2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!
Mi ma mondtuk meg a nagyszülőknek, és nagyon örültek. Meg az egész család nagyon örült a hírnek, amint várható volt, de olyan jó volt ez a titkolózás. :)
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Méz, tea, grapefruit, karácsonyi együttlét a szeretteidel. :)
Nekem egy korábbi megfázáskor nagyon használt a grapefruit és echinacea-csepp. A DM-ben vettem, s vízben kell feloldani.
Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt kívánok!
Nagyon fáj a torkom meg a fülem c-vitaminon kívül bevehetek valamit?
Tegnap megtudtam, hogy januar 3-an lesz az elso uh-m, alig varom!
Mostanaban megint nem tudok enni es tegnap fekudnom kellett, annyira szurt a baloldalam. Nektek volt hasonlo fajdalom, vagy ez mar a meh felemelkedese lehet? (10+5 vagyok)
Sziasztok!
Ma voltam Uh-n, a doki szerint csak 11 hetes a bébi, de nem hiszek neki, mert a kórház legrosszabb uh- diagnosztája mondta. A crl 51 mm, ami Dávidnak 11 hét 5 naposan 43mm volt. Szóval én továbbra is 12 hetesnek tartom magam.
Amúgy megvan keze- lába, nyakiredő megfelelő, szóval minden ok.
Time menj orvoshoz...sokan azt mondjak, hogy normalis jelenseg ha eppen nincs verzes es gorcsoles de jobb ovatosnak lenni.
Irj majd, hogy mi tortent es mit mondtak!!!!!
time: menj, inkabb feleslegesen, minthogy baj legyen...
En am voltam a dokinal es a vervizsgalat eleg jo, kiveve a pajzsmirigyem "alulmukodik", de meg csak hatareset vagyok. Megkerdeztem jo-e az hcg szintem, erre a doki azt mondja, persze angolul, hogy You are very pregnant, azaz elegge terhes vagyok:DD en meg azota repdesek, mert azt hiszem meg mindig vannak pillanatok, hogy nem fogom fel. Na meg a dokimerlege szerint 3 het alatt -2.5 kg lettem...
Vigyazzatok magatokra!
Jaj, lányok, újra van barnázás!
Nem tudom, mit csináljak. Menjek be holnap újra a klinikára? Mindenesetre holnap reggel felhívom a védőnőt, még a keddi esetet sem meséltem neki. Addig meg próbálok pihenni és netezni a témában.
Nekemket baratnom tudja, az egesz csaladom itthon van, igy ok nem is sejthetik, ill. asszem noveremnek celozgathattam egyszer, mert O kivancsi lett... mivel az elso uh-m jan elejen lesz, en varok addig es azt tervezem, hogy a telefonban csak odadobok ket nevet es megkerdezem melyik tetszik jobban, hatha leesik nekik. Sajna Apum csak par honapja halt meg, igy talan mndenki jobban kezdi az evet :( :)
En azt hiszem dolgozok, amig tudok, nem tudom az itteni dokim mennyire hajlando kiirni, de a hoseg miatt felek az utolso ket honaptol..
Az én oldalamról már mindenki tudja, aki fontos nekem, apám, testvéreim, barátaim. A párom oldaláról pedig senki. Velük mondjuk jóval ritkábban találkozunk, anyukájának szerintem karácsonykor megmondjuk, bár ezt nem tudom, még nem is beszéltünk róla. Óvatosak vagyunk ezen a téren az első eset miatt, nem akarok magyarázkodni aztán. A párom oldaláról még számolnunk kell egy ex feleséggel és két gyerkőccel, ott azért bonyolultabb a helyzet, nem akartuk, hogy elterjedjen a hír. A családom viszont nem bánom, hogy tudja, örüljenek csak velem, amilyen hamar csak lehet, ha pedig baj lett volna, meg kell érteniük, mi történt velem.
Szeptember közepe óta dolgozom fix, 4 hónapos szerdődéssel, ami ugye január 18-án jár le. Utána nem tudom mi lesz, nem fogom törni magam munka után, mindenféle juttatásról lemondtam, fizetem majd magam után a járulékot, hogy ellássanak.
Mi is karácsonykor mondjuk el a szülőknek, már nagyon várjuk!!!
Én is melózok, bár itthonról, és saját céget, így valószínűleg munkából megyek majd szülni is. :-) de ez közel sem olyan kemény, mint ahol (multik) az előző 7 évemet dolgoztam. Szóval ez nem panasz volt :-) Legalább elfoglalom magam, és nem unatkozok.
Jajj time..en nem birtam varni karacsonyig..de lehet amugy is eszrevettek volna a hanyinger miatt..mar mindenki tudja de kepet csak most postaztam szuleimnek( mas varosban elnek).
Amugy en jelenleg nem melozom de fizetem a biztositast meg amiket kell..nallunk maskeppen szamitjak a dolgokat.
Húzom az igát ezerrel:( és közben nagyon sajnálom magam :) Egy nagy cégnél dolgozom napi 1000 órában (na jó, csak 9) és valószínűleg ez így is lesz május végéig. (júniusban szülök)
Nálunk már tudja a család, meg a közeli barátok. Nem bírtuk ki karácsonyig.
Sziasztok! Nalunk mar anyuek tudjak, de a nagyieknak karacsonykor mondjuk el. Kivancsi leszek, mit szolnak!
Amugy ti meloztok, vagy tppenzen vagytok, vagy mit csinaltok mostansag?
Bizony, szerintem is, mi még viszonylag elégedettek lehetünk, feltéve, ha volt előtte a kismamának munkahelye.
A körkérdésre: Mi karácsonykor tervezzük elmondani a családnak! Izgulunk is nagyon.
Többiek?
Hát nem mondom, jó kis rendszer... :-( Bár régóta tisztában vagyok vele, hogy idehaza van különleges, még így is, ahogy. Tőlünk nyugatabbra sok helyen alig fél évet maradhat otthon az anyuka, a gyereket meg oda teszi, ahova tudja.
Ausztriában élő barátaink is ezzel küzdenek, ott 2,5 éves korig jár elég jó pénz, de a gyereket csak 3 évesen veszik be óvodába, ami fizetős, fél napos, tehát reménytelen visszamenni dolgozni. És még a suli első éve is ilyen lesz. Vállalnak hát még egy babát, de nála is meglesznek ezek a problémák.
Egyébként a napokban hallottam, nem tudom, hogy mennyire rémhír, de állítólag el akarják törölni a gyes 3. évét. Magyarán a gyed után, 2-3 lves korig nem lenne juttatás.
Itt bizonyos oraszamodnak kell lennie a megelozo evben, de a juttatast a szulest megelozo 6 honapi fizetes alapjan szamoljak (ha valakinek valtozo a keresete akkor a gyenge heteket elhagyjak es valtjak a szorzot), Kihozzak a heti atlagberedet es annak az 55%-at kapod 50 hetig, persze adozni is kell es maximum is van. Viszont utana nincs semmi olyasmi hogy alanyi jogon jaro vagy hasonlo, na meg ovoda sincs. Van akinek a cege rafejel meg bizonyos szazalekot, bizonyos ideig, nekem pl az elso 6 het lesz 100%-os. NA meg betegallomanyba is mehetek, max 12 hetet kapok 100%-on, utana lenne 66% (ez teljesen a cegtol fugg,es hogy hany eves a munkaviszonyom)
Nem tudom, ez erdekes info volt-e, bocs!:)
Itt a korkerdes:Hanyan kozlitek a hirt a csaladdal eppen karacsonykor?