nem verem:-/!Ok,neha kap a seggere,node akkoris. Persze elmagyarazom,h nem szabad,de tök durva.nem?:-(
Amugy meg lehet ezek sokkoloak,de egy tündér tud lenni:-)
Aldott karácsonyt mindnyájatoknak. Szeretném látni a sok kis boldog gyermekarcot:-)
Nalam epp most sült ki a beigli;-)!Jo illatok vannak:-))!
Üdv.
bilizéssel kapcsolatban:
Milán már szól mielőtt beérkezik a kaka a pelusba vagy még mielőtt erőlködni kezdene, csak valahogy én nem vagyok elég felkészült erre a feladatra. Eszembe sem jut bilit alá tenni. Úgy érzem még ő sem elég biztos a dolgában, így nem erőszakoskodom. A pisi ugyanúgy megy, szó nélkül a pelusba. :)
Nálunk most az állatok vannak napirenden. A halak a kedvencek. A színek többségét meg tudja mutatni ha rákérdezek nála. De a kéket és a zöldet össze szokta keverni. A ruhákat is imádja nézegetni, magára húzni, A cipőt már egyedül lehúzza a lábáról, de csizmát nem tudja még. :)
A sapkát is felteszi a fejére magának, és ügyesen rá is igazítja kobakra.
De a vetkőzés megy még mindig a legjobban.
Milán is autó és motor őrült.
helló lányok
Tudom már késő este van...de komolyan gondolkodtam rajta hogy feldobom a témát.
Másnál is elkezdődött egy olyan időszak, hogy konkrétan azt érzi, tapasztalja hogy a gyereke nagyon sokat rosszalkodik?
Nem is a hisztikről beszélek, vagy dacoskodásról, hanem inkább arról, hogy elmondok neki egy nap akár 10szer 20szor is valamit, hogy ne csinálja, és aztán mégis megteszi. Majd mikor kizökken az egyik rosszaságból, már bele is csöppen a következőbe. Nem telik el a kettő közt 2 percnél több, komolyan mondom. Ott újabb tiltás hangzik el a számból, és mintha süket fülekre találna, befejezi a rossz cselekedetet, majd k**vára elégedetten távozik és talál valami újabb dolgot amit kikezdhet. És azt érzem, hogy egész nap a nyomában kell lennem, néha már "fut" az egész lakás, de egyszerűen nem bírok lépést tartani a gyerekkel! csöbörből vödörbe...ha egy pillanatra elfordulok azonnal csinál valamit, amit már többegyére megtiltottam. Félre értés ne essék, jól leszidom, nem is hisztizik hanem engedékenyen tovább áll, és már folytatódik is a rosszalkodás.
remélem érthetően írtam le mire gondolok
ez másnál is van?? vagy tényleg Milán az aki egy igazi örökmozgó megállíthatatlan "Dennis, a komisz"?
Sziasztok!
Alíz babakonyhát kap, porszívót, Megabloks építőt. Aztán még apróságokat: nyomda, arckereső puzzle, pizsama.
Nagyszülőktől: baba, edénykészlet, ágynemű, könyv
Sziasztok!
Akkor én is leírom az ajándékokat, hátha ötletet ad valakinek, az utolsó percekben.
Tőlünk lesz mágneses rajztábla, xilofon, bevásárlókocsi+teáskészlet + lábosok+ egyéb konyhai cuccok
Nagyszülőktől: babának babakocsi, bababölcső, 2 baba, gyúródeszka+sodrófa, porszívó, meg valami kutya tesóméktól, ami csinál valamit, de erről nem tudok sokat mert titkolják.
Sziasztok!Valószínű régi vírusfertőzés...így jött ki.Mutasd meg dokinak!
Nálunk pötyit kap,fűzős sajtot,mágneses táblát,mondókás könyvet.öltöztetős macit..
asszem ennyi:)
üdv
nem tudom kinek mennyire volt könnyű kiötleni, hogy mit ajándékozzon a gyerkőcnek...de nálunk elég nehezen. Végül távirányítós autót (korainak tűnhet, de nagyon jól irányította már az előzőt is, és imádja őket), és "első laptopom" - at vettünk neki. Nagynénéméktől fa vonatszettet kap és barkácskészletet, hugomtól könyvet és fűzőcske játékot. a többit nem árulták el hogy mi lesz.
De én a keresztlányomnak, aki csupán 1 hónappal idősebb Milánnál, játék babakocsit vettem, és egy tárgykereső foglalkoztató könyvet
Anna ey babat kap,kiegészitökkel, meg egy Raponc szinezökoffert,sok-sok szines meg zsirkreta meg meg vizfesték is van benne:-)!
De kérdeztem Töle mit hozzon a Jézuska?Erre ö: csokiiii:-DDD
Gyanús sebhelyek Mátén is szoktak lenni, de a nyelvén, amit leírtál, Ááncsi, nem hangzik vmi jól:( Nem zavarja?
Általános taknyosságon túl vmi mást is benyalt+fogak, szóval megint igen mozgalmasak az éjszakák... ráadásul ez a betegség apát meg engem is taccsra vágott, élveztük a tegnapi napot...
Karácsonyra tőlünk Máté kap egy kis szuzukit:))) meg egy nagyon nagylabdát (amikről évek múlva még a lába is le fog lógni:))) )
Nagymamától kap kisszéket, a többit nem tudom, de súgtam, ha vki kérte.
Sziasztok
Na megont kihalt a fórum:(:(
Én is így vagyok vele,majd nyáron szobatiszták leszünk,felesleges siettetni.De aki már halad afelé,annak nagyon jó!!:)
Én meg hallottam olyat,1pesti anyukától,hogy nálunk már 2-3hónaposan kezdik a szobatisztaságot,és már fél évesen teljesen szobatiszta a baba.Szerintem ez azért túlzás!!
Képzeljétek: Angelikán nagoyn furcsa dolgokat találok.
1.a combján belül van minda2 oldalon 1 nagy kék folt,mintha beütötte volna.
2.a füle mögött meg egy seb van,mintha megkarcolta volna vmivel,és a legfurcsább
3.a nyelvén van egy olyansmi,mint ami nekünk is szokott lenni,mikor pl ha jót eszünk,egy kis golyócska,de neki ebből a golyócskából,kis szálak jönnek ki,és fehér az egész.mint a pici tollpihe.nagyon érdekes,de mitől lehet ez??Volt már valakinek ilyen??
Ti mit vettetek a gyerekeknek karácsonyra??Tudom volt mát téma,de hátha újdonságok is vannak:)