2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok! Én is nagyon boldog szülinapot kívánok minden kis egyévesnek!
Erika, akiről konkrétan tudom, hogy elindult már: Vanet Lorkája, Cashmere Bazsája és az én Rékám. Biztos vannak többen is, csak én is ritkán járok errefelé, nem tudok mindenkiről mindent. A naplókból lehet kukucskálni, én is ott szoktam időnként nézelődni!:-)
Sziasztok lányok!
NAGYON BOLDOG 1.SZÜLINAPOT SZERETNÉK KÍVÁNNI MINDEN BABÁNAK ITT!!!
Melyik lurkó indult már el? Kicsit lemaradtam(másfél hónap) az olvasásba. Valaki súgjon nekem ;)
Sziasztok!!
Jo olvasni milyen kis felfedezok lettek a csemetek.Az en Davidem is menne mint egy eszelos de erre meg varnia kell egy kisit.En most dilemazom hogy hivjak e vendegeket a szulcsinapra.Ugye ra egy hetre koltoznenk.De valamit megis kene.Na majd kitalalom.Tesomek lejonnek mert par baratnot hivnek a hasonlokoru bebikkel.Gondoltam ket tortat rendelek.Egy kisebbet amit David szet trancsirozhat meg egyet a vendegeknek.
Akartam kerdezni nalatok a kenyerfelek nem okoznak szorulast?Nalunk mostanaban igen de nem adok pedig sokat naponta.
Tejcsi: Én Móki a helyedben babatejcit próbálnám meg, az pont egy éves kortól kapható. Már kb másfél hónapja amúgy mindent adok neki beleértve a tejjel készült ételeket is, mert hát abban úgy is hígul, és semmi baja tőle, de közvetlenül nem biztos, hogy merném, mondjuk van elég hálistennek. Bár félő, hogy elkezd apadni, mert a királylány néha nem kér. Van olyan, hogy reggel is két korty, este is két korty, ha napközben nem vagyok otthon, akkor megzakkanok annyira fáj, és nem tudom lefejni. Ilyenkor kénytelen vagyok kivenni álmában és mellre tenni:)
Kovi ubitól ne félj, Zsófi is két pofára eszi, egy egészet szoktam max adni (4 negyed formátumban), és nyers parit is kap már. Elvileg az aprómagokon kívül egy éves kor után bármit ehet, lehet próbálkozni. Én spec nem is nagyon tudom kontrollálni, mert önkiszolgálja magát, kertben is sokszor látom, hogy valmit leszedetett valakivel, illetve az asztalról is elveszi bekapja, mire észreveszem le is nyelte. Sőt, rájött, hogy kell kinyitni a hűtőt, úgyhogy végem van:)
Sziasztok, köszönjük a köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok. Most fejezteük be a szülinapozást...jövőre nem csinálunk ekkora felhajtást. Jött ezer ember, aztán mi széledtünk 80 fele.
Szofi, nehogy azt hidd, sokkal kényelmesebb, mikor már szalad. Ugyanis most igényel a legtöbb figyelmet, mikor bátorkodik, mert még nem biztos, sokszor esik, balesetveszélyes. Nálunk legalábbis az volt a legveszélyesebb, mikor menni tanult, aztán amikor már ügyeskedik, azért kell rá figyelni, mert egyedül akar menni a végtelenségig, de közben elfárad, segítséget nem fogad el, és persze puff, de ekko már megtanult seggre tottyanni, viszont mindig figyelni kellett, nem-e üti be magát valahova. Mikor már rahangál, akkor jó, mert tudod, hogy csak ritkán esik el, utánna nem foglalkozik a sírással, mert áll fel, érdekes a világ, neki sok dolga van, nem ér rá pityizni. Most ott tartunk, hogy azért nem örülök, hogy hamar eljárt, mert még nem értette meg mit szabad mit nem, na ez kezdd változni. Most szépen lassan letesz arról, hogy a konnektorokat piszkálja, a ruhásszekrényből való rámolás is unalmassá válik a sokadik alkalom után. Csak türelem legyen visszarakosgatni, és 80x elmagyarázni mosolyogva, hogy miért nem szabad.
A paradicsomot megnyalta már Gergő, de ami igazán tetszett volna neki, ha hagytam volna.. a kovászos uborka, nem tudom hogy nem volt neki savanyú... érdekes...
