2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Szia Barátném! :-)
Én dögrováson vagyok. Fájt a szemfogam a hétvégén, és be is dagadt az arcom piszokul. Aztán hátfőn voltam a dokimnál írt gyulladáscsökkentőt, kedden megröntgenezte, hatalmas ciszta van az arcomban, több első fogam fölé benyúlik. Nyom mostmár annyira, hogy az egész bal felső fogsorom sajog, pedig ott minden fogam ép. Ma megyek délután és megpróbálja megnyitni, ha nem sikerül, akkor Szeged szájsebészeti klinika.:-(( Gondoljatok rám.
Szept 20-án meghalt Apósom 54 évesen, igaz több betegsége is volt, de azért mégis csak váratlan volt a halála. Ráadásul Gábor talált rá a házában az ágya mellett összeesve, holtan. Szóval nem egyszerű eset volt.Aztán ezer intéznivaló és temetés.
Veletek mi újság? Házátalakítás hogy halad? Regi baba eszeget már? Nálunk Domi egyre jobban nem akar kanalas dolgokat enni. Ma pl megfőztem neki Banyus tejberizsét, sztem nagyon fini lett, Ő 2 kanállal evett, aztán elfordította a fejét. Ahogy nő egyre nehezebb vele, napközben is csak 20-30 perceket alszik. Nálatok mennyi az alvásidő? Puszi!:-)
Nagyon ritkán esténként dentinox gélt, de nem viszem tulzásba, mert nem akarom a gyereket arra szoktatni, hogy egyből valami fájdalomcsillapítót adok neki, ha fáj valamilye.
Ha belegondolok, mi is átestünk a fogzáson, mindennemű kencefice, és egyéb szer nélkül. Ja mert én bizti nem kaptam pálinkás kenyeret, mint sokan azt javasolják a régiek közül.
Sziasztok csajok!
Mi újság veletek?Babócák hogy vannak?
Sziasztok!
Beneveztem Dorka fotóját a Pampers babafotó pályázatára!Szeretnélek megkérni Titeket,hogy szavazzatok rá nov. 1-ig hetente egyszer!Persze csak ha Ti nem indultok a babátokkal a versenyen!:-) Kattintsatok az alábbi linkre és keressétek Horváth Dorkát!Nagyon köszönjük!:-)
Nos...úgy érzem,nem lesz sok időm ide benézni sem,mert múlthéten Bence úgy döntött,unja az ülést és elindul mászni.Cseppet sem unatkozunk:-)
Pusza mindenkinek!!!
Az utolsó sort rosszul írtam!!
,mert nem tudom' a nem szó kimaradt!!!:D
Sziasztok.
Nálunk is most kezdett kialakulni a rendszer.Általában reggel 7 és fél 8 között van az ébredés.Ekkor tápszert kap.Utána még visszaalszik kb 1 órára.10 óra tájt jön a tízórai ami most már desszert (sütőtök,vagy valami finomság)most kezdem rászoktatni,hogy mást nem kap ilyenkor.1-2 óra felé ebéd!!Az általában anyatej ,mert már nincs sok.Utána hosszú alvás 2-2,5 óra hosszú.5-6 között uzsonna (ez gyümölcs),erre is most kezdem rászoktatni.Utána fürdésig már nem alszik.8 kor fürdik és utána vacsizik ami szintén anyatej.Általábvan reggelig alszik,de ha mégis néha felébred akkor esetleg megitatom.De mindig visszaalszik.A tízórai kajcsi után megyünk le babakocsizni,meg néha az uzsonna után is lemegyünk.
Csak azért kérdeztem tőletek,mert tudom hogy Én jól csinálom e,vagy jól akarom csinálni.A kajcsira gondoltam.
Regi
Szia!
Nálunk hála az égnek,minden rugalmas.Csak az evésidőket kell betartani.Gyémánt nem hisztizik sem a fürdésért,sem az alvásért.Ha elfárad,bárhol elalszik.Éjszakák általában nyugisak,bár mostanában a foga néha felébreszti..
Melcsinek már van egy kialakult napirendje, amit általában sikerül is betartani.
