2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Igen, most olvastam a naplódban. Biztos azért vérzik, mert nagy felületen éri nyomás az ínyét, ha ilyen sok fog jön egyszerre, és nem bírja a terhelést, ezért berepedez. De ne aggódj, ha kibújnak végre, legalább túl lesztek rajta egyszer s mindenkorra. Nyugodtan kérdezz házi praktikákból profi vajákos asszony vagyok, 7 éve annyi gyógyszert szedtem amennyit terhesen meg miután megszületett a kórházban kellett, meg a mellgyuszimra.
Azért mertem neki kápit adni (már nem először), mert elvileg már mindent lehet, így amikor mi ettünk kipróbáltam, végülis semmi baja nem lehet tőle. nem is volt, kicsit puffadt és szelelt, de ezt mindannyian átéljük hasonló esetben. Nem enegedtem, hogy bezabáljon belőle, így nem feszített neki a pockos, csak jó büdi volt a szobájában:)
Nagyon fogékony egyébként a gasztronómiára, így igyekszem megismertetni mindennel amivel lehet, nem is nagyon válogat, élvezi. Minden új kajcsival úgy vagyok, hogy picit megpróbálom, ha semmi nja, másnap ehet belőle rendes adagot is....
Na megyek aludni,amig sikerül majd.
Jo ejt!
Te Nelly!
Az a fel sült csirke es a köret eleg emberesnek hangzik am!:D
Most elgondolkoztam,ahogy olvastam,kaposztat sem evett meg Marcus.Elvileg pedig lehetne akkor.
Köszi a tanacsot a borogatassal kapcsolatban.Szerintem atviszem mellem az agyra,Apa most nincsen,hely meg böven,igy en is nyugodtabb leszek.Talan.
a fogacskak meg tenyleg durvak!Szegenynem mar verzik az inye is,ilyet idaig meg nem csinalt.
Uuuuutaaaaaalom ezt a fogzast mar!Miattam meg hagyjan,de szegeny Marcust nagyon megviseli.
Most olvasom,hogy Lulu beteg.
Jobbulast a Nagylanynak!
Szio Nelly!
Köszönöm a gyors valaszt,na meg a gyogypuszikat.
Ma este alvas elött 39 fok volt mar Marcus höje.:(
Azert elvittem meg fürödni es majdnem igy csinaltam a hütöfürdöt,mint Te irtad,csak nem hütöttem ennyire le.Szerencsere azert levitte vmennyire a lazat,de adtam Nurofent is azert.
Kivancsi vagyok meddig lesz meg lazas.
Mar kezdek ketelkedni,hogy tenyleg a foga miatt lenne az,de ugyanakkor nem köhög,nem pöttyös,nem hurutos.....
Kb 35 fokos vizet enegdsz a kádba, de ne sokat, hogy férjen még mellé, és elvileg fokozatosan adagolod hozzá a hideget, míg el nem hűl 30 fokra. Egyszerűbb, ha először melegebb, jól lemosdatod vele, közben állítasz a csapon, majd beleülteted, folyamatosan mosdatod a vállát, hátát, homlokát, és megvárod amíg kihűl...
Gyógypuszi neki is megy.
Bumbu!
Gratula a sikeres költözeshez es megy a drukk Davidnek a mütethez!
Moki!
En is örülök,hogy igazi,"komoly" bajod nincsen szerencsere.
Sziasztok Lanyok!
Elnezest,hogy nem irtam csak olvastam,de a hetveget Apaval töltöttük,mert meg mindig hetfötöl csütörtök estig tarto drezdai munka van.
Marcus közben tegnap belazasodott.Vszinü a foga miatt,mert 4 nyomul nagyon egyszerre:2 felsö kisörlö es 2 felsö szemfog.
Ma mar az inye is verzett.:(
Lenne egy kerdesem!
Fogalmam sincs,hogy hogyan kell hütöfürdöt csinalni.Tud vki tanacsot adni?
Sziasztok!
Móki, örülök, hogy semmi komoly, reméljük a görcsöt valami apróság okozza. Szorítok az uh-n is, no nem azért mert fáj, hanem, hogy semmi rosszat ne lássanak.
