2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Gratulálok a sok új fogacsihoz! Igazi fogas fórum leszünk! :) Épp írtam az egyik "hajcsáromnak", hogy nem tudom tartani a megbeszélt határidőt egy munka leadásával, s az utóbbi hetek produktuma Emma két fogacsija. Erre szeretettel gratulált a fogacskákhoz, s megjegyezte még, hogy most már kezdenek belecsúszni az érdekszférájába azok a fogak. :)
A betegeknek gyógyulást! Nagyon át tudom érezni a kicsi féltését. No meg az is nagyon rossz lehet, hogy egyedül vagy Erika a két picivel betegen. Sok gyógypuszi és gyógygondolat megy Felétek!
Antibiotikum! Brrr! Épp most ajánlották többen egy másik fórumon a Gyerekorvos nélkül című könyvet. Nem ismerem, de felkeltették az érdeklődésemet. Épp erről szól...
Nekünk nagyon jó napunk volt az én fejfájásomtól eltekintve. Annyi-annyi simogatást kapok Emmától, hogy majd elolvadok. :)
Vanikám! Te is a mi szívünkcsücskében üldogélsz ám, mégha ritkábban is "találkozunk"! Lorka kész kiskirálylány...örülök, hogy okos Anyuci voltál, és nem antibiotikumoztad be a kicsilányt. Lehet, ha nekünk is kérdés nélkül antib-t írna a dokink, más után néznék. Persze, tudom, hogy nem lehet annyira urálni, de mindig utáltam a "ruhán keresztül vizsgáló, röntgenszemű" dokikat. Nah, most jól kimérgelődtem közben magam;-).
Puszillak+a Királylánykádat is!;-D
itt vannak a szüleim, fürdetik Lorkát, igy van egy kis időm,
Nekünk kb egy hónapja van ülős kocsiülésünk, nagyon bevált a régiben csak orditott, ebben elnézelődik, elég stabilan ül, igy emiatt már nem aggódom...
6 fogacskánk van, felül 4, alul 2, előbbiek egyszerre nőttek... nagyon durva éjszakáink voltak, még igy is, hogy közöttünk alszik... de most már legalább bátrabban merek falatokat adni neki, mert elrágcsálja (kölesgolyó, buláta)
A hét elején Lorka lázas volt két napig vártam, hadd dolgozzon a láz, csak homeos kúpot kapott, aztán dokihoz vittem, aki semmi kérdés nélkül irt fel antibiotikumot, amit nem adtam be neki... higgyétek el nem vagyok a saját gyerekem ellensége de nem éreztem úgy, hogy akkora baja lenne, igazából azért mentem h lázcsillapitót kapjunk... Lorka már jobban van antib. nélkül is és örülök h hallgattam az ösztöneimre
és még valami sajnálom h ilyen ritkán tudok jönni de gondolok rátok (a szivem egyik csücskében üldögél a fórum :)
ölelek mindenkit
Ültetés: azt hiszem az eredeti kérdés a babakocsira vonatkozott, ugye? Nálunk Ági a kocsiban már hónapok óta meg van emelve, mert állandóan emelgeti magát derékból. A miénk fokozatmentesen dönthető, végig megtámasztva nem terheli a gerincét. Viszont ülni a kocsiban nem szeret, gondolom ebben az overál is benne van, meglátjuk mi lesz kevesebb cuccban.
Nagyjából 4 hete kezdett Ági stabilan ülni, azóta így játszik, lelkibeteg néha, ha elhasal. Előtte én se erőltettem, mert nagyon jól érezte magát hason. Time, szerintem előbb-utóbb te is megérzed, mikor jön el az a pillanat, amikortól bizton ültetheted Emmát. Vasárnap óta Ági hasalásból vissza is tudja tolni magát ülő helyzetbe, bár nem mindig jut eszébe, hogy egyedül is megy.:-)
Evés: mi már 4x eszünk szilárdat, tízóraira és uzsonnára gyümölcsöt, ebédre és vacsira főzeléket, mellette 5x szopi is van. A tízórai után kb. 4 héttel kezdtük az ebédet is. Délután viszont - részben muszájból, részben mert követelte - két- két és fél óránként szopizott a lány és egyik nap, amikor Annának pucoltam almát, ő is ráizgult és adtam neki. Pár nappal később meg a mi vacsink táján egyszerűen vigasztalhatatlan volt, pedig még bőven nem volt neki kajaidő, míg végül rájöttem, hogy ez a gyerek éhes! Valószínűleg du. már jóval kevesebb a tejem, mint ami neki kellene. Kedden írattam neki a doki nénivel Sinlac pépet, most azzal adom a du-i gyümölcsöt, így szeretném kiváltani a szopit is. Uis ha a gyümi után nem várok 20-30 percet a szopival, akkor fáj a pocakja, plusz kibukja a nagyját. Így meg nagyon problémás a du, megyünk Annáért, stb..