Reegel 5 körül ébred és eszik, majd visszaalszik ált 8-ig. De van hogy tovább. Mivel nem eszik sokat elsőre, így már fél 9-kor éhes a lkem, így megint eszik. Majd játszás, ami nála most a gurulás, kúszás és másázás kombinációja és így felfedezi a szoba m indenpontját.
Fél 11 körül elámosodik és alsuzik fél-1 órát. Majd délben eszik, és ismét dumcsi és játszás következik. Ez alatt az idő alatt mi is megebédelünk gyorsan.
Majd fél 2 körül ismét alszik, kb 1 - másfél órát. Majd ismét elszórakoztatjuk egymást. fél n körül már üvölt a kajáért, majd utána mint a jólakott napközis elvan önmagával. 5 óra körül ismét alszik fél-1 órát majd jön az esti nyügösködés, amit imádok. Majd jön a fürdés és a vacsi. És fél 9-kor alvás.
Most hogy beteg volt, éjjel többször megébredt, de adtam neki egy kis teát, vagy csak vissza a szájába a cumit és aludt is tovább.
Amúgy már nagyon tudja hogy mikor mi következik, hogy mikor kell egyedül játszania és mikor ér rá anya. Imádja ha olvasok neki, vagy csak simán mondokázunk énekelünk. Van hogy a kis nyelvén ő is énekel velem, de e még ritán fordul elő.
Szerintem egy 5 hónapos babának már kell kialakult napirendjének lennie.
És Melcsi megzizzen az napra, ha ez a szokás valamiért felborul.
sétálni vqagy déleéőtt vagy délután az alvások idején szoktunk lemenni, attól függően, hogy kell e boltba mennem.
Na röviden ennyi!
Sziasztok.
Ti hogy álltok az éjszakákkal?Mindig átalusszátok az éjt?
És nappal mindig ugyanabban az időben fektetitek le?
Regi.
Sziasztok Lányok!
Elnézést, hogy így eltűntünk. Remélem mind jól vagytok és szépen növekszenek a babákok:-)
Mi is jól vagyunk, Fanni szépen fejlődget. Mozgásügyileg még nem vagyunk nagy bravúrokra képes, de a beszélőkénk az valami oltári édes dolgokra képes. Igazi kis halandzsa bajnok a Kislányom, be sem áll a szája!
Mostani paraméterei: 7kg és 68cm. Egyenlőre még csak szopizik, de már rendesen balhézik azért, hogy velünk ehessen.
Puszi mindenkinek!
Lucus
Szia!
Nem tudod kihívni az orvost hozzátok?Neked meg jobbulást!
Még csak annyit írt,h nemsoká benéz,egy kicsit el volt havazva mostanában..
Nektek meg jobbulást!Mi is voltunk tegnap dokinál,de az oltása miatt,remélem,h nem szedett össze semmit..Volt egy nő,akinek annyira sürgős volt a dolga,h betolakodott előttünk..:(
Szerintme várjál még vele, mert ha most beviszed a beteg gyerekek közé, lehet hogy tényleg beteg lesz. De azért vigyeld, mert Melcsi is így kezdte és 2 nap múlva kezdett el folyni az orra, olyan vizesen.
Neked meg jobbulást!!
jó reggelt!
Én is kikészültem mára. Torokfájás, köhögés, hangom alig. Még jó, hogy nincs 2 hete, hogy kigyógyultam belőle. Domi is tüsszög, egyéb tünete nincs. Most azon filózom, vigyem-e ma délelőtt orvoshoz? Más tünet még nincs, csak a tüsszögés, nem is taknyos. Nem tudom erre mit mondana az orvos?!
Szia Eri!
Mi van Lucusékkal, mert annyira eltüntek.
Na szóval, mi betegen. Sikerült Melcinek elkapnia tőlem a nyavajámat. Úgy sajnálom szegényt. De egy kis hős mikor az orrát szívom és cseppentek neki, a gyógyszert meg egyszerüen imádja.
A fog minket is kínoz, mert mikor tegnap volt a dokotrnéni nálunk aztr mondta hogy jó duzzadtak a fogai, és a sok fosi is annak tudható be.
Tehát zajlik nálunk az élet!
Ezek jó ötletek!Lehet,h akkor én is elrakom majd neki..:))
Írt nekem Lucus,nemsoká benéz hozzánk megint!
Egyébként jól vagytok,kismamik?Babucik nem rosszalkodnak sokat?