Timi nekünk olyan fogkefénk van, ami körbe gumírozott és ilyen szintén gumi lamellák állnak ki belőle, és ha azt rágcsálja, akor az elvileg letisztítja neki a lepedéket a fogacskájáról. Fogkrém szerintem még nem szükséges, úgyis csak lenyeli, az meg nem feltétlen jó, főleg ha mondjuk még kedvét is szeged vele. És alapvetően szerintem nem kellene 1 éves gyerekeknek szabályszerűen fogat mosni. ezek a fogak még kab 5-6 évig lesznek, nyilván ne hagyd, hogy elrothadjon, de egyelőre hagyhatod, ha nem akarja. A fogszuvasodás sem attól függ, hogy valaki mennyit mos fogat. Az én nagyapám egyszer mosott, amikor a bába kitörülte neki a száját:), és 65 éves koráig mind a 32 foga megvolt. Egy 1 éves gyerek nem lesz attól még rosszabb, hogy nem mos fogat. nekünk especiel gézzel törölgették le esténként.
Szofi azóta a jóidő valamelyest visszatért, bár ez inkább már amolyan vénasszonyok nyara lesz. Laurának meg küldöm a gyógypuszit.
Sziasztok! Beköszönök én is, mert a hétvége rövidebb volt kicsit a szombati munkanap miatt. Pihentünk, főzőcskéztem, barátokkal találkoztunk szombaton délután egy sétára (egy hónappal fiatalabb fiúcskával), tegnap délután játszótéren voltunk...szóval hamar eltelt.
Ma este egy pedig vacsora vendégeink lesznek, egy pár (gyerek nélkül:-), a pasi Csaba kollégája. Már ismerjük egymást, mi csajok is, mert voltunk náluk egyszer-kétszer kerti sütögetésen. Már előkészítve a vacsorának való:-). Mindjárt nekilátok, mert 6-ra érkeznek.
Bumbu! Az nagyon jó hír, hogy Davidnek leszállt a heréje! Te is észre vetted, vagy a vizsgálaton derült ki? Még én is nagyon bízom benne, hogy történik október elejéig valami. Nagyon örülnénk neki!
Móki, örülök, hogy nincs nagyobb probléma. Talán csak érzékeny az epéd, és követ sem találnak. Szoríjjjok!
Kisbetegeknek jobbulást!
Szofi, Lulu igen megvékonyodott:-). Olyan furcsa, hogy már nem olyan kis kerek. Gondolom nőtt is sokat, meg izeg-mozog ezerrel;-).
Gomba ügyben még annyit, hogy tegnap milánói spagettit csináltam, Berci simán megette gombástul-mindenestül, bár a darált hús állaga nem annyira tetszett neki. Azért még hiányoznak az örlőfogak a jó rágáshoz.
Még azt akartam kérdezni hogy a fogmosás hogy történik nálatok? Csak megsikáljátok kicsit fogkrémmel a fogacskákat? Hogy öblítitek ki? Mert nekünk is van már rég első fogmosó készletünk, de a rágás szerintem még nem egyenlő a fogmosással. Vagy az is annak minősül már? Fogalmam sincs, hogy kell egy ekkora gyereket fogat mosni tanítani. Segítsééég:-))!!
sziasztok, látom sehol senki!:(
Laurám most épp pihen, gondoltam benézek kicsit, kivel mi van, de úgy látom, nem sok a termés!:(
Móki, örülök, hogy végül nincs semmi gyomorbaj, reméljük az epéd sem roszalkodik!
Lányok, beköszöntött az ősz, reggel olyan hűvös volt, még pulcsiban is fáztam, szegény beteg Manóm is vacogott a babakocsiban, míg elértünk a Dokinénihez! Nem örülök az ősznek, elindult a visszaszámlálás, még egy év és bölcsi!:(
Szijjasztok!
Túl vagyok a tükrözésen...szerencsére nincs semmi kóros képlet.. az uh még hátra van, hogy esetleg nem -e epekő...az majd csütörtökön lesz.
Köszönöm mindenkinek a szorítást!
Szia!
Én már minden formátumban adtam neki szinte mindenféle gombát. A róka nem annyira bejövős, az őzláb sem. A csiperke meg a champion az alap, a várgánya kinek ne jönne be, a shi-take kizárólag felaprítva, és a pöfeteg rántva a legnagyobb király...:D
Sziasztok!!
Moki:jobban vagy?
Nelly:gombas dolgokat meg nem mertem adni eddig.Minden formaban mehet mar?
Fini volt..hát még a mai..akkorát ettünk kettesben a gyerekkel. Megettünk egy fél csirkét sülve (nem túlzok, és jó nagy tanyasi volt) párolt kápival meg gombás rizzsel. legalább 3 tányér lehetett, ahányszor utánapótoltuk... majd kidurrantunk, már a végén mindketten itt sóhajtoztunk. Így bezabálva már nincs is kedvem vasalni.
Te hogy vagy amúgy? Hasi jól műxik?
Hát látod...:-)))
Hogy sikerült a tegnapi vacsora?
Nah hétfőn úgy is kiderül, addig csak kibírom...
Jóéjt Csajsza!!!