Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

2007. dec. 25. 20:11

Sziasztok!

Mi ma mondtuk meg a nagyszülőknek, és nagyon örültek. Meg az egész család nagyon örült a hírnek, amint várható volt, de olyan jó volt ez a titkolózás. :)

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

2007. dec. 25. 09:35
Karácsony van, karácsony, mindenki a családdal van elfoglalva, senki a hoxán. És ez így van jól. Az este sokat gondoltam azokra, akik erre az alkalomra tartogatták a nagy hír közlését. Írjátok majd meg, milyen volt a reakció. Békés, boldog ünnepeket kívánok, és szeretetet, megértést a családban egész évre.
2007. dec. 24. 12:37
Jobbulást Bettynek és boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek!
605. 09e7548a84 (válaszként erre: 603. - Betty Blue)
2007. dec. 24. 10:01
Esetleg ha lázad is van, vagy nagyon fáj a torkod, akkor paracetamolt is bevehetsz (pl: Panadol, vagy más paracetamol alapú gyógyszer). Én narancslevet ittam, amennyi csak belémfért. ÉS segített, de az echinacea is jó tanács.
604. time
2007. dec. 24. 09:58

Méz, tea, grapefruit, karácsonyi együttlét a szeretteidel. :)

Nekem egy korábbi megfázáskor nagyon használt a grapefruit és echinacea-csepp. A DM-ben vettem, s vízben kell feloldani.

2007. dec. 24. 09:46

Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt kívánok!

Nagyon fáj a torkom meg a fülem c-vitaminon kívül bevehetek valamit?

602. Lili13
2007. dec. 24. 02:49
mezes linzer kesz, lehet jonni:))
2007. dec. 23. 18:41
Aldott Karacsonyt es Bekes Boldog Unnepeket mindenkineki....koltozzon szeretet a szivetekben s maradjon nallatok Orokre!!
600. time
2007. dec. 23. 18:10
Nagyon szép ünnepet kívánok minden Fórum- és Pocaklakónak!
599. Lili13
2007. dec. 23. 02:11

Tegnap megtudtam, hogy januar 3-an lesz az elso uh-m, alig varom!

Mostanaban megint nem tudok enni es tegnap fekudnom kellett, annyira szurt a baloldalam. Nektek volt hasonlo fajdalom, vagy ez mar a meh felemelkedese lehet? (10+5 vagyok)

2007. dec. 21. 14:06

Sziasztok!

Ma voltam Uh-n, a doki szerint csak 11 hetes a bébi, de nem hiszek neki, mert a kórház legrosszabb uh- diagnosztája mondta. A crl 51 mm, ami Dávidnak 11 hét 5 naposan 43mm volt. Szóval én továbbra is 12 hetesnek tartom magam.

Amúgy megvan keze- lába, nyakiredő megfelelő, szóval minden ok.

597. time
2007. dec. 21. 11:31
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok. A tegnap délutáni egy pötty óta nincs semmi sem. Úgyhogy most azt gondoltam, nem megyek újra dokihoz. Végülis kedden voltam ugyanezért, illetve az több volt, de az is csak egyszeri, s akkor az együttlét lehetett az oka. Most meg mindjárt itt van a mestruáció időpontja és több helyen olvastam, hogy előfordul, hogy "emlékezik" a szervezet. Remélem, csak ez volt és ennyivel le is tudta az emlékezést.
596. 09e7548a84 (válaszként erre: 593. - Lili13)
2007. dec. 21. 10:53
Nekem is alulműködik a pajzsmirígyem, de már két és fél éve. Nagyon vigyázz magadra, nekem havonta kell ellenőriznem a vérképet és a pjzsmirígy hormonjait. Figyelj rá, mert ha elhanyagolod, komoly baj lehet belőle. Na nem akartalak megijeszteni, csak nagyon oda kell rá figyelni. És gyógyszerrel problémamentesen megoldható. Az a gyógyszer szabadon szedhető a terhesség, valamint a szoptatás alatt is.
595. 127f14054c (válaszként erre: 592. - Time)
2007. dec. 21. 09:18

Time menj orvoshoz...sokan azt mondjak, hogy normalis jelenseg ha eppen nincs verzes es gorcsoles de jobb ovatosnak lenni.

