Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
18128. annelly
2009. júl. 17. 13:18
hát jelenleg Willem Bouwens az elnöke, itthon Szalma Tibor
18127. Pici04
2009. júl. 17. 13:15

Na,en is megyek,mert Marcus lassan ehes.

Puszi

18126. Pici04 (válaszként erre: 18124. - Bumbu23)
2009. júl. 17. 13:14

Szio Bumbu!

Jo munkat!Igy lesz.:)

18125. Pici04 (válaszként erre: 18123. - Annelly)
2009. júl. 17. 13:13

Na ja,egy elmeny lehet.Elszoktam en mar töle.

Kivancsi vagyok,hogyan birjuk majd.

18124. bumbu23
2009. júl. 17. 13:13
Megyek is csajok.Este majd benezek.Aztan egybe legyen meg a forum mert kulonben bajok lesznek.;)
18123. annelly (válaszként erre: 18118. - Pici04)
2009. júl. 17. 13:11
Na jó, tegnap csak 38.5 volt a csúcs:D meg lehet rohadni, rajtam is csak egy szál bugesz van, mert fáj ha hozzámér valami, és már napok óta ez megy....
18122. bumbu23 (válaszként erre: 18116. - Annelly)
2009. júl. 17. 13:11

Mennek en.De most eppen a meloba kell menjek de nagyon.Lassankeszulodok is.

Jut eszembe, hogy hivtak a Mensa elnoket?Valami Bibione?Emlekszem olyan fura neve volt.

18121. Pici04 (válaszként erre: 18113. - Bumbu23)
2009. júl. 17. 13:04

Na ,az egy elmeny lehetett.

Nem is gondoltam volna,hogy az angolok "vendegszeretöek",illetve figyelmesek.Vagy a tulaj sem volt igazi angol?:D

18120. Pici04 (válaszként erre: 18115. - Annelly)
2009. júl. 17. 13:02

:D

Akkor 1 börönddel megyünk.Vszinü befer a cuccunk 1-be.

Maskor Marcusnak is van 1 nagy sajatja.

18119. Pici04 (válaszként erre: 18114. - Bumbu23)
2009. júl. 17. 13:00

Meg nem jartam arra.

Pecsi emlekem pl annyi,hogy szakadt az esö es akkora volt a viz,hogy alig tudtunk menni kocsival.Ez kb.30 eve volt.;)

18118. Pici04 (válaszként erre: 18112. - Annelly)
2009. júl. 17. 12:58

40 fok?

Azt emlitettek a Szüleim,hogy kanikula van,de ezt nem gondoltam volna.

Kivancsi vagyok Marcus hogyan birja majd az otthoni nyarat,hiszen otthon a szaraz meleg a jellemzö.

18117. annelly (válaszként erre: 18113. - Bumbu23)
2009. júl. 17. 12:58
Mit álltok ti ott? Jót magatokért:)
18116. annelly (válaszként erre: 18114. - Bumbu23)
2009. júl. 17. 12:57
Gyere, kaptok egy szobát:) úgyis halálra unom magam.
18115. annelly
2009. júl. 17. 12:56
bár sok cuccot ne pakolj, mert ha csak 5 fokot hűl, még akkor is ádám kosztüm elég lesz Marcusra. (mondjuk azt se bánom, ha nem csak rá, nemtom miért hangsúlyoztam ki:D:D:D:)
18114. bumbu23 (válaszként erre: 18111. - Pici04)
2009. júl. 17. 12:56
Annyira mennek en is.NEm visztekl el???Egybol elmenek Orfure egy par napra.Az egyik legszebb hely Baranyaban.:)
18113. bumbu23
2009. júl. 17. 12:55

Sziasztok!

Nem alltunk olyan sokat kb.15 perc.De volt ott egy indiai meg egy fekete no is babakocsival.Szoval a gyerekek elveztek a bulit :-)Ja es a tulaj kijott, hogy mit allunk mi ott.De mikor latta az esot egybol mondta semmi gond.Sooooooooot 5 perc mulva kijott 3 bogre teaval.Ez am a nem semmi.

18112. annelly
2009. júl. 17. 12:55
Hát most 40 fok van, ha 10 fokot hűl, akkor is hozhatsz nyári ruhát...
18111. Pici04
2009. júl. 17. 12:52

Sziasztok Csajok!

Huuuu,Bumbu nem lettem volna a helyetekben.Jo kis nyari zapor.:)

Tenyleg!Otthon mennyire hül le az idö a hetvegen?

Multkor egy rakas nyari holmit vittünk feleslegesen.

18110. annelly (válaszként erre: 18108. - Bumbu23)
2009. júl. 17. 12:47
UHH, meddig álltatok a kapualjba??
18109. annelly
2009. júl. 17. 12:47

Jaa, szia Bumbu:)

Most az jutott eszembe, hogy milyen meglepő eredményt kapnánk, ha azokkal végeztetnénk egy IQ-tesztet, akik másokét húzzák le:D De valami jó Mensásat:D:D:D

18108. bumbu23 (válaszként erre: 18101. - Pici04)
2009. júl. 17. 12:41

Megjottunk a setabol.Olyan eso esett, hoguy ilyet mar ritkan lattam.Bealltunk egy kapualjba.Vagy 1 meteres magassagban hompolygott a viz.

Pici es a tobbiek,szerintem ezen az egeszen felelsleges idegesitenetek magatokat.En Alexa reszerol ezt az egeszet nem ertem... mert ahogy emlekszem az utolso vita Cash-el O kezdett el kampanyolni Cash-nek, holott nem hiszem, hogy erre meglett kerve.Magara vonatkoztatott mindent pedig nem is rola volt szo.Es szerintem (mint kiderult) Cash-nek eleg nagy szaja van ahhoz, hogy megvedje magat.A nyalizasrol vegkepp ne beszeljunk,ugye?

Alexa,azert kicsit Te is gondolkodhatnal mielott masokat ilyen lenezo stilusban illetsz.Innen leleptettek egy szo nelkul, annyit sem mondtatok ba vagy bu..Szerintem nem sokan hianyoltak Titeket.Gondolom ez is igen fajo lehet.Egyszer nem tudtal benyogni julius eleje ota egy "boldog szuletesnapot" egy gyermeknek sem.Hirtelen most felbukkantal (gondolom kicsi Reka szulinapja is benne van)es mar megint jossz ezzel a sunyi, alatomos modszerrel.En ha nem irok valahova akkor nem is olvasom.De ezek szerint nem csak Timi naprakesz a blogodbol hanem Te is a forumbol.Szoval ahelyett, hogy itt masok IQ-at minosited nezz egy kicsit magadba is.

18107. annelly (válaszként erre: 18106. - D78161f793)
2009. júl. 17. 12:39
Nem a kérdéssel volt a baj, a válasz nem megfelelő hangnemben íródott.
18106. d78161f793 (válaszként erre: 18099. - Alexa77)
2009. júl. 17. 12:36

Na jól van lányok,itt asszem most én vagyok a bűnüs,hogy rákérdeztem a témára :S

Nem akarom én itt szítani a tüzet. Már kellőképpen megbántam hogy kérdezősködtem. BOCSÁNAT MINDENKITÓL!

18105. annelly
2009. júl. 17. 12:33

A természet tudja-igen, valóban...nem is sejted, hogy mennyire! Én pl természettudós vagyok, és sokmindenhez ragaszkodok, amit a természet tud, de ilyet a számon ki nem ejtettem volna. Mellesleg azért mert neked van 2 ikres ismerősöd, még nehezen tudsz belőle statisztikát csinálni. Képzeldd, volt egy ikres anyuka a kórházban, akinél minden rendben volt, és egyik reggelre az egyik babája meghalt, amit nem vett volna észre otthon, csak akkor mikor már a másik is meghalt volna hullamérgezésben, így milyen jól jött a napi 3x szívhangvizsgálat. Jajj, mellékesen az ikerszülések mindig korábban zajlanak le, általában a 34 és 37. hét között, ezért tartják bent őket 30. hét után, hogy ha megindul a szülés, mert különben otthon kellene megszülniük, és ikrek esetében ez baromi veszélyes. Tudtad pl hogy a 19. századig ikerszüléseknél a 3 emberből (anya plussz 2 gyerek) 95%-ban meghalt valaki, mondjuk neked mindegy lenne, hiszen a természet tudja, nem?

A lombikgyerekeknek sem kéne megszületni, persze te örülsz, hogy itt vannak, de leginkább annak kéne örülnöd, hogy nem tartozol közéjük.

De szerintem utánad egészségügyi tv-t kéne módosítani, és nem lehetne ezután pl ujraéleszteni, mert hát a természet tudja, császározni rettentő sokat császároznak. Én is császárral szültem, de jobb lett volna megdöglenem a szülőágyon, bocs, otthon, mert úgy leszek igazi anya, akkor nem lenne aki itt szövegelne neked, meg hát a természet....