Ülés, babakocsi: nekünk van már mindkettő, én pont az esernyőkocsi mellé vettem a vaterán egy masszívabbat egy tizesért ősszel.:-) Most a hóban nagyon jó szolgálatot tett, meg kirándulni is tudtunk vele. Az ülésünk huzata viszont szétszakadt, igaz, Lacinak vettük használtan, egyelőre az a terv, hogy megvarrom, megfoltozom. Lehetne hozzá venni új huzatot, de annyiért már új ülést is kapni szinte...
Rékához hasonlóan Ági is háromfogú lett tegnap reggelre, a felül duzzadó négyesből a jobb szélső nyert.:-)
Erika, drukkolok, hogy Csenge baba elkerülje a bajt!!! Őszintén, át tudom érezni a helyzetet...
Mikor jön haza apa?
bocsi... nem akarok önajnározónak tűnni, csak nagyon fáradt vagyok és mindenem fáj... és persze rossz kedvem van...
Szorítsatok!
Sziasztok csak gyorsan beköszönök...
Nem valami jó a helyzet. Bendi elkapott valami hörgőgyulladásos magas lázas vírust. Marhára félek nehogy a pici is elkapja mert épp egy hónapja még kórházba akarták küldeni mondván hogy majdnem hogy tüdőgyulladása volt, de aztán megúszta... :(((
Nem akarom hogy szegény megint hetekig antib. szedjen!!! Már adtam neki vitamint is, hátha az is segít egy kicsit hogy ne kapja el... brühühü...
Fáj mindenem és Bendi meg alig hogy lemegy a láza, megint 39... és emellett nem győzöm őket elkülöníteni, nehogy a pici is... pedig legszivesebben én is aludnék!!!
Apa persze pont most megint nincs itthon! BBrrrr... mindegy. Nekünk ez a dolgunk ugye? Ha esik, ha fúj helytállni... ezek a picik csak ránk számíthatnak!
Szorítsatok hogy átvészeljük hamar és a picit elkerülje!!!! LÉCCCIIII!
Mindenkinek jobbulást aki hasonló cipőben jár.
Aki meg nem annak meg további szép napot és sétákat kívánok!
Sziasztok!
Mi is betegeskedünk, pontosabban Annámnak van mandulagyulladása. Kedd reggelre belázasodott, a doki néni adott AB-ot és már kutya baja se volt ma délig. Mikor fektettem le, mintha megint meleg lenne... Most alszik, remélem nem lesz rosszabbul. Picit még örültem is, hogy a mandulája, nem valami fránya vírusos dolog, itt most kétféle is dúl, a hányós-hasmenős, meg a levihetetlen lázas...
Sok mindenhez lenne véleményem, remélem lesz még időm benézni, mindenkinek jobbulást, kitartást, a jövő hét közepére már jobb időt mondanak.:-P
Sziasztok!!!
Koszi mindenkineka szoritast fogacska ugyben.Ejszaka nincsen gon.ugyan ugy alszik 10-12 orat.Max. neha halom felalomba felsir egyet keservesen.De alszik tovabb.Eddig meg nem volt meg a fiam belesem gondoltam mekkora csoda maga a fogazas is.Naprol napra latni ahogy ereszkedik le a kis feher fog.Nagyon szupi a homeos cucc amit adok neki.+van egy bonjela nevu gel(otthon Dentinox van azt hiszem).Igy ezzel a kettovel azert jo.
Julimami;arany kisbogaram.Ez valoban horrorisztikus amit leirtal.Nalunk ver meg nem volt.Viszont a jegelest lehet kiprobalom en is.