Pici!
Kitartást kívánok a pakoláshoz!
Bumbu hogy tetszik a meló? Én ma kezdtem...
Szijjasztok!
Csillu!
Gratulálok a nagylánynak!!!
Ne is emlegesd!Meg ki is kell majd pakolni.:D
Azert nem panaszkodom,eddig eleg jol birom.
A "tabori" allapotok sem zavarnak annyira,pedig a felfordulast eleg nehezen birom.
Gratulalok az autotokhoz!
Csomagtere eleg nagy?;)
Lanyok,köszönöm a paradicsomos tapasztalatokat.
Amikor mi eszünk paradicsomot,akkor Marcust is erdekli,de edddig tabu volt neki.
Par napja meg megkaparintott egy egesz paradicsomot es beleharapott.Nem fintorgott.:)
Szia bumbu!
Huuu,megint költöztök?
En örülök,ha tul leszünk rajta.Mar ott tartok,hogy csak a legszüksegesebbeket hagytam ma elöl,poharbol tanyerbol ,stb.
Davidnak meg több mütetre lesz szüksege?
Puszi
Sziasztok!!
Pici:nemsokara mi is koltozunk megint.Hianyzik mint pup a hatamra.:(
Moki:en is idegenkedem valamiert a tehentejtol meg.Meg felesben is.Szerintem mi is varunk meg vele egy jo fel evet.Mi az Aptamil(milupa)3-ast iszuk.De csak napi ketszer.Nalunk bevalt.
Szofi! Kitartást! Csak próbálgasd...
Azt a nagylány jól tudja hogy miért jó a cici... nem csak a tejci, de az anyu illata és közelsége lehet hogy még annál is fontosabb neki.
Csak ügyesen!
Sziasztok!
Én is így gondolom ahogy timihugi.
Az én kis Csengém is elkezdett most már rendesen mindenféléket enni, de azért nem adok neki még tejet mert ő olyan kis vékonyka és úgy gondolom talán a tápszerben lévő kis tápanyagmennyiség és vitamín nem árt még neki. A tejben ehhez képest.. hát szinte semmi, csak folyadék. Inni egyébként ő is iszik napközben gyümölcslevet hígítva.
De mondom, ez a tápszer dolog Csengénél szerintem még kell. Bendi egyévesen kezdett tejet inni, vagy karamellát csináltam neki és pohárból szépen megitta naponta 2x. De neki nem volt szüksége plusz tápanyagbevitelre mert egyévesen jó 9,5 kg volt ha jól emlékszem.
ez csak egy vélemény... lehet hogy nem segít, de remélem igen! puszi
Sziasztok, én is babatejjel próbálkozom, de Laura abszolút semmit nem fogad el a cicin kívül.( pedig annyira jó lenne kiváltani, legalább a napközbeni szopikat!
Paradicsom: én azt olvastam, hogy 1 éves kortól még csak főzve adható, de annyira rossz, hogy mi minden nap esszük a paradicsomot, szegény Manó meg csak néz, hogy mi az, nyúlkál érte, dse én sem merek adni! Valaki adott már?
Lanyok!
Valahol olvastam,hogy nyers paradicsomot adnak mar ekkora Babaknak.
Ti,hogy vagytok vele?
Szia Moki!
En meg csak Babatejet adok,ez olyan atmenet.
Marcus ugyanis nem hajlando meginni a Hipp3-as tapszert,mert tul pepes.
A doki ajanlotta a babatejet.
Gergönek eleg a gyümölcsle reggel?
A privire meg igerem valaszolok,csak alig elek es eleg keves idö van.Dobozolok es közben Marcust is szorakoztatni kell.
Mi még reggel-este szopizunk, de emellett tápszert iszik Ági csőrös pohárból, nagy lelkesedéssel, egyedül.:-) Én kb. egy fél év múlva tervezek tehéntejet adni, legalábbis a nagyok akkor kezdték észrevenni, hogy mi mást iszunk... Majd meglátjuk. Csak egy hete adok sajtot,főzve tejfölt, de úgy tűnik, ez is meghajtja, kicsípi a popsiját.
Még eldicsekszem, hogy a kicsi lány tegnap óta egyedül jár! 24-e óta totyog pár lépést magában, de nem indult el csak úgy valamiért, hát most már nem keresi a kapaszkodókat. Olyan büszke vagyok rá! :-)