Irj majd, hogy mi tortent es mit mondtak!!!!!

594. Vanet (válaszként erre: 592. - Time)
2007. dec. 21. 08:07
Mindenképp írj, hogy mi volt! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
593. Lili13
2007. dec. 20. 19:54

time: menj, inkabb feleslegesen, minthogy baj legyen...

En am voltam a dokinal es a vervizsgalat eleg jo, kiveve a pajzsmirigyem "alulmukodik", de meg csak hatareset vagyok. Megkerdeztem jo-e az hcg szintem, erre a doki azt mondja, persze angolul, hogy You are very pregnant, azaz elegge terhes vagyok:DD en meg azota repdesek, mert azt hiszem meg mindig vannak pillanatok, hogy nem fogom fel. Na meg a dokimerlege szerint 3 het alatt -2.5 kg lettem...

Vigyazzatok magatokra!

592. time
2007. dec. 20. 18:45

Jaj, lányok, újra van barnázás!

Nem tudom, mit csináljak. Menjek be holnap újra a klinikára? Mindenesetre holnap reggel felhívom a védőnőt, még a keddi esetet sem meséltem neki. Addig meg próbálok pihenni és netezni a témában.

591. Lili13
2007. dec. 20. 14:34

Nekemket baratnom tudja, az egesz csaladom itthon van, igy ok nem is sejthetik, ill. asszem noveremnek celozgathattam egyszer, mert O kivancsi lett... mivel az elso uh-m jan elejen lesz, en varok addig es azt tervezem, hogy a telefonban csak odadobok ket nevet es megkerdezem melyik tetszik jobban, hatha leesik nekik. Sajna Apum csak par honapja halt meg, igy talan mndenki jobban kezdi az evet :( :)

En azt hiszem dolgozok, amig tudok, nem tudom az itteni dokim mennyire hajlando kiirni, de a hoseg miatt felek az utolso ket honaptol..

590. szurgo
2007. dec. 20. 13:42

Az én oldalamról már mindenki tudja, aki fontos nekem, apám, testvéreim, barátaim. A párom oldaláról pedig senki. Velük mondjuk jóval ritkábban találkozunk, anyukájának szerintem karácsonykor megmondjuk, bár ezt nem tudom, még nem is beszéltünk róla. Óvatosak vagyunk ezen a téren az első eset miatt, nem akarok magyarázkodni aztán. A párom oldaláról még számolnunk kell egy ex feleséggel és két gyerkőccel, ott azért bonyolultabb a helyzet, nem akartuk, hogy elterjedjen a hír. A családom viszont nem bánom, hogy tudja, örüljenek csak velem, amilyen hamar csak lehet, ha pedig baj lett volna, meg kell érteniük, mi történt velem.

Szeptember közepe óta dolgozom fix, 4 hónapos szerdődéssel, ami ugye január 18-án jár le. Utána nem tudom mi lesz, nem fogom törni magam munka után, mindenféle juttatásról lemondtam, fizetem majd magam után a járulékot, hogy ellássanak.

2007. dec. 20. 12:11

Mi is karácsonykor mondjuk el a szülőknek, már nagyon várjuk!!!

Én is melózok, bár itthonról, és saját céget, így valószínűleg munkából megyek majd szülni is. :-) de ez közel sem olyan kemény, mint ahol (multik) az előző 7 évemet dolgoztam. Szóval ez nem panasz volt :-) Legalább elfoglalom magam, és nem unatkozok.

588. 127f14054c (válaszként erre: 585. - Time)
2007. dec. 20. 11:48

Jajj time..en nem birtam varni karacsonyig..de lehet amugy is eszrevettek volna a hanyinger miatt..mar mindenki tudja de kepet csak most postaztam szuleimnek( mas varosban elnek).