Alexa:ha nem macskakrolszolna a vicc nem is Te volnal.:-)
martone:jobbulast nektek.
Gyógyulást Nektek!
Nálunk eddig csak Tamásnak fáj a torka napok óta, beteg az egyik kollégája, de nem akar otthon maradni. ÁÁÁ!
Nekünk is Pierre C. kocsink van, de egy régebbi fajta. Az újak váza vagy 5 kilóval könnyebb, így én is gondolkodom egy sportkocsi beszerzésén.
Az ültetéssel kapcsolatban azért aggodalmaskodom, mert több helyen olvastam, hallottam, hogy nem jó a baba gerincének a korai ültetés, s egyáltalán minden dolog káros lehet, ha nem a baba kezdeményezésére történik. S állítólag ezek a bajok nem most, hanem 30-40 évesen jönnek majd elő... Nem tudom. Mi mindenesetre erre a részre talán túlságosan is figyeltünk. Ezért nem mentünk nagyobb útra sem autóval eddig.
Most próbálgatom a babakocsi középső fokozatát, onnan már kilát valamelyest. Ha nem lenne a lábzsák rajta, akkor egészen jól kilátna, de erre még várni kell.
Egész nap esik az eső, sajog a fejem. Brrr! Aludni lenne jó.
Ja, csak annyi még, hogy nekünk is van DM-es 3 részes fogkefe és az első fogacska előtt is szerette Csenge rágcsálni a kezdő darabját. A második, a gumisörtés meg jó akkor ha már van 2-3 fogacska, a keféset akkor ajánlják amikor már sok fog van.
Nekünk egy van hétvége óta úgyhogy mi még a körbe gumisat rágcsáljuk... de azt nagyon.
Betegek vagyunk sajna...
Tegnap nekem fájt mindenem, az ízületeim, a fejem, torkom..stb; Bendivel felváltva köhögtünk picit.
Mára már Bendi nagyon rosszul van, 38,7 láza volt reggel és köhögés, prüszkölés, egyebek... csak remélni tudom hogy a picurom nem kapja el.
Mivel nincs a dokink aki reggeles lett volna, így a délutáni helyettesítésre kell menni... kiváncsi leszek mit mondanak!
Puszi, majd jelentkezem ha kiderül mi van.
Sziasztok!
Először is köszi a dícséretet a gyerkőcök nevében!
David-nek és Bumbunak kitartást! Nagyon ügyesek vagytok! Büszke lehetsz magatokra...
Alexa gratula rékának!
Babakocsi cserén töritek a fejeteket? Nekünk már megvolt az esernyőkocsi is, még terhes voltam, akkor vettem egy Pierre-t itt a városban kéz alól, de tökéletes újszerű állapotban. És amint látom sok anyuka még a 2-2,5 éves gyereket is tolja benne úgy, hogy egy kicsit nagyobb meg hátul áll a kereszt merevítésen...
Gondoltam ha ezek ennyit kibírnak, akkor csak jó lehet ;)
Jó reggelt mindenkinek! Réka délután kibújt fogacskája ellenére teljesen jó éjszakánk volt, mindössze 3 szopival. Ügyes a kiscsaj!:-) Már ébredezik, hallom, hogy beszélget, de most sem sír, igaz, a kutya ott fekszik mellette, gondolom, elszórakoztatja.
Meg kell osszam veletek a - szerintem - nap viccét:
Két idős hölgy beszélget:
- Drágám, mi van a macskáddal, megbolondult? Egész délután a tetőkön rohangál!
- Dehogy drágám, csak tegnap kiheréltettem és most mondja le a randevúit!
:-DDD
Sziasztok!!!
Extra horrorisztikusan jon szegeny D foga.En meg ilyet nem is lattam.A ket elso es a ket szemfog.Kint van mind a negynek a teteje de megis faj neki ahogy jon le.Sot a kintlevo also kettot is surun dorzsoli.
Koszi a fogkefes tanacsokat.Holnap akkor el is megyek korbe csekolni.
Alexa:gratula a 3-dik foghoz.Van lenyelhetos fogkrem.Mi a korhazban kaptunk is belole mintat szules utan csak odaadtam a tesom kisfianak.