Lehet hogy dúrva voltam, de ezt már nem hagyhattam ki.

18104. Pici04 (válaszként erre: 18102. - Alexa77)
2009. júl. 17. 11:47
A naplomba en is ezt masoltam be es ezt ertettek termeszetesen masok is felre......
18103. Pici04 (válaszként erre: 18100. - Alexa77)
2009. júl. 17. 11:45

Szia Alexa !

Most küldtem el egy hozzaszolast es lattam,hogy irtal.

Mar leirtam korabban ,mi a velemenyem.

Sebaj.

A termeszet tudja....

Ebbenem lehet es nem akarok semmit belemagyarazni.

Persze megint en ertek felre vmit es rosszat latok bele.

Nem baj.

Tiszta szivböl kivanok tovabbi minden jot Nektek!

18102. Alexa77
2009. júl. 17. 11:40

Csak hogy lássátok, mit írtam valóban, itt a kimásolt beszélgetés a naplómból. Ha ebben azt látja bárki, amit Pici írt, hááát....

Eszti írta...

A magas kockázatú nagyonotthonszülniakarókat is bátorítani kellene... :D :D

Köszi az összefoglalót.

2009. július 15. 17:22

Gabka írta...

Én azt gondolom, Eszti, hogy nem a magas kockázatúakat kellene bátorítani, hanem jól megnézni, valóban olyan magas kockázatú-e és ha igen, miért, lehet-e változtatni valamelyest rajta.... Az, hogy valakinek már volt császáros szülése, nem jelenti automatikusan szerintem, hogy a következőnek is annak kell lennie. A mai világ elkapkodott, kellően nem indokolt császármetszései... Nem kell neked részleteznem. :-( De nem feltétlenül magas kockázatú egy ikerszülés sem. A mai technikával nagyon jól nyomon lehet követni a babák fejlődését már pocakban. Egészséges, normál súlyú ikerbabáknál semmi szükség kórházra. A nagymamám húga szült annak idején 3 kg feletti ikerfiúkat. Semmivel nem voltak kisebbek, mint az egyke újszülöttek. Minden rendben volt velük.

Azt gondolom, ott (is!) van a hiba, hogy ugye a mai világban olyanoknak is lehet babájuk, akik természetes úton nem tudnak megfoganni. Nem ezzel van a baj, sőt, az szuper, hogy az ilyen párok sem kell, hogy nélkülözzék a gyermekáldást, csak mivel nagyon rontják a statisztikákat, őket nem szabadna a többiekkel egy kalap alá venni. Mert a legtöbb lombikbaba és mesterséges megtermékenyítéssel megfoganó baba bizony veszélyeztetett terhesség után, gyakran idő előtt, esetleg problémákkal jön világra. De ugye ők - ha az orvostudomány nem tart ott, ahol - soha meg sem születnének! Mert a természet jobban tudja. De mondom, örülök, hogy így is lehet, hogy sokak számára így megadatik a gyermekszülés lehetősége. Csak ők természetesen a valóban magas kockázatú csoportba tartoznak.

18101. Pici04
2009. júl. 17. 11:39

Kedves Alexa!

Erre vartam...

Vhogy egyertelmü volt.

Az IQ temarol meg annyit,hogy nevetseges dolog,ahogy probalod kimagyarazni.

Erdekes,hogy tamadsanak vettel nehany dolgot,pedig nincs szalka a szemedben.

Nem tudom kik voltak,amikor meg akar Cash is itt volt es sokan masok,akik elkezdtek a Ti es Mi temat.Ti nem ertitek amit mi irunk stb,stb.

A blogokat meg azert olvastam pl en is,mert erdekelt az eletetek,hiszen sok dolgot közösen eltünk at.

Lezarom a temat a reszemröl.

Ja,a reakciok amiket priviben kaptam,nem a forumon levöktöl kaptam es merem allitani,hogy (nem szellemi fogyatekosok)figyelmesen vegigolvastak az egesz kommentarodat a leirtakhoz.

Na ja,de gondolom erre is van vmi okos magyarazat....