Amugy en jelenleg nem melozom de fizetem a biztositast meg amiket kell..nallunk maskeppen szamitjak a dolgokat.

587. Vanet
2007. dec. 20. 10:36

Húzom az igát ezerrel:( és közben nagyon sajnálom magam :) Egy nagy cégnél dolgozom napi 1000 órában (na jó, csak 9) és valószínűleg ez így is lesz május végéig. (júniusban szülök)

Nálunk már tudja a család, meg a közeli barátok. Nem bírtuk ki karácsonyig.

586. Alexa77
2007. dec. 20. 10:29

Sziasztok! Nalunk mar anyuek tudjak, de a nagyieknak karacsonykor mondjuk el. Kivancsi leszek, mit szolnak!

Amugy ti meloztok, vagy tppenzen vagytok, vagy mit csinaltok mostansag?

585. time
2007. dec. 20. 10:25

Bizony, szerintem is, mi még viszonylag elégedettek lehetünk, feltéve, ha volt előtte a kismamának munkahelye.

A körkérdésre: Mi karácsonykor tervezzük elmondani a családnak! Izgulunk is nagyon.

Többiek?

2007. dec. 20. 07:29

Hát nem mondom, jó kis rendszer... :-( Bár régóta tisztában vagyok vele, hogy idehaza van különleges, még így is, ahogy. Tőlünk nyugatabbra sok helyen alig fél évet maradhat otthon az anyuka, a gyereket meg oda teszi, ahova tudja.

Ausztriában élő barátaink is ezzel küzdenek, ott 2,5 éves korig jár elég jó pénz, de a gyereket csak 3 évesen veszik be óvodába, ami fizetős, fél napos, tehát reménytelen visszamenni dolgozni. És még a suli első éve is ilyen lesz. Vállalnak hát még egy babát, de nála is meglesznek ezek a problémák.

Egyébként a napokban hallottam, nem tudom, hogy mennyire rémhír, de állítólag el akarják törölni a gyes 3. évét. Magyarán a gyed után, 2-3 lves korig nem lenne juttatás.

583. 127f14054c (válaszként erre: 582. - Lili13)
2007. dec. 20. 06:58
szia LIli..jo matinalis vagy te is:-)
582. Lili13
2007. dec. 20. 06:31
jav: bolcsode nincs,csak jo draga "daycare" felnapos ovoda van 4 eves kortol, egesz napos ovoda 5 eves kortol...
581. Lili13
2007. dec. 20. 06:29

Itt bizonyos oraszamodnak kell lennie a megelozo evben, de a juttatast a szulest megelozo 6 honapi fizetes alapjan szamoljak (ha valakinek valtozo a keresete akkor a gyenge heteket elhagyjak es valtjak a szorzot), Kihozzak a heti atlagberedet es annak az 55%-at kapod 50 hetig, persze adozni is kell es maximum is van. Viszont utana nincs semmi olyasmi hogy alanyi jogon jaro vagy hasonlo, na meg ovoda sincs. Van akinek a cege rafejel meg bizonyos szazalekot, bizonyos ideig, nekem pl az elso 6 het lesz 100%-os. NA meg betegallomanyba is mehetek, max 12 hetet kapok 100%-on, utana lenne 66% (ez teljesen a cegtol fugg,es hogy hany eves a munkaviszonyom)

Nem tudom, ez erdekes info volt-e, bocs!:)

Itt a korkerdes:Hanyan kozlitek a hirt a csaladdal eppen karacsonykor?

2007. dec. 19. 17:02
En sajna nem tudok ezekhez hozzaszolni mert nallunk masok a torvenyek....
579. Betty Blue (válaszként erre: 572. - Vanet)
2007. dec. 19. 16:57
Szia Vanet, sajnos a Te esetedben nem tudom mi a teendő (még az enyémben sem igazán). Hívd fel az OEP-et én is ezt fogom tenni ott talán választ adnak a problémáinkra.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook