2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Hello kismamik!
Most beszéltem a sógornőmmel,tegnap megszült a barátnője. Két héttel a kiírt időpont előtt. Szerdán ment Nst-re,ahol mondták, hogy 4 ujjnyira nyitva van.Nem is érezte.. És tegnap be kellett mennie,megrepesztették a burkot. 3 óra alatt megvolt a kislány:)
Sziasztok!
Erről az "emlékezetkiesésről" jut eszembe! egyszer egy helyettesítő biológia tanárnőnk mesélte, hogy van egy hormon (a férfiakban is) ami nagy fájdalom hatására aktivizálódik, és az a lényege, hogy az ember elfelejti a nagy fájdalmat, csak a szép dolgokra emlékszik! ezért van az, hogy még a nehéz szülések után is vállalnak a nők további gyermeket, és lényegében arról mesélnek csak, hogy hány óra volt a vajúdás, és hogy milyen szép is volt, amikor a babát a mellkasára tették! nem tudom mennyire helytálló, de én sokszor ezzel nyugtatom magam, amikor bepánikolok a szüléstől! :) meg nem én vagyok az első szülő nő, biztos ki lehet bírni! :)
Sziasztok!
Nyugi, Viki, nem fogják engedni fogyni őket! A pici súlyú babákon egyrészt nincs is annyi zsír, ami elfogyhatna, mint a többiekről; másrészt nekik azonnal adnak tápszert, ha szükséges. Véletlen se szeretnélek lebeszélni a szoptatásról, de szerintem készülj fel gondolatban az alternatív lehetőségekre is, vagy kombinmálni a dolgokat, mert egy kis súlyú újszülöttet, még ha nem is koraszülött, akkor is két óránként meg kell etetni éjjel-nappal, egy baba etetése meg eltarthat fél-háromnegyed óráig, legalábbis kezdetben. Ha még nem tetted, mindenképpen nézz majd utána, hogy van-e lehetőség a kö9rnyéketeken mástól anyatejet hozni? Az egyik ismerősöm egy éven át látott el egy vadidegen babát teljes mértékig tejjel, a sajátján kívül.
Az biztos hogy nem olyan fájásaim meg görcsölgetéseim meg nyilalásaim vannak ezért nyugodt is vagyok!!
Csak fájt mert (kopp-kopp-kopp) most nem!!
Szia
Nem tudom, csak egy fura érzés! Nem fáj semmim, nem görcsölök (mondjuk én nem is szoktam), de van egy ilyen érzésem!
Neked hogy fáj?
Legalább te valamennyire tisztában vagy a szülési fájdalommal.
Van viszonyításod.
Sziasztok
Én hajnali 2-kor felébredtem, olyan furán voltam... Fent voltam 4-ig kb, vag kicsit tovább.
Nem tudom... Most is furán vagyok. Lehet,hogy csak az időjárás miatt.
Viszont most érzem úgy, hogy Szofi nem marag bent december 2-ig!
Manócska, neked is! :)
Én meg gyulai kolbászt vacsiztam és nagyon finom volt:)
Aztán éjjel megettem egy epres rudit is.. Néha csinálok ilyet. Tudom nem kéne..
Pingpongozni? De irigyellek.:)
Sziasztok!Jó.reggelt!:)
Tegnap.este.olthatatlan.vágyat.éreztem,hogy.pingpongozzak,így.el.is.mentünk.a.férjemmel.kicsit.játszani.Nagyon.jó.volt,de.már.nem.vagyok.a.régi...Most.meg.mindenem.fáj:(
Hello Lányok!
Nekem a védőnőm mondta,hogy nem javasolja az oltást. Azt mondta,hogy szomorú,hogy meghaltak benne Mo-on is,de sajnos,nagyon betegek voltak, szóval valszeg a sima influenza is végzetes lett volna a számukra..
Ez mind üzletpolitika. Meg lett rendelve x millió oltóanyag,amit el kell adni.
A megelőzés a fontos, a higiénia..
Sziasztok,
Ma annyit mentünk... (Bár a legtöbbet kocsival).
Elmentünk a férjemmel a piacra, jóól bevásároltunk.
Onnan egy könyvesboltba, a nagybátyám rendelt könyveket (Németországból), aztán irány a bababolt.
Itt vettünk szoptatós melltartót, gumi lepedőt és olyan pelenkázó táskát, amilyet szerettem volna és csak 5400 Ft volt, pedig a neten többért hírdetik. :)
Innen átmentünk a szüleimhez, mert 2 napja elhoztuk a kiságyat, de nem találtuk a csavarjait, úgyhogy azért még felugrottunk és ztán haza jöttünk.
Cigi... Én ugye a terhesség előtt dohányoztam. Nekünk zárt a lépcsőházunk, de én felsétáltam az ablakig, a legnagyobb hidegben is kinyitottam az ablakot és kihajoltam rajta, így cigiztem, cigiztünk.
Talán azért nem szólt nekem senki ezért, mert elég sok öreg néni lakik a házba, és amikor láttam,hogy jönnek fel és cipekednek, akkor letettem a cigit, kivettem a kezükből a cuccot, megkérdeztem,hogy hányadikon rakjam le és felvittem. :) Szóval mindeig segítettem, így kompenzáltam a cigi szagot! :)
Meg nálunk minden emeleten van valaki, aki kint dohányzik. :)
Na megyek, felvettem egy krimi végét, megnézem.
Jó éjt és kellemes hétvégét!