18100. Alexa77 (válaszként erre: 18096. - Pici04)
2009. júl. 17. 11:31
Szia Pici! Arra kérlek, olvasd el figyelmesebben, mit írtam. Téged ennél okosabbnak gondoltalak... Elmondanám még, hogy a legjobb barátaink között van olyan pár, akiknek lombikbabáik vannak, együtt izgultunk velük az életükért és őszintén örülök, hogy igazi okos, helyes, csodás kis kölkök lettek. Ha figyelmesen olvasod a blogomat, akkor abban az van - mivel a szülési statisztikákról szól!!!! - hogy akiknek lombikbabájuk illetve mesterséges megtermékenyítéssel megfogant babájuk van, azokat NEM KELLENE A NORMÁL STATISZTIKÁBA BELETENNI, mert náluk sajnos általában gyakrabban forul elő probléma. Ha a spontán terhességekről és szülésekről beszélünk, akkor teljesen másképp mutat a statisztika, ennyi van a naplómban, nem más. Ha nem akarnál mindenképp rosszat belelátni abba, amit írtam, akkor nem is látnál. Sajnálom. Olvassa az is a naplómat, akit az előbb említettem, hogy lombikbabás. Neki érdekes módon lejött, mit írtam, sőt, egyetért... Tényleg sajnálom, hogy totál félreértettél, eszem ágában sem lenne ilyesmivel megbántani valakit, főleg, hogy a véleményem valóban az, hogy JÓ, HOGY OLYAN PÁROKNAK IS LEHET BABÁJUK, AKIKNEK SPONTÁN NEM SIKERÜLT!!!! Kérlek, ha olvasol, legközelebb figyelmesebben tedd!
18099. Alexa77
2009. júl. 17. 11:25

Kedves Timi és Nelli! Nagyon nem akartam írni, de kénytelen vagyok. Először is, semmi hátulróljövős dolog nem volt, azért nem írtam semmit ezekről Erikának, mert úgy gondoltam, lezárt téma és másra nem tartozik. Csak mivel kérdezett, hát válaszoltam. Ti vettétek magatokra, már megint. :-( Szánalmas, hogy még mindig azzal vagytok elfoglalva, hogy én vagy Cash vagy bárki mit is csinál... A haragudni segítésről meg annyit, Timi, hogy ez a te műfajod, nem az enyém.

A vérig sértődésről annyit, hogy aki figyelmesen olvassa a blogomat, annak lejött, mit írtam, de úgy látszik ehhez magasabb IQ kell... nem tehetsz róla, nem hibáztatlak, mindenki csak olyan szinten képes gondolkodni, ameddig az értelme elér.

Őszinte bocsánatkérést én nem olvastam tőled, már csak azért sem, mert az őszinteség és te köszönőviszonyban sem vagytok sajnos. Nem sértődés miatt nem beszélgetek veletek, hanem azért, mert én olyanokkal szeretek beszélgetni, akikkel tudok miről. Szerintem ezzel semmi gond nincs, én se kérem rajtatok számon, kivel szerettek diskurálni. Nekem nincs szálka a szememben, ellentétben veletek, akik nem vagytok képesek elfogadni, hogy nem ti vagytok nálam a befutók. De az igazat megvallva nem is értem, miért kellene mindenkinek mindenhová nyalnia...

Nagyon nem akartam ilyesmivel terhelni a fórumot, ha most sem köttök belém, nem is írtam volna, mert az a véleményem, hogy kár ilyesmivel mérgezni a közhangulatot. Ezúton kérek bocsánatot mindenkitől, aki nem érintett a témában, csak kénytelen olvasni... Nem én akartam. Tudtam, Timi, hogy várod az alkalmat, hogy belém köthess, nem véletlenül olvasod a naplómat... Most úgy érzed, eljött a te időd, nagyot tévedtél, mindegy. Pontosan azért nem írogattam ide, hogy ne jöjjön elő ez az egész, de úgy látszik, te nem tudsz ilyesfajta konfliktus nélkül élni. Sajnálom. Azért válaszoltam Erikának, mert örültem a jelentkezésének és nem akartam, hogy priviben írjak neki bármit is arról, mi történt a múltban. Egyrészt nem tartom fontosnak, ami volt, volt, véleményem van, de lehet, nem tiltja a törvény. Viszont én nem szeretem az egymás háta mögötti kibeszélést - ellentétben veled, Timi. Ezért nem írtam sem privit Erikának, sem nem veséztem ki, mi volt a gond.

Most megint bemattoltál magadnak, kár, hogy sose tanulsz... A mondás, miszerint "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna" ma is beigazolódott